Az igazság ezzel szemben az, hogy a kettes metró felújítása folytatódik aminek során megújul a kettes metró Baross téri felszini és mély létesítményei.
Szereny velemenyem szerint a Keleti es Fc kozott, Fc elott nem sokkal. Tegnap is jartam arra, az iv utan az egyenes kezdetenel van bal kez felol a menykubetaplalo telep.
1. Nem az volt a felvetés, hogy mindegyik IC-hez van-e IP-csatlakozás, hanem az, hogy az IP-k csatlakoznak-e valamelyik IC-hez, vagy csak "lógnak a levegőben".
2. Van egyáltalán olyan vonal, ahol mindegyik IC-hez van IP-csatlakozás?
En megmondtam kendnek a 64 MB memoriammal is:P ,hogy Nagykanizsa felol takarja az orhaz es Bp. felol meg semmi sem takarja es forditva kellene kitablazni.
Nem azt kell megállapítani, hogy ki a hülyébb, mert azt nem lehet.
Csak gondolkodjon már el a T. mv. kolléga is, hogy nem biztos, hogy jó dologbva köt bele.
2 példa:
1. 83602-vel a koma nem indul az egyéni kj szabad jelzésére. Felsétálok, megkérdezem, jön az üvöltés: "Tán illene meneszteni!" Javasoltam neki, hogy olvasgassa a Vonatok felhatalmazása indításra c. fejezetet az F.2-ből.
2. Kb. 1 kocsival feljebb kellett volna húzni a CSM-es vonattal, hogy legyen oldás. Vkez. leküldve értesítés végett. Vkez 5' múlva csörög, hogy engem óhajt a vezér. íKiballagok, vezér szintén üvölt: "Tolatási jegyzéket kérek!" Fel kellett homályosítanom a t. kolléga urat, hogy mivel nincs mellette 2. dolgozó, aki átvehetné a tol. jegyzéket, ezért ilyennel nem szolgálhatok. Megnézte az F.2-őt is és elfehéredett: "Most baromságot csináltam!" Én pedig helyben hagytam a ténymegállapítását.
Hát nem is tudom. A táblák úgy vannak. Kanizsa felöl kék, Budapest felöl vörös sávozású. Csináltam képet a fényjelző-készülék oszlopától az út tengelyén visszafelé mért 1 méter távolságból, de hogy a rálátás a vasúti pályára, a pályára engedélyezett sebesség számértéke ötszörösének (5 V km/h-ban) megfelelő, méterben mért távolságban szabad-e vagy sem, ezt nem tudom eldönteni. (Ennek a hosszú szövegnek a 95%-a természetesen Ctrl C + Ctrl V)
Úgy hiszem, a műtárgy szó nem volt helyes. Traficc engem is biztosan mindjárt visszaküld a szakközépiskolába. A műtárgy ugyanis az alépítmény egyik lehetséges válfaja.
Emlékeim szerint pécsi kocsikból állt. Hogy pontosan mettől, meddig és milyen kocsik voltak Pécsre állomásítva, azt nem tudom, valszeg a szomszádban van róla dokumentáció. Jelenleg a nemlétező influenzajárvány miatt otthon nyomom az ágyat (pontosabban a forgószéket), így most nem tudok rákérdezni.
Nekem az bökte a csőrömet, hogy egyesek nagy hanggal nekiállnak köpködni az fszt-ket, csak éppen arról feledkeznek meg, hogy a saját portát kellene előbb rendbe tenni.
Az ilyet viszont rettenető mód utálom.
Miért nem tűnik fel nekik,hogy egy ismeretlen vonatszámú vonatnak kértek engedélyt tőle,amiről neki nincs is menetrendje?
Mert az önállósítón azért rugdosták át egy elégségessel, mert az oktatója sírt, könyörgött a vizsgabiztosnak, hogy nincs ember!
Ha tudnád, hogy milyenek az újonnan kikerült váltókezelők, mert neked kellene velük együtt dolgozni, nem sírnál ennyit!
Máshol is születnek - hogy fííínom legyek - "érdekes " gondolatok..
........"......A mellékvonalak üzemeltetői elsősorban a kisvasutak üzemeltetőiről vehetnek példát. Ugyan a kisvasutakról a legtöbb embernek a kirándulóvonatok jutnak eszébe, ezek valójában a HÉV-ek mintájára (többnyire úgynevezett Gazdasági Vasút) néven, teljesen hasonló funkciókkal jöttek létre. A kisvasutak egyszerűsített szolgálati rendjükkel, a túlbiztosítottság hiányával, jóval kevesebb alkalmazott foglalkoztatása mellett ma már gyakran hatékonyabb szolgáltatók, mint a MÁV a mellékvonalakon. A Nyírségi Regionális Kisvasút például jópár mellékvonalnál nagyobb forgalmat bonyolít le, és némi korszerűsítés után a versenyképességéről szóló tanulmány a jelen tömegközlekedési támogatási rendszert figyelembe véve évi 100 milliós költségszintet és 103 milliós bevételi szintet prognosztizált (lásd a letöltéseknél)..........."
traficc :
Ez olyan mint mikor nem számoljuk bele a béreket, vagy kihagyjuk a közterheket, vagy nincs a költségek között - vasútnál gépészeti/vontatsi költség.
anno nekem is megküldték a Nyíregyi kisvasútról készült tanulmányt, de oly humorosnak aláltam, hogy nem is válaszoltam rá.
S erre most, kormány portálon is, mint jó példát népszerűsítik...........:-((((
De szeretnék 30 évvel fiatalabb lenni, mert akkor nem szégyellném, és most úgy káromkodnék mint egy bolhói kocsis.