Keresés

Részletes keresés

Simple Creative Commons License 2005.02.15 0 0 403

Nézve az új felállással készült koncert felvételeket, megint csak az ötlik elibém, ami az előző felállásnál is, hogy senki sem bírja normálisan eldobolni Menza témáit????? Pedig nem bonyolultak, de például a többi dobos keze alatt veszít a húzásból! Példa a Train, ami a magyar honlapról letölthető! Sokkal jobb szerintem ez a Drover, mint az előző, de csak annyi a különbség, hogy ő metálabb, mint rockabb!!! Ezt jól megfogalmaztam! Azok a szintén letölthető számok, amik a Countdown turnén készültek, és a japán tv felvette, jól visszaadják a menzáskodást! Úgy látszik, nem könnyű - nem utánozni - elérni azt a szintet! Élőben!!!

Off: most a Trouble 4. albumát hallgatom!

On

Fafara Creative Commons License 2005.02.15 0 0 402
de milyen zenét csinálna szólóemberként? úgyis megadethes lenne, akkor nem mindegy?
deliriousnomad Creative Commons License 2005.02.15 0 0 401
Ami az Anarchy-t illeti, szerintem meg már épp ideje volt kihagyni a műsorból. Szarból nem lehet várat építeni -értsd: Sex Pistols zöngeményből igazi dalt faragni ;)-, nekik sem sikerült. Attól, hogy annak idején nagy siker volt ez a feldolgozás -tudomásom szerint mind az amerikai, mind a brit single-listákra ezzel kerültek fel először-, én bizony sosem tudtam igazán jó szívvel hallgatni.

Ami meg a szólókarriert illeti: meggyőződésem, hogy egy, legfeljebb két szólóanyag után újra lesz Megadeth. Az elmúlt hónapok következetes nyilatkozataival ellentétben legutóbb már nem zárta ki kategorikusan ezt a lehetőséget.
Ha ellenben így lesz, annak én már csak és kizárólag a Rust In Peace felállással látnám értelmét, azt is tekintetbe véve, hogy ellenkező esetben Mustaine nemcsak ismét segget csinál majd a szájából, magából pedig totál hülyét. Mondjuk most belegondolva, a RIP felállás összetrombitálása is parádés szájbólseggcsinálás lenne... :))) Mindegy, 100 százalék, hogy lesz még Megadeth.
mvyky Creative Commons License 2005.02.15 0 0 400

"Még olyasmit is mondott, hogy a mostani turné alkalmával minden olyan országba ellátogat, ahol valahol is koncertet adtak. Ez azért elég jól hangzik..."

Ez nagyon jó is lenne, de sztem fölösleges reménykedni. Annak a százalékos esélye, hogy idejönnek, sztem igen erősen a nullához közelít. Ezért is mentem ki megnézni őket, mert biztosra akartam menni. De ha mégis jönnének: "... I'll be the first in line!"

Előzmény: Törölt nick (393)
mvyky Creative Commons License 2005.02.15 0 0 399
Nem, sztem a MEGADETH legjobb szininímája DAVE MUSTAINE! Sőt Dave Mustaine a Megadeth! Mindig is ő volt a zenekar motorja, ő írta a zenéket, szövegeket.
mvyky Creative Commons License 2005.02.15 0 0 398

fölmentem a színpadra, lenyomtam egyet Mustaine-nek és kitekertem a kezéből, 'oszt mondtam neki magyarul, hogy "na add ide öcsém!"! :-))))) Persze, hogy bedobta, hogyan máshogyan??? Na, de a viccet tényleg félre téve, úgy történt, hogy ami pengető még maradta a mikrofonállványán az utolsó szám után, azt szépen egyesével leszedte a markába és egy mozdulattal bedobta. Szált össze-vissza, volt nagy küzdés érte. Kicsit olyan volt a jelenet, mintha éhes krokodiloktól hemzsegő vízbe dobnának be egy pár cafat húst. :-))

Más: Mustaine szóló karrierje egy percig sem volt vitás, már ezt az új lemezt sem Megadeth név alatt akarta megjelentetni, de a kiadó közbeszólt.

ui.: sztem azért volt jó a setlist, mert 7(!) számot nyomtak az új albumról, ami nálam 10 pontos lemez, meg hát elvégre ezzel az albummal van most turnén. Viszont elég unikum volt a Set the world afire, Paranoid, Skin of my teeth. Persze amiket felsoroltatok is nagyon tuti számok, de hát már annyi tuti száma van a proferssor Dave-nek [(erre az elnevezésre emléxik még vki az Evolver videóról? :-))) sztem óriási, amikor be van ott öltözve tanárnak és magyarázza a kis nebulóknak a lemezkészíítés fortélyait]  hogy ha mindet lenyomná, 3-4 órás lenne egy koncert.

Előzmény: búg (397)
búg Creative Commons License 2005.02.15 0 0 397

"és a már korábban látható MUSTAINE pengetőt is megszereztem a végén!"

mvyky ez hogy sikerült bedobta a tömegbe és te elkaptad? :P vagy hogy

búg Creative Commons License 2005.02.15 0 0 396
amúgy az nem Duke Nukem Forever, sztem csak Duke Nukem theme :P
búg Creative Commons License 2005.02.15 0 0 395

Kill the King, Return to Hangar, 1000 Times Goodbye, Train Of Consequences, She-Wolf, Hook In Mouth pl.

Bár nekem tök8 nem valószínű megyek koncertre hacsak nem Magyaroszágon lesz. :> Mongyuk az is igaz utólag szívesen hallgatnám, így most ezzel az előbb hülyeséget mondtam, namind1. :>

Amúgy nálam a Train.... volt eddig az überfavorit (hosszú 1 éve tartó Megadeth imádatom óta), most a Die Dead Enough a gigaüberhiperfelülmúlhatatlan. :>

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.14 0 0 394

Nézegetve a setlist-et, valahogy nem vág földhöz így első ránézésre. Persze ott lenni a koncerten egészen más.

Nagyon hiányolom az Anarchy-t, ami az egyik legjobb kocertszám. A Wake up Dead és a Darkest Hour helyett már más klasszikusokat is nyomhatnának azok közül, amik eddig a háttérben maradtak - például nagyon szeretném egyszer a kedvenc számomat hallani koncerten: a Rust in Peace...Polaris-t is. (nálam ez a mindentvivő), vagy ott van a Never Say Die és a Duke Nukem Forever.

S bár lehet, hogy a TWNAH-ból nem gazdagodtak meg, de azért ott is voltak jó zenék...

Ti milyen számokat hallanátok szívesen a setlisten szereplőkön kívül?

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.14 0 0 393

Egy Mustaine-interjúban olyasmit olvastam, hogy Dave mindenképp folytatni akarja a zenélést, csak már nem Megadeth, hanem a sajátja alatt. Valahol érthető is egyébként, hiszen a Megadeth legjobb szinonímája az átjáróház lett.

Ha pedig saját szólókarriert csinál, akkor evidens, hogy ott aztán - rajta kívül - mindenkinek kuss van. Végtére is saját bevallása szerint akkor mentek a legjobban a dolgok a Megadethben, amikor mindenről egyszemélyben döntött. Egyébként, ha megnézitek a www.davemustaine.com-ot, akkor látható, hogy az oldal fejlesztés alatt áll, magyarán valami készülődik a háttérben.

Még olyasmit is mondott, hogy a mostani turné alkalmával minden olyan országba ellátogat, ahol valahol is koncertet adtak. Ez azért elég jól hangzik...

mvyky Creative Commons License 2005.02.14 0 0 392

Még egy Diamond Head:

És akkor Megadeth:

A kedvencem:

mvyky Creative Commons License 2005.02.14 0 0 391

Hát nem volt túl nagy, kb. mint a PeCSa belső részének a fele, de volt viszont fenti páholyos, rendes ülésekkel lévő rész is. Majd küldök egy képet, még a Diamond Head kezdésekorl készítettem, amikor még a keverő pult mögötti résznél voltam. Viszont "full house" volt.  Nagyon rossz becslő vagyok, de sztem 1000-1200 ember biztos volt.

Előzmény: deliriousnomad (390)
deliriousnomad Creative Commons License 2005.02.14 0 0 390
"iszonyatosan szarul volt Mustaine hangja keverve, mintha nem is énekelne" Mustaine-t mondjuk nem kell szarul keverni ahhoz, hogy élőben ne lehessen hallani a hangját! :)))

Mekkora helyen volt amúgy a koncert? Sokan voltak?
Előzmény: mvyky (389)
mvyky Creative Commons License 2005.02.14 0 0 389

Ahogy ígértem, itt egy beszámoló a 2005. febr. 9-i londoni Megadeth buliról. A sztori ott kezdődik, hogy kb. egy 2-300 méteres sort kellett kiállni, több utcán át kanyarogva. Először azt hittem, hogy aznap már nem jutunk be, de érdekes módon 25-30 perc alatt már lement a sor (fogalmam sincs hogyan), amit csak azért említek meg, mert erről (is) példát lehetne venni itthon. Még annyit megjegyzésként, hogy iszonyatosan kutúrált volt a tömeg, a rendőrök csak muszájból voltak ott, de semmi beavatkozásra, fegyelmezésre nem volt szükség, mindenki beállt a sor végére. Ja, és a részegségtől fetrengők, kunyerálók látványa sem volt jelen. A Diamond Head (RULEZ!!!! nagyon királyok voltak!!!) kb. 3/4 8 körül lépett színpadra és kb. egy 50 percet nyomtak, olyan klasszikusokkal, mint HELPLESS, IT'S ELECTRIC, AM I EVIL?, PRINCESS. De az újabb nótáik is nagyot ütöttek! Kibaszott jó volt a hangzás! Nagyon jól volt keverve az ének és a gitárok! Ezt azért jegyzem meg, mert sajnos a MEGADETH-nél, mintha nem is ugyanaz az ember ült volna keverőpult mögött. Sajnos azt kell mondjam, hogy bárcsak úgy szólt volna a MEGADETH, mint a Diamond Head... De a lényeg, hogy pontban 9-kor elkezdődött az "intro",ami a CD-n lévő Blackmail the universe szám előtti kb. 30 másodperces részből állt. Aztán meg jöttek egymás után a jobbnál jobb nóták, csak ahogy írtam, iszonyatosan szarul volt Mustaine hangja keverve, mintha nem is énekelne, viszont a dob, meg a gitárok iszonyat hangerőn voltak! A közöséggel jó 4-5 szám után kezdett csak el kontaktálni, amit összesen kb. még 2-szor tett meg, viszont akkor elég hosszú blokkokban. pl. elmondta, hogy 2-3 éve az orvosok még azt mondták, hogy soha nem fog tudni gitározni, de hogy most újra itt van és láthatjuk, hogy jól működik még ez a kéz. :-)))

Ezt tuti jelenet volt. (Ja, közben valaki, egy üres műanyagpohárral majdnem eltalálta a fejénél, ami csak milliméterekkel kerülte el, ezt valami olyasmi szöveggel reagálta le, hogy "nem érdekel, a fasz, (itt a 'jerk' szót használta) nem elég ember ahhoz, hogy az arcomat találja el" :-))) Aztán még az "Of mice and men" előtt beszélt Diamond Darrell-ről, akinek ajánlotta a számot. Ezen felül, még az volt nagyon tuti, amikor a "Back in the day" közben a szám vége felé feljöttek az "Óóóóó"-zós résznél a Diamond Head tagjai is. Nagyjából ennyi. Egyet sajnálok a hangzást, (amiért a köcsög keverő ember tehet elsősorban. Ja, egyébként sokszor lehetett is

látni, amikor nem énekelt Mustaine, hogy folyamatosan oldalra kifelé dumált a stuff tagjaihoz, gondolom a hangzás miatt.) de amúgy minden nagyon profi volt és jó, hiszen vettem egy turnépólót, ja, és a már korábban látható MUSTAINE pengetőt is megszereztem a végén! Ez pedig mindent feledtetett, főleg ami a hangzást illeti. De meg különben is, Mustaine önmagában is egy óriási figura, csináljon bármit is, legyen akármilyen a hangja, egy igazi mágus,vérprofi!!!

London Feb 9th set list:

Blackmail The Universe
Set The World Afire
Skin O' My Teeth
Scorpion
Wake Up Dead
In My Darkest Hour
Something I'm Not
Angry Again
A Tout Le Monde
Die Dead Enough
Trust
Tornado
Of Mice and Men
Kick The Chair
Hangar 18
Back In The Day
Sweating Bullets
Symphony
Peace Sells

Paranoid/Holy Wars

u.i.: képeket is sikerült csinálnom, majd ma még töltök fel egy párat, csak most elhúzok ebédelni!

deliriousnomad Creative Commons License 2005.02.11 0 0 388
Rockdetector.com: So what are the reasons behind that decision? Do you think MEGADETH has run its course?

Dave Mustaine: "Yes, I think so. I also think it will be good to let it go on a high note. I mean, even though some people that listened to 'The System Has Failed' didn't really have the same perspective as the fans did, the record is doing good, and the ticket sales for this tour have been really great. I still have a record contract for some MEGADETH records and I have a record contract for some Dave Mustaine solo records. So I'm not going to say that there isn't the remote possibility that there will be another MEGADETH tour or record, because who knows? But for me right now, I'd like to pursue what the future holds for me without the MEGADETH name over my head. I know it's going to be hard starting out all over again, but after METALLICA I started out again with MEGADETH, so I think I can do it again now."

Naaaa, már azért hagy magának kiskaput! :D
deliriousnomad Creative Commons License 2005.02.11 0 0 387
Kíváncsian várjuk! :)))
Előzmény: mvyky (386)
mvyky Creative Commons License 2005.02.11 0 0 386

Üdv. Mindenkinek!!!!!!

Még talán mindig nem józanodtam ki a boldogság részegségéből! Tegnap éjjel értem haza a londoni második koncertről (2005.02.09.) de egyszerüen nem találok szavakat, ugyanis álmomban sem mertem gondolni, hogy a tavalyi (2004.07.01.) prágai Metallica koncert után (ahol sikerült Hetfield pengetőjét elkapnom!!!) érhet még egyszer akkora szerencse, hogy Dave Mustaine pengetőjét is megszerzem, de ért!!!! Egyelőre ennyi, a képek magukért beszélnek! (Legkésőbb hétfőn majd leírom, hogy milyen volt a buli.)

Ahogy Mustaine mondaná: Good Bye Droogies! :-))))))))))))

Csabaking Creative Commons License 2005.02.10 0 0 385

Ezt a honlapot ismeritek? Jó kis oldal, többek között a banda teljes története is rajta van...

http://megadeth.uw.hu/index2.html

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.09 0 0 384

Apropó!

Nem tudtok valami jó módszert, hogyan tisztítsam ki az egeremet, mert már idegesít, hogy a görgőt használva olyan irányba indul el a kép, amilyenbe akar? (Ez játék közbe is nagyon dühítő)

Ja, egy kicsit pontosítanék a koncert-képminőségével kapcsolatban: teljes képernyőre rakva azért már nem olyan tökéletes, de egy jó minőségű avi-nak így is bőven megfelel!

Na pá!

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.09 0 0 383

Hello Fiúk!

Épp most szedem le a 2004. november 24-ei Philadelphiai Megadeth-koncertet torrent file-ban. A file-t ezen a címen keressétek: http://www.vip-torrents.com/

Ha bejött az oldal, írjátok be a keresőbe: Megadeth. Miután kiadta a listát, már csak le kell tölteni a file-t, és elindítani valamilyen torrent kezelővel. (én a Bitcomet-et használom) Sajnos a letöltés elég lassú, de ahogy belekukkantottam, mindenképp megéri.

A felvétel rejtett kamerával készült, de nem túlzás azt állítani, hogy sok mai DVD-n kiadott film elbújhat mögötte, ugyanis szerintem kifogástalan a minősége.

A hang persze nem egy agyonra-átmixelt hangzású, hanem igazi nyers koncert-hangzás. Ennek ellenére - nem tudom, hogy ez a felvevő érdeme, vagy a Megadeth-é, de szerintem - a hangzás szuper!

Mindenképp töltsétek le, kötelező darab! (ez persze beletelhet 1 napba is, mert a torrent-es mutatvány nem egy világcsúcs sebességú letöltést jelent...)

Nézzetek bele, s írjátok le a véleményeteket, mert nagyon kiváncsi vagyok rá, hogy tetszik Nektek!

mvyky Creative Commons License 2005.02.07 0 0 382
Köszi, rendes vagy, de már van.
Előzmény: rettentó (381)
rettentó Creative Commons License 2005.02.07 0 0 381

Megadeth betűtípust akarsz-e?

http://www.rockrage.com/media/fonts/musicfonts.html

Töltsd le. Tömörítsd ki. Másold be a Windows/Fonts mappába. Vigyázat, a neve egész más is lehet, mint a file-nev!

mvyky Creative Commons License 2005.02.07 0 0 380
Jaaaa, de legalább valaki életben tartja a topic-ot. Lehet kénecsinálnom egy account-ot és akkor elválaszolgathatnék saját magamnak! :-)))))
Előzmény: GodAss (379)
GodAss Creative Commons License 2005.02.06 0 0 379
Jol elvagy itt magadban, mvyky ;)
Előzmény: mvyky (378)
mvyky Creative Commons License 2005.02.06 0 0 378
Egy korrekció: a lenti képek nem a belfasti, hanem a birmingham-i koncerten készültek 2005. febr. 4-én.
mvyky Creative Commons License 2005.02.06 0 0 377

m1m2

Ugyanattól a a belfasti rajongótól kaptam ezeket a képeket, akitől korábban beollóztam egy text-et a Megadeth fórumból. Küldött videót is, de azt nem tudom ide felrakni, bár nem is egy DVD minőség! :-) Főleg a hang nagyon gagyi, mert a digitális fényképező mikrofonja nem nagyon szerette a hangerőt! :-)

mvyky Creative Commons License 2005.02.05 0 0 376

Egy belfasti rajongón beírása a Megadeth fórumról:

the gig was great, the crowd were being tits and throwing stuff at Dave and he replied "please dont throw things at me. If you don't stop im gonna have to come down there and kick your ass" that was sooooo cool.

Óriási beszólás! :-))))))

mvyky Creative Commons License 2005.02.04 0 0 375

2005.02.03.

Glasgow setlist:

Blackmail The Universe
Set The World Afire
Skin O' My Teeth
Scorpion
Wake Up Dead
In My Darkest Hour
Something I'm Not
Angry Again
A Tout Le Monde
Die Dead Enough
Trust
Tornado
Of Mice and Men
Kick The Chair
Hangar 18
Back In The Day
Sweating Bullets
Symphony
Peace Sells/Mechanix

Holy Wars

mvyky Creative Commons License 2005.02.03 0 0 374

A Belfasti koncert:

Belfast setlist:

Blackmail The Universe
Set The World Afire
Skin O' My Teeth
Scorpion
Wake Up Dead
Something I'm Not
In My Darkest Hour
Angry Again
Of Mice and Men
A Tout Le Monde
Die Dead Enough
Trust
Tornado
Kick The Chair
Hangar 18
Sweating Bullets
Symphony
Back In The Day
Peace Sells/Mechanix

Holy Wars

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!