Keresés

Részletes keresés

DIY Creative Commons License 2005.02.21 0 0 263

Az ajtókat tedd el biztos helyre, és 1-2 év múlva add el jó áron, amikor már ki lesz vonva a forgalomból :D. De lehet, hogy nem is kell addig várni, mert most olvastam az Ikea főoldalán, hogy a Kalsebo színe világosodni fog egy árnyalatot.

Lábazat, vízzáró profil: fölhívtam őket, és azt mondták az üfsz.-en, hogy a Kalsebo-hoz valamiért nincs becsomagolva, de nyugodtan menjek be, és adnak utólag. Azt mondta, nem probléma az sem, hogy majd egy éve vettem, mert 3 év gari van rá.

Előzmény: CyberShot (259)
Zitka Creative Commons License 2005.02.21 0 0 262

Kár. :-(

Nincs a topikon senki, aki 3 hónapon belül vásárolt ilyeneket, és kölcsönadná a blokkját egy csere erejéig? :-) Más megoldás nem jut eszembe.

Előzmény: CyberShot (261)
CyberShot Creative Commons License 2005.02.21 0 0 261
Ez sajna régebbi...ennek ellenére megpróbáltam, de nem cserélik:(
Előzmény: Zitka (260)
Zitka Creative Commons License 2005.02.21 0 0 260
Nincs meg a számlád? Ha 3 hónapon belül vetted, vissza lehet cserélni, ill. visszaadják az árat (ha nem akarsz semmi egyebet venni).
Előzmény: CyberShot (259)
CyberShot Creative Commons License 2005.02.21 0 0 259

Kimaradt a konyhakészítésemből 1 kis elszívószekrény (60x35-ös) és egy 60-as alsószekrény-váz. Továbbá van két 60x35-ös felsőszekrény-ajtóm Kalsebo színben.

Valakinek esetleg nem hiányzik pont ilyen elem?:)

CyberShot Creative Commons License 2005.02.21 0 0 258
Jár hozzá, nekem megvan, de még én sem raktam fel.
Előzmény: DIY (257)
DIY Creative Commons License 2005.02.19 0 0 257

Sziasztok!

Most raknám fel a lábazatot, és az útmutató rajzain van egy műanyag profil, amit az aljára kellene felpattintani, olyan vízvetőszerűen. Gyakorlatilag erre van ültetve az egész lábazat. Na most ezt a profilt sehol se találom... jár ez egyáltalán hozzá? Ha nem miért nem :)?

Lmr Creative Commons License 2005.02.07 0 0 256
itt a probléma inkább az, hogyan fog elférni a gázlap csonkja és a gázcső mellett a villanysütő. a villanysütő sem melegedhet jobban, mint a gázsütő, így max 40-50 fokra mehet fel szvsz. egyébként a gázcsőnél jobban féltem a bútort, mert a fa mégiscsak hamarabb gyullad meg, mint a vas... úgyhogy ez nem olyan nagy probléma.
Előzmény: Tilia (255)
Tilia Creative Commons License 2005.02.04 0 0 255
Igen, az lenne a legjobb, de rögtön lenne egy kérdésem. Nekünk a főzőlap alatt lesz a villanysütő. Nem melegíti fel az annyira a pult alatti részt, hogy valami baj legyen a gázcsővel? Egyáltalán mennyire van meleg a villanysütő körül? (Nekünk eddig gáztűzhelyünk volt, így fogalmam sincs a beépíthető készülékekről.)
Előzmény: Lmr (254)
Lmr Creative Commons License 2005.02.02 0 0 254
Hát ahogy elnézem az a gázcső nemcsak a főzőlaphoz megy hanem a kazánhoz is... így már nem annyira frankó átszerkeszteni az egészet. talán még az a legszebb ha egyenesen lejön a gázcső, majd a pult alatt mahináltok vele...
Előzmény: Tilia (252)
Lmr Creative Commons License 2005.02.02 0 0 253
Hát jobban jártok ha a gáz lemegy a pult alá egyenesen és a pult alatt már azt csináltok vele amit akartok... miért ne lehetne rejteni a flexicsövet? egy részének így is úgyis rejtve kell lennie... gázost is hívhatsz, csak meg kell neki mondani hogy nem használhat lángvágót, hanem csak fűrészt, és utána rézcsővel viheti tovább... nálam is így van
Előzmény: Tilia (251)
Tilia Creative Commons License 2005.02.02 0 0 252

Kicsit sokáig tartott, de találtam képet a felújítás előttről, és a víz-villanyszerelés utánról.

Felújítás előttVezetékezés után
Tilia Creative Commons License 2005.02.02 0 0 251

Köszi a válaszokat. Sajnos, nálunk a konyha "szekrényes" fala a fürdővel közös, és ott megy az összes vízvezeték. Ezen nemigazán akartunk változtatni, mert csak ez az egy fal van téglából, a többi beton - és amikor tervezgettünk, nem gondoltuk, hogy ilyen hülye problémákba botlunk. A konnektor dolgot megoldottuk tegnap, találtunk olyan kétlyukú földelt konnektort, amelyik csak csak annyi helyet foglal, mint az eddigi egylyukú, így nem kell a újabb helyet kialakítani a falban vagy a szekrényben - ez egyébként a 4 fiókos szekrény mögött van. Hál'istennek az IKEÁ-s fiókok nem érnek el a szekrény végéig, így bőven elfér mögöttük a dugasz.

Sajnos, a gázvezetékkel az a gondunk, hogy egy adott helyen jön le a plafon alól egy egyenes cső, amitől balra állt a régi tűzhely, de a gépek elrendezése miatt most nekünk a jobboldalára került a sütő és a főzőlap. A problémát az okozza, hogy a főzőlapnak is jobboldalán van a gázcsatlakozás, tehát elkell vinnünk a gázt 65 cm-el jobbra, ami flexi csővel elég csúnya lesz - ráadásul azt írja a brossúra, hogy a flexi csövet nem szabad elrejteni -. A másik választás, hogy a szépen kifestett konyhába beengedem a gázost, hogy a felsőszekrények felett vezesse el, ill. toldja meg a vezetéket úgy, hogy pont a főzőlap csatlakozásra jöjjön le. Ez lenne a legjobb, de a párom teljesen ki van bukva, hogy akkor utána még lehet, hogy újra kell festenünk.

Tegnap végre megvettük a munkalapot és a csempét is. Már lassan másfél éve épül ez a konyha, jó lenne most már a végére érni! Igazából azért nem sietünk vele, mert a fűtésszereléssel is már pont ugyanennyi ideje hitegetnek, és ha nem muszáj, akkor nem akarnánk 1 hónap múlva szétbontani a pultot, hogy a radiátorhoz elvezethessék alatta a csöveket. Fogok feltenni képeket, de gondolom, hogy nem az üres szekrényvázakat szeretnétek látni, hiszen az mindegyikünknél egyforma. :-)) Úgy gondoltam, hogy lesz kép a pultról, amikor még kilátszanak a gépek, aztán lesz a munkalap és ajtók felszerelése után, aztán a felsőszekrények és a szagelszívó felszerelése után, aztán én még a szemközti falra is akarok egy alulról nyíló lapos felsőszekrény az új Fagerlandos kivitelből, mert ott két lehajtható INGO asztal lesz a falra téve...

Előzmény: Lmr (250)
Lmr Creative Commons License 2005.02.01 0 0 250

hát én úgy oldottam meg, hogy a gázcsövet ami felülről jött azt még az előszobában átszereltettem hogy alulról jöjjön, így nem kellett a munkalapot kivágni és legalább nem látszik. egyébként ahol elektromos vagy víz csatlakozás van, ott gátlástalanul kivágtam a bútor aljából, oldalából tetejéből a felesleges részt, pont annyit ahol az adott cső, vagy csatlakozás elfér.

hol jön a villanyvezeték? a munkalap fölött? a gázcső? tucc képet csinálni róla?

Előzmény: Tilia (247)
Zitka Creative Commons License 2005.02.01 0 0 249

Mi eleve kijjebb tettük a munkalapot, mert nem tetszett, hogy csak fél-egy cm-rel lóg előre az alsó szekrényekhez képest. (Nem az ikeában vettük a munkalapot) A munkalap és a fal közé betettünk egy kb. 2-3 cm-es munkalap vastagságú lécet. Ezt úgyis takarja a háromszög keresztmetszetű vízvető léc.

A mosogató alatti szekrénynek eleve nem tettük be a hátlapját, mert nálunk az a szekrény egy bermuda háromszög. :-))) Ott van egy kis 5 literes vízmelegítő, ott van ugye a szifon, a vízelzáró, a mosogatógép csapja, oda jön be a mosogatógép lefolyója, és persze onnan is megy ki a víztáplálás. Ezekhez egyébként a szekrény alját is meg kellett fúrni, két, kb 5 cm átm. kört vágtunk ki.

Az elektromos csatlakozás kicsit egyszerűbb volt, mert az L alakú konyha rövidebb részén vannak ezek a készülékek, és e mögött található a spájz. Egy nagyobb lyukat fúrtunk a falba, és ott megy át az összes elektromos vezeték, a konnektorok pedig a spájzban vannak. Így szükség esetén bármikor könnyen áramtalanítani lehet.

A gázcső nálunk szerencsére eleve a főzőlap mellett jön le (ill. ezért direkt ide terveztük a főzőlapot, nem akartuk még a gázvezetéket is megbolygatni). Nem tudom, hogyan lehetne ezt továbbvezetni  - nálunk a sütő elektromos. Esetleg nem lehet a falban egy horonyban elvezetni? Persze ezt ki kéne vésni, ronda munka. :-( És főleg mekkora kosz! :-(

Tilia Creative Commons License 2005.02.01 0 0 248

A munkalap és a szekrények mélysége, nem szélessége, bocsánat!

Tilia Creative Commons License 2005.02.01 0 0 247

Biztos mi vagyunk teljesen tehetségtelenek...

Mégis megkérdezném: hogy a bánatba tudtátok a 60 cm-es konyhaszekrények mögött elhelyezni a beépített gépek szerelvényeit, konnektorait stb.??? Mert mi nagyon-nagyon szenvedünk vele. (A fő problémánk, hogy a munkalap szélessége is 60 cm, így semmilyen "játékra" nincs lehetőség.) Persze, kivágtuk a szekrények hátulját a megfelelő helyeken, de pl. a főzőlap villanycsatlakozását és a gázcsövet nehezen tudjuk elképzelni, hogy hogyan tudjuk majd a sütő felett, mögött, a munkalap alatt elvezetni... Sosem lesz konyhám! :-((

DIY Creative Commons License 2005.01.21 0 0 246
Ha majd felraktad, majd mondd el hogy kell, mert én még nem csináltam meg :).
Előzmény: CyberShot (245)
CyberShot Creative Commons License 2005.01.10 0 0 245

Köszi, közben megkérdeztem náluk is.

Egyébként a lábazati takarót hogy kell felrakni, hogy a vágások ne látsszanak? 45fokba kellene vágni? vagy van azhhoz is fólia mellékelve?

Előzmény: DIY (244)
DIY Creative Commons License 2005.01.07 0 0 244
Igen, a lábazati takaró rögzítésére való a stift, és a félköríves műanyag.
Előzmény: 36évi (243)
36évi Creative Commons License 2005.01.07 0 0 243
A lábhoz a stiftek meg az a köríves biszbasz a takaróelem rögzítésére szolgál, asszem. Ha igen, akkor azt ráügyíted a takaróelemre, majd rápattintod a lábakra.
Azért csak hiszem, mert nálunk is rozsdamentes lábakon a cucc.
Előzmény: CyberShot (240)
CyberShot Creative Commons License 2005.01.07 0 0 242

De jó ötlet, remélem, nálam is beválik, hogy nem is feltétlen kell a nagy lyuk, mert "csak" a csap 2 csövét meg a rögzítőcsavart kell átküldeni.

Megnézem majd, hogy az én csapommal ez összecsapható-e:)

Előzmény: Zitka (241)
Zitka Creative Commons License 2005.01.07 0 0 241

A lábakra sajnos nincs tippem, nálunk rozsdamentes lábakon áll a szekrény.

A csap helyének kivágását nálunk a férjem csinálta, három kb. 5-7 mm átmérűjű lyukat fúrt rendes fúróval (már amennyit láttam az egész műveletből). Tegyél alá vastagabb deszkát, hogy ne horpadjon be.

Előzmény: CyberShot (240)
CyberShot Creative Commons License 2005.01.07 0 0 240

Na, tegnap nem sikerült még megcsinálnom az alsórészt.

Kérdéseim: a műanyag lábat vettem meg (fekete), viszont vannak hozzá köríves elemek, meg kis stiftek, amiket nem tudom, mire kell használni.

Már volt róla szó, de a mosogatótálcát mivel a legegyszerűbb/legkönnyebb a csapnál kivágni?

DIY, vagy vki tud sekíteni?

Zitka Creative Commons License 2005.01.06 0 0 239
Szép lett a konyhád! :-) Nálunk is majdnem ilyen frontfelület lett, aztán mégis az Ädel mellett döntöttünk.
Előzmény: DIY (236)
CyberShot Creative Commons License 2005.01.06 0 0 238

jól néz ki.

Köszi a tanácsokat.

Tegnap én a felső szekrényeket felraktam, egész jól sikerült,csak a sarokelem ajtaja nyílik furán, de lehet, hogy csak állítás kérdése.

Ma tervezem az alsó részt összerakni, remélem, menni fog.

Ha meglesz, és jól sikerül, megosztom a művem:)

Előzmény: DIY (236)
DIY Creative Commons License 2005.01.05 0 0 237

Ez a kép lemaradt:

DIY Creative Commons License 2005.01.05 0 0 236

Alsószekrény rögzítés: egy-két helyen nem árt, de az összes rögzítőt én nem használtam fel.

Sorrend: ahogy adja magát :), nagy vonalakban:

- alsószekrény-vázak

- munkalap + kivágások

- beépített gépek, mosogatótálca

- felsőszekrény-vázak

- fiókok, polcok, előlapok, ajtók alulra-felülre

- fogantyúk, vízvető, lábazat, párkányok, stb.

T alakú profil: munkalap egyenes toldásához csak barkácsáruházban, Ikea cucc nincs ilyenhez. Munkalapok derékszögű illesztéséhez valót lehet kapni az Ikea-ban.

Kicsit farigcsáltam a konyhánkon, a készültségi szint kb. 95%-os :). Megvettem-fölraktam a hűtő fölé a felső szekrényeket, a páraelszívót, alá a falburkolatot, ill. a felsőszekrényekre egy párkányszerűséget, ami egy sima bútorlap.

Már csak a mosogatógép hiányzik, és ha ez megvan, akkor a lábazatot kell feltenni.

Előzmény: CyberShot (235)
CyberShot Creative Commons License 2005.01.05 0 0 235

Sziasztok!

Összeszereltem a konyhabútor-elemeket.

A következő kérdéseim lennének a tapasztalt topiktársakhoz:

- az alsószekrényeket csavarral-tiplivel érdemes-e (kell-e) falhoz rögzíteni?

- milyen sorrend javasolt? azaz, hogyan haladjak az összeállítással?

- hol lehet T-alakú profilt kapni két munkalap összeillesztéséhez?

Zitka Creative Commons License 2005.01.03 0 0 234

Gratula a gyors eladáshoz! :-)  Megkérdeztem az ismerőseimet, de úgyse lett volna idejük ezzel foglalkozni. Svédországban dolgoznak, és csak pár napra jöttek haza az ünnepekre.

Csak kíváncsiságképpen megkérdezhetem, hogy az eredeti árhoz képest hány %-kal olcsóbban tudtad (voltál kénytelen) eladni?

Előzmény: ikeakonyha (233)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!