Ja, igazad van. Kihagytam a "nagy magyar valóságot" (tm) a dologból. Úgy módosítom a meglátásomat, hogy kultúrcégnél, kultúrhelyen ennek nem szabad számítania.
Én is amúgy közigazgatásilag más városban dolgozom mint ahol lakom...de nem igazán számított ez az interjún
z
Én 5-én kapok, fizut, amit mostanság rendszeresen csak 7-én utalnak késedelmi kamattal (értsd: +100 ft) :-) úgyhogy lehet akkor. Bár elvileg aznap dolgozom, csak kb. 7-8 ra érnék oda.
ui. Ki találta ki a 18.29 -et időpontnak? A 18.28 miért nem volt jó? :-)))
De most komolyan, valami olyasmire számitsak, ahol számit, hogy megjött-e már? Én valami 1-2-3 pohár sör/lónyál, max 1 tányér kaja viszonylatban gondolkdotam...
Fizu nekem már hó végén van, úgyhogy hadd idézzek Tissy-től (Macskafogó): "Tőlem..." :-))
De szerintem kiváncsi vagyok BZoltánra és vágyom a társaságát ( ;-P ), meg még sokakra akikkel a múltkor nem sikerült találkozni, úgyhogy képes vagyok hozzátok alkalmazkodni!
(egyébként, ha 10. után, akkor nekem asszem a 11. pont nem, de ez is még tárgyalható)
hat en is az allando lakcimemet - ami a szuleime es bekescsabai - szoktam beirni a kulonbozo adatlapokra. Az, hogy emiatt hanyszor nem kerestek szerintem soha nemtom meg :o) Viszont vot 1-2 erdekes kerdesem a lakcimem miatt, annak ellenere, hogy bp-i munkahelyeim votak. (A hujek bisztos aszittek mindennap bejarok) De szerintem az esetek nagyreszeben tenyleg nem szamit. Levelet a tavalyi evben 2 tanacsado cegtol kaptam ossz-vissz, a tobbiek telefonaltak.
OFF
Mongyuk ami eszt a lakcim kerdest illeti elegge balkaniak nalunk az allapotok. Azert tartottam meg a szuleim cimet allando lakcimnek. Az elmult 4,5 evben 5 helyen laktam Bp-en es ha minden szarsagnal (bank, biztosito, ilyen olyan szolgaltato)-nal rendszeresen at kellene jelenteni a cimemet hujet kapnek. Ennek persze elvezek nemi elonyet(a kotelezom es a cascom cirka 60e-rel ocsobb evente, mint Bp-n), meg egy rakas hatranyat. Svedorszagban a lakcimnyilvantartobol a bankok meg a kozigazgatasi intezmenyek meg akinek felhatalmazast adnak lekerhettek a lakcimet. Igy nem kell szarozni egy rakas helyen a bejelentessel.
ON
Goyko14. Akkor legyen februar 4 a honap elso pentekje?
Köszi a tippeket az "ö" betűvel kapcsoaltban. Mivel a munkahelyi gépemről van szó (most épp nem onnan írok, hanem a kávézómból) ezért értelemszerűen nem én telepítettem újra, hanem a rendszergizda urak.
Tök érdekes volt ez is. Jöttek, ránéztek, közölték hogy meghalt, hónunk alá csapták és vitték. Az ajtónál szóltam utánuk hogy fiúk, tudjátok, hogy mit kell rá feltenni? Ártatlan szemekkel bámultak vissza rám... mire a kezükbe nyomtam egy listát a feltelepítendő programokról, nagy szemeket meresztve kérdezgették: Netline? Pw.com? Igen, mi ezeket használjuk. Ok, mondták. Mikor visszahozták, a fele cucc nem volt fenn és nyomtatni se tudtam napokig. No comment.
Lakcím témában: szerintem nem érdekes hol laksz. Nekem eleinte benne volt a vidéki (állandó) lakcímem is a CV-ben, mégis hívtak interjúra. Igaz, benne volt a pesti is, mégis néhol megkérdezték, és hogy fogok bejárni Pestre dolgozni fatornyos kis falumból? Mire rámutattam a pesti címemre: ja....
Az hogy némelyek nem hajlandóak, csak a szomszéd kerületbe járni dolgozni, elég érdekes hozzállás. Igaz, én is voltam úgy, hogy egy kerékpárgyárba hívtak interjúra. A XI. kerből be kellett először mennem az Astoriához, onnan az Örsre a metróvégállomásra. Onnan 7 megálló HÉV-vel majd kb. 15 perc gyalog murvás, alig-járdás utcákon. Ezen a ponton úgy gondoltam, hogyha már eddig eljöttem, bemegyek és meghallgatom mit mondunk egymásnak, de én ide nem fogok naponta kibumlizni.
A reptér is pont azon a határon van a 2szeri átszállással, amit még elviselek távolságban. Én Újpest-központot simán bevállalnám.
Ez így ebben a formában többnyire nem igaz. Az azonban tény, hogy van ahol szempont és ilyen alapon, ha benne van a CV-ben, lehet hogy valakinek pont ezért leszel érdekes.
Nekem mindegy elég rugalmas vagyok, nem hozzám kéne igazodni. Csak induljunk el valamerre. Február első hete pölö? Vagy valaki bökjön akinek szűkösebb az ideje.
Nekem sosem volt a címem az önéletrajzomban, mert szerintem senkinek semmi köze hozzá (legalábbis addig, amíg a munkaszerződésembe bele nem akarja írni:)
De az is lehet, hogy van bennem egy alapfokú távolságtartás és egyébként is annyi mindent el kell mondania az embernek magáról és még sokszor azt sem lehet tudni, hogy ki kezébe fog mindez kerülni...
Logikusan hangzik, engem sem érdekelne, ki honnan jár be. A jelenlegi helyemen nem is számít. De a munkáltatók egy részénél kaptam olyan választ telefonos érdeklődésre, hogy jó lenne budapestinek lenni (táblától tábláig 25 km-re lakom), de annyira nem feltétel. Aztán valahogy nem hívtak be interjúra mégsem. Legjobb topikbeli példa RÉ esete, akit azután kezdtek interjúra hívogatni, hogy Csudi tanácsára kivette a lakcímet a CV-ből.
Ez nem így van. Persze, biztosan valami rossz tapasztalat vagy sztori alapján állítod. Jellemzően nem foglalkoznak vele, hogy honnan jársz be dolgozni. A te dolgod, hogy mennyit utazol. Egyébként tényleg az a legegyszerűbb, ha nem írod be a címedet, a mobilszámod és az e-mail címed a lényeg, azon tudnak a leggyorsabban elérni.
Én sem vagyok budapesti, mégis mindig budapesten dolgoztam. Nekem ez természetes és sosem kérdezte tőlem senki, hogy mennyi idő alatt érek be. A lényeg, hogy időben ott legyek.
Hogy ellenpéldát is hozzak, mert ugye mindenre lehet. Tavasszal a Újpest központjába asszisztenst kerestünk. Mire nem egy budapesti jelölt visszalépett. Volt olyan, aki a XI. kerületben lakik és csak a környező kerületekben tud gondolkodni.
Szóval szerintem azt, hogy hogyan jársz be dolgozni neked kell megoldani. Ha úgy érzed, hogy neked megéri napi 2-3 órát utazással tölteni, akkor ezt egy munkáltató nem fogja kifogásolni, sokkal fontosabb nekik, hogy képzett, tapasztalt, rátermett munkaerőt kapjanak.
Dehogynem kizáró ok :( Ha budapesti állásra jelentkezel, csak budapesti lehetsz, de még jobb, ha ugyanabban a kerületben laksz. Könnyebben berángatható hétvégén, nem siet annyira haza este, éjszaka is haza tud sétálni, ha kell.
HUGOBOSS öltönyproblémások és egyébb beképzelt önjelölt Billgeci followerek részére: Ha igazán zsíros állást akartok akkor menjetek el lángossütődébe. Garantált siker... Illetve mégse. Meggondoltam magam. Jobban szeretem a lángost annál minthogy ilyen manager-psychopathokra bizzam magam.
Az angolnyelvtudáshoz írjad azt, hogy "basic". Egyrészt, metr ez az igazság, másrészt mindenki tudja, hogy nagyon sokan alulbecsülik a saját nyelvtudásukat és a basic nyelvtudás gyakran elfogadható tudást takar.
A lakhelyedet szerintem sem fontos feltüntetni, de a CV egy mefelelő pontjába beszúrhatsz egy "willing to relocate" mondatot, jelezve, hogy te rugalmas vagy. Kizáró tényező a lakhely biztos nem lesz.
Megpróbálni mindenképpen érdemes, vesztenivalód nincs. Ha CV-det más csinálja meg angolul, azért a nyelvtudás rovatnál jelezd, hogy tanulod, és nem igazán beszéled még. A lakhelyet nemes egyszerűséggel felejtsd ki a CV-ből, csak telefonszám, emilcím legyen.
Sziasztok! Jelenleg egy jónevű, ismert cégnél dolgozom és most gondolkozom a váltáson. Szerintetek érdemes-e megpályáznom olyan állást, amely kb. az eddigi tevékenységem magasabb szinten való végzése lenne (tehát tapasztalatom van), de van két bökkenő:
Az angolnyelv-tudást előnyként jelzik csak a hirdetésben, viszont kérnek angol nyelvű CV-t is. Az én angoltudásom még gyenge, bár járok tanfolyamra most is.
Területi lakhelyet kérnek, én meg a szomszéd megyében lakom, de a jelenlegi munkakörömben is a szomszéd megyében is dolgozom rendszeresen.
van ugyan egy óra különbség, de fél hét az nekem még helyi idő szerint is normális... az ébredési processz után mindig lecsekkolom, hogy van-e valami fontos hír vagy emil :) amúgy "aki korán kel aranyat lel"... én szeretem még dél előtt letudni a meló vastagját. Reggel nyugisabb a gyár is... kevesebben vannak benn, így kevesebb hülye kérdésre kell válaszolni.