Nincs mar kaja A Beszkarban? Regebben eleg turheto valasztek vot emberi arakon.
Bocsánat, akkor pontosítok: amikor van kaja, akkor egész jó a választék és a kaja és egész emberi áron. Csak nem sikerült még rájönnöm a kajalevés/nemlevés algoritmusára. Valószínűleg csak azért tűnik úgy nekem, hogy véletlenszerűen változik, mert mi mindig negyed kilenc előtt-után nem sokkal jövünk, és lehet, hogy a konyha 8-kor zár hivatalosan, és ezért nem mindig találjuk már ott a szakácsot.
A merlegelesben nem dontenek a helyedben, csak annyit mondanek, hogy ne a felelmeid vezessenek! Ha valamire van ugynolyan sulyu pro es kontra erved, ne az utobbira hagyatkozz!
Mas:
IT biztonsag teruleten szeretnek belekerulni a szakmaba. Mas IT teruleten mar van tapasztalatom. Biztonsag teruleten csak elmeleti tudasom, de ezzel szeretnek foglalkozni. Nincs tipped, hol lehetne elkezdeni (azaz kezdo allast talalni)?
Egy kis tanacsra lenne szuksegem es hatha, a sok okos ember tud segiteni.
Szoval, annyit magamrol hogy egy magyar cegnel melozom, eleg specko teruleten, IT biztonsaggal/audittal fogalkozom. Jelenlegi helyemen jol erzem magam, mind szakamilag, mind emberileg, persze itt is mint midnenhol vannak szopasok, de hat hol nem:) A fizu nem kiemelkedo inkabb atlagosanak mondthato, de karpotol erte az az oriasi szakmai tapasztalat amit itt lehet szerezni.
A napokban felhivott egy fejvadasz ceg, a researcher holgy a ceg fovonalan, es kerdezte erdekel-e allas. Rogton megadatam neki a mobil szamom.
Felhivott es elmondta, hogy eleg erdekes a helyzet ugyanis jelen pillanatban, nem o vadaszott le engem, hanem az ugyfel adta meg a nevem es a ceget ahol dolgozom. Huha, mondtam es ki az ugyfel, ha lehet tudni. Erre a holgy kimondta, az egyik Big4 tanacsado ceg nevet. Kicsit megdobbentem, az adott cegnel nem ismerek senkit, oda cv-t nem kuldtem be, szal honnan tudnak rolam?
Mindegy megegyzetunk a holggyel, hogy erdekel az adott munka (hat persze egy akkora nev tok jol mutatt a cv-ben, meg hat megis, open your mind:). Nehany nap mulva kozvtelenul a cegtol hivtak es kertek idopontot. Megyek a heten, de hat elegge izgulok.
Tulajdonkeppen masodszor vagyok olyan helyzetben, hogy hivnak valahova (jol is esik:). Most akkor hogy viselkedjek, mi a helyes technika? Igazabol "erofolenybol" targyalhatok az interjun, hiszen nem en keresek allast (es izgulok interjun, hogy mibol fizetem be a kovetkezo torlesztest), hanem ok akarnak engem (hogy most szaktudasert, kapcsolatokert, vagy miert mas kerdes en sem tom).
Szerintetek, jo technika mar rogton az interju elejen tusztazni, hogy szakmailag, emberileg jol erzem magam es nem nagyon akarnek valtani, hacsak nem valami nagyot mondanak? (Igazabol pl. netto szaz pluszert nem valtanek, mert az elobb utobb itt is megkapom, ha hosszab ido alatt is. Persze tudni kell a a fizuval jaro packeget is).
Vagy hallgassam meg mit akarnak, mit ajanlanak es szerenyen huzzam meg magam?
Aztan ugye ottan van a Big4 kerdes, policyk, oltony, nyakkendo, seggnyalas, meeting hegyek.
Raadasul, az elmult nehany evben sokat valtottam es a cv-m ugy nez ki mint aki ugral allasrol allasra, pedig nem. Itt masfel eve vagyok es meg legalabb ennyi kenne, hogy ne tunjon ugy mint aki menekul.
Megint uj embernek lenni harom honapig, bizonytalansagban. Szal igazabol penz beszel, kutya ugat. De megeri-e elmenni csak a penzert? Mint latszik tobb dimenzios a problema, minden meglatast szivesen fogadok. Egy Big4-nal eltoltott nehany ev igazan jo hatassal tud lenni egy karriere.
Magamrol meg annyit, hogy inkabb 30 mint husz fele tendalok, diplomam nincs (18 eves korom ota eltartom magam, mindig elvegzek egy fosulibol egy-ket felevet aztan abbahagyom), ellenben van lassan 10 eves tapasztalatom.
3. Tukory Etterem, http://www.eszemiszom.hu/m.asp?D=EE&R=438 (Ez kicsit prolinak tunik, de tavaly sem voltak 1000 Ft felett a foetelek. Asztalok osszetolhatoak. Itt 10-12-en ultunk mar 1 asztalnal)
5. Kolibri Pince Teaház http://www.eszemiszom.hu/m.asp?D=EE&R=246 (nemtom kajaugyileg hogy allnak mostanaban, meg a teahaz elnevezesu helyeket kerulom, mert nemtom mernek-e sort)
Beszkart Sorozo - (asszem pentek estenket 10 utan rendezveny van. Ha jol emlexem Maganyosok klubbja ;o) )
Sziasztok! Elnézést, hogy hosszú csend után most csak így hirtelen belebrekegek.
A Beszkárt közelében van edzésünk és évek óta minden szerdán és pénteken este 8 körül beülünk; ha rendezvénykezdés előtt érkezik az ember, nyugodtan ott lehet maradni belépődíj nélkül zárásig. Sörök, gyümölcslevek vannak, kaja kevésbé (vagy legalábbis nem mindig), de újabban rábeszéltem a társaságot, hogy csináljanak nekünk jó kis melegszendvicseket (100 Ft/félszeletkenyérnyi szendvics). Dohányozni lehet de nem kötelező; asztalok 6-8 fősek és általában összetolhatók. A rendezvények alatt viszont a beszélgetést eléggé megnehezítené a zene. Ugyanakkor előnye a helynek, hogy nem túl nagy a forgalom.
Ha a Beszkárt lesz a kiválasztott és pénteki a nap, bejelentkeznék negyed kilenctől, ha elfogadtok így látatlanban/ismeretlenben.
Úgy látszik, a repülögépépítöknek külföldön se megy olyan jól....
A lakótársam pasija idén (azaz tavaly) végzett repülögéptervezö szakon, és majd egy évet Németországban volt öszötöndijjal vagy mivel. Ott proszált állást keresni hasonló szakmában, de még interjúra se hívták. Így most hazajön, és állítólag már kinézetben van egy jó kis állás egy itthoni repcsiépítö cégnél, ami állitolag Ferihegyen is müködik. RÉ, tudsz ilyen cégröl? (mondta a lakótársam a cég nevét, csak elfelejtettem. Ha érdekel, rákérdezek mégegyszer)
hat gyakran megfordultam ott is 3-4-ben szinte napi rendszeresseggel, de orara mar nem mertem beulni. de vot ra pelda mikor a kozges lanyok latogattak meg a gepeszetiben :o) Anno eleg aktiv votam a diakkozeletben.
ON
A tali helyere van vkinek vmi otlete? Kriteriumok: Elfogadhato ar, Metro, fobb villamosvonalaktol konnyen elerheto tavolsagban, osszetolhato asztalok, lehessen enni vmit (pizza, frissensultek) mi kell meg?
Nekem jo az is, ami nyaron vot, csak a pince eleg fustos vot.
Na akkor par javaslat, ami hirtelen eszembe jutott:
3. Tukory Etterem, http://www.eszemiszom.hu/m.asp?D=EE&R=438 (Ez kicsit prolinak tunik, de tavaly sem voltak 1000 Ft felett a foetelek. Asztalok osszetolhatoak. Itt 10-12-en ultunk mar 1 asztalnal)
5. Kolibri Pince Teaház http://www.eszemiszom.hu/m.asp?D=EE&R=246 (nemtom kajaugyileg hogy allnak mostanaban, meg a teahaz elnevezesu helyeket kerulom, mert nemtom mernek-e sort)
Ja, igazad van. Kihagytam a "nagy magyar valóságot" (tm) a dologból. Úgy módosítom a meglátásomat, hogy kultúrcégnél, kultúrhelyen ennek nem szabad számítania.
Én is amúgy közigazgatásilag más városban dolgozom mint ahol lakom...de nem igazán számított ez az interjún
z
Én 5-én kapok, fizut, amit mostanság rendszeresen csak 7-én utalnak késedelmi kamattal (értsd: +100 ft) :-) úgyhogy lehet akkor. Bár elvileg aznap dolgozom, csak kb. 7-8 ra érnék oda.
ui. Ki találta ki a 18.29 -et időpontnak? A 18.28 miért nem volt jó? :-)))
De most komolyan, valami olyasmire számitsak, ahol számit, hogy megjött-e már? Én valami 1-2-3 pohár sör/lónyál, max 1 tányér kaja viszonylatban gondolkdotam...
Fizu nekem már hó végén van, úgyhogy hadd idézzek Tissy-től (Macskafogó): "Tőlem..." :-))
De szerintem kiváncsi vagyok BZoltánra és vágyom a társaságát ( ;-P ), meg még sokakra akikkel a múltkor nem sikerült találkozni, úgyhogy képes vagyok hozzátok alkalmazkodni!
(egyébként, ha 10. után, akkor nekem asszem a 11. pont nem, de ez is még tárgyalható)
hat en is az allando lakcimemet - ami a szuleime es bekescsabai - szoktam beirni a kulonbozo adatlapokra. Az, hogy emiatt hanyszor nem kerestek szerintem soha nemtom meg :o) Viszont vot 1-2 erdekes kerdesem a lakcimem miatt, annak ellenere, hogy bp-i munkahelyeim votak. (A hujek bisztos aszittek mindennap bejarok) De szerintem az esetek nagyreszeben tenyleg nem szamit. Levelet a tavalyi evben 2 tanacsado cegtol kaptam ossz-vissz, a tobbiek telefonaltak.
OFF
Mongyuk ami eszt a lakcim kerdest illeti elegge balkaniak nalunk az allapotok. Azert tartottam meg a szuleim cimet allando lakcimnek. Az elmult 4,5 evben 5 helyen laktam Bp-en es ha minden szarsagnal (bank, biztosito, ilyen olyan szolgaltato)-nal rendszeresen at kellene jelenteni a cimemet hujet kapnek. Ennek persze elvezek nemi elonyet(a kotelezom es a cascom cirka 60e-rel ocsobb evente, mint Bp-n), meg egy rakas hatranyat. Svedorszagban a lakcimnyilvantartobol a bankok meg a kozigazgatasi intezmenyek meg akinek felhatalmazast adnak lekerhettek a lakcimet. Igy nem kell szarozni egy rakas helyen a bejelentessel.
ON
Goyko14. Akkor legyen februar 4 a honap elso pentekje?
Köszi a tippeket az "ö" betűvel kapcsoaltban. Mivel a munkahelyi gépemről van szó (most épp nem onnan írok, hanem a kávézómból) ezért értelemszerűen nem én telepítettem újra, hanem a rendszergizda urak.
Tök érdekes volt ez is. Jöttek, ránéztek, közölték hogy meghalt, hónunk alá csapták és vitték. Az ajtónál szóltam utánuk hogy fiúk, tudjátok, hogy mit kell rá feltenni? Ártatlan szemekkel bámultak vissza rám... mire a kezükbe nyomtam egy listát a feltelepítendő programokról, nagy szemeket meresztve kérdezgették: Netline? Pw.com? Igen, mi ezeket használjuk. Ok, mondták. Mikor visszahozták, a fele cucc nem volt fenn és nyomtatni se tudtam napokig. No comment.
Lakcím témában: szerintem nem érdekes hol laksz. Nekem eleinte benne volt a vidéki (állandó) lakcímem is a CV-ben, mégis hívtak interjúra. Igaz, benne volt a pesti is, mégis néhol megkérdezték, és hogy fogok bejárni Pestre dolgozni fatornyos kis falumból? Mire rámutattam a pesti címemre: ja....
Az hogy némelyek nem hajlandóak, csak a szomszéd kerületbe járni dolgozni, elég érdekes hozzállás. Igaz, én is voltam úgy, hogy egy kerékpárgyárba hívtak interjúra. A XI. kerből be kellett először mennem az Astoriához, onnan az Örsre a metróvégállomásra. Onnan 7 megálló HÉV-vel majd kb. 15 perc gyalog murvás, alig-járdás utcákon. Ezen a ponton úgy gondoltam, hogyha már eddig eljöttem, bemegyek és meghallgatom mit mondunk egymásnak, de én ide nem fogok naponta kibumlizni.
A reptér is pont azon a határon van a 2szeri átszállással, amit még elviselek távolságban. Én Újpest-központot simán bevállalnám.
Ez így ebben a formában többnyire nem igaz. Az azonban tény, hogy van ahol szempont és ilyen alapon, ha benne van a CV-ben, lehet hogy valakinek pont ezért leszel érdekes.
Nekem mindegy elég rugalmas vagyok, nem hozzám kéne igazodni. Csak induljunk el valamerre. Február első hete pölö? Vagy valaki bökjön akinek szűkösebb az ideje.
Nekem sosem volt a címem az önéletrajzomban, mert szerintem senkinek semmi köze hozzá (legalábbis addig, amíg a munkaszerződésembe bele nem akarja írni:)
De az is lehet, hogy van bennem egy alapfokú távolságtartás és egyébként is annyi mindent el kell mondania az embernek magáról és még sokszor azt sem lehet tudni, hogy ki kezébe fog mindez kerülni...