Talismant még nem próbáltam de biztos jó, egyébként a piacon már megjelentek a rétegelt bőrök a Moori sikerét látva -gondolom- ilyen a Dynamite, Tiger, Sterling, Everest. Blue Dimond-ról még nem hallottam csak krétában. Egyébként mi az az előkrétázott bőr minden ami nem rétegelt???
Szia Puerco, jó a nicked ! (isten disznaja ? :-), igen a LePro elég általános, mitöbb, igen 'jó bőr', megbízható; vicces, hogy említed, de mi is itt a hallban jópáran szeretnénk már vagy fél éve Moori-t , de egyszerűen senki sem importálja itthon kisebb-nagyobb tételben (persze kb. 2000 huf / db és kevés rá az igény); ám a Moori-val van egy minőségben kb. egyenértékű, ún. rétegelt bőrtípus : ez a TALISMAN (ezt pl. Pécsett könnyen be lehet szerezni). Ez sem olcsó, nagyon jól tapad, szuper a kontaktja is, de nekem pl. 1 hét használat után megrepedt a "különleges" rétegelés mentén... :( Amúgy nem rossz még pl. néhány előkrétázott bőr sem: Brunswick, Buffalo, Blue Diamond... stb.
Ja, azt a Pool Tip-et is láttam már talán; tud formázni, reszelni, meg "ceruzahegyező" üzemmód is van rjata... ám drágállom egy kicsit (asszem kb. 10.000 huf), hiszen a legfontosabb műveletre (a bőr szabályos domborulatának megtartására) bőven elég egy ezerforintos "kalap" is, amely ráadásul sosem kopik el (+ finomreszelésre beválhat még a mama körömreszelője is... :)
...Azért azt a híres Moori-t qrva jó volna egyszer kipróbálni! (Sóhaj).
Én a játszódákómra félkeményet használok asszem most LePro van fönt a kezdődákómon még az eredeti van -szerintem az kemény-
Én vettem egy Ultimate Pool Tip nevezetü szerkezetet, ami nekem bevált négyféle eljárást tud és mindegyik hasznos - sajna az egyik( az első) kicsit összekarcolta a myűanyg részt de ezen kívül minden Ok. Szép kúpos lesz a dőr stb...
Régóta hajtok Moori bőrt a neten mindenki azt mondja ez a legjobb de Mo-n még nem találtam-syégyen de még az eladók se hallottak róla)
Bizony, pont a Django-Engert mérközés befejező poénjait nem adták végig... :(
Amúgy pedig Köszöntök Mindenkit,
új vagyok még itt a placcon, nagyon jó, hogy létezik ez a topic, a régibe néha-néha belekukkantottam, és a derekaksan bővülő Snooker topic-ot is sűrűn olvasgatom. Mellesleg magam is botcsinálta pool-os volnék, szóval azért ez a téma nekem is sokkal kedvesebb; örömmel várom a lehetséges tapasztalatcseréket...!
Másrészt pedig még úgy is jó volt a délelőtti Sport2 pool-maraton, hogy a Bustamante meccsét sajnos megszakították. A zárómeccs is fennséges csemegének bizonyult, Morris hihetetlen indulóhelyzeteket oldott meg stabilan és könnyedén (az a pushout-ból lőtt közép-buzerája a 2-esre pedig egyenesen káprázatos!) A Davis-papa a meccsén pedig végig egyenletes, etalon-játék számba menő színvonalat produkált. Fura, de poolos létemre vágytam rá, hogy a nyurga mester leiskolázza a friss világbajnokot, az ifjú filippínó Oroszlánt; sok kedvencem van a pool-mezőnyben, de a Pagulayan gyerek egyelőre még nem favorit nálam (persze ez egyéni szimpátia dolga).
Mielőtt túl hosszúra nyúlnék, még egy pár mondat dákótisztitás ügyében:
Engem pl. a kezdetekben mindig kiröhögtek tapasztaltabb játékosok, amikor előkaptam kis oldaltáskámból a jázminillatú PRONTO fa- és bútorápolómat, s egy skótkockás zsebkendővel nekiláttam csiholni jóöreg Pannón márkájú pálcikámat... (ez a szer a markolat tisztitására persze a mai napig kiváló!). Aztán elkezdtem én is venni a tisztitó-zsákokat (ez az a tengeri-uborkára emlékeztető kis szövet-dörzsölő), de azokat kb. havonta cserélni kellett, mert hamar beretkesedtek. Egyszer-kétszer, ha volt pénzem megvettem a drága spicc-pucoló kotyvalékokat (van egy olyan spéci folyadék, amelyben finom homokszemcsék idézik elő a kívánt tisztító hatást, stb.), de végül ott kötöttem ki, hogy párszáz forintér veszek kb. 10 db nagy finomságú smirglit (minimum 1200-asat v. 2000-eset), ollóval zsepiméretűre szeletelem, így könnyen elfér a tokban, és kész is van a tisztitó-felszerelés... A vicc az, hogy az a "speckó biliárdsmirgli", amelyről már volt itt is szó, s amit a boltokban árúsítanak, az ugyanezt tudja (!), csak kb 10szeres áron jutsz hozzá negyedannyi mennyiséghez! A "csont" tisztitására pedig tényleg jó a sebbenzin is...
A bőr ápolása-csiszolása megint egy külön műsorszám...
Eseteleg valamelyikőtöknek különleges tapasztalata ezügyben?
S amúgy ki milyen típusú vagy márkájú bőrre esküszik?
A második meccsen 4-3-as állásnál jön az utolsó reklámblokk -utána meg az utolsó három parti gondolhatnánk- DE NEM mert utána elkezdék leadni ugyanazt a meccset 2-2-ről !!!! Igy mikor letelt a három part (újra) vége lett ennek a közvetítésnek.
Nevetnem kell ! Csak arra leszek kiváncsi, hogy majd az ismétlés ha lesz a S1-n akkoris eljátszák-e ugyanezt.
Sajnos még nincs semmilyen ápolószerem, de mivel legutoljára már kicsit furcsának (tapadósnak) éreztem a dákót, megtakarítottam egy kicsit. Piciket vizes ronggyal, (nem csöpögött belőle a víz ;-)) ) áttöröltem, aztán szárazzal jó alaposan. Nagyon sok láthatatlan krétapor lehetett rajta, mert a vizes rongy azon a részen teljesen kék lett :)
A Könyveket lehet kapni biliárdos boltokban (lsd előző hozzászólásaim), de szerintem sokkal eredményesebb ha sokat játszol. Valóban az az ideális ha egy jó játékos beavat a trükkökbe de szerintem mindenre rá lehet jönni magadtól( Nekem asszem sikerült)
Örülök, hogy idetaláltál. Én egy oktató anyagot találtam neten, azt azóta is terjesztem itt a topicon. Itt vannak kis videók is, hogy mit hogy kell, és leirások is. Persze szerintem annál jobban nem lehet tanulni, mintha egy nálad jobb ( nem mérföldekkel jobb, csak jobb) játékossal játszol és figyeled őt.
Szóval itt nézz szét, sok sikert : http://www.engr.colostate.edu/~dga/pool/index.html
Örülök, hogy van ez a topic, és remélem, hogy sokáig életben is marad. Sajna nem sok használható dolog van a magyar weben eben a témában.
Én mindig szerettem biliárdozni, de eddig csak a jó öreg 'kocsma' szabályok szerint lökdöstük oda-vissza a golyókat. Mostanában kezdtem el igazából foglalkozni a játékkal. Ezügyben szeretném a segítségeteket kérni, nem tudjátok, létezik valamiféle oktató könyv, vagy a neten valami használható oktató anyag (visszahúzás, terelések, stb.)? Bár tudom, hogy ezt elméletben nem igazán lehet tanulni, de csak segítség lenne ez is. :)
Na, tegnap nagyon jól ment a játék. Egyik barátommal játszottam, akivel minden csütörtökön játszunk jó néhány partit a Lurdy házban. Játszottunk négy órát, abba belefért két 20 győzelemig menő parti. Kétszer nyertem 20:4-re. 8-as játékot játszottunk, és a srác sem játszik rosszul, de tegnap max egy hibát csinálhatott a partikban és vége is volt. Volt jó néhány lepakolás is kezdésből, szóval meg lennék elégedve, ha ez lenne az átlagos játékom. :-)))
Hát nekem nincs :( Beleadok apait-anyait, ráfexek a dákóra, röppennek a golyók, áltlában megy is el, de tuti módszerem nincs. :) Pláne, hogy még a fehér is jó helyen maradjon ( el is szokott néha menni :( )
Azt tudom, hogy a jobbak tudnak úgy kezdeni, hogy az 1-es a középsőlyukba nagy %-ban megy el
Nem tudom Ti hogy vagytok vele de Én még mindíg nem jöttem rá( tudatosan kezdeni 10-ből 10-szer) hogy kell 9-ben úgy kezdeni hogy az jó legyen. menjen golyó és szét is szóródjanak az asztalon. Nektek van valamiféle javaslatotok?
A trükk az, hogy felrakásnál pici szivacsdarabokat kell rakni a golyók közé ;-))
Tegnap voltam egy másik barátommal, ő meg engem ver el mindig, nekiis vagy 2-3-szor ment el kezdésből, tehát amikor én raktam fel! ;-) (nekem is összejött vagy kétszer, és tegnaptól klubdákóval kezdek, meghallgatva a tanácsokat)
Nekem is több kedvencem van. Természetesen köztük van Davis. Tud mindent, amit erről a játékról, és ami a legszenzációsabb, ahogy tudja vinni a fehéret a sziínesek között a jó helyre.
A másik kedvencem Drago. Lehengerlő a gyorsasága és a lazasága, sajnos rég láttam már játszani, mostanában nem nagyon megy neki. Kezdetben nagyon nem volt szimpi, de egyre jobban bírom Pagulayan-t. (azért még nem kedvencem :) ) A német poolosokat meg általában nem szeretem, elég unalmasak.
A "nagyobbik fajta asztalról" meg O'Sullivan a favorit! :)
Sziasztok!
M3 kolléga úgy látom nem dicsekszik vele, hogy elvertem valamelyik nap :)))
Szerencsém volt ez tény, és neki meg nagyon nem ment. Viszont a kezdéseivel az őrületbe kerget. 10-ből egyszer elmegy neki a 9-es. Félek már odnézni is, mert látom hogy csorog a luk felé, akkor legszivesebben odarohannék és kivenném és hozzávágnám :)))
Hozzá kellt enni, hogy jól kell felrakni is, és hát olyankor ugye Én rakom amikor Ő kezd. Nekem még eddig talán 1-2 alkalommal ment el, amikor Ő rakta fel, tehát ez azt jeletni:
- Én nagyon tudok felrakni
- M3 nem tudja azt a 9 golyót normálisan felrakni
De mindegy is, mert végre sikerült megvernem, hosszú ideje böjtölöm én ezt.
Ki volt aki kezdhetett volna, de nem ezt választotta? :-O
Egyébként ahogy én kezdek..., (TamZoli sírva szokott röhögni) talán nekem jobb is lenne sosem kezdeni. Úgyis ritka ha valaki kezdésből pucol, akkor meg lesz lökésem és legalább "párat" már elrakott. :-)
(olvastam a hozzászólásodat, de mivel és a s2-n nem láttam, nem voltam teljesen képben).
Egyébként más lehetősége tényleg nem volt, és nagyon szépen oldotta meg. Nagyon tud szlalomozni a fehérrel a szinesek között (nemhiába, hisz 15 piroshoz és 6 szineshez van szokva egy picit méretesebb asztalon ;-) ) Kezdeni valóban nem túl szenzációsan kezd, de azért szerintem eltúlozzák egy kicsit "szakértőék"...
Én láttam most és vasárnap is a S2-n erre írtam, hogy:
Davis hihetetlen megin +csinálta ezt a hosszú lövését mint múltkor de most nem jött ki úgy a tempója mint a 8-ra.A kiszállója sem volt semmi de szerintem tök logikus volt hogy megpróbálja : szar 1-es onnan lehetetlen kettes.
Látta valaki most a sport1-en Steve Davis szenzációs kiszállóját? Rendesen meglepte vele Morrist! :) Őrület, milyen ötletei vannak! Mindig élmény nézni őt! :)
A választ nem tudom, de én is szívesen néznék 8-ast, meg 14/1-est, de azt hiszem nem fogunk látni. A profik között a 8-as nem olyan népszerű, a 14/1-es meg nem annyira TV-re való, mint a 9-es. Külön jól jön nekik ez a sok rövid parti, nyomhatják a sok reklámot. :(
Nem tudom, hogy vagytok vele de én szívesen néznék 8-ast, 14/1-et vagy akár karambolt is a S tv-n. Egyszer leadhatnának egy ilyet a változatosság kedvéért,azért, hogy lássam hogy művelik a profik ezeket a játékokat. Amellett, hogy szeretem a 9-est.