2005.06.03-05. - Harmadik KGST Party Keleti-Autó Klubtalálkozó Nyíregyháza, Sóstófürdő - NyírPlaza
A program még szervezés alatt, előzetes tervek: Péntek: Érkezés folyamatosan a kempingbe, éjszakai tájékozódási verseny, érintve a nyíregyi trabisok minden péntek este esedékes szent helyét:)) (ugyanis minden pénteken van nálunk találkozó)
Szombat: Ébresztés, reggeli locsolás után irány a NyírPlaza. Nyitás 10.00 kor. Program: börze, ügyességi versenyek, fellépők, BMX air ride arena, sörösrekesz-falépítés, autók díjazása, és ami még nem jutott eszünkbe 16.00 autós felvonulás rendőri felvezetéssel. Tervek szerint hosszú felvonulás! Este a főhadiszálláson (Sóstófürdő Kemping) össznépi kajálás, főzés, zenélés, amolyan úttörőtábori feeling; a nap filmjének bemutatása
Vasárnap: 9.00 NyírPlaza parkoló újra Autós ügyességi verseny, szlalom, engedéjezett gumifüstölés...... Búcsúpuszi és össznépi közös ülés:))))
A 2005-ös találkozó címében látható, hogy klubtalálkozó. Szeretnénk, ha minden keleti autós klub résztvenne találkozón! Minden Zasztist szerettel várnak!!!
Hali, igazából pontosítani is tudok már, csak tegnap elfelejtettem felírni. Tehát a szitu, hogy csak 1 meg rüki nincs. Félrediagnosztizáltam, bocsi... Csak én voltam béna, és kettesben nem tudtam elindulni, de már kitapasztaltam, tehát 2-s van. Előtte minden rendben volt, a váltással, a hanggal sem volt semmi probléma. A váltóhoz nem nyúltak hozzá, a le-felszerelésnél nem voltam ott, de tudtommal nem volt gond akkor sem. Az egyik tartóbakot most cseréltem ki, nem lötyög a motor, "A váltómüben kapcsoláskor I-böl II-be nincs olyan érzésed, hogy"-nincs. Gyakorlatilag egyesbe és rükibe nem lehet betenni. Hallottam valami olyat, hogy ahol a váltókar lemegy az autó aljáig, és ha alulról nézem, ott van valami félkör alakú műanyag valami, és azzal lehet para. ??? köszi...
Ahogy elolvastam a hiba diagnózist, gyertyára nem lehet gondolni, mivel , hogy a gyertya porcelánja repedt, vagy az elektróda csontra levan égve az minden fokozatban produkálja a jelenséget. Feltszek néhány hüle kérdést: a motortartóbakok milyen állapotban vannak ? Különbözö sebességi fokozatok kapcsolása esetén, ha a támasztókar, vagy bak enged, elöfordulhat, hogy olyan helyzetbe kerül a motor, hogy van gyujtás a hengerekben és másik fokozat kapcsolásakor meg nincs mert a kábel akkor nem képes a szikraátvitelre. A tengelykapcsolószerkezet, tárcsa cseréjekor általában nem szokott megsérülni semmilyen tengely vagy alkatrész erre nem nagyon lehetne ráfogni a hiba okát, mivel bármelyik fokozatba kapcsolunk ugyanazon nyelestengelynek adja át a fordulatot a motor. A váltómüben kapcsoláskor I-böl II-be nincs olyan érzésed, hogy a rükverc fogaskerekei visszafelé szeretnék hajtani a kocsit, egyszer tapasztaltam egy Zuk-on, az ügyes szerelök eltörték a létetövillát a váltóban és szerencsétlen autó elöre és hátra is akart menni, majdnem szétszakadt. :-((( No meg a váltókar kulisszái milyen állapotban vannak, mert a Zatyiknál néha láttam már olyant is ugy lötyögött minden irányba mint biró s****ben a lóf*** .
Ha tudsz valami friss infót még a hibákkal kapcsolatban, akkor dobd fel mi hamarabb.
Engem kiborít a kicsike! Most voltam a karoszériásnál mert a bal elsö ajtóm sarka szinte a földet éri mikor kinyitom az ajtót, akkorát lóg! Az alsó csap el van törve és álítása szerinta zastin nem lehet ezt kiűtni mert mind a két vége el van kalapálva + a zsanér az ajtóra hegesztve van így zsanért sem lehet cserélni. És mivel se a flex se a fúró nem fér oda a csaphoz így csak ajtócserével lehet megoldani. Én ezt nem akarom elhinni és az is bizti, hogy nem fogok ajtót cserélni emiatt.
De kérdem én:-ha el van törve két felé az a csap akkor nem lehet kihúzni felfelé és
lefelé a két darabot külön külön................???
-vagy csak nekem tünik ez ilyen egyszerünek?
Járt már valaki így?? Mármint cseréltek valakinek is csapot a zsanérban?
Hát igen, engem is szivat a verda induláskor, de azért lassan beindult. De tegnap érdekeset művelt: már annyiszor indítottam, hogy a végére simán csak szivatóval beindult, de amint gázt akartam neki adni, leállt. Akkor megpróbáltam csak nyomkodni a gázpadált, akkor szépen fel-felpörgött egy kicsit, de nagyon kehesen. Szegényke, elég beteges.
Aztán van alatta olajfolt is reggelre, de szerintem ez csak a kartelgázt visszavezető csőből jöhet, legalábbis nekem úgy fest (meg van egy kicsit szakadva). Vagy mégis van valami összefüggés a két jelenség között? Szét kéne szedni. De olyan hideg van! :((
Sziasztok.Indi én is igy szoktam inditani:-)Kivéve amikor meleg van.Ja köszönom a válaszokat.Sajna valami komolyan nem stimmel a verdával mert ma meg már BKV-val kellett bejönnöm mert nem indult be a zatyi.Csak köszörült és köszörült.Mint ami nem kap benzint.Ugyhogy ha darabokra szedem és átnézem a karbit na meg az AC pumpát és a vákum csövet is amit írtatok.Bár még arra is gondoltam hogy kezd meghalni az egyik gyertyám.De majd kiderül.A váltos dolgot majd megírom hogy hogy csináltam meg:-)
Hali
Az enyém általában mindig beindul, de most, hogy kétszer is minusz tizenhat volt az éjjeli csúcs, reggel ki kellett vennem a gyertyákat ( naná, hogy levertem a bőrt a kezemről )és gázon megmelegíteni.
Próbáld úgy, hogy nem nyomod, hanem nyomkodod a gázt miközben indítasz. Kihúzott szivató mellett persze. De vigyázz, mert így meg könnyen összetaknyolja a gyertyát.
Ha makacs a probléma nézd meg a karburátor talp csavarjait (kettő db 13-as anya) néha annyira kilazul pár hónap alatt is, hogy kézzel letekerhető. Viszont , ha meg nagyon megtéped, elgörbül a porlasztó alja, vagy rosszabb esetben megreped a hőszigetelő bakelit. Aztán még lehet ezer más is.....Ac probléma, gyújtás, szivató csappantyú vákuummembránja stb stb. Nameg a karburátor egyébként is kompromisszumos alkatrész.
Pls segitsetek mert nem tudom h megvehetem-e ezt a könyvet , hogy jó legyen a kocsimhoz. zastava gtl55-höz a Zastava 101, Yugo Skala 101/55,65 javítási útmutató
Valaki segitsen már.Amikor reggel kihúzom a szívatót és inditok akkor állandóan leáll a motor.Pedig felpörög a motor meg minden.És kb harmadikra rendesen elkezd járni.De ha nyomok egy kis gázt miközben a szivató ki van húzva akkor lefullad a verda.Persze ezt meleg motornál már nem csinálja.Mitől lehet ez?Ki pucoltam már a karbit is teljesen.És az alapjárat is mászkál.Nem az igazi.Farsot szív??
Szia Sumati.Én még amikor megvettem annó a verdát megcsináltam magamnak ugy a váltót hogy ne lötyögjön.Nem kellett más hozzá csak egy menet metsző.Ja és átfúrni a rudazatot.És már mehet is az anya na meg a jó öreg sas szeg:-)Kb 2-3 órás meló.És szerintem örökéletű:-)Az enyém is olyan volt régen minta buszban váltogattam volna.De most teljesen tökéletes már több mint 4 éve.Ja a váltás az teljesen jó igy.És nem akadályozza a lábam sem:-)
Rádió boxot én vékony rétegelt lemezből vágtam ki és lefujtam olyan szinre mint a műszerfal mert már akkor se lehetett kapni . Egyszerübb ha hullámpapirból kimodellezed az iveket a szögeket utánna lehet szabni a rétegelt lemezt .
Szeva Indi.Én kb. 4 éve vettem a 8 kerbe az egyik autós boltba.De lehet hogy az üllöin is találsz.Ott van egy autósbolt a volt Hunyadi mozitól nem messze.A telefonszám 281-10-22.
Hátha van.De ha itt nincs akkor próbáld meg a forum autósboltot.Az eladó srácok kicsit bunkok de van mindenük.294-72-31
Ez meg a XVIII kerben ban.A régi Forum mozinál.
Remélem tudtam valamennyit segiteni.
Szia