Ez a topik sajnálatos módon lezárásra került, jelen pillanatban e témában az aktív topik a Szülés, terhesség 3.0, kérjük fáradjatok át oda. Amennyiben az is lezárásra kerül, az ottani topikleírásban meglelitek a következő aktív topikot, illetve keressétek meg a legfrissebb Szülés-terhesség x.0 topikot.
Azt jelenti, hogy 3 cm-röl 2 cm-re meg van rövidülve és végig (tehát a külsö-, a középsö- és a belsö méhszáj is) ki van valamennyire nyílva. Ez utóbbit cm-re nem tudom, mennyi.
Henn, NE szerezz be nagyobb melltartót! Első fiamnál én is csak nőttem, nőttem és a terhesség végén az egykori 75/80B már 85 B/C volt, és mivel nem volt szoptatós melltartóm, megkértem a barátnőimet, vegyenek nekem egy 90B-s szoptatós cicifixet. Hát akkora volt, hogy mellém befért volna az egész osztály még... szvsz jobb, ha te veszed meg, mikor már beindult a tej. Nekem különben nem kellett nagyobb szoptatós, mint a legutolsó terhes melltartóm volt. És a szoptatás befejezése után nekem kisebbeklettek a melleim, ill. nem is kisebbek, hanem olyan kis üresek, nem olyan rugalmasak, mint voltak. Ez mondjuk nem olyan jó hír... :))
Kriza
Engem még ezért nem piszkáltak, de hát ez lehet doki és védőnő függő is.
59 volt az induló súly. (Egyébként nekem az 56 a normál, tehát plusz 3-mal kezdtem:-))
Nem akarok magyarázkodni, de az ünnepeket leszámítva nem zabáltam (nem terhesen is mindig nyomot hagyott az év végi lakomázás:-)), egyszerűen így működik most a szervezetem. Igazából én vagyok legjobban kiakadva, mindenki más szerint nem látszik. De biztos csak jópofáskodni akarnak:-))
Mindegy, ezen már nem tudok változtatni, azt azért megpróbálom a hátralévő hetekben, hogy jobban odafigyelek és kisebb kalóriatartalmú, de nagyobb tápértékű ételeket eszem. Pl. sok túró, sovány hús, hal, ezek úgyis ilyenkor nagyon kellenek.
Jut eszembe pocifotó idő van, néhány napja készültek.
Az elsö szám azt jelenti, hogy mennyire van megrövidülve (3-ról indul visszafelé), a maradék 3 szám, pedig azt, hogy a méhszáj felosztva 3 részre, mennyire van kinyílva. A külsö az elsö szám, stb.
Tök zárt, normál méhszájnál C3000 (nekem ennyi volt akkor is, amikor 2 éve a doki megindította a szülést - lett is belöle császár 9 óra múlva...)
Súlygyarapodás: én 12,5 kg-ot híztam így a végére, de elég hülyén festek, mert összességében mindenhol vékonyabb vagyok, mint előtte, még a bordáim is kivannak, csak egy hatalmas poci figyel elől, a doki szerint 3,5-3,6 kg-os babával+ a többi cucc a pocakban, és a vizesedés súlya. Szóval ha megszülök, nemigen leszek nehezebb mint előtte, de várhatóan más alakom lesz.
Hátha megnyugtat egy kicsit, a barátnőm pont ilyen értékkel tökéletes kisfiút szült. És a pláne, ő szegedi, hogy az ő papírján is föl volt tüntetve a normál tartomány, aminek az alsó határa 0,2 volt!! Egyébként meg náluk nem a MOM értéket elemzik főként, hanem magát az AFP-t.
Nekem is alacsony, 0,5 lett a MOM, de a B-hCG, ami egy kontroll számítás, az már jó lett: 1,5. Próbálok én is inkább erre gondolni, meg a Rózsakertes eredményre, ami nagyon jó lett és ami 100x korszerűbb ennél a k..va AFP-nél.
De ezzel együtt nekem is okoz néha nyugtalan perceket:-((
És az én dokim azt is mondta, hogy sokszor a nálunk érvényes 0,7-es MOM határérték sokkal többször utal problémára, mint ami kicsit alatta van.
Plusz, mivel a genetikai UH jó lett, tényleg nem kéne aggódni!! Én ebből is csináltattam egy kontrollt, szintén a Rózsakertben, ami szintén jó lett. Az ára 8e, és az az UH gép 4D-s üzemben is működik, és ott kaptam egy fotót a zacsiról:-))
Most jöttem a dokitól, felderült a tünetek alapján, de amikor megvizsgált mondta, hogy azért nagy változás méhszáj terén nem történt. Nem tudom pontosan mit jelent az hogy Cx: 2222 valaki elmagyarázhatná.
Kedden ha jól emlékszem 2100 volt.
Hétfőn újra megyek hozzá, és ha közben nem szülök meg akkor kétnaponta a jövő héten.
Egyébként előírta a kötelező házaséletet, szülésmegindítás céljából, alig várom hogy apa hazajöjjön:))))
Gratulálok a forgáshoz meg a hatalmas bébihez! Engem is nagyon izgat, hogy mekkora lehet már az enyém! (Na, meg hogy hova fordult már.)
Megkérdezhetem a kényes kérdést, a súlygyarapodásodat? (Esetleg a többieké is érdekel. :-) ) Engem egy kicsit aggaszt; decemberben a doki, meg a védőnő is egymástól függetlenül homlokráncolással közölték, hogy most már aztán vigyázzak!
(Számításaim szerint most olyan 9-10 kg-nál tartok. A gyermek apját már egyértelműen túlszárnyaltam. Szegény...)
Azt nem tudom, hogy mindenkinél így van-e, de általában tényleg legalább egy méretet nő a mell a szoptatás elején. Szerintem lehet több is. Én például most nem tudom, mennyit nőtt a mellem, de az biztos, hogy egy csomó terhesség előtti ruhám azért nem jó rám, mert mellben szűk, nem tudom összegombolni. Szoptatás után nekem ugyanakkora volt a mellem, mint régen, de több barátnőm is van, akinek sokkal kisebb melle lett. Persze, ha te a 70A-sok éllovasa voltál, akkor azért talán ettől nem kell tartanod:-) Ennek állítólag az a magyarázata, hogy a megduzzadt tejmirigyek elnyomják a zsírsejteket, amik a mell nagyságáért "felelősek". De erre nem esküszöm meg.
Szia, hát te is a 70a-sok boldog(talan?) táborába tartoztál? Én az éllovasuk voltam, a 70a méretből is csak a kisebb szabásúak voltak jók rám, ezeket főképp csak külföldön tudtam beszerezni. Most tartok 80b-nél (asszem), de ebbe egy-két hét alatt belenőttem, még a terhesség eleje táján valahol (az irtó fura volt), azóta változatlan.
Kérdésem már anyákhoz, hogy tényleg igaz-e, hogy a tejbelövelléssel még egy méretet nő a cici? (Ezt olvastam egy könyvben.) Ugyanis nagyon kísért, hogy máris beszerezzek egy szoptatós melltartót, csak nem tudom, mekkorát vegyek. A másik kérdés, hogy ugyanakkorára fog visszakicsinyülni a mell a szoptatás után, mint amekkora valaha volt? Vagy ez inkább alkat kérdése?
Remélem, az ünnepek alatt végleg elbúcsúztál róka nénitől:-)
Anita üzlet van a Kékgolyó utcában és a Megatoysban + a Brendonban is lehet Anita fehérneműket kapni. Az ár változó van 5000 Ft-os és 7000 Ft-os is. Minőség és méret függő.
odi én úgy tudom, hogy a kulso méhszáj kinyílása 2. gyereknél nem kuriózum. Ezzel nem is lenne szvsz baj, ami aggasztóbb, az a rövidulés. Pihenj amennyit bírsz, bár tudom Aliz mellett nem könnyu.
belekotyognék a melltartó témába. Én már a 10. héten elmentem melltartót venni mert a nem kicsi melleim nem fértek bele a 75/C melltartómba. Egy nagyon jó boltban (ahol meg is mértek, hogy a legjobb melltartót kaphassam), Triumph 75/D kismama melltartót vettem ami állítólag kitart a baba megszületéséig és még "nőhetek bele". Nagyon kényelmes. 3.900 Ft volt ami nem annyira vészes.
E mellett vennék Anitát is, hogy legyen másmilyenem is, de nem tudom pontosan hol a bolt. Valahol a Délinél ugye? Azok a melltartók milyen árban vannak?
Odi!
Én amennyire lehet óvatosra fognám a dolgot!! A 2100 azt jelenti, hogy nyitva van a külső méhszáj. ÉN ezzel meg a görcsökkel 1,5 hetet még kórházban is voltam. Amúgy pont arra gondoltam, hogy mi lenne, ha lenne egy másik gyerekem is, akkor hogyan feküdnék.
Szóval sok-sok magnézium, és amennyit csak lehet pihenj! Még csak most értél el a félidőhöz! És ugye ellenőrzi havonta egyszer a dokid, hogy hogyan alakul a méhszáj?
kicsinap,
20,5 hetes vagyok. Kicsit görcsölget idönként, de nem nagyon és nem sokat.
A 2100 nagyon gáz? Az a helyzet, hogy a pelekázós cuccot ugyan letelepítettem a földre, így akkor nem kell emeljem, de a kocsiba ki-be akkor is naponta min. 4x, de inkább többször emelgetnem kell. Szerencsére nem egy nagyon nehéz gyerek (11,5 kg), de akkor is aggódok egy kicsit. Mondjuk fekvést (még) nem rendelt el a doki, csak hogy pihizzek, de emelgessek, kíméljem magam, ha dolgozok, hagyjam abba, stb.
Kriza,
a 2000 azt jelenti, hogy megrövidült. A 2100 ki is van nyílva kicsit. (az elsö szám a hossz, a többi meg hogy hol mennyire van kinyílva)
Érdekes különben, hogy most nekem is jelentösebb a dekoltázsom, pedig Alíznál a terhesség alatt egyáltalán nem volt nagyobb a normálnál, csak amikor beindult a tej, szülés után.
Ody: Próbálj meg segítséget találni, mert ezzel nem szabad viccelni!!
Melltartó: nekem meg csak a kosár nőtt még, ill. mivel terhes melltartóm van, még mindig jó a 75-ös méret, csak két kosármérettel nagyobb.. Az Anita terhes melltartóját vhogy úgy alakítottak ki, hogy a 75-ös méretnél a legszűkebb bekapcsolás felel meg kb. a normál 75-ös alsó méretnek, így most járok a közésőnél és ha felpuffadok, akkor kell este kiengednek a legnagyobbra, de még mindig nem szorít és nagyon jól tart.
Semmi gond, mert elővigyázatosan felpróbáltam, mielőtt kiadtam volna rá pénzt és így nem vettem meg :))) Vigyázok én a pénzre, kivéve ha elvesztem a farzsebemből... :(( K.
öööö megkérdezhettél volna, én már 70a koromban is hordtam, már akkor látszott, hogy kizárt, hogy 85b-80c-nél tovább bírja...
egyébként érdekes, mer mellkas kerületben híztam ki, nem kosárban.
Igen, ezzel a one-size dologgal én is próbálkoztam, de hiába ígérték, hogy valami 90X-ig jó, nekem már 80B-s koromban is kicsi volt... pedig olyan kis praktikusnak tűnt... :)) K.
Köszi a válaszokat. Asszem, ha én majd visszaszottyanok ezekből a mellekből szülés után, talán egyből felcsavarhatom a lógó maradványokat. Most giga méretekkel rendelkezem...
nekem nagyon bejött a triumphnak a one size nevü sport-szerű melltartója, a napokban híztam ki végleg, azóta szoptatósmelltartót hordok és hülyén érzem magam benne:)
de ez a sportos melltartó makd jó lesz szoptatás alatt is, a 2-3 harmadik hónaptól, ha már lefogytam... gondolom :)
Mindenkinek BUÉK meg barátai, megint eljöttek a dolgos hétköznapok:(
Tamara!
Akkor jól látták a kukacot a 13. héten, gratulálok! Ja, ne haragudj, hogy a másikon múltkor letamaráztalak, utólag láttam, hogy bebuktattalak, bocs.
Mi is elértük a 16 hetet, az AFP-t és egyéb nyalánkságokat. Egymásra találtunk a védőnővel, aki még a II. Világháborúból maradt meg nálunk. Gyanítom, hogy az a fajta, aki majd jön és jön... Tegnap cirka 2 óra alatt meg is voltunk, simán átértékelte az AFP beutalót, szóval néztem nagyokat. Amúgy nem nagyon érzem magam terhesnek, esténként figyelem a benti vakarászást, kuporodást, de látom már, hogy a második baba feeling egészen más. Valahogy olvasni sincs időm (rohadék vizsgák), így érdemben nem is tudok hozzászólni, szóval csak feleslegesen jártatom a számat most itt:)
Egy kérdés azért: szerintetek egy sima, mezei kényelmes cicifix is megteszi még terhesség alatt terhesmelltartó helyett? Én csak szoptatóst szeretnék majd venni, mert a régieim szublimáltak. Tart ez valamit?
szóval pusz, remélem mindenki jól van, kis pocakkal, meg naggyal is!
Gratulálok a megszületett babákhoz, meg az új pocakokhoz!
Odi, nyugodj meg, tapasztalatom szerint ennyire ért hozzá :)))) Én imádom azt a nyugodtságot benne, amúgy meg nagyon jól el lehet vele poénkodni is. És istenien tudja az ember lánya kezét fogni vajúdás alatt :)) Aztán ha feküdni kell, akkor feküdni kell, valahogy meg kell szerveznie az embernek. Nekem Dömével 1 hétig szigorú fekvés volt az elején, aztán kiderült, hogy semmi gáz, hát elég nehéz volt egy másfél éves mellett, főleg lelkileg, szerencsére a húgom jött és csinált helyettem mindent. Nekem amúgy minden alkalommal a 21. héttől 2000-es a cervix, addig 3000 volt. Most akkor ez nem jó? Vagy a 2000 és 2100 között akkora a különbség? Erről lövésem nincs, valaki világosítson már fel, please! De nekem semmi pihenésről nem volt szó külön.
Amúgy meg feltalálhatnák már a terhes keyboard-ot, úgy értem, a terheseknek valót, ami körbe veszi a hasat, mert egyre nehezebb elérnem a hasamtól a betűket :))) K.