Úgy hiszem, a műtárgy szó nem volt helyes. Traficc engem is biztosan mindjárt visszaküld a szakközépiskolába. A műtárgy ugyanis az alépítmény egyik lehetséges válfaja.
Emlékeim szerint pécsi kocsikból állt. Hogy pontosan mettől, meddig és milyen kocsik voltak Pécsre állomásítva, azt nem tudom, valszeg a szomszádban van róla dokumentáció. Jelenleg a nemlétező influenzajárvány miatt otthon nyomom az ágyat (pontosabban a forgószéket), így most nem tudok rákérdezni.
Nekem az bökte a csőrömet, hogy egyesek nagy hanggal nekiállnak köpködni az fszt-ket, csak éppen arról feledkeznek meg, hogy a saját portát kellene előbb rendbe tenni.
Az ilyet viszont rettenető mód utálom.
Miért nem tűnik fel nekik,hogy egy ismeretlen vonatszámú vonatnak kértek engedélyt tőle,amiről neki nincs is menetrendje?
Mert az önállósítón azért rugdosták át egy elégségessel, mert az oktatója sírt, könyörgött a vizsgabiztosnak, hogy nincs ember!
Ha tudnád, hogy milyenek az újonnan kikerült váltókezelők, mert neked kellene velük együtt dolgozni, nem sírnál ennyit!
Máshol is születnek - hogy fííínom legyek - "érdekes " gondolatok..
........"......A mellékvonalak üzemeltetői elsősorban a kisvasutak üzemeltetőiről vehetnek példát. Ugyan a kisvasutakról a legtöbb embernek a kirándulóvonatok jutnak eszébe, ezek valójában a HÉV-ek mintájára (többnyire úgynevezett Gazdasági Vasút) néven, teljesen hasonló funkciókkal jöttek létre. A kisvasutak egyszerűsített szolgálati rendjükkel, a túlbiztosítottság hiányával, jóval kevesebb alkalmazott foglalkoztatása mellett ma már gyakran hatékonyabb szolgáltatók, mint a MÁV a mellékvonalakon. A Nyírségi Regionális Kisvasút például jópár mellékvonalnál nagyobb forgalmat bonyolít le, és némi korszerűsítés után a versenyképességéről szóló tanulmány a jelen tömegközlekedési támogatási rendszert figyelembe véve évi 100 milliós költségszintet és 103 milliós bevételi szintet prognosztizált (lásd a letöltéseknél)..........."
traficc :
Ez olyan mint mikor nem számoljuk bele a béreket, vagy kihagyjuk a közterheket, vagy nincs a költségek között - vasútnál gépészeti/vontatsi költség.
anno nekem is megküldték a Nyíregyi kisvasútról készült tanulmányt, de oly humorosnak aláltam, hogy nem is válaszoltam rá.
S erre most, kormány portálon is, mint jó példát népszerűsítik...........:-((((
De szeretnék 30 évvel fiatalabb lenni, mert akkor nem szégyellném, és most úgy káromkodnék mint egy bolhói kocsis.
Mondjuk azt nem értem, miért kellett mind a 3 vágányt lezárni, ha az esztergomi gázolt, ami általában a 3. legtávolabbiról indul. Egy szélső vágányon mindenképpen kellett volna engedni a vonatokat.
Anno a Göcsej expressz is Füreden állt meg először (egy ideig), amíg az északi parton ment.
Aztán megállították Fehérváron, és 1 h 54' -re nőtt a menetidő Füredig. Botrány :-)
Pár (jópár?) éve a déli parti IC-k sem álltak meg fehérváron, szép látvány volt, ahogy 20-szal elszáguldottak a peron mellett... Aztán rájöttek, hogy ennyi erővel akár meg is állhat...
Szerintem volt rajta utas Komáromból Nagyigmándra, és Kisbérre, Mórról, Bodajkról Fehérvárra, Fehérvárról Sárbogárdra, de még Felsőkörtvélyesre is, mert Sárbogárdról indult vissza a fehérvári személy.
Köszönöm a pontosítást. Jobban utánagondolva, tényleg régebben volt, mint 5 év... hogy repül az idő...! :-)
Emlékszel-e véletlenül, hogy milyen kocsikból állt a "régi" Sopianae? Pécsi kocsikból? Szerény tudomásom szerint Pécsett régen laktak 19-41, 20-41-es kocsik. (mennyi? meddig? - ezt már a kocsi csapattól kérdezem)
A 4-5 évvel ezelőtti Sopianae már az IC 803 volt (a hét első munkanapját +előző napon 1803 bajai közvetlen kocsikkal, visszafelé öedig 816).
Viszont a korábbi Sopianae nemzetközi gyorsvonatnak 7köznapokon is volt bőven utasa, méghozzá jelentős számban csencselő aktív és nyugdíjas vasutasok. Ők Pécsről utaztak reggel - no nem Pozsonyba, hanem Komáromba - ott átsétáltak a hídon Komarno-ba, majd este vissza. Az árucikk elsősorban cipő, táska, édesség volt, amit kéz alatt, illetve a pécsi, komlói piacokon eladtak, mivel Szlovákiában nagyságrenddel olcsóbbak voltak ezek az áruk.
Én úgy hallottam hogy részeg volt, akkor jött a kocsmából, és úgy lépett be az usgyi elé (18:15-s esztergom felé tartó személy.) még jó hogy én a 19:15 -sel mentem, bár +45-tel indult. Rákosrendezőn láttuk az ablakból a fekete nejlonzsákból kilógó lábakat.
A 63-41-es pusztametrót nevezed magasabb komfortfokozatú motorvonatnak? Ha Desiro közlekedne, akkor azt mondanám, hogy ok. Ha az Uzsgyi annyira komfortos mint, ahogy állítod miért nem azt hagyták meg Budapest-Esztergom között, a Szeged-Békéscsaba vonalra pedig jöhettek volna a Desiro-k.
A MD-ket pedig ne bántsd, mert azok mindig jobb motorvonatok lesznek a szememben, mint ezek a nyavalyás, szar Uzsgyik.
Nem közlekedéssel kapcsolatos iskolát végeztem, de amit látok ebben az országban a közlekedés területén, az egy közlekedéssel nem foglalkozó, laikus embernek is szemet szúr, hogy ezen a területen valami nagyon nem stimmel, főleg a vidéki közlekedéssel kapcsolatban. Hiába van az a rengeteg közlekedési szakember.
Na ja, de annakidejen nem igy kellett atdocogni Fehervaron sem. Tegnap azt magyaraztam a havernak tele van lassujelekkel az egesz, raadasul a biztber is regi.
Sőt, a 80-as években mezei gyors is volt (valszeg nyári pénteki mentesítő), ami nem állt meg Fehérváron. A déli partra biztosan, de szerintem északra is.