Én azt gondolom, hogy az LG minden területen középkategóriás készülékeket készít, legyen az televízió, DVD, Hifi, háztartási készülék, stb. Miért lenne ezek közül pont a klíma kivétel. Az tény, hogyiszonyú drágák, dehát a reklámokat meg kell fizetni valakinek. Egyébként hasonlóa véleményem a Samsungról és a Sanyo-ról is. Ha már drága gépet akar venni valaki, akkor klímagyártótól érdemes, nem kenyérpirítógyártótól, meg porszívógyártótól.
Ha így közelítesz a probléma megoldásához, akkor te is ugyan olyan szinten vagy, mint a feljelentős szomszéd. Ordibálás nélkül is meg lehet dolgokat beszélni......
Az a helyzet, hogy nem a közösképvisekő, hanem az alattam lakó jelentett fel. Nem is ismerem, soha nem volt vele semmi gond. De az is igaz, hogy még nincs olyan ember a házban akivel ne ugrott volna össze.
Volt már ilyen régebben is (3 éve? 4?). Minden részletre kiterjedően. LG gép gyári angol nyelvű könyve volt. Igaz R22 -es, dehát..... ha jól emlékszem az a rengeteg betűből álló tipus volt, aminek minden idők legpofásabb kültérije volt LG -k közül.
Elsősorban tanulmányozd át a társasház alapitó szerződését.Ebből választ kell hogy kapj a kérdésedre.Kérdés még az is,hogy a zárt park a társasházi közösség tulajdona e.Ha nem,akkor még az önkormányzattal is meggyűlhet a bajod. Ha áttekintetted a helyzeted,próbálj higgadtan,okosan tárgyalni a szomszédokkal,nyerd meg őket(lehet hogy ők is szeretnének majd klímát)egyeztess a közös képviselővel.Azt pedig ne felejtsd el,hogy a közös képviselő nem hatóság,hanem a ti megbízottatok,aki a ti érdeketekben kell hogy dolgozzon, te pedig tulajdonos vagy.Ha a szomszédaidat megnyerted,akkor ő nem nagyon tehet neked keresztbe. A lényeg,ne támadj,ne légy agresszív,hanem tárgyalj,és lehetőleg légy udvarias,de határozott.
Új vagyok a fórumon és segítséget szeretnék kérni. Egy XVIII kerületi lakótelepi lakás második emeletén klimát szereltettem fel, nem akartam az idén is fuldokolni. A klimások szépen dolgoztak a készülék Toshiba. A kültéri az ablakom alatt zárt parkra néző falon. Velem szemben másik lakásban is légkondi. Tehát nem utca front már amennyiben a sárteger itt Alacskán utcának számít. A kond.víz elvezető két ablak között , tehát nem az alattam lakó ablaka fölött lett kialakítva. Egy hete van fenn már feljelentett ,az alattam lakó akit 5 éve lakom ott, és még csak nem is láttam soha, hogy engedély /társaház/nélkül szereletem a közös falra klimát. Levél a közös képviselőtől, szereljem le, mert közgyűlési határozat kell hozzá meg valami műszaki engedély. A lakótelepen rengeteg van felszerelve. Van erre valami rendelet? Egyáltalán reagáljak rá? Köszönöm a segítséget.
Nem vagyok szakember, csak lelkes laikus, de szvsz egy ekkora helységhez minimun 3 gép kell. Az alja 50-60k-nál kezdődik, egy közepes 100+, ezt szorod 3-mal, + szerelés, ami szintén min. 30-40k (x3). Ez min. 250-300. És ez a legalja.
De majd a szakemberek kijavítanak, vagy megerősítenek. Azt javaslom nézz szét neten árak tekintetében.
Nálam hasonló adottságok mellett, csak egy 22nm-es szobával kevesebb területet kifagyaszt 2db 3.5-ös Daikin. A két nagyszobában van a klíma, de sarkvidéki időt állíthatok be a legtávolabbi pontban is. Szerintem plusz egy 22nm-es szoba is bőven beleférne. Az ár, szereléssel kb. 1/2 milla volt.
Ma csodát láttam! Egy split kezelési útmutatójában,miután leírja,hogy csak szakember üzemelheti be a gépet...bla bla bla,a vákumolás helyett leírja,hogy hogyan kell"átszuszogtatni" a csövet.(Fuvasd nyolc másodpercig..stb.)Ráadásul természetesen 407C hűtőközeggel.Vákumolásról persze egy szó sincs a leírásban.Ezek alapján nem csodálkoznék,ha az ügyeskezű apukák nekiállnak majd felszerelni a masinát.Kíváncsi lennék,ha valaki így üzemelné be, szigorúan a leírás szerint,mit szólna a garanciális szervíz.Na ezt is megértük,hivatalos rangra emelték a tróger munkát.
2. Milyen igényeid vannak? Minden helység külön vezérelhető (külön beltérivel) rendelkezzen? Kültériknek van-e hely? Jó a hagyományos kivitelű beltéri, vagy valami design-nos kell?
3. Melyik megyében laksz? Mennyit szánsz 'eme kényelemre, hogy klimatizált lakásod legyen....?
Ezek tudatában talán egy kicsivel többen tudunk megközelítő árakat/ajánlatot mondani........nem szőrözni akarok, de annak nincs értelme, hogy besaccoljuk a költségeid pl. xxx xxxFt-ra aztán meg a végén neked a többszörösére jön ki...
Tudod, látatlanba nagyon nehéz kideríteni a valós igényeid, mely alapján kaphatsz egy elfogadható ajánlatot.
Szerintem kérdezd meg a szerelődet, hogy a hely, ahova tervezed a klímát, megfelelő-e, hogy multit vegyél. Azért van még egy-két márka, ami minőségre fölső kategóriás, de az LG-t azért üti ár/érték arányban. A Daikin a legjobb, ebben szvsz. mindenki egyet ért.
Sziasztok,
Engem is az erdekelne, hogy valoban a legidealisabb megoldas az "annyi kulteri, ahany belteri"?
Es ha mar trial klima mellett dontenék, akkor abbol a Daikin eleg jo marka. LG-n is gondolkodtam. Szoval eleg tanacstalan vagyok.
Az mar eleg nyilvanvalova valt szamomra forumotok hosszas tanulmanyozasa utan, hogy mindenkepp inverterest kellene venni. De LG-bol kaphato-e ilyen, es ha igen, mennyivel kerul tobbe (persze nagysagrendileg erdekel)?
Daikinbol nem is lattam weboldalakon trialt NEM invetrereset.
Segiiitseg, dontenem kell!!!
Elore is koszonom a valaszokat.
Mit tesz a beltéri, mivel nincs 30 egy néhány fokos a cső leáll a ventilátor. És így éppen csak annyi meleget tud összeszedni a gép ami éppen hogy csak elég a leolvasztáshoz. Forgó kültéri ventilátorral félek kevés lesz.
(nem találom a pontos leirást sajna, de ez hasonló van mikor eléri a beállitott hőfokot.)
[i]
• While in compressor off, the indoor fan is off when the indoor pipe temp is below 33°C , when above 35°C , it