Keresés

Részletes keresés

askeno Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4268

Állományjavító!

brasjt bra alhjm at hsmjm vat harc.
vharc hjth thv vbhv vxsk yl pnj thvm vrvx alhjm mrxpt yl pnj hmjm.
vjamr alhjm jhj avr vjhj avr.
vjra alhjm at havr kj evb vjbdl alhjm bjn havr vbjn hxsk.
vjqra alhjm lavr jvm vlxsk qra ljlh vjhj yrb vjhj bqr jvm axd. p

Erre varrjál gomlyukat.

Előzmény: Állományjavító (4260)
Állományjavító Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4267

Ne süllyedjünk már ebben a topikban legalább ilyen mélyre?

Mit nem írtál? Nem írtad, hogy Puetoli?

"Puetoli foldnek a vulkáni hamuval kevert földet hivák, (Puetoli falu nevéből.) Ma puccolánnak hivják, és igen drága."

Különben két z-vel írják és nem két c-vel.

De mindegy. Az ivást viszont hagyjad. Allergiás vagyok rá, mint Drugics a létrájára. Pláne, mikor te felejted el vagy tagadod le, hogy mit írtál két hozzászólással azelőtt.

Előzmény: Törölt nick (4261)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4266
Tavaly Érden egy angol tudós tartott előadást a Holt-tengeri tekercsekről. Én kaptam valakitől ajándékba egy táblázatot, amit a sziriai reptéren osztogatnak. Címe: Sziria az ősi ÁBC-k szülőföldje. kb. 10 ÁBC szerepel rajta az ékirástól a latinig. Nyilvánosan megkérdeztem tőle, melyik ÁBC-vel iródtak a Qumráni tekercsek. Beismerte: nagy része arámival, egy része moabitával. Jó, mi????
Előzmény: askeno (4264)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4265
Nem tudom,kikkel vitakozom. Én 4 alkalommal jártam Finnországban, s a barátaim kijelentték: Mi tudjuk azt, hogy fiatal nemzet vagyunk. Még irásbeliségünk sincs, nektek. Megjegyzem még mindenki kedvéért, hogy latin betükkel egyetlen sem (Talán az angol) tud irni, mert erősen hiányos. Az erdélyi botnaptáron sem gimilc, gemiels szerepel, hanem rovásirással, ékes magyar nyelven, hogy GYÜMÖLCS. Erre vágjatok menetet, finnugristák!!
Előzmény: askeno (4262)
askeno Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4264

A nyelv valóban nem kazárnak tűnik. Indo-európai.

Milyen 3200 éves írásbeliségről beszélsz?

A Biblia első könyveit Kr.e 620 körül jegyezték le.

Az arámi ugye nem héber?

Így az a "minimum 3200 éves írásbeliség" meglehetősen vaskos csúsztatásnak tűnik.

üdv

Előzmény: Állományjavító (4260)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4263
Bocs, de én csak azt irtam kinek a könyvében olvastam. A többi stimmel????
Előzmény: Törölt nick (4259)
askeno Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4262

Ok Skorpio005. Én is csak olvastam...

Nem tudom, megfigyelted-é, hogy amikor a "kívülállók" megemlítik, hogy a finnugor népekkel nem állunk genetikai rokonságban (tudniilik, még pár évtizede konkrét rokonságról beszéltek), akkor kb. 40 méter magas lóról rád ripakodnak, hogy ki beszél itt genetikai rokonságról?! Nyelvrokonságról van szó!

Igen ám, de amikor fent említett kívülálló kellően megszeppent és elalélt a másik fél, a "berkeken belüli" isteni származású tudásától, akkor jön a következő mondat: Kezdetben, amikor a finnugor népek ősei közös hazában laktak, s a népek még nem különültek el, nem váltak szét...

Azaz, a nyelvcsalád elméletet még ma is csak genetikai rokonsággal tudják magyarázni.

Vagy ez, vagy az nem igaz. A kettő együtt nem lehetséges.

üdv

Előzmény: Törölt nick (4257)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4261
Menj aludni, vagy igyál kevesebbet. Már olvasni sem tudsz! Nem ezt irtam, csak azt hogy pucolánnak hivják.
Előzmény: Állományjavító (4258)
Állományjavító Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4260

Más is írja, én nem hiszem, talán egy elenyésző rész errefelé, de a messze túlnyomó többség nyugat- majd keleteurópai vándorútjának minden állomása mondhatni elégségesen dokumentált.

Ne felejtsd el, hogy egy minimum kb. 3200 éve írásos kultúrában élő népről van szó: az i. sz. 70-től kezdődő szétszóratás állomáshelyeinek sok írott nyoma van.

Meg a nyelv, melyből az imént némi ízelítőt adtam, szintén nem kazár szubsztrátumra utal... .-).

Előzmény: Törölt nick (4255)
Állományjavító Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4258

Puteoli - ma Pozzuoli, vazze, nem Puetoli

Ennek a kijavításnak van értelme. Annak, hogy elmagyarázd nekem a "zsidó írást", annak nincs.

Előzmény: Törölt nick (4257)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4257
Nyugi. Te is tévedhetsz, már megbocsáss. Puetoli foldnek a vulkáni hamuval kevert földet hivák, (Puetoli falu nevéből.) Ma puccolánnak hivják, és igen drága. Ezt helyettesitik a cementgyárak az erőművi pernyével. Beszéljünk másról! Ne hagyd, hogy eltérjenek a témától!! Az a topik cime, hogy miért nem jó a finnugor rokonság? Tegnap megkérdeztem: miért jó. Válasz nincs. :o(((
Előzmény: askeno (4254)
askeno Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4256

Üdv Skorpio005!

László Gyulának!

Előzmény: Törölt nick (4255)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4255
Hello! Azt irja László Gyula a "Keletről jött népek" könyvben, hogy a középeurópai zsidóság tulajdonképpen a bevándorló, az izraelita vallást felvett kazárok. Kinek higgyek?
Előzmény: Állományjavító (4249)
askeno Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4254

Béni!

Fogódszkodj meg! A rómaiak nem használtak betont. A beton használata abbóla hiedelemből származik, hogy a Puteoli környéken bányászott mészkőből készült jó minőségű habarcsot cementumnak nevezték.

Volt egyfajta kötőanyaguk, ami zúzott kő és a puteolii mészhabarcs 3:1 arányú keverékéből állt.

Előzmény: Profán Béni (4250)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4253
Kösz. A rómaiak többek között a betont is feltatálták. Néró császár építésze, Vitruvusz irja könyvében, hogy ha a Vezuv oldalából vesznek vulkanikus pernyét, s az kővel, homokkal keverve, s nem tengervizet használva olyan anyagot nyernek, amiből kikötői támfalat készitenek, azt a tenger sem mossa szét. korunk csak a vasat adta hozzá, ami a huzó-nyiró feszültséget felveszi. Ez persze nem bizonyit sokat, mert ezért ők is az égetett anyagtéglát használták a házakhoz előszetetettel, mert jobb a hőtartása.
Előzmény: Profán Béni (4250)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4252
Nem elég a tégla? Nyugi, elég. Nem kivánok építészet-történeti fejtegetésbe bocsátkozni, de a Közel-keleten vályogból is építettek ilyeneket. Ma is állanak. És persze az a titka ( ép.tört. tanszék!), hogy kb. méterenként nádszövetet építettek be, hogy az esetleg felszivott nedvesség elpárologjon. Ennyi.
Előzmény: Profán Béni (4247)
askeno Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4251

Kedves Állományjavító!

Ezzel most mi a sz@rt akarsz bizonyítani?

Amikor zsidó írásról beszélünk, a quadrátot, jobb esetben a pontozott hebraikát értjük alatta.

Amit ide mázoltál, ha jó sejtem, egyébként sem zsidóul van (az kihalt a Krisztus születése körüli századokban), hanem legfeljebb jiddisül.

Na és akkor mi van?

A héber írás akkor is jobbról balra halad. Felőlem fejen is állhatsz, akkó se lesz jobb.

Előzmény: Állományjavító (4249)
Profán Béni Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4250

Hát a rómaiak speciel használtak betont... Alapot meg gerendákat pláne. Koszorú nélkül is nehéz.

És mint primavissal egyetértésben meg kell jegyeznem, itt nem panelekről van szó.

Előzmény: askeno (4248)
Állományjavító Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4249
Ajvej biszte ejn hájemlamm ejn óberhóhem zollszt du mir ejn siur gebn wi unzerejnsz zoll srejbn, haszte gezén...wósz für e hücpe...
Előzmény: askeno (4246)
askeno Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4248

Profán Béni!

Már vagy hatszor.

Elég, de kell hozzá kötőanyag is. Dzsószer kunyhója még mindég felismerhető, de állnak még az ókori Róma házai is.

Igaz, ők nem alkalmazták a vasbeton-szerkezetet.

Jártál már Erdélyben? Ajánlom figyelmedbe a marosvásárhelyi vasbeton házakat, bár körülnézhetsz Budapesten is.

üdv

u.i. pontosabban 7x, s mindössze 20 év alatt.

Előzmény: Profán Béni (4247)
Profán Béni Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4247

askeno,

építkeztél már életedben? Az emeletes ház építéséhez nem elég a tégla.

Előzmény: askeno (4244)
askeno Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4246

Bocs, de Skorpio005 nem zsidó nyelvről, hanem zsidó írásról beszélt, s mint tuggyuk, a kettő nem ugyanaz.

üdv

Előzmény: Állományjavító (4242)
askeno Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4245

Így van!

Ott a jegesmedve száll a falu felett, s fészkel a házak kéményén.

üdv

Előzmény: skorpio-m (4243)
askeno Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4244

Béni!

Ez a hasonlat sem jó, illetve ha jó, akkor baj van!

A téglából nagyon szép emeletesházakat lehet építeni, s ha a falat értőn rakják föl, még mindig állni fog, mikor a te vasbeton vázadat már rég megette a rosda, s a kavicsokat elhordták a kölykök a csúzlijaikba.

üdv

Előzmény: Profán Béni (4237)
skorpio-m Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4243

"Nos, milyen eredű szó a gólya?"

biztos, hogy nem finnugor eredetű....mert ahol a finnek élnek, ott nincsenek gólyák (és oda nem is a gólya hozza a gyereket :-)))) )

bocs!!!!!!!!

fehérlófia

Előzmény: Törölt nick (4241)
Állományjavító Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4242

Hidd el, ismerem az írástípusokat. Amit olvasol, örülök neki, hogy komoly nyelvészeti próbálkozásnak vetted, de, nézd el nekem, igazából egy karikatúra, a kocanyelvészek szivárványos történetieskedésének karikatúrája.  A japán írás irányaira meg hadd' ne térjek ki e helyt.

Rendes szövegben le se írnám soha, hogy "zsidó nyelv".

Gond egy szál se, szerintem is nagyon jó kis megfejtés ez a SHALOM HEGYE: hidd el, semmivel nem rosszabb, mint írtam, a PILIS - PÓLUS-nál meg ezer másik ilyen összevetésnél, a görög-magyar alant olvasható szótárnál.

Előzmény: Törölt nick (4240)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4241
Köszi. Jól látod! Úgy tudom, Varga Csaba most készül kiadni egy könyvet, amelyben az 1800 -as években kiadott Czuczor-féle szótárt hasonlitja a a Magyar Tudománytalan Akadémia szótárával. Lesz benne bőven meglepetés. Most mondta be a rádió, hogy, Vas megyében megjelent egy gólya. Nos, milyen eredű szó a gólya? Üdv.
Előzmény: nezz_körül (4231)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4240
Nyugi! Nemcsak az ősmagyar és a zsidó irás jobbról- balra, de például az arab és a japán is. Mi itt a gond? Üdv.
Előzmény: Állományjavító (4233)
Állományjavító Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4239

Ahhoz a nyelvtörténeti módszertant kellene megváltoztatniuk a próbálkozóknak! Ezt pedig bárki megpróbálhatja.

A kurrens módszertani keretekbe az állításaikat megalapozó levezetések nem férnek bele.

Úgy látszik, ezt nem sikerült megértened. Hogy itt nem pusztán állításokról van szó, hanem módszertanról, levezetésekről.

A nyelvtudomány kicsit olyan matematikai jellegű dolog, no nem az egzaktsága és nem a tárgya miatt, hanem azért, mert mindkettő csak a saját módszertanának alapján tud bármilyen állítást értelmezni. Különben a dolog teljesen értelmetlen a számára.

Szóval nem az igazságot kutatják, hanem a tudomány jelenlegi állása szerint felállítható legellentmondásmentesebb modellt. Senki nem gondolja, hogy a hipotetikus alapnyelv tényleg "olyan" volt, mint azt feltételezik. Csak éppen ez adja a legellentmondásmentesebb leírást.

Ezért nem lehet semmmit kezdeni a SHALOM HEGYE típusú ötletekkel, ami egyébként önmagában nem rosszabb, mint a PILIS-PÓLUS.

Nem elzárkózásból vagy pláne nem politikai vegykonyhákban kifőtt magyarellenes összeesküvések miatt...

Előzmény: Törölt nick (4236)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 4238
Üdv. Tényleg nem mérföldkő? Akkor miért nagy a hallagatás róla a sajtóban? A Magyar Demokrata egy hónapja közölt az ORRT döntéséből részleteket. Grátsyék is hallgatnak róla. Senki nem ellenkezett. Semmi gond, hamarosan más sajtóorgánumok is közlik . És még egy kérdés? Miért nagy a hallgatás a Czuczor féle szótár tartalmáról, miért mindig a mai akadémiai szótárból elemzik a szavaink (ál)tudományos eredetét? Több kérdéssem most nincs. Üdv.
Előzmény: Don Alfonso (4202)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!