Keresés

Részletes keresés

prouenza Creative Commons License 2005.02.04 0 0 8569
nem hívok meg undok rokonokat, barátokat ez evidens. de akkor sem azt fogják érezni amit mi vagy a szülők, testvérek.

dehogy akarok orchideát! a csokron nem fogok sz@rozni, már bocsánat. persze itt jön be, hogy kinek mi a fontos. kálacsokrot szeretnék, amire egy valamire való virágos rögtön vágja mire való. és nem fogok azért szerdán esküdni, hogy még ezt a tényt is elfedjem :) nálam valszeg az egész falu tisztában lesz az esküvő tényével, nem áll szándékomban sityi-sutyiban csokrot venni. emiatt rám kevésbé áll a titkos virágcsokor rendelése :) de azért jó ötlet, hátha másnak bejön!
egyébként a menyasszonyi csokrok szárát egészen másképp dolgozzák el, ha az menyasszonyi, mint egy sima csokrot. mondjuk nem teszik krepp papírba, bár ez utóbbi elhagyását kérheted.
Előzmény: freesleep (8566)
nagyévike Creative Commons License 2005.02.04 0 0 8568
Melyik lett bilicst ruhája?
békuc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 8567

Köszönöm előre is !

 

Békuc

Előzmény: H_G (8560)
freesleep Creative Commons License 2005.02.04 0 0 8566

fogadalom, kit érdekel: így van, ezért minek meghívni undok, évek óta nem látott távoli rokonokat, stb.

virágárus - hát ne mond meg, mire lesz a csokor. Vegyél orchideásat, azt úgyis mindig ampullázzák.

Előzmény: prouenza (8561)
ódri Creative Commons License 2005.02.04 0 0 8565

Sziasztok! A befutó a Cannes névre hallgató, minden magazinban megtalálható, idei pronovias ruha lett. Igaz, ez nem olyan lényeges, mert csak iránymutató a varratáshoz. Az anyagok és a szabásminta határozza majd meg, hogy milyen lesz valójában a ruha. Egyébként krém színű lesz, düsesz és organza szoknya, organza fátyol.

Sajnos mi a szervezéssel nem állunk túl jól, a júni 25-i dátum ellenére. A polgári dátuma már adott, de oda mi senkit nem hívunk a tanúkon kívül, sőt házasságkötő termet sem bérelünk. (Két igen és aláírás a polg hiv. kisházasságkötőjében) Igen, tényleg nagyon romantikus :-) De nem szeretnénk 2x házasodni, ezért a templomira helyezzük a hangsúlyt.

Egy vidéki panzió lesz a helyszín, kb 40 fő, minimális díszítés és remélhetően jó hangulat. :-)

Előzmény: prouenza (8539)
baldit Creative Commons License 2005.02.04 0 0 8564
bilicst! most neztem meg a rudakat, nagyon szepek!!!, kulonosen az ekru szuinuek allnak jol! Gratulalok a valasztasodhoz, nekem a 3988, es 3990,3991 tetszett ebben a sorrendben.
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.04 0 0 8563
Nálunk úgy jött össze a kibúvó, hogy jött a nagypapám második felesége, hozott nekünk ajándékot, de nem akart bejönni a kultúrházba (a nagymamám miatt), így mi mentünk ki. Közben elkezdődött az uzsonna, az emberek vegyültek, beszélgettek és jól elvoltak. Mi meg nem álltunk ki a placcra, hogy na, akkor lehet jönni nekünk gratulálni. És nem is bántuk!

Biztos, hogy minden lakodalim jó, kinek ezért, kinek azért.
Megtörtént eset: menyasszonytánc közepén a férj exfelesége megjelent (terembe nem ment be) és elkezdett balhézni.
Előzmény: amúgy (8534)
prouenza Creative Commons License 2005.02.04 0 0 8562
látott valaki olyan fotókat amik az esküvői kiállításon készültek?
prouenza Creative Commons License 2005.02.04 0 0 8561
reálisan közelítem meg a dolgot, és be kell valljam nekem nem minden esküvőn maradt meg az őszinte fogadalom. és nincsenek hiú ábrándaim, hogy az egészen szűk körű családomonn kívül valakit meg fog rengetni az általunk kimondott igen.

továbbra is egyeterértek a bújtatott reklámmal és avval, hogy úgy beépülnek az igények, hogy észre sem vesszük.
Előzmény: freesleep (8554)
H_G Creative Commons License 2005.02.04 0 0 8560
Egyszer láttam egy ilyen tárgyú versikét, majd holnap megpróbálom újra előkeresni!

Előzmény: békuc (8558)
H_G Creative Commons License 2005.02.04 0 0 8559
Ha érdekelne vkit a véleményem, a bézs-zöldre szavaznék...

békuc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 8558

Helló, Lányok (és Fiúk :O) !

 

Béke legyen Veletek, nem érdemes felpaprikázottan odamondogatni egymásnak.

A legjobb ebben a fórumban, hogy segítünk egymásnak ötletekkel, bíztatással, véleménycserével, tegyük mindezt kulturáltan, szeretettel egymás iránt !

 

Tudtok frappáns esküvői meghívó szöveget arra az esetre, ha mi a vendégektől pénzbeli hozzájárulást kérünk nászajándékba és semmi esetre sem ajándékot, viszont menyasszonytánc nem lesz ? Szeretném úgy kommunikálni a rokonok és barátok felé, hogy ne sértődjenek meg. Ha valakinek van a tarsolyában ilyen vagy kedves, helyes meghívó szöveg, küldjetek lszi.

 

Köszönöm a segítségeteket !

 

Békuc

 

Orso-borso Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8557
Rájöttem, mi a banánzöld fal nagy előnye, de nem írom be, mert még sértődés lenne belőle. :-)
nagyévike Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8556
Persze tudom, mit történik a virágosnál!:-) Az 5000 Ft-os csokorból lesz 15000 Ft-os. És? Tudsz tenni valamit? Nem lesz menyasszonyi csokrod sem?:-) Ja, ki lehet menni a mezőre szedni...:-) Nekem sem tetszik, hogy hússzoros hasznot akarnak sokan húzni az esküvőből... De ma sajnos ez van. Az árakat nem mi diktáljuk. De azt igen, hogy mi kell az esküvőnkre... Ha valakinek székszoknya kell, hát az is a szíve joga. Ha valaki a Gundelben tartja, az is.... Ez van.
Előzmény: freesleep (8554)
nagyévike Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8555
Hát nem tudom... Sok minden nem volt régen, ami ma van. Ilyen a farmer is.:-)) Mégis elfogadjuk. Változnak az idők, és az ízlések. Ennyi erővel gyakorlatilag az egész életünkre rá lehet mondani, hogy egy nagy reklámhadjárat következménye. Mégsem dobhatunk el mindent! És ha valaki meglátta a tv-ben a székszoknyát, és megtetszett neki, akkor miért ne? Az ebernek így is (sajnos vagy nem sajnos) tágul a látóköre, az új dolgok hatással vannak ránk. Nekem tetszik a székszoknya, de nem lesz, mert nincsen rá anyagi lehetőségem, és igen! Azt mondom legyen jó a kaja meg a zenekar. A székszoknya az csak egy másodlagos dolog, ami tetszik, de ha nincs rá keret, akkor nincs. Attól még lehet jó az esküvő. :-Én egyébként értem mit akarsz mondani, csak ne akard mindekire ráhúzni, akinek tetszik a székszoknya. Nem mindegy, hogy reklámból meg trendiségből veszed, vagy azért, mert úgy szebbnek látod a termet!:-) Szerintem inkább az a baj, ha valaki azért veszi, mert trendi, és nem azért mert szépnek látja. Azért pedig senkit nem kell lefikázni, mert székszoknyázna, mint ahogy azért sem, mert valakinek piros volt a menyasszonyi ruhája... :-)
Előzmény: freesleep (8554)
freesleep Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8554

Én nem szólok le senkit, legalábbis remélem. 

ami a lényeget illeti : hát nézd, az anyukám esküvőjén nem volt székszoknya - most meg van. A kettő közti időszakban valami történt, és ez a valami egy csomó reklám. Nem veri bele senki a fejedbe, hogy ez vagy az kell, de az is biztos, hogy vannak esküvőinek szánt sajtótermékek, amik dugig vannak bújtatott reklámmal, és ez a fórum is inkább ennek az öntudatlan meghosszabbítása. Az, hogy valaki motivációja nem a trendiség, hanem az ízlésesség a székszoknyára, az csak annyit jelent, hgoy természetesen egy örök szertartás új kellékét ízlésesség címén, olyannaktálalva jó eladni. tényleg, nem hiszem, hogy koszlott székes vendéglőt válaztotok.

Valaki írta valahol, hogy pont úgy néz ki, mintha egy átmenetileg lakatlan lakás bútorait takarnák le - ha a külső hasonlít, a tálalástól lesz szebb. gondolatkísérlet: mit gondolsz, mire emlékeznek majd a vendégeid? te mit akarsz, hogy mire? a székszoknya biztos benne van? Az én esküvőmre azért emlékezzenek, mert annyira őszinte volt az a fogadalom. materiális téren  meg inkább a különleges vacsit fizettem meg, de másképpis lehet gondolkodni.

 

És ne hidd, hogy ez a reklám-dolog paranoia - ti is tudjátok, mit történik, ha a virágosnál azt mondod, hogy esküvőre lesz a csokor. Itt csak az van, hogy a székszokny, stb eladójának dolga nehezebb,mert a csokor bejáratott kellék.

Mindegy, jóéjt

 

 

Előzmény: nagyévike (8545)
nagyévike Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8553
Figyelj, Orso-borso!:-) Senkinek nem az a baja, hogy X-nek más a véleménye, mint z-nek, hanem az, ha nem tudja kulturált formában előadni. :-) Megjegyzem nekem sem tetszenek a banánzöld falak, de azért mégsem hánynám tele az esküvőjét a beszólásommal. Ki lehet finomabban is fejezni. Nem kell ajtóstul rontani a házba. Senkinek nem kell bólogató Jánost játszani. Eddig is olvashattad, hogy különböző ízlésű, véleményű emberek mászkálnak itt. Csak nem mindegy hogyan juttatják mások kifejezésére.
Előzmény: Orso-borso (8548)
prouenza Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8552
akkor olvass vissza sok-sok oldalt, lécci! mert egyáltalán nem amerikai esküvő feeling-et nyomat a többség. ennek ellenére folyton ezt vágják az arcunkba, ami kissé unalmas.
a véleményedre, a tiédre is szükség van. mindenkiére. a csomagolás, az a nem mindegy.
Előzmény: Orso-borso (8548)
caixa Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8551
Na, mindegy, valóban van egy erős nézetkülönbség, ennél több tolerancia kell, hogy a másik oldal dolgait is megértsük.  Részemről a téma lezárva, mert nem éri meg a drága időt idegenekkel vitatkozva tölteni:)
prouenza Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8550
és még egy lemarad: itt senkit nem a másik fél véleménye bántott, hanem a közlésmód, ami igencsak cinikus, direktbe bántó módon volt szervírozva.
Előzmény: prouenza (8547)
nagyévike Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8549
Persze, van sok baromság, de most nem kéne ekkora kanyart venni. Ebben az esetben szerintem itt leszűrhető, hogy mi a pálya! Elvégre egyik lány sem úgy "rohangál" itt, hogy "Basszus! Nem tudtok egy jó székszoknyást??? Az a trend, és ha február 25-ig nem szerzem be, akkor lehúzhatom a lagzit a budin!!!" :-))
Előzmény: caixa (8546)
Orso-borso Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8548

Hja, ha nem tetszik a hozzászólásom, arról nem tehetek. Nem azt mondtam, hogy undorító, vagy ocsmány az ízlése, hanem, hogy nekem nagyon rosszul jönne össze egy olyan színkombináció, ami esetleg lakberendezésnél akár jól is mutathat. Nagyon vagány ötletnek tartottam a hűtőben kicserélni zöldre az izzót, de mindennek romlotthús színe lett. Igaz, kajálni nem volt kedvem, ha belenéztem. Fogyókúrának sem utolsó. Talán érdemes azon elgondolkozni azon kívül, hogy sértett kislányt játszotok egy vélemény miatt, hogy esetleg lehet, hogy másnak sem passzol a rántott húshoz a banánzöld és a lila.

Nem tudtam, hogy ezt a fórumot csak akkor olvashatom és csak akkor szólhatok hozzá, hogy ki van tűzve az esküvő dátuma. Azt hittem, lesznek megfontolandó hozzászólások, de azt látom, a többség átvette az amerikai filmekben látott "álomesküvő" mintát, és úgy érzi, ha az övé nem olyan, akkor az már nem is esküvő, vagy ha nem elég flancos, akkor megszólják az embert a rokonai.

Azok a problémák, amikről itt szó folyik, számomra nagyrészt teljesen idegenek. El nem tudnám képzelni, hogy székszoknyát használjak, vagy összehangoljam a templom díszítését a koszorúslányok alsóneműjének színével. Elképzelhetetlen számomra, hogy italt adjak köszönőajándékként olyanoknak, akiket évek óta senki sem látott a családból, és akikkel jó eséllyel a büdös életben nem is fogok többé találkozni. Eszembe sem jut, hogy tovább nyújtózkodjak, mint ameddig a takaróm ér, és abban reménykedjek, hogy a násznép majd eleget tejel ahhoz, hogy kifizessem a cehhet. Meg sem fordult a fejemben, hogy nekem kéne szállást biztosítani minden résztvevőnek, de ha megteszem, és az illető nem hoz ajándékot, akkor kárhoztassam őt, amiért nem mulasztott el egy ingyenvacsorát.

Nem fogok felhúzott orral elvonulni, mert éppolyan jogom van itt írni és olvasni, mint bárki másnak. Sosem sértegettem, mint ahogy azt velem megtettétek. És ha elfajzott ötletet írtok ide, akkor meg fogom írni róla a véleményemet. Ez a fórum sajátja. Bárki közbebeszélhet. Mindig ügyeltem az illemtudó viselkedésre, nem mondhatja senki, hogy olyat, vagy úgy mondtam, ami sértő. Ha valaki mégis így érzi, az attól lehet, hogy talán bólogatójánost szeretne, nem véleményt.

prouenza Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8547
nézd, a vérciki vicceskedésekkel már régen túllépték a határt és már régen nem a véleménynyilvánítás a szándék. a jószándékot messziről sem lehet belemagyarázni.
azért az utóbbi időben némi javuló tendenciát vélek felfedezni, nagy örömmel :)

egyetlen okot látok a cikizős megnyilvánulásra, mégpedig az, hogy intelligens módon senki nem szólt vissza, és nem kérte őket tisztelettel arra, hogy nézzenek át az olyan hozzászólásokon amik csípik a szemüket vagy ha ez nem menne, akkor kevésbé bántó módon fogalmazzák meg az álláspontjukat.

abban abszolut igazad van, hogy az esküvőszervezők gerjesztik az egyre újabb alapanyagot, akárcsak a valentin-napos üzletet a virágosok (február náluk holt-szezon). az esküvőszervező cégek cuccai hatására méltán érezheti a rózsaszínfelhőben járó menyaszonyka, hogy feltétlen szükségesnek bizonyulhat ez+az.

de mégis úgy érzem, hogy kicsit lenézően nyilatkozol ezügyben. kár, hogy nem szavazol annyi bizalmat itt bárkinek, hogy el tudja dönteni mit és miért akar.
Előzmény: freesleep (8541)
caixa Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8546

Ezzel egyetértek...az egyre többféle és drágább igény kreálásából élnek az esküvői kisiparosok. Nekik érdekük magazint, gyűrűpárnát, esküvői vésett poharakat, masnis fotóalbumot, hintót eladni. A ma embere meg erre van kondicionálva, a fogyasztásra, hogy őrüljön be, költsön, különben nem igazi a ballagás, az anyák napja, a Valentin nap. Láttam én már lányokat keservesen sírni, amiért éppen Valentin napon nem kaptak valami szőrpockot, hiába virult még a vázában az előző hétről a vörös rózsa...

 

(Persze ide tartozik, hogy ha már nem tudják eladni a joghurtot, ráírják, hogy van benne bifidus essensis, és ezért sokan megveszik ugyanazt a joghurtot az új felirattal, amelyben eddig is megvolt ugyanaz az összetevő.)

Előzmény: freesleep (8541)
nagyévike Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8545

De miért gondolod, hogy beleverte más a fejébe, hogy "Vedd meg a székszoknyát, héééé!!"?! :-) Szerintem azért veszi meg, mert tetszik neki, ennyi... Felnőtt ember... Ennyi erővel leszólhatnád az összes farmert hordó embert, meg azokat a nőket, akik L'oreal-t használnak, pedig nem is érdemlik meg...stb.:-) Nekem nem lesz székszoknya, meg tücsökzenekar sem, de ha van akinek az tetszik, akkor miért ne legyen neki?? Nem teszek cinikus, és "vicces" és "elgondolkodtató" megjegyzéseket, mert nem dolgom felülbírálni senkinek az ízlését. Nekem például tetszik (de nem lesz:-)), és eszem ágában sincs úgy formálni az esküvőmet hogy megfeleljen a trendiségnek. Akiknekebben a topicban a hozzászólásait itt olvastam, én nem hiszem, hogy bárki is csak azért szeretne székszoknyát, mert trendi, és nem azért, mert valóban ízlésesnek találja... Egyébként szerintem tök szép, és egyedi, személyhez szóló emlék a díszzsepi is, ha valaki belehímezteti, hogy mittudomén "Édesanyámnak Kati lányod esküvője emlékére" bla-bla-bla...

Kicsit olyan üldözési mánia feelinges ez a "meg ne vedd mert sugallják!!! WHOÁÁÁ!" :-))

Előzmény: freesleep (8541)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8544

Az itt a nézetkülönbség oka, hogy nagyon különbözőek vagyunk. És az egyik oldal nehezen vagy egyáltalán nem bírja elfogadni a másikat. Igenis vannak emberek, akiket boldoggá tesznek a röpködő galambok vagy az ajándék hímzett zsebkendők és székszoknyák, és van olyan is, aki sírva menekülne ennek láttán vagy legalábbis gúnyos kacajra fakadna.

 

De semmi esetre sem esik jól az embernek, hogy ő elképzel valamit, ami szerinte szép és jó, a másik pedig elkezdi f...kázni. Pláne, ha az esküvőjéről van szó, amibe az egész lelkét odateszi.

 

A lagzit ek. leginkább azzal lehet elrontani, ha silány a zene(kar), ócska/kevés a kaja esetleg az italválaszték nem megfelelő. Ha ezek stimmelnek, már nagy baj nem lehet :)

gyömbérce Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8543
Én nem bánom, ha valakinek nem tetszik a székszoknya, nekem tetszik, és ezért lesz. Nem azért, hogy bárkinek megfeleljünk, nem azért, mert divat lett, hanem azért, mert szerintem szép, és el tudjuk takarni a nem egyforma székeket. Egyúttal megadja az egész terem ünnepi hangulatát. És a fikázás leginkább azért zavart, mert napokig tartott, valahogy nem akart vége lenni.
Előzmény: freesleep (8541)
gyömbérce Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8542

Én tettem be néhány hete két linket, akkor indult a székhuzat-fikázás. De most megismétlem, mert sok mindenkit érdekel. Ez a kettő a legolcsóbb (már amire én rábukkantam), 300 körüliek:

http://www.upside.hu/rendezveny.php?id=eszkoz

http://www.csintex.hu/

 

Előzmény: bilicst (8506)
freesleep Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8541

ok., lányok

de azt is nyugodtan beláthatjátok, hogy mások székszoknyaellenes megjegyzéseinek is megvan a maga oka. Gondoltatok pl arra, hogy valaki kialakítja valamiért az ilyen igényeket bennetek? biztos, hogy 4-5 éve azt se tudták, mi az a székszoknya, esküvői galambröptetés, és egyszerűen valakik, én úgy tippelem, hogy  esküvőkből élő emberek sugallják, hogy ezek a dolgok - ilyen ajándék, olyan kellék - feltétlen kell a jó esküvőhöz.

Vegyétek meg, ha kell nektek, és ha jövőre azt mondják, hogy széknadrág, ágysapka vagy idomított tücsökzenekar az esküvői kellék, azt is, ha akarjátok, de ne gondoljátok, hogy valaki azért cinikus, gonosz erkölcscsősz, mert erről más véleménye van, azt gondolja, hogy szerinte vicces megjegyzésekkel titeket is elgondolkodtathat arról, hogy az ember a saját ünnepeit nem mások érdekei, vagy akárcsak ízlése szerint dizájnolja.  Mert higyjétek el, nemcsak olyan anyukák vannak, akik egy díszzsebkendőn át élik át legkönnyebben, hogy felnőtt a lányuk,és megkockáztatom, hogy lehet, hogy a tieteknek is lehet személyhez szóló ajándékot venni, de ehhez már végképp a ti ügyetek.

Előzmény: nagyévike (8532)
prouenza Creative Commons License 2005.02.03 0 0 8540
na, erről beszélhetünk :) ugyan szerintem nekem lesz elég segítségem, de nagyon szívesen segítek neked! egyeztessünk mélben!
Előzmény: bilicst (8515)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!