Topictali? Ez remek! Mi ott leszünk szombaton, igaz nem abban a státuszban, amiben eddig gondoltam (szerencsére, hurrá, hurrá!:)), ugyanis TK honosítás miatt elvileg lemaradtunk volna a nev.határidőről, de ! -és most figyeljetek- a MEOE, a honosításkor elejtett megjegyzésem alapján-miszerint kérem, h. igyekezzenek a honosítási procedúrával, mert nem tok nevezni a februári CACIB-ra-önmagától, dalolva benevezett minket!:)) Eddig szórakozhattam, amennyit akartam különböző ügyekben, és most, láss csodát, szívembe zártam őket!:)))
Mi van, te emelgetni fogod a kutyádat? Azt hittem futkosni! Remélem találkozunk a CACIB-on! Én is gyakorolok, hogy ne valljak szégyent!!!Tegnap fáradt voltam, mert kint voltunk Trencínben a CACIB-on, sajna csak másodikak lettünk fiatal Leonbergi kanok között , pedig a bíró ömlendezett , hogy milyen szép erős a kutya, csak akkor nem értem, miért nem kaptuk meg a CAJC-ot? Azzal indokolta, hogy szőr növésben van, ezért nem adja meg az 1 helyet!! Amúgy ő lenne a favorit! A másik, aki első lett elállt az első mancsa, de igaz, hogy hosszabb volt a szőre, nem sokkal. A feje szukásabb volt!(Nem kanos!) Majd felteszek képet, ha sikerült!!
Nekem a coboly bunda nagyon tetszik.és az is ,hogy annyira jó utánzatok vannak MŰSZÖRMÉBŐL, tehát a mai technikai fejlődés ismeretében nem kell vétlen,gyönyürű állatokat legyilkolni
De sajnos vannak akik megfizetik a valódi szörmét,amig van piac,addig lesz kinálat is. A Zöldek és az állatvédők tehetnek amit akarnak
A barátnőmet lefujták zöld spray-al vagy 15 éve a sarkiróka kucsmáért,gallérjáért Bonn-ban
Most sokkal inkább roppant vagyok mint vicces....kicsit elpilledtem, sőt elpunnyadtam ismét, de már fejben tréningezek a CACIB-ra, és izomból fogok felvezetni....már amennyi izom rajtam egyáltalán fellelhető......
Sajnos a coboly nem védett állat, sokan keresik a beléjük készült bundát:(, pedig élőhelye elég behatárolt, igaz, azt nem tudom, ott mennyi élhet belőle...
Te egy roppant vicces ember lehetsz!!! Most nagyon fáradt vagyok, de megint csak mosolyra állt a szám!!! Jó lesik, ha néha van, aki ilyeneket beszéljen , mert feldobja a hangulatot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Milyen helyes ez az állatka, olyan mint a nyest! Védett állat? Nagyon jó a kép róla, remélem mindenki most már megismeri, ha látja! Nagyon szép!!!!!! Köszi, hogy utánanéztél és tettél fel róla képet!
Bocs, h. nem vártam meg Geszti válaszát, de én magyar oldalon nem is találtam fotót a cobolyról:( Viszont külföldin igen! (sajnos bundaképeket is, azok a bundák pedig belőlük készültek:(((
Köszönöm ezt a jó felvilágosítást! Szerintem megismertünk egy újjabb állatkát, akiről eddig senki se beszélt! (Még az állatos csatornákon sem!) Tudsz erről az állatról tenni ide képet is? Már csak, hogy teljes legyen a kép!!
Coboly
(Mustela zibellina L.), a ragadozó emlős állatok közé tartozó menyétfélék családjának egyik faja, mely 58 cm. hosszura nő és farka 17 cm. hosszu. Feje kup forma, lábai hosszuak, fülei, talpai nagyok. Bundájának szine igen változó, majd sárgásbarna, majd sötétbarna, néha kékesbe játszó füstbarna. Szőre tömötten áll, selyemfinom. Hazája Szibéria és Közép-Ázsia, de itt száma a nagyban való vadászat miatt nagy mértékben csökkent s jelenben csupán Szibéria keleti tartományainak hegyei között tenyészik tömegesebben. Kiválóan a vizek partjain szeret tanyázni és mókusokra, nyulakra meg madarakra vadászik, de eszik növénymagvakat, gyümölcsöt és mézet is. Zsákmánya után csupán éjjel jár, mig nappal faodvakban tanyázik. Januárban párosodik és a nőstény 2 hó mulva 3-5-öt fiadzik. Bundája fénye és selyemfinomsága miatt igen keresett s már a régiek is nagyra becsülték; annál értékesebb, minél nagyobb mérvü az egyféle szinüsége. A legjobbak azok, amelyeknek háta feketés, nyaka és oldalai vörhenyes gesztenyebarna, torka szürke, arca szürkével kevert fekete, fülei fehéres szürkék vagy világos barnán szegettek, de legbecsesebbek mégis a kékesbe játszó füstbarna szinüek. Vadászatuk októbertől december elejéig tart, rendesen csapdákkal, vagy hálókkal fogják, és ritkán lövik, mert az esetben bundáját nagyon megsértik. Szibériában az adót több helyen cobolybundával fizetik s az egyes bundák ára a minőség és különösen a szin szerint 20-300 frtig váltakozik. Az É.-Amerikában élő amerikai C. (M. americana) és a pekán C. (M. Pennantii) bundája már nem oly finom szőrü s ezért nem oly keresett és drága. A C. bőrök száma kereskedésben évenkint 200 ezerre tehető s ezek Szibériából, Észak-Khinából és Észak-Amerikából kerülnek ki. Az iparban prémnek, gallérnak, kucsmának és bundabélésnek használják.
A coboly egy prémes állat, aminek olyan a szőre, hogy több árnyalatból áll, a szőrtövétől kiindulva változó. Tőlük ered a kutyáknál is ennek a szinnek elnevezése.
A coboly az egy állat, Szibériában él, olyasmi mint a nyest. Érdekes szinü szöre van, mintha melirozva lenne, olyan sokszinü. Változnak is az árnyalatok a korral. Jéé véletlenül van is nálam párszáz fénykép cobolyszinü ebröl :-))) Majd Tibbe biztos megirja tudományosan milyen a hivatalos cobolyszin :-)
Mi az, hogy COBOLY???? Bocsánat, hogy nem tudom, de ha kérdezek, akkor biztos kapok választ! (olyan vagyok, mint egy kisgyerek!) Ez akkor kölyök? TT-s?? Tibbe, látod még ezt sem tudom, ezért jó ez a topic, mert tanulok is egy kicsit!!! Megköszönném, ha elmondanád, hogyis van ez!?
wandy5 Az nem más fajta kiskutya, hanem egy pici coboly szinű TT. Az ilyen sötétebb coboly szinűek lesznek felnőtt korukra egészen világoscoboly színűek, mire kiállitásra mennek:))
Jó sok képet sikerült csinálni! Szép időtök volt! Nekem, az a nagyon világos színű TT tettszett, utána az a kis fekete a rózsaszín coppfokkal! Az egész találkozó, olyan családias volt, ahogy láttam. Gratulálok mindenkinek, mert mindegyik kutyus nagyon aranyos volt!!!! (Főleg az a kicsike, barna színű!!!)
Itt vannak a fotók, szerintem látszik rajtuk, hogy milyen volt :)) Csak szuper élmény lehet egy tibetke rajongónak, ha egy nagy csomó TT rohangál körülötte! :))