Kedves Mérnök Úr! Én is elücsörgök a számitógépemen dolgozva egész nap ebben a forgó bőrfotelben. De ebben csak én ülök, meg a nejem néha (ergo nem egy lestrapált darab), aztán a talaj is 1986-ban mozgott utoljára alattam (azt hiszem, akkor volt Berhidán valami nagyobb epicentrum)
Rohadt nagy fizikai megterhelés a lábadat egy pedálon tartani!!!!
Már úgy hiányzott ez a stílus. Te sem vagy egy széles látókörrel megáldott mókus.
Megterhelő, és zavaró is lehet egy olyan lábpedál, ahol érintkezési gondok vannak (megj.: mesélték). Meg egy 40-es pályán zötyögve a nagy semmi közepén hosszú ideig, az ember csak felállna egy kicsit, arrébb menne.
""A központosított francia államnak hála minden út Párizsba vezet."
Már nem sokáig. Exportáljuk sb2005-öt és már épülnek is a Párizs-kihagyó delták. Kapcsiból villamosítva. ( :))) ) "
Nem kell ahhoz sb2005. Mar megvannak a Parizst elkerulo vonalak. Keletrol egy nagyseb. vonal keruli el Parizst, a Lyon-Parizs vonalbol kiagazva, ket allomas van rajta Marne-La-Valee, ott van a Disneyland es mindenfele uzleti kozpont (ez a vidamparki vasut Manhattani!) es CDG repter. CDG utan par kilometerrel csatlakozik be az eszaki nagzseb. vonalba. Orankent es iranyonkent 2-4 TGV vonat hasznalja.
Valamint van egy deli atkotes is (azt nem tudom, hogy vegig nagyseb.) a Lyoni es az Atlanti TGV vonal kozott. Vannak delrol jovo vonatok, amelyek elkruik Parizst, es mennek az atlanti TGV vonalra, megallnak Massy TGV allomason (kb. olyan, mintha a valaki altal javasolt Gyor-Pecs IC egy Erd-Biatorbagy vonalon kerulne el Pestet, es megallna Biatorbagyon...)
Termeszetesen a halozat olyan, hogy a ket atkotes kozott is kapcsolat van, mindenhonnan-mindenhova lehet menni. Pl. CDG repteren megallo vonatok kb. fele jon eszak felol, es megy az atlanti vonalra, mig a masik fele pedig delnek, Lyon fele.
Hozza kell tenni, hogy Franciaorszagban erre van igeny, itthon valszeg nincs...
Nem vagyok híve a "férfi agy", "női agy" szelekciónak, ha el is ismerem, hogy gondolkodásmódban, meglátásokban vannak jelentős különbségek. A hangsúlyt én inkább az orvosi alkalmassági vizsgálatra fektetném. Aki fizikailag, pszichológiailag megfelel, hadd vezessen! (Fizikai teljesítőképesség miatt továbbra is motorkocsiban gondolkodva)
A kepzesrol jut eszembe, hogy en remenykedem es szeretnem ha bizonyos fazisaban a kepzesnek az altalunk fejlesztett elethu magyar palyakat es objektumokat felhasznalnak. Szoval amiket gyartunk MSTS ala.
Lehetne igy vonalismeretet gyakoroltatni (minden jelzo, utatjaro, stb.) jol bevesheto igy (lasd en mar kivulrol fujom Vors es Balatonvilagos kozott).
Vagy olyan helyzeteket szimulalni ami a valos eletben ritkan fordulhat elo.
Most vegeztem koze 40 fele vas T felsovez tarto oszloppal amin 2 megkerulovezetek tarto van. Utana jonnek az 1 megkerulovezetek tartos verziok, majd a megkerulovezetek tarto nelkuliek. Ez utan ugyen ez a garnitura csak sarga/fekete csikozas nelkul.
Aztan a K tipusok es a vasbeton hengeres amibol a legkevesebb kulonbseguek vannak.
Ha felszállsz egy Airbus 330-ra, és háromszád magaddal együtt, elrepülsz egy 6000 km-re lévő , melegtengeri szigetre akkor nemizgat ( mert legtöbbször nem is tudod), hogy aki ott elöl ül, szoknyában van, vagy nadrágban.
Elenyészően kevés a nemzetközi légi forgalomban a hivatásos női pilóta. Az Aero International, a német polgári repülés tekintélyes magazinja szeptemberi számában adta közre azt a nemzetközi felmérést, amely szerint az utóbbi időben valamelyest nőtt ugyan a női pilóták száma, de arányuk világszerte még mindig csupán 2,5 százalék. A korábbi női agyra vonatkozó beírásom, és exmv hozzászólása alapján valóban a nők azon 15%-ából kell válogatni, akik férfi aggyal rendelkeznek.
Aztán itt a fórumon is megjelennének .........az mvtimik, meg mvemesék, aztán hintenék itt az igét, a napi 3-400 hozzászólásból lenne 1000, mert a nők tudnak ám pletyizni:-)
Nem hiszem , hogy fiúk dolga aggódni a leányok havi ciklusai miatt.
Pilótának jó, ha menstruál ?
Bz-re nem ?
Ha felszállsz egy Airbus 330-ra, és háromszád magaddal együtt, elrepülsz egy 6000 km-re lévő , melegtengeri szigetre akkor nemizgat ( mert legtöbbször nem is tudod), hogy aki ott elöl ül, szoknyában van, vagy nadrágban.
De ha ő vinné a Villány-Barcs EuroCityt akkor már riadozni kellene ?