ahogy az elején is mondtam - nincs mindent megoldó lökés -csak koncepciók vannak. az, hogy ki mit tud meglökni - önbizalom és gyakorlás kérdése.
hadd mondjam el a gondolataimat az általad javasolt megoldással kapcsolatosan.
1. Ha elmegy a piros, szuper :) Igen, de ha nem megy el - kampó, ez a hiba gondolom belátod - a parti végét jelenti...
2. Ha nem megy el, akkor takarja a fekete elől a lyukat, ha az ellenfél elrakja a csíkosát - az ilyen "lyukszájában" álló golyót azért hívjuk fordulógolyónak, mert erről gyakorlatilag ilyen üres asztalnál bárhová lehet a fehéret vezetni,, tehát hiába blokkolod a (képnézeti) bal felsőt, a csikosról vissza lehet jönni a (képnézeti) baloldali rövidfalra, ahonnan a feketét el lehet tenni a (képnézeti) jobb felsőbe, ugyanoda, ahová a csíkost....
3. Eléggé arra megy a fehér, hogy megmozdítsa a sárgát, vagy legalábbis odabújjon a közelébe. igen, de mint mondtam a fordulógolyó (pláne, ha az utolsó a fekete előtt) - életveszélyes....
a doki megoldásánál is kérdéses a "biztonsági", mert a csíkos annyira a lyukban áll, hogy nem túl nehéz egy közéékelt telit egy rövid massé-val megkerülni
Én szinte biztos hogy támadnék mert nem olyan bonyolult ez az állás.
1.A sárga nem nehéz a fal mellett ami megnehezíti hogy kétfalas kitempót kell lökni viszonylag sok balforgatóval hogy beálljak a piros mögé, de ha ez nem sikerül akkor még mindíg lehet ebből az állásbó safetit lőni ( piros mögé a fehér) de ennek az a veszélye hogy egy közepesen jól eltalált massé-val simán be lehet lőni a csikosat...
2. sárga sima 1 fal stoppal de óvatosan kitempózva hogy megálljon a csikos elött lehetőleg minnél közelebb így zavarva a szabad rálátást a csikosra de ez nagyon nehéz mert ha nem lesz elég közel akkor falról eltehető a csikos
3. az is egy megoldás lehetne - és ahogy nézegetem egyre jobban tetszik- a pirosat megpróbálni eltenni vékonyan enyhe bal forgatóval úgy kitempózni hohy 2 falról beálljon a fekete mögé: ha nem sikerül takarja a fekete a csikosat a igen onnan még mindíg meg lehet játszani a sárgát.
4. m3 kollega javaslata is tetszik de én támadnék az első golyóval (tudom hogy ez benne van ebben a megoldásba)
Megoldásod közel jár az optimálishoz. Asszem az előző feladvány is sugallta - egy jó biztonsági fél győzelem. Mielött közreadnám a javasolt megoldást - regálnék bmw szaktárs javaslataira
Amit én löknék (sajnos stílusomból adódóan) az nem bizti. Én egy kicsit merész lennék és megpróbálnám valahogy a pirosat a (lökő szerint) bal alsóba ( kép szerint bal felsőbe) irányítani egy fallal. Ebben 3 jó dolgot látok. 1. Ha elmegy a piros, szuper :) 2. Ha nem megy el, akkor takarja a fekete elől a lyukat, ha az ellenfél elrakja a csíkosát 3. Eléggé arra megy a fehér, hogy megmozdítsa a sárgát, vagy legalábbis odabújjon a közelébe.
Elég kockázatos, de szerintem egy stabil kéz jó empóval elég jól tudná irányítani a pirosat...
hi! én főleg a snooker topikba írok, de erre kénytelen vagyok reagálni. :)) gyakorlatban, úgyis főleg poolozni szoktam. szóval olyat próbálnék, hogy a sárgát nagyon vékonyan eltalálva bebujtani a fehéret a piros mögé, vagy legalábbis egyvonalba a 3 golyót. persze elég jó tempóval kéne lökni..nem tudom ki, hogy van vele, de én szeretek széftit lökni. :)
"Élőben izgulni ilyen meccseket sokkal másabb, mint tudni az eredményt, és várni, hogy hogy is fog megtörténni... " - Éppen ilyesmin fondorkodom...
Április 25-30-ig lesz a pool EB Hollandiában (8-as, 9-es, csapat), ahol a magyar fiúk is érdekeltek. Nagyon erősen tervezem, hogy meg kellene nézni élőben, a helyszínen.
Utánanéztem a részleteknek, nem olyan húzós.
Ha valakit érdekel, jelezze, hátha összejön egy jó kis szurkoló csapat....
erre keressetek rá és töltsétek le nekem pdf-ben van meg. Annyival jobb hogy itt megmutatja hogyan kell a fehéret eltalálni hogy sikerüljenek a lövések - amik hasonlók mint az elöbb említettek-
"Lehet, hogy a Mosconin előbb utóbb lesz magyar fiú is?"
Nagyon remélem. Ha van egy kis szerencsénk, és a Sport 1-2 is tartja magát kicsit a mondottakhoz, akkor akár már a pool-vb élőben izgulhatunk Tótért és Földesért! Élőben izgulni ilyen meccseket sokkal másabb, mint tudni az eredményt, és várni, hogy hogy is fog megtörténni...
Kottagyűjtemény?? (tyűh, nem is tudom, hogy lelkendezzek :-) Ez már javában a Paganini-Összes...! 136 db trükk és műlökés, az összes olyan típus, amit valaha láthattunk élőben, videón, tévében... Hihetetlenül jól rendszerezett anyag. Magam nem vagyok nagy kivitelezője ez efféle lökéseknek (rengeteg +gyakorlás & biztonság), de ismerek egy-két hazai hustlert, aki az anyag zömével simán megbírkózna (technikailag legalábbis "a kezükben van"). Egyébként itthon is rendeznek elvétve műlökő-versenyeket. Hát a program így már adott! Ezt sokszorosítani kell - kösz, nagyLevin!
(Egyébként van egy hagyományos gyakorlásra inkább megfelelő rendszer: a TARGET POOL, amit Kim Davenport fejlesztett ki a 90-es években... A lényeg ebben, hogy a célgolyó sikeres belövése után a fehéret a céltáblán kell megállítani, és számolni az így elért pontokat... Mindenki talál benne a saját szintjére szabott feladatokat, fejleszti a terelő-készséget és a helyzetmegoldó adabázisunkat, + lehet többen is játszani, gyakorolni vele. Egy kicsit olyan, mintha a Darts és a Pool öszvére volna...)
csak minden érdekel, ami biliárd, meg igazából anyaggyűjtést is végzek egy könyvhöz, ami lassan-lassan íródik.
szóval az előző inkább csak a kurózum miatt érdekes. az mindenesetre szép, hogy vannak akik ezeket meglövik. (a magam részéről átnézve a cca. 70 állást - legfeljebb 5-re vállalkoznék, hogy 3 kísérletből +csinálom :-) ..... mondmá' oszt nem sikerül
viszont kalandozásom közben megtaláltam az alábbi hivatalos EuroTour rangsort, ami töltse el melegséggel a szívünket:
(az utolsó oszlop a total points)
Lehet, hogy a Mosconin előbb utóbb lesz magyar fiú is?
Hu, Te, belevágtál a nagy tortába :) Nem semmi állások ezek, azt hiszem még maradok egyelőre a "sima" helyzeteknél. Nem vagyok én Volkovszky, vagy hogy hívják a lengyel trick shot bajnokot..
találtam egy szép kis "feladvány"-kotta gyűjteményt.
nem tom', hogy hallottatok-e már az "artistic-pool"-ról. ez egy kicsit hasonlít megjelenésében a trükklövéshez, azzal a különbséggel, hogy mig a trükklövésnél a
játékos szabadon határozhatja meg, hogy milyen trükköket mutat be, itt egy előre meghatározott feladatsorból (állítási szabályokkal) kap lökéseket, amit be kell mutatni. Mint a műkoriban az előírt kötelező gyakorlatok...
Nem véletlenül "artistic" a neve, eléggé biztos dákókezelés és technikai rutin nélkül sok kudarc éri az embert....
S2-t re kapcsoltam, mert imádom Korda Gyuri bácsit, amikor poker-t közvetít. Kihagyhatatlan élmény :-))))))
Nade mit látok???
A Pacific Poker Uk Open éppen aktulis 6 versenyzője között ott ül:
Steve Davis és
Alex Pagulayan
wow!!!!
egy két hozzászólással ezelőtt említettem a Matcroom-ot. télleg annyi bőrt húz le az embereiről, amennyit lehet.
amúgy tök furcsa, olyanok mint a pool-asztal mellett. Pagulayan vigyorog és ugri-bugri, az Aranyrög meg majdnem alszik, unottan néz és nem kockáztat túl sokat!!
alaposan elemzted a dolgot és valóban az 1. sz.megoldásod áll a szerző által javasolthoz legközelebb.
az állás üzenete az, amit levin 'mester '{ ;-))) } szokott a "tanítványainak" hittéríteni:
"nem kell minden lövésből támadni". A győzelemhez vezető út soxor egy jó biztonsági lökésen keresztül vezet.
A 3.sz. javaslatod is erről szól, de egy kicsit rizikósabb, mert a fekete a sárgával meglökve vissszajöhet egy picit a falról és ha nem megy el a sárga, akkor gáz van.
Szóval a feladvány szerzője a rajzon látható megoldást ajánlja, de alternatívaként (ha mindenképp támadni akarsz) a te általd leírt 3.sz. lökéshez hasonlót ajánl (keresztfal a rajznézeti jobb alsóba.)
Közben egyik barátommal nézegetve a képet, rájöttem, hogy én néztem be azt amit írtál, és máshova gondoltam a jobb alsót, mint Te. (Te a lökő szempontjából, én a kép szempontjából) Úgyhogy elnézést, visszavonva, hogy nem lehet, pontosabban úhy nem lehet, ahogy én gondoltam, úgy igen, ahogy Te. Sorry...
Értem, én, hogy nem technikai, de nekem a 2.-es megoldás (szinte) lehetetlennek tűnik ( hangsúly a "nekem"-en, lehet, hogy másnak ez trivi:)) Szóval a piroson elég nagyot kell nyesni, tehát, hogy sebessége is legyen, elég erősen kell megütni, és mivel rögtön a piros mögött ott a fal, nem hiszem, hogy simán be lehetne vinni a sárga és fekete közé. De mondom, ezt csak úgy elképzelve az asztalon szerintem szinte lehetetlen.
Nekem az 1-es megoldásod tetszik a legjobban, az nagyon okos, és talán a legcéltravezetőbb
Nekem is a 4-es jutott eszembe, de ahogy említettem, én csak támadó állásokon gondolkoztam...
holnap (azaz inkább ma) du. adom a javasolt megoldást, addíg lehet még javaslatokat tenni. Hangsúlyozom, nem technikai, inkább koncepcionális dolgokról van szó.
Nekem 4 megoldásom van a védekező safety-től a rizikós támadásig ime:
1: fehérrel a piros jobb szélét finoman így a fehér felragad a rövid falra,a piros beáll a fekete és a fehér közé kizárva a rövid 1falat de akkor még marad a hossszú egyfal de erre szoktam mondani ha belövi megérdemli!
2: pirosat a jobb alsóba ezt hívom Djungó-nak bal alsó forgatóval a fehér megy a fekete és a sárga közé, utána sárga bal alsó fekete bal fölső
3.sárgát úgy lövöm hogy a fekete elött falat érje és a feketét a falról eltalálja igy a fekete lekerül a piroshoz ha jól lövöm akkor a sárga még el is mehet a bal felsőbe
4.sárga jobb szélét erősen úgy hogy egy falról elmenjen a jobb felsőbe, kétfalas kitempo a piros mögé utána fekete.
Versenyen vagy élesbe az 1-est vagy a3-as haverok között a 2-est ha mindegy nem számít a pont akkor a 4-est lőném.
Felállitottam az általad adott képet i-poolban, elmentettem ( egyébként ha egyből i-poolban csinálnánk, akkor feltehetnénk valahova az elmentett állást, és lehet próbálkozni) és megvalósítottam az egyetlen normális ötletemet ( ami támadó, védekező talán több lenne). Sajnos elég trick shotos lett, szerintem ennél lennie kell egyszerűbbnek, de valahogy nem látom :(( I-poolban el lehet menteni egy lökéssorozatot is, amit később le lehet játszani. Én elmentettem a ezt a 3 lökésből állót..