Keresés

Részletes keresés

fokhagymabors Creative Commons License 2005.03.03 0 0 19

az az összetéveszthetetlen kesernyés szag (illat), ami a kínai cuccok leghitelesebb eredetmegjelölése:-))

hát persze, hogy európai cégek, és hát persze, hogy mindegyik Kínában készül...

Különben darabja válogatja, az enyém is üt. Szóval van ilyen.

Előzmény: petike23 (18)
petike23 Creative Commons License 2005.03.03 0 0 18

Helló,

a Proxxon honlapját már néztem, csak élőben nem láttam még Budapesten.

Merre lehet kapni ?

Bevallom, én elég szkeptikus vagyok a gyártás helyét illetően (a mellette lévő tartozékokat megismerem, minden kínai szerszámhoz azt adják), szerintem a gép is kínában készült (különben hatalmas betűkkel lenne rajta, hogy made in Garmany).

Bár már a Dremelt is Mexikóban gyártják.

Szétszedtem egy Budget toolt, és -bár nekem averzióim voltak a kínai koppintásokról- szerinem semmiben sem rosszabb, mint a Dremel.

Ugyanolyan motor, ugyanolyan csapágyak...

Üdv: Péter

Előzmény: Maz (17)
Maz Creative Commons License 2005.03.02 0 0 17
Hát persze, hiszen már mindent kínában gyártanak:-)
De maga a cég holland.

Úgy sikerült leégetni, hogy Kármán napra tojásszeparátort kellett készítenünk és túl sokat ment:-)
Lényeg a lényeg, hőmás kapcsolót illik rakni elektromos gépekbe.

A PROXXON német gyártmány(szerintem ott is gyártják), www.proxxon.de honlapot nézdd meg, műszerész szerszámokban nagyon jó.

Kisebb ütés - kisebb excentrikusság - a befogott szerszám kevésbé rázza be a gépet.
Előzmény: petike23 (16)
petike23 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 16

"Akarod mondani holland:-)"

Szerintem ezeket mind Kínában gyártják, és többfajta matricával látják él: Kinzo, Ferm, Budget.

A Tescoban, és a Metroban is lehet kapni.

Szétszedtem a sajátomat, szerintem ugyanolyan igényesen van megcsinálva, mint a Dremel, pl. ugyanúgy két görgős (golyős) csapágy tartja a tengelyt.

Hogy sikerült leégetni a motort ?

Elvileg nem szabad annyira leterhelni, hogy jelentősen lelassuljon/leálljon.

A Proxxonnak van valami márkaképviselete ?

Milyen gyártmány ?

A hétvégén láttam, hogy az "eredeti" Dremelt is MExikóban gyártják.. :-(

"a PROXXON hármas hasítékot használ, ami jóval kisebb ütést eredményez."

Ütést? :o

Előzmény: Maz (13)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.02.25 0 0 15
rányomsz egy kis polírpasztát a tubusból, oszt' hadd szóljon:-)
Előzmény: Yogi (14)
Yogi Creative Commons License 2005.02.25 0 0 14
Na ezt a címet kerestem!
Lehet, hogy buta kérdés, de még nem csináltam ilyet: fémet polírozni hogy kell?
Előzmény: Maz (13)
Maz Creative Commons License 2005.02.25 0 0 13
Akarod mondani holland:-)

Egy ilyenem már leégett, nem bírja a strapát és nincs benne hővédő kapcsoló:-(
Ráadásul a menetes tengelyvég túl rövid ahhoz, hogy a PROXXON tokmányt lehessen vele használni.

Aztán vettem egy valóban kínai gyártmányú Excelstore kisgépet, alig pár dologban tér el tőle. Az egyik eltérés, hogy ebben már van hővédő, tehát nem lehet leégetni a motort, a másik pedig a hosszabb tengelyvég, amire már rá lehet teljesen hajtani a tokmányt.

Egyébként a PROXXON márkát merem ajánlani bárkinek, a kategóriában a legjobb szerszámokat gyártja. Míg a Dremel befogópatronjai négy hasítékúak, addig a PROXXON hármas hasítékot használ, ami jóval kisebb ütést eredményez.

Budapesten a Hajós utca és a Bajcsy út sarkán van egy kis bolt, ahol mindenféle szerszámot lehet kapni ezekhez a gépekhez. Kedvencem a 0.3-as csigafúró:-)
Előzmény: petike23 (11)
petike23 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 12
petike23 Creative Commons License 2005.02.08 0 0 11

Egy jó kínai kópia:

petike23 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 10
petike23 Creative Commons License 2005.01.20 0 0 9
petike23 Creative Commons License 2005.01.20 0 0 8
petike23 Creative Commons License 2005.01.19 0 0 7
petike23 Creative Commons License 2005.01.19 0 0 6

Sziasztok !

Nekem is dilemma volt az eredeti Dremel vs. kínai kópia annak idején, aztán kínait vettem.

Dolgoztam mindkettővel, biztos vagyok benne, hogy jobb (tartósabb) az eredeti amerikai Dremel, de ha az ember nem professzionális felhasználó (nem nap mint nap használja), akkor nem éri meg az 5x annyiba kerülő eredeti.

Kiegészítőket lehet kapni a Szív utca 10. alatti boltban, eredeti Dremelt meg az OBI-ban, de szerintem ott sem éri meg az eredeti: igaz, hogy a kínai kb. 1.5-2x gyorsabban kopik, de 10db-ot kapok egy áráért.

Yogi Creative Commons License 2005.01.18 0 0 5
Van az Obiban többféle készlet is, csak azokkal két baj van: Nem Dremel, hanem Lux, és a készlet nagy része olyan dolog, ami nem kell, vagy nem most kell. Ami meg kéne, esetleg nincs benne.
Előzmény: fokhagymabors (4)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.01.18 0 0 4

Nálam a vágókorongok fogynak. Olyat hol kapni?

Azt elhiszem:-) nálam is az fogy. Most mondanám, hogy az obiban, de épp most állapítottuk meg, hogy onnan eltüntették.

Azért én körülnéznék a helyetekben az obiban mégegyszer, még karácsony előtt gondoltam magamat megajándékozni tartozék-szettel, valami 2000 ft volt, rengeteg mindennel, de gép nélkül, asszem fadobozban, és nem ott volt, ahol a tartozékok, hanem máshol.

Nem olyan rossz ám az a kínai se, csak nem iparosmunkára kell használni.

Előzmény: edk440 (2)
Yogi Creative Commons License 2005.01.18 0 0 3
Igen, de annyiért kínai gazdaságosat vehetek, amit rögtön ki is lehet dobni. Egy-két fontosabb biszbaszra, ami nincs benne ezekben a készletekben, szívesen áldoznék. Kerüljön többe, de lehessen használni.
Mire használjátok?
Tényleg, milyen kiegészítőket lehet egyáltalán kapni hozzá?
Előzmény: fokhagymabors (1)
edk440 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2
Nekem Einhell van. Nálam a vágókorongok fogynak. Olyat hol kapni?
fokhagymabors Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1
k....vajó egy találmány. Nekem kettő is van, és valószínűleg azért tűntek el az obiból a "hegyek", melyeket nevezhetünk tartozékoknak, kiegészítőknek, kicsibiszbaszoknak egyaránt:-) mert már 4000-ért vehetsz egy új dobozzal, az tele van velük. Nem is rossz ötlet újat venni néha, mert a 35000-es fordulatot úgysem bírja az idők végezetéig:-) (egyet már selejteztem épp ezért. A javíttatása került volna vagy 10000-be.)
Yogi Creative Commons License 2005.01.18 0 0 0
Most vettem egy Fermet. Hááát... a polírkorong 3 másodpercet bírt ki, az egyik kis bizgere csavarját nem tudom behajtani, meg ilyenek. Hol lehet Dremel hegyeket (vagy minek nevezik ezeket) kapni? Az Obiban, ahol régebben árultak, már nincs. Pedig muszáj lesz venni; a Fermből az alapgépet tudom majd használni, azt se biztos, hogy sokáig.
Előzmény: petike23 (-)
petike23 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 topiknyitó
Mindenkinek, aki használja a Dremel Tool-t, vagy valamelyik kínai kópiáját..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!