Keresés

Részletes keresés

FVV-1100 Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161867
Éppen ez a titok nyitja!A mozdonyvezető is ember,úgy is KELL hozzáállni,a többi meg majd alakul!
Előzmény: oldmumus (161854)
_nyunyuka Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161866

Igazad van, DE!

a mostani menetrendhez eddig 3 különböző időpontban adtak ki olyan módosítást, amely az egész menetrendi időszakra érvényes....

Ezzel belátták az illetékesek, hogy amit csináltak, szar. A módosítgatásoktól még ugyan jó nem lesz, csak talán egy icipicit jobb.

Április 3-ig hat hét van.

Az érintett utasoknak ez nagyon hosszú :-(((.

Csak egy apróság  a "felségterületedről": 7245 beérkezik Szentes felől 16.05-re, de a 2523 elmegy 16.04-kor, tiszta időben még látni a kijáraton elmenni :-))))/:-((((. Csatlakozó vonatnak a 3333-at jelöli, de ha egyszer nem a Keletibe akarok menni, hanem pl. egy Cegléd vagy Monor nevű kis faluba, várhatok potyára egy órát ahelyett, hogy 10 perccel későbbre tennék az ingát. De ugye a szent tehénként tisztelt ütemes menetrend...

Előzmény: kkalmi (161852)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161865

Tudnal ebben segiteni?

Lehet, hogy félreértettél? Tudomásom szerint a vonalbejáró végiggyalogolja a távot.

Előzmény: oldmumus (161857)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161864
Értem.
Előzmény: Vendégsín (161862)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161863

meg tudná valaki hogy a képen látható Optima Expressz merre közlekedik? ahonnan a képet leszedtem ott azt írták h a vonat Villach ban lett lefotózva.

Ezek BDZS /háló/kocsik lennének vagy milyenek?

Az oldal szerint ez meg Ljubljana ba.. .amint azt  a gép is igazolja. Vannak olyan képeim amikor ilyen gépet kapott a hajdani IC Dráva.

Vendégsín Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161862
...a gyakorlatnak lehet egy olyan negatív vonzata is, ...

Itt nem erről van szó. Ez nálunk egy ritkán előforduló kezelési szituáció volt. A 350 013-as egyik főlégtartályát kellett biztonsági szelep hiba miatt kiiktatni és - tekintve, hogy több szereplős játék volt - arra próbáltunk okot keresni, hogy ez az összes szóba jöhető légváltó megfelelő kezelésével történt-e, mert a levegős rendszer továbbra is rendellenesen viselkedett.
Előzmény: Törölt nick (161816)
gmarc Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161861

Ezt a MÁv címoldalán olvastam:

"Fortuna vasszekerén - a MÁV szuperajánlata"

Hogy ezt ki találta ki, azt nem tudom, de nem jár messze az igazságtól:-))

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161860
Tűz volt a Déli pályaudvaron

február 20. 20:19

[MTI]

Tűz ütött ki a budapesti Déli pályaudvar egyik alagsori, üzemi területén vasárnap kora este, senki nem sérült meg, a tüzet rövid idő alatt eloltották. Az MTI helyszínen lévő tudósítója úgy értesült, hogy a helyiségben 30-40 négyzetméteren szemét égett. Ez okozta a sűrű füstöt, amely eljutott a váróteremig. Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője elmondta: a targonca átjáróban gyulladt ki a szemét. Hozzátette: a tűzben nem sérült meg senki, a vonatközlekedést nem akadályozta.

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161859

Például kértem jelentkezést arra, hogy aki tudja mozdonyra engedéssel támogatni a filmsorozatom folytatását, irjon mail-t.

És Te írtál az Andrássy útra egy kedves levelet a munkásságodról és a szándékodról?

Előzmény: maczko (161818)
amicus Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161858

Mozdonyon utazás témájához:

Bár nem értek egyet (sőt, magamra nézve sértőnek érzem) Indul a bakterház úr előítéleteivel, azért azt elfogadom, hogy elég egy vagy két rossz tapasztalat, hogy a vezérnek elmenjen a kedve a jópofizástól és válogatás nélkkül kergesse el a gép közeléből a vasútbarátokat.

A nem vasútas dolgozók gépen utazása szerintem soha nem is lesz megoldható szabályozással:? ez bizalmi kérdés. És ez így van jól. Ha a mozdonyvezető bízik annak józanságában, korrektségében, aki felkéredzkedik mellé, akkor felengedi. Ha nem, hát nem. Ez teljesen normális. Az a vasútbarát, aki emiatt hőbörög, már méltatlan is a további bizalomra, igaz?

Nem nyilatkoznék arról, hogy pályafutásom során az engedélyes és az anélküli utazásaim milyen arányban voltak egymással. Tulajdonképpen utólag már lényegtelen. Arra azonban büszke vagyok, hogy minden utamon érvényes menetjegyem volt (valaki már itt elbukik...), és hogy sem az utazás során, sem utána nem hoztam kellemetlen helyzetbe azt, aki felengedett maga mellé, válaszolt a kérdéseimre, egyáltalán megtisztelt kedvességével.

Ha tehát nincs meg a bizalom mozdonyvezető és vasútbarát között, akkor megette a fene az összes utasítást és engedélyt, nem lenne kényszeríthető a vezér arra, hogy olyannal utazzon, aki kellemetlen érzést, idegességet, stresszt okoz neki.

Úgy olvasom soraitokból, tisztelt vezér Urak, hogy többetek részéről ez a bizalom megrendült. Döntéseteket elfogadom, egyben felhívom figyelmeteket a vasútbarátokkal kapcsolatos általánosítás igazságtalanságára.

oldmumus Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161857
Tudnal ebben segiteni? Ha igen akkor kerlek privat jelentkezz nalam.

Most keszitem a T csik nelkuli vonali fem oszlopokat reszben a fotoidat felhasznalva, reszben sajatot, igy vittem bele egy kis rozsdat is.
Előzmény: Törölt nick (161855)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161856

En ugy erzem pl. ha az exmv meg aktiv lenne en jol kijonnek vele;-)

Szépen vagyunk. :-)

Előzmény: oldmumus (161854)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161855

szukseg lenne nekem a 30-ason a keszulo palyahoz par bejarasra.

Elég, ha a vonalbejáróval egyeztetsz időpontot :-)

Előzmény: oldmumus (161844)
oldmumus Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161854
Igen, emberi modon kell kezelni az ugyet.
Felkereckedeskor tisztazni a szandekot, aztan:
Pl. indulas elott tisztazni, hogy mik a tapasztalatai mint nem szeret ha a vele utazo csinal vagy mikent ne viselkedjen.

Aztan az elso utazas utan a vezer megismer es levon egy kovetkeztetest, ez utan mar lehet magyarazkodas nelkul felenged es esetleg a kollegainak jo referenciat ad rolad, vagy epp az ellenkezojet.

Biztos vagyok benne ha ezeken felul egy szakmaban jaratos lelekes amator is valaki es a vezer latja rajta erti a helyzetet akkor szivesen latja mindig. Akar ugy ha itt elotte a forumban talalkoztak.

En ugy erzem pl. ha az exmv meg aktiv lenne en jol kijonnek vele;-)
Előzmény: FVV-1100 (161853)
FVV-1100 Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161853
"A vezetőállás nem játszótér..."

Ebben maximálisan egyetértek veled;bár nem ismerlek személyesen,ezt már több Vezértől is hallottam!

Ennek ellenére a privát véleményem az,hogy,ha odamegyek egy mozdonyhoz egy engedély ESETLEGES birtokában,felkopogok a Vezérhez és elmondom EMBERI módon a szándékaimat (pl.: utazás,fotózás,stb.) akkor valszag Ő is emberként fog engem kezelni (tapasztalat,jómodor,nem az őserdőben vagyunk!!),innen már tényleg CSAK az Ő joga eldönteni,hogy műxik e a dolog,vagy sem!!!
Előzmény: Indul a bakterház (161827)
kkalmi Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161852
Elvileg nem lenne túl bonyolult, de a mostani menetrendhez eddig 3 különböző időpontban adtak ki olyan módosítást, amely az egész menetrendi időszakra érvényes. Szerintem ez is sok, mert nem hiszem, hogy mindenki a HIRDETMÉNYEKET böngészi, és azok alapján módosítja a menetrendjét. Április 3-ig hat hét van.
Előzmény: _nyunyuka (161847)
maczko Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161851

Matiz! Én teljesen egyetértek veled. Nem tudom mit értettél félre! Olvasd az elözményeket is lécci.

Én pont nem az a nyomulos alak vagyok.

Azt hittem ismersz már eléggé.

Üdv.: Maczko.

Előzmény: Törölt nick (161826)
v_peti Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161850

Áru-tonna-kilométer, ha ez neked mond valamit.

Persze, hogy mond valamit. De ez csak a belföldi fuvarra vonatkozik???

Mert a tranzitra nehezen hiszem el ezt? De a belföldi fuvaroknál is kissé hihetetlenbnek tűnik a dolog a rengeteg kamiont elnézve.

Előzmény: koller andor (161834)
kkalmi Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161849
... 4. Bármilyen ok miatt megtilthatja a felszállást. ...
Előzmény: Törölt nick (161845)
kkalmi Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161848

A tranzitforgalom észrevehetően nőtt. 

Ha az ÁFU jól szervezi a tranzitforgalmat (jó példa a Floyd-os mozdony stratégialag fontos vonatokra történt igénybevétele), ha esetleg sikerül javítani ezeknek a vonatoknak a menetrendszerűségét (pl. újabb mozdonyok bérbevételével), akkor megtarthatja, sőt javíthatja ezt az arányt.

Előzmény: v_peti (161828)
_nyunyuka Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161847

Ez a probléma április 3-tól megszűnik.

Mit kell ezen másfél hónapot pöcsölni? Menetrendet megszerkeszteni, hirdetményt kirakni és bevezetni! Annyira bonyolult egy vonatot 25 perccel odébbrakni?

Most már a záhonyiakra várok, mikor kezdik visszakövetelni a 6200-ast.

Előzmény: kkalmi (161838)
Vendégsín Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161846
Én csak az F.2-esben olvastam erről.

Akkor te ezt olvastad:

"16.55. Mozdony, motorkocsi, továbbá a vezérlőkocsi vezetőállásán az ott szolgálatot végző dolgozókon kívül az alább felsoroltak jogosultak utazni:
a) a felügyeleti hatóság ellenőrzésre jogosult tagjai, igazolványuk alap-ján;
b) szolgálatban levő vasúti dolgozók a szolgálati felsőbbség által kiállí-tott engedély alapján;
c) szolgálatban és önköltségben utazó vonatszemélyzet és szállítmány-kísérők;
d) segély-, hótakarító, értesítő, kémszemle-, és próbavonatoknál az ér-dekelt szolgálati ágak dolgozói;
e) tolatás közben a tolatószemélyzet tagjai;
f) iparvágányon szükséges kocsiátadást-, átvételt végző állomási dol-gozó (16.58.p.);
g) a fegyveres erők és rendvédelmi szervek tagjai;
h) nem vasúti személyek a vasút által kiállított engedély alapján."

És akkor ennek h) pontja miről is suól?

Előzmény: Törölt nick (161840)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161845

az engedéllyel rendelkező személyek felé ... a mozdonyvezető rendelkezésre jogosult.

1. Álljon ki a képből, nem látom a menesztést.
  2. Üljön le, mert a következő kitérő iránya nem egyenes, nehogy felbukjon itt nekem.
  3. Kapcsolja ki a mobiltelefonját, mert elvonja a figyelmemet a vezetéstől.

Gondolom ilyesmi ...

Előzmény: Vendégsín (161836)
oldmumus Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161844
Hol igenyelheto? Engem is erdekelne, egyre kevesebb osmeros van es szukseg lenne nekem a 30-ason a keszulo palyahoz par bejarasra.
Előzmény: Vendégsín (161841)
mcg Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161843

_nyunyuka: ha kellenek zagyva számsorok ICkről,kérlek péntek fele dodj egy mailt,s otthon kiirom neked a kérteket,s majd hétfőn legkésőbb válaszban küldöm a zagyva számsorokat...(kb 1 hétre visszamenőleg tudok nézegetni)

FOMA: nemcsak ti vagytok oly kegyesek 8801/02 összeállításával,bár a múltkor láttam benne változást,az egyik Bp-t Ao-ra cseréltétek.... de Sm is ilyen nagylelkű a 8807/06-tal,az a menetrendváltás óta(talán folyamatosan) 3 db Ao-ból áll...:)

Előzmény: _nyunyuka (161433)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161842
"Sem a makacs EU-pártiak, sem a makacs EU-ellenesek nem voltak tisztában még az alapfogalmakkal sem. "

De ez így szokott mindenben lenni. Nézd meg a politikát. 100 emberből 99-nek elképzelése sincs, mi az, hogy mondjuk költségvetés, de véleménye az van róla...
Előzmény: amicus (161764)
Vendégsín Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161841
Ja, és:

"1. sz. függelék

Minta a „Mozdonyon utazási engedély” formanyomtatványról

...akkor ez mi is?
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161840

Az két félét ír

Én csak az F.2-esben olvastam erről. Máshol is van valami?

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161839
Minden lehet........
Előzmény: Törölt nick (161809)
kkalmi Creative Commons License 2005.02.20 0 0 161838
Ez a probléma április 3-tól megszűnik. Az RTL Klub olvashatta volna a MÁV honlapon a sajtóközleményban, hogy az érintett vonalakon teljesen új menetrend lép érvénybe...
Előzmény: HLP (161791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!