Keresés

Részletes keresés

Lacivill Creative Commons License 2005.01.20 0 0 4597
Beüzemelős kollege mondta nekem, hogy a fő gond a hőcserélő, és ha jól emlékszem akkor azt mondta, hogy nem megoldható cserével és 3 év az életideje, és kuka.
Előzmény: Törölt nick (4596)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.20 0 0 4596

Hát, majd legközelebb Junkerst veszek (bár eddig jó tapasztalatom volt Berettával, egy másik 7 éve zümmög töképetesen, egy 200 Ft-os membránt kellett a tavasszal cseréltetni benne valahol.)

De ha ilyen profi vagy Ciao-ban, akkor had kérdezzem meg, hogy van-e esetleg valami olyan neuralgikus pontja, amelyen lehet enyhiteni megfelelő karbantartással? Vagy végzet előre meg van írva? :-)

Előzmény: Törölt nick (4590)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.20 0 0 4595

Sziasztok,

Hátha valaki tud segíteni: Kinéztem egy telket Sukorón, áram, telefon van rajta, de viz nincs. A viz kb. 30-40méterre, az utca végén, a keresztutcában van csak. Van némi szintkulonbbség, is de nem sok. Van arra valami elképzelésetek, h ez kb. mennyibe kerulhet a telekig elvinni, ill. h a vizmutol kell megrendelni? (mármint a kivitelezést)

eBalázs Creative Commons License 2005.01.20 0 0 4594
Azért ez nem semmi.
Előzmény: Törölt nick (4593)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.20 0 0 4593

Majdnem.

Elkezdett ereszteni a toltőcsap de rendesen ám.

Szetegette a hocserélőt. Kilyukadt.

Ebbol kovetkezett hogy porlott belőle az azbeszt es rendesen el kezdett rozsdásodni a belső burkolata.

Egyszer javitották azzal a hibával hogy nem modulált a langmodulátor. Atforrasztgatták a nyakot.

Egyszer akarták cserélni a nyakot mert mar nem is futőtt.

Előzmény: eBalázs (4592)
eBalázs Creative Commons License 2005.01.20 0 0 4592
Hali!
Mi(k) döglött meg benne általában? Ne mond, hogy minden :)
Előzmény: Törölt nick (4591)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.20 0 0 4591
Én kettőt érek mert en egy kollégámat is kepviselem ő eladta a problémat a hazaval. Azt a hirt varom hogy mikor szakad ossze a gep az uj tulajtol. Azt is szervizelték mar ezerszer
Előzmény: remote access (4588)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.20 0 0 4590
Meglepő nekem hogy ez neked mukodő kazánon meglepő. Nekem is CIAO kazanom volt de nagyon szar kazan. Igaz en 3-4 eve vettem es 2 ev után dobtam ki mert meguntam hogy minden honapban elromlott. Szerintem csak lángnagyságom max. lángnagyságot tudsz állítani rajta. Majd a lángmodulátor visszaveszi ha tul meleg viz jon vissza a kazánban. HA nem igy tesz az baj.
Előzmény: Törölt nick (4589)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4589

Na, hogy mégis folytassam a Beretta Ciao kérdést: Meglepve tapasztaltam, hogy egészen kulturált a www.beretta.hu oldal, és letöltöttem a Ciao dokumentációját. Ez azt írja az adatok között, hogy "fűtési rendszer redukált hőteljesítménye: 8,7 kW". Ez gondolom, akkor azt jelenti, hogy magától visszaveszi a fűtőteljesítményt, ha kell? Mert a szerelési utasításban sincs erre hivatott "csavaró".

Előzmény: Törölt nick (4587)
remote access Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4588
Ami rosszat itt a topicban olvastam a Ciao-ról azt kell mondjam a "későbbi probléma" gyárilag garantálva van
Előzmény: H3x (4586)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4587
Köszi mindenkinek a tippeket, megnézem van-e szakember (tényleg nem könnyű Berettást találni...), aztán a többit meglátjuk. Bár mérnökember volnék, de ha nem muszáj, azért a gázzal nem játszom vakon.
Előzmény: Bobbo (4584)
H3x Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4586

Sziasztok !

Azt szeretném kérdezni, hogy falikazánt (Beretta Ciao) szabad-e úgy vizkőteleníteni,

hogy kikapcsolom és egy nyitott csap mellett vízkőoldót nyomok át a melegvíz csövén ? Megoldható ez egyáltalán ? Okozhat bármiféle (későbbi) problémát ?

remote access Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4585
Ha szakembert hívsz ő is ugyanazt a csavart tekergette volna kiszállás+ x forintért
Előzmény: Bobbo (4584)
Bobbo Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4584

Én nem ebben vagyok szakember,

de meg tudtam csinálni (Beretta Exclusive):

Levettem a cirkó burkolatát

és az égőhöz vezető gázcsövön az égő rész alatt, volt egy "csavar",

amit a kicsavarása után egy rugó kilökött (kapd el),

és alatt van a szabályzó csavar.

Ezzel amikor be volt kapcsolva a cirkó,

finoman állítgattam,

majd figyeltem az eredményt.

Annak függvényében tovább állítottam, egészen addig míg elégedett nem lettem.

(persze szakembert is hívhatsz,

de alapjában akiket én találtam,

azok kivétel nélkül nem ismerték a Berettát,

tulajdonképpen ezért nyúltam magam hozzá - és sikerrel)

Sok sikert Neked is!

Előzmény: Törölt nick (4556)
viktor a takarító Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4583
még annyit, hogy nálam ez úgy nézett ki, amikor beázott a falam egy megrepedt strang miatt, hogy levertem a már kiszáradni látszó vakolatot, újra vakoltam, lefestettem egyszer jól fedő festékkel (ez a dulux vagymi volt az), azon átütött a sárga folt (erre felhívta festő barátom a figyelmemet), akkor sima alapozó festékkel (olajfestékkel) átfestettem csak a foltot, majd megint rámentem ezzel a duluxszal, és azóta folt-nincs...
Előzmény: tempietto (4580)
KaosK Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4582

1mm-es konyhai mosogatóba mivel lehet szép kerek lyukat vágni a csapnak?

.hun Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4581

Rendben, köszönöm szépen!

Előzmény: tempietto (4580)
tempietto Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4580
A bontást és vakolást akár holnap megcsinálhatod (gipszes, és csak mészből meg homokból álló vakolatot ne használj). A festést ha kiszáradt a vakolat (akkor a födém is száraz) Az biztos, hogy nem egy év,bár a konkrét körülményeket nem ismerem. Én 1 hónapra saccolom.
Előzmény: .hun (4579)
.hun Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4579

Jogos! :)

De tegyük fel, hogy a hibát orvosolják fölöttem és nem ázom tovább, de ott van a folt, meg a födémben a víz...az mennyi idő alatt száradhat ki?

Előzmény: tempietto (4575)
Vektor007 Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4578

Pontosan! Rézcsöves rendszerekhez nem használható aluminium radiátor. Asszem az aluminium huzza a rövidebbet. Ionok, vagy elektronok, "vagy mitudomén" áramlanak a vizben, és viszik az elektonokat az egyik fémből a másikra (ha jó emlékszem elektolizisnek hivják a folyamatot, de ez nem biztos), persze ilyen alapon a rezet forrasztani sem lehetne, mert ott ugyanez van az onnal.

Üdv.: Vektor

Előzmény: RodrigeZZ (4577)
RodrigeZZ Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4577

Ha a függöny akadályozza a levegő áramlását, mindenképpen csökken a teljesítmény.

Alu v acál radiátor. Nekem eddig mindig acélos volt. ez az olcsóbb. Nem pattog, nem recseg,

Szvsz a radiátorok legnagyobb baja, anyagtípustól függetlenül, hogy a lamellák/bordák közül nem lehet kicsalogatni a port.

Ezen kívül rá kéne konkrétan keresni a témára, mert ha jól emléxem a rézcsöves rendszerhez kimondottan ellenjavallt az alu radiátor.

R.

Előzmény: Vektor007 (4564)
BBéci Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4576
 ALUMÍNIUM
Előzmény: Vektor007 (4568)
tempietto Creative Commons License 2005.01.19 0 0 4575
Ameddig nem tudjuk a hiba okát és azt nem orvosoltuk, addig nem érdemes a hibát sem kijavítani. Ez szerintem mindig mindenhol igaz. Mondok egy jó példát erre: a te eseted.
Előzmény: .hun (4574)
.hun Creative Commons License 2005.01.18 0 0 4574
Ha ugyanúgy a fürdőkádjuk van abban a sarokban, ahogy nálam is, akkor az, ha nem, akkor nem tudom, de sajnos a vizes nem jutott be hozzájuk tegnap...
Előzmény: tempietto (4561)
Vektor007 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 4573

amator

Nekem  valami jászberényi radiátoraim vannak, asszem épp a Radar utódja. Ez nem olyan szép mint a Xénia, de elötte is Radar volt (na az egy porgyűjtő mocsadék from 1970), és lecseréltem, de nagyon nem akartak kilyukadni, csak csúnyák voltak. Azért választottam azt, mertz a kötési távolsága a régivel kompatibilis, így elég volt a radiátorcsere, szelep és szabályzócsere, nem kellet a csövekhez nyúlni.

Üdv.: Vektor007

Előzmény: amator1 (4572)
amator1 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 4572
Neked milyen van?
Előzmény: Vektor007 (4571)
Vektor007 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 4571

De figyelj csak, ha a gyárban szerelik össze valószínűlegnem NEM lesz vele gondod.

Bocsi ezt akartam írni.

Előzmény: Vektor007 (4570)
Vektor007 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 4570

Az tagonként szerelt. Ha az amire én gondolok, akkor elég jól néz ki.

De figyelj csak, ha a gyárban szerelik össze valószínűlegnem lesz vele gondod. Amire érdemes figyelni. és kattogást okozhat, hogy a tartókarokra célszerű valami gumirozott bizbaszt tenni, és úgy ráültettni a radiátort, mert itt is igencsak tud kattogni. Az alluminium hőtárulása nagy, amikor küldöd bele 70 fokos előremenőt elkezd kicsit tárulni, mozdul egy pár milimétert (látod itt van jelentősége) és pattan a delfüggesztésen. Apámnál bicajbelsőből vágtam ki kis lapot, azt tettem közé, és nem pattog azóta.

Üdv.:Vektor007

Előzmény: amator1 (4569)
amator1 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 4569
. Ahogy én hallottam azok pattognak, amik tagonként vannak összeszerelve (no az enyém nem olyan). A Xhénia milyen?
Előzmény: Vektor007 (4568)
Vektor007 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 4568

Nekem is alluk vannak, és nem patognak. Ahogy én hallottam azok pattognak, amik tagonként vannak összeszerelve (no az enyém nem olyan). Megvan az alluminiumnak az a tulajdonsága - ami miatt előszeretettel használom a környezetemben-, hogy a a plezur meg is sérül rajta (két fiú gyerekem van) akkor sem korrodeál, kialakul rajta az oxidréteg. Az meg hogy gyors, kifejezetten szeretem, mikor hazaérünk, és átkapcsolok komfort hőmérsékletre, a radiátorok szinte azonnal melegednek. Természetesen az sem hátrány, hogy az alluminiumnak az acélnál jobb a hővezetése (én még nem láttam acél hűtőbordát processzoron).

Gyorsan lehül, nem baj. Kell egy jó szabályzó (ami ismeri a hiszterézis görbét és öntanuló), nekem Siemens van, és közel 4 tizet pontosággal tartja a hőfokot, úgy hogy nem kapcsolgatja a kazánt össze-vissza.

Szerintem mostanában azért félnek sokan az allu radiátoroktól, mert mostanában kezdenek kilyukadni azok a radiátorok, amiket a 60-as évek végén, a 70-es évek elején szereltek fel. Az adig nyitott rendszert zártá alakították, nyomás alá rakták, és hát mikor durran ki az ártatlan jószág, januárban mikor qrv..ra kéne. Megállapítás, sz.r alluminiuzm nem bírta. Tényleg szerencsétlen beadta a kulcsot 30-35 év múlva. Kiváncsi vagyok, a mai modern vékonyfalú lemezradiátorokra, azok meddig bírják. Ja, azt nem mondják a boltban, ilyen távú tapasztalat meg még nincs velül.

Üdv.: Vektor

Előzmény: amator1 (4566)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!