Keresés

Részletes keresés

etzelsdorfer Creative Commons License 2005.02.06 0 0 216
Szerintem, ha a Kormosvári kennel ilyen eredményes akkor nincs mit hasonlítgatni.
Más tenyészetnek és kennelnek is megvannak a maga "kis" vagy "orbitális" hibái. Ez csupán izlés és szimpátia kérdése.
Előzmény: nagykunsági (200)
etzelsdorfer Creative Commons License 2005.02.05 0 0 215
Mi Kormosvári ügyben elfogultak vagyunk! persze van még más nagyon szép kennel is!
Igen Őszike nagyon szép kutyus! holnap fogunk vele találkozni a CACIB-on.
Előzmény: lhakhang (199)
szuszmok Creative Commons License 2005.02.05 0 0 214
ma láttam Etzelék Orkánját! nagyon tüneményes és aranyos mudibaba:-)) igazi kis ördögpofa:-)
vivi.g Creative Commons License 2005.02.04 0 0 213
szuszmok Creative Commons License 2005.01.30 0 0 212
magyar vizsla
szuszmok Creative Commons License 2005.01.30 0 0 211
magyar agár
vivi.g Creative Commons License 2005.01.29 0 0 210
nagykunsági Creative Commons License 2005.01.28 0 0 209
Név: 06304691206>Péterfy Daniella (2005-01-27 12:42:36) Ország: Magyarország Város: Szeged Sziasztok!!Van egy INGYEN elvihető MAGYAR VIZSLA 1éves szuka kutya.Jól nevelt szeretetre éhes póráz nélkül sétáltatható szobatiszta szelid kutyus.SŰRGÖSEN hivjatok mert a kutyus nem az enyim...a gazdája sorsára hagyva elhagyta és az én saját kutyám NEM fogadja be!!!

http://www.haziallat.hu/faliujsag.php?th=kutyak

Előzmény: benőke (208)
benőke Creative Commons License 2005.01.27 0 0 208

Sziasztok!

Nem tud valaki egy eladó szuka vizslakölyköt (nem drótszőrű!!!)? Kellene törzskönyv is (ha nincs - hát nincs), + esetleg vadászó szülők. Március elején hoznám el szülinapi meglepinek, tehát mostanában született az ideális jelölt.

Köszi: benő

vivi.g Creative Commons License 2005.01.27 0 0 207
De én tényleg szeretnék egy mudit,de hát nem én döntök!:)
Előzmény: lhakhang (203)
gitana19 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 206
Annál már csak a pumi durvább... Bármelyikkel, 2 kan - csak vki vegye fel videóra, légyszi!
Előzmény: lhakhang (203)
lhakhang Creative Commons License 2005.01.27 0 0 205
PULI
rasztafari szafari

A legbefutottabb magyar terelőkutyasztár. Csekély mérete dacára a nyáj korlátlan ura; percek alatt képes Woolmark-embléma alakúra terrorizálni a birkatömeget.

Ha nincs nyájunk, használhatjuk a pulit házőrzőnek is. A harapás nem erős oldala, ám a megvesztegethetetlenség terén Robespierre hozzá képest egyszerű Costa Rica-i vámos. Boldogult gimnazista koromban másfél éven keresztül folytattam bonyolult etológiai kísérleteket egy útba eső házőrző pulival. A kockacukrot néhány hét leforgása után elfogadta, de miután lenyelte, tovább ugatott. A kezdeti siker szárnyakat adott; hónapokig hordtam neki a cukrot - néha még a vakáció alatt is, készülvén az új tanévre. Az érettségivel félbeszakadt a kísérlet, a kutyának soha nem vakarhattam meg a feje búbját.

Az unalom csodákat művel az emberi találékonysággal; állítólag harci kutyaként is debütált már. Hallottam valakitől, hogy hallott valakiről, aki állítólag látott olyan videót, amelyen a puli egy komondorral küzdött meg, és egy ügyes hereletépés által győzedelmeskedett. Abban csak reménykedni tudok, hogy, ha igaz a történet, az illető harci puli előbb-utóbb felfedezi a gazdi tökének letépésében rejlő lehetőségeket.

A puli külsőre megrévesztésig hasonlít Wells láthatatlan emberére, nehéz lenne megmondani, mi rejtőzik a hihetetlenül bozontos bunda mögött. Igazi profik soha nem ülnek le vele pókerezni.

A puli, a tűzpiros Gibson Les Pault leszámítva, némileg Bob Marleyra hajaz, ám városi lakásban ajánlatos lenyírni a rasztafari irhát. Ebben az esetben is szemrevaló társunk marad, ráadásul göndör bundája nem rohad össze. Ha azonban él bennünk némi nosztalgia a rideg szik kopár síkja iránt, legalább a farkát hagyjuk meg eredeti formájában, komor mementójaként egy letűnt kor bonyodalmainak.

lhakhang Creative Commons License 2005.01.27 0 0 204
MUDI
mély torok

A mudi nem valami hiányzó láncszem a dohánymozaik-vírus és a puli között, annak ellenére sem, hogy neve hangzása alapján egy New Orleans-i blueszenész honi képviseletének tűnik. Míg a puli ázsiai kvintesszencia, a pumi pedig magyar terrier, a mudi inkább a spiccfélékkel mutat rokonságot. Nagy előnye a spiccekkel szemben, hogy mind a mai napig munkakutyának tenyésztik, ezért olyan észbeli képességekkel rendelkezik, amilyenekkel magyar fajták közül csak a pumi. Iskolában a mudi megalázóan gyorsabban tanul, mint a "szokásos" munkakutyák, a lényegesen kisebb mosóerejű dobermannok és hatósugarú német juhászok. Élénk vérmérséklete ellenére nagyon szófogadó, lakásban is ideális társ, a maga tízkilós testtömegével keveset eszik, de ha megtanítjuk rá, megfogja a postást. Orvvadászatra is ideális, nem nézné ki belőle az ember, de elbánik a borzokkal, a rókával, sőt, levadássza a legfittebb vadnyulakat is, ami pedig kifejezetten agárfeladat.

Nagyon ritka kutya, és mivel legfeljebb a nevét ismerik, számos jó tulajdonsága pedig homályban marad, nem is igazán keresett. Akár ötezer forintért is hozzájuthat, aki fogékony az ógörög eszmények turáni manifesztációjára

lhakhang Creative Commons License 2005.01.27 0 0 203
Képen lehet, a valóságban már nem olyan biztos. Két vehemens jószág, hát... próbáld ki!;) Pulid van, már csak egy mudira lesz szükséged és kész a perpatvar!hihi:))
Előzmény: vivi.g (202)
vivi.g Creative Commons License 2005.01.26 0 0 202
Egy puli és egy mudi jól elférne egymás mellett?:)
lhakhang Creative Commons License 2005.01.25 0 0 201

A homogenitás jó dolog, de a háttérben egy kennelen belül általában erős rokoni szálak találhatók, aki pedig vonaltenyésztést folytat, annak egy idő után megakad a munkája, és ha tetszik, ha nem, új egyedeket kell bevonni a tenyésztésbe. Mondjuk még jó, h. nem lehet a végtelenségig folytatni ezt a rokontenyésztést, különben igen hamar genetikai leromlás következne be.

A Nyírségfia kennelről sokat hallottam, Zsíros Csaba talán ma a legtapasztaltabb muditenyésztő. Nyírségfia Maci nevű tőle elszármazott kutya nyerte el Kecskeméten a Világ Legszebb Mudija címet!:))) Egyébként Király Tibor tulajdonában van, a Királytanyai tenyészet tagja. Nem vagyok szakértő, de az biztos, h. élőben is nagyon mutatós kutya Maci!

Előzmény: nagykunsági (200)
nagykunsági Creative Commons License 2005.01.25 0 0 200

Hát ezt így nagyon nehéz kijelenteni. Tény, hogy egységesek a mudijai. Viszont ha megnézed, akkor 1 vonallal dolgozik,  sok az alomtestvér. / Látszik, hogy homogén az alom, ami nagyon dícséretes dolog./

Viszont gyönyörű kutyák vannak a Kőrösháti , Királytelki és Nyírségfia kennelben is. Már akiket én ismerek.

A Nyírségfia kennel dolgozik szerintem a legtöbb vonallal, ráadásul az egyik legrégebbi kennel is. Nyilván ebből kifolyólag szórtabbak a kutyák. A Királytelki kennel is elég sokfele "nyúlkál". Ráadásul ennél a 2 kennelnél nemcsak mudik vannak. Nyírségfia kennelben mind az 5 magyar pásztor megtalálható.

Ja és ha Szöcskepásztor, Ördögszekér kennelről hallotok, akkor nyugodtan lehet azonosítani a Nyírségfia kennellel.

Előzmény: lhakhang (199)
lhakhang Creative Commons License 2005.01.25 0 0 199

Én is csodálkoztam, igaz, nem jártam utána,csak pusztán a lustaságom miatt:).Ha már Marikánál tartunk, meg a fekete mudiknál, szvsz a Kormosvári kennelnek vannak a legegységesebb, legszebb fekete mudijai.:) (Mondjuk a Körösháti-Pásztor kutyák se semmik!:)))) Ez a szép kis szuka az O alomban született, és Őszike névre hallgat:)

nicsak!egy gyönyörű mudilány:)
Előzmény: nagykunsági (198)
nagykunsági Creative Commons License 2005.01.25 0 0 198

Csodálkoztam, hogy ebben a kennelben cifra mudik születtek, ugyanis Marika feketével foglalkozik. 

Nem tévedtem, nem a Kormosvári kennelben születtek a cifrák. Hanem a Kökényfia kennelben.

Előzmény: etzelsdorfer (196)
lhakhang Creative Commons License 2005.01.23 0 0 197
Ismerem ezt a kennelt, nagyon eredményesek! Mi szerettünk volna mudit venni tavaly (most is, csak egyelőre van kit nevelni:), e-maileztem a Kormosvári kennel tulajával, egy roppant kedves, őszinte, lelkiismeretes hölgy lehet, így a levelek alapján.
Egyébként Neked milyen kutyád van? Mesélj Róla!
Előzmény: etzelsdorfer (196)
etzelsdorfer Creative Commons License 2005.01.22 0 0 196
http://www.kormosvari.fw.hu/
Bocsi lemaradt.
Előzmény: etzelsdorfer (195)
etzelsdorfer Creative Commons License 2005.01.22 0 0 195
Igaz én zöld küllő-féle kölykökről nem tudok semmit, de itt egy link ahol még vannak cifra mudi kölykök, igen eredményes szülőktől.

Előzmény: lhakhang (194)
lhakhang Creative Commons License 2005.01.22 0 0 194

Nagyon szépek, különleges színűek ezek a mudi csemeték!:)

Lehet tudni róluk:kik ők?(szülők)van már gazdijuk?Üdvözlet és hatalmas ölelés a mudigyerekeknek!

Előzmény: zöld küllő (191)
vivi.g Creative Commons License 2005.01.22 0 0 193
egy aranyos maszkos fakó puli:))
vivi.g Creative Commons License 2005.01.21 0 0 192
Nagyon aranyosak!!!:))))))
Előzmény: zöld küllő (191)
zöld küllő Creative Commons License 2005.01.17 0 0 191

Hathetes cifra mudikölykök:

cimer@cibere
Geszti01 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 190

Nahát...mit találtam nálatok!

Ez Dongó!

Előzmény: vivi.g (142)
PupákNo1 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 189
Sajnos nem mert nincs  digit gépem, de majd megpróbálok egyet kölcsön kérni, amúgy is régóta aktuális a fényképezkedés :))
Előzmény: vivi.g (186)
sz.Bogi Creative Commons License 2005.01.16 0 0 188

A menhelyen többek között gazdit keres még Pityke, aki fiatal kuvasz keverék kan kutya. Pityke egy nagyon barátságos, nyugodt kutya, s mellesleg jó házőrző, már régóta várja, hogy valaki hazavigye! Érd 061-3623278 (azonosító száma:G/362)

Gazdit keres még 3 magyar vizsla keverék szuka kutya. Mindhárman nagyon barátságosak, kedvesek, akiket még kamaszként hoztak be kb. fél éve, de azóta mintha átok ülne rajtuk senkinek se kellenek. Már nagyon szeretnének gazdit maguknak! (azonosító szám:G/314)

sz.Bogi Creative Commons License 2005.01.16 0 0 187

Sziasztok!

A bp-i HEROSZ Állatotthonban gazdit keres a képen látható, nagyon fiatal pumi-puli keverék kan kutyus. Mázli egy tündéri, nagyon mozgékony, szeretetéhes,játékos, nagyon ragaszkodó kutya, akinek nagy szüksége lenne, hogy végre találjon egy igazi gazdit! Agilityre kiválóan alkalmas lenne, más kutyákkal jól kijön. Érd. 061-3623278 menhelyi számon (azonosító száma:H/162).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!