A KillUgly-n volt erről szó egyszer - valami olyasmi hogy (innentől minden szó bizonytalan) a második vh után (előtt? alatt?...) létrejöttek a rádiók, és kétféle kód volt, nyugati (w) meg mittudoménmilnye, (k??????)
affene, előkeresem.
hm, nem találtam meg. Mindenesetre valmi területi felosztás volt.
Minden amierikai rádió rövidítésében benne van a K betű. Soha egy másodperc fölös energiám nem volt arra, hogy elgondolkozzam, miért. Valaki megosztamá velem ezt a titkot?
a legtöbb újabban készült zenei merénylet eredetileg akusztikusnak indul, de elobb-utobb mindig rákerül valami (ilyen például a Dupree's Paradise, vagy az Easy Meat), többnyire azért, mert nem szólnak akusztikusan úgy, ahogy szeretném, de gyakran csak arról van szó, hogy sehogy sem bírom legyozni a megalomániát (pedig tényleg igyexem). Sajnos nincs semmi ilyesmi a spázban, de már dolgozunk rajta.
-----------
Mostan már vannak újabb, mások által felöltött dolgok, próbáljátok fel oket...
A James Garfield név ismeros valahonnan, de lehet, hogy csak a dagadtkandúr miatt.... www.bervin.axelero.net
-----------
Ha valaki véletlenül Oregon államban jár, és ismeros zenei merényleteket fog a rádióján (KWVA 88.1 FM, http://www.kwvaradio.org/ ) akkor ne lepodjön meg. A baj az, hogy a zenéket cédén szeretnék (nem tömörített formában) megkapni, postán. Ezer éve nem adtam fel csomagot külföldre, azt se tudom már hogyan kell...
Nagyon bírom mostanában az akusztikus(abb) feldolgozásokat! Bár visszagondolva: régebben is mintha az akusztikus gitáros cuccokra gyorsultam volna (Sleep Dirt, Golden Arches). Baromi jók, marhára intimek, szépen szól a hangszer - illetve elég bátor, belenyúlós feldolgozások. Megunhatatlan az Alien Orifice eleje, a laza pengetés, pengés, oktáv vagy mi a szösz. Most a Regyptian Strut szól - az is nagyon titán!
Baromi nagy kedvem támadt MÉÉÉG akusztikusabb dolgokra, ha van a sufniban. Nagyon lelkesítőleg hatott rám a Regyptian ritmusszekciójának elhalványítása - vajon hogy szólna ez és sok más egészen leakusztikusítva? Vagy lehet-e olyan verzió, ami 2 gitár csupán? Mert ennek a Regyptiannk is a baromi erős ritmusa a dobok elhagyásakor is átsüt - izgalmas lehet, mit tud ezze kezdeni 2 gitár. Ja, a King Kong junior is fő kedvenc, részben a fenti okok miatt.
hogy ez a nyilvánvaló hasonlóság eddig még soha nem tűnt fel nekem???!!!
ezennel átállítom a naptáraimat 2005. A.D. helyett 55 A.Z.-ra!!!
(mellesleg látta valaki a Mystery Train c. feledhetetlen filmeposzt? amiben a japánok albumba gyűjtik Elvis különböző ábrázolásait, beleértve a New York-i Szabadságszoborral való tökéletes hasonlóságát bizonyító fotót?)
A spanyoloknak elment az eszük.....ámbár ha jól meggondoljuk...erre már lehet egyházat alapítani, ami végülis nem utolsó szempont az SZJA felajánlás szempontjából:))))
Hétvégén kezembe került ez-az, és rájöttem, honnan szedte Vedres Csaba, hogy Zappának "Nagyon különös ötletei voltak, az egyik számát például víz alatt bugyborékolva énekli végig"
A forrás a Göbölyös N. László "A progresszív Rock mai sztárjai" című könyve, ahol a Dumb All Over-ről írja, hogy mintha víz alól bugyborékolna - persze nem szó szerint, majd megnézem otthon pontosan. Mindenesetre nyilván nem víz alól, és nyilván nem bugyborékol, hehe.
Itt mondennap letölthető egy Zappa-dal mp3-ban - ma épp a nagyszerű Clownz on Velvet, Al Di Meola vendégjátékával.
namost ez nem igaz, mert csak az első nap volt Zappa, amúgy minden nap más zenét rak fel a csóka. viszont! a legújabb (azaz tk. szombati) szám egy Tlahoun Ghessesse nevű etióp táncdalénekes felvétele. címe kb.:Sew new yetchekene
mindenkinek ajánlom, aki kíváncsi a 70-es évek afrikai könnyűzenéjére! atom!
Egy. Az Artisjus 1db (filmvetítésből álló) rendezvényért szedi ezt a pénzt - tök mindegy, hogy abban a filmben/videoban hány db zenemű hangzik el. (Gondolj bele: a mozikat is képtelenség volna arra kötelezni, hogy minden egyes film összes zenei részletét lejelentsék! Ez egy átalány.)
Na, az nem is olyan sok, nem? Ennyiért még akár meg is éri becsületesnek lenni. És tekintve, hogy a Baby Snakes egy db zenei mű, így a 700 forintot simán bevállalhatjuk...
Nyilvános előadások után fizetendő jogdíjak, 5.1.c pont:
Filmszínházon kívüli nyilvános vetítés és videó előadás esetén, ha az főszolgáltatásként tekinthető meg, a filmben, videóműben megfilmesített zenemű felhasználásáért az alábbi szerzői jogdíjat kell megfizetni naponta.
While technically not a Frank Zappa concert -- I was living in NYC then and went to the Victoria theater for the very first show of Baby Snakes (and saw it five more times in the first month after it opened)...
It might as well have been an FZ concert -- the amplifiers were stacked high to the left and right of the screen -- the sound was AWESOME!
It freaks a lot of people out when I say this is my favorite movie of all time (yeah, even beats out Citizen Kane :]) --
but it was definitely the greatest "MOVIE-GOING EXPERIENCE" I've ever had!
*
Azt olvastam máshol is, hogy az első (és talán utolsó) mozis vetítéseknek hiper négysávos hangja volt, mindenki el volt ájulva. Jogdíj?... Nem hiszem hogy egy ilyen helyen az gáz lenne - az eddig vetített filmekét se szerezték meg, szerintem. Vagy igen?
Does Humor, - de vicces lenne pl. a Halloween-t lenyomni, ami persze csak audio, de alányomnánk egy kis diaporámát. Vagy a Baby Snakes, az is kijött DVD-n. Vagy a Quaudiophiliac - ahhoz is kéne vetítés. Azt tervezgetem is régóta: kvadró hang. közben képek: a zenészek, koncertképek, szövegek, infók... Szép lenne.
"Tehát: ál-quadrophon hangot fognak produkálni; a terem négy sarkában lesz hangszóró. A hangot jól felnyomják, azt ígérte!
Márc. közepén a Deep P. 1992-es koncertjét vetítik, áprilisban a R. Waters-féle Pink F.-t, május-jún.-ban vszleg. a Queen 1981-es itthoni koncertfilmjét. Ötleteket vár és fogad: Vasvári Béla, 452-4290"