Keresés

Részletes keresés

errorhunter Creative Commons License 2005.01.05 0 0 10394

Offtopic

HUGOBOSS öltönyproblémások és egyébb beképzelt önjelölt Billgeci followerek részére: Ha igazán zsíros állást akartok akkor menjetek el lángossütődébe. Garantált siker... Illetve mégse. Meggondoltam magam. Jobban szeretem a lángost annál minthogy ilyen manager-psychopathokra bizzam magam.

BZoltan Creative Commons License 2005.01.05 0 0 10393
Az angolnyelvtudáshoz írjad azt, hogy "basic". Egyrészt, metr ez az igazság, másrészt mindenki tudja, hogy nagyon sokan alulbecsülik a saját nyelvtudásukat és a basic nyelvtudás gyakran elfogadható tudást takar.

A lakhelyedet szerintem sem fontos feltüntetni, de a CV egy mefelelő pontjába beszúrhatsz egy "willing to relocate" mondatot, jelezve, hogy te rugalmas vagy. Kizáró tényező a lakhely biztos nem lesz.

z
Előzmény: Micuir (10391)
missparker Creative Commons License 2005.01.05 0 0 10392
Megpróbálni mindenképpen érdemes, vesztenivalód nincs. Ha CV-det más csinálja meg angolul, azért a nyelvtudás rovatnál jelezd, hogy tanulod, és nem igazán beszéled még. A lakhelyet nemes egyszerűséggel felejtsd ki a CV-ből, csak telefonszám, emilcím legyen.
Előzmény: Micuir (10391)
Micuir Creative Commons License 2005.01.05 0 0 10391

Sziasztok! Jelenleg egy jónevű, ismert cégnél dolgozom és most gondolkozom a váltáson. Szerintetek érdemes-e megpályáznom olyan állást, amely kb. az eddigi tevékenységem magasabb szinten való végzése lenne (tehát tapasztalatom van), de van két bökkenő:

• Az angolnyelv-tudást előnyként jelzik csak a hirdetésben, viszont kérnek angol nyelvű CV-t is. Az én angoltudásom még gyenge, bár járok tanfolyamra most is.
  • Területi lakhelyet kérnek, én meg a szomszéd megyében lakom, de a jelenlegi munkakörömben is a szomszéd megyében is dolgozom rendszeresen.

Mit gondoltok, ez mennyire lehet kizáró tényező?

MMs Creative Commons License 2005.01.05 0 0 10390
Elkuldtem a lamer-ra is. Remelem megkapod!
Előzmény: Törölt nick (10386)
BZoltan Creative Commons License 2005.01.05 0 0 10389
van ugyan egy óra különbség, de fél hét az nekem még helyi idő szerint is normális... az ébredési processz után mindig lecsekkolom, hogy van-e valami fontos hír vagy emil :) amúgy "aki korán kel aranyat lel"... én szeretem még dél előtt letudni a meló vastagját. Reggel nyugisabb a gyár is... kevesebben vannak benn, így kevesebb hülye kérdésre kell válaszolni.

z
Előzmény: Törölt nick (10388)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 10388

mi a fenet csinalsz te ilyen koran reggel? vagy ti mar mas idozonaban vagytok?:)

Előzmény: BZoltan (10387)
BZoltan Creative Commons License 2005.01.05 0 0 10387
Há monny valami baromságot oszt akkor garantáltan beléd kötök. :) Tudod, kell a motiváció.

z
Előzmény: Törölt nick (10383)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 10386

OFF

nem jott meg a  cvje....

MM kuldj a horasz at lamer.hu -ra mailt....a masikra nem jott meg...:(

jah jah, rajta vagyoka a teaman. kuldtem neked valasz mailt, meg1x 1000 koszi.

H

Előzmény: csudi (10385)
csudi Creative Commons License 2005.01.04 0 0 10385

Horasz,

MMs-t vedd fel ha teheted vagy ajanld be a fonokodnek, mert jo arc, a MimoxDb tanulsaga szerint. (2 ev ota gondolom nem lett rosszabb arc.)

Es anno leinformaltuk...;-)))

Előzmény: Törölt nick (10383)
nyman Creative Commons License 2005.01.04 0 0 10384
kicsit leult a dolog elnezest. Mikor legyen?
Előzmény: goyko14 (10379)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 10383
Olyan jo kis flamelhetos hangulatom van erre a kis kedvencunk nem nez vissza....ehhe gyeee BZoltan es koss belem....:DDD

Egyebkent nem kicsit ert ma meglepetes. Felhivtak....sajnos nem publikalhatoma tortenteket mert a Horasz nick tul szeles korben ismert..;>

H.
MMs Creative Commons License 2005.01.04 0 0 10382
Újfent köszönöm a hozzászólásokat! Ui.: CV-t elküldtem.
Athlay Creative Commons License 2005.01.04 0 0 10381

Sziasztok!

Talán kicsit off lesz a kérdésem, de mivel sok IT guru van itt, gondoltam, hátha...

Szóval, tudnátok-e javasolni olyan céget / oktatási intézményt kis hazánkban, ami indít rendszertervezéssel kapcsolatos (SSADM, RUP, UML etc..) tanfolyamokat? (persze megfelelő színvonalon)

Van-e ebből a témából megfelelő felsőoktatáson kívüli képzés Mo-n?

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 10380
februar...-pill nekem (gonolom nem csak nekem)...nincs "kedvem"..:) kicsti tulporgott a karacsony projekt...
Előzmény: goyko14 (10379)
goyko14 Creative Commons License 2005.01.04 0 0 10379

Apropó topiktali... ?!

BZoltan Creative Commons License 2005.01.04 0 0 10377
"az mi a faszt keres egy ilyen topikon??? "

Az a gáz, hogy a nagyobb fizetést elváró emberek is pontosan ugyanúgy és ugyanolyan gyakran szopcsiznak az álláskeresés szopógépén mint bárki más.

z
Előzmény: errorhunter (10373)
BZoltan Creative Commons License 2005.01.04 0 0 10375
:) Barátom...de jót röhögtem rajtad...vered magad a 8K/s fizetéseddel amit mellesleg nem csinálhatsz többet mint havi 80 óra :) oszt ha ebből tébét is és szja-t is fizetnél akkor havonta marad a zsebedben max 250k HUF :) és ezért a pénzért neked milliós öltönyt kell hordanod és prezentálnod kell :)
Látom vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon tapasztalatlan.
Csak az igazán nyeretlen újfiúk esnek hanyatt az öltönyös, utazgatós mítingzezős melótól, mert az értelmes öreg rókák tudják, hogy az a fasza, ha kényelmes ruhában, szimpatikus arcok között tudsz dolgozni és este a barátaidal mész sörözni meg focizni vagy haza a családodhoz és nem a balfasz ügyfelek meg főnökök seggét nyalni öltöny-nyakkendőben.

JA és amikor valaki órabért emleget ott néhány dolog mindig világos:
- bizonytalan szerződés (nem állandó)
- részmunkaidő (nem főállás)
- TB és SZJA summantás (vagy lehet bátran negyedelni az órabért)

Ja és hogy megnyugtassalak, "benn there, done that got the t-shirt" én is csináltam ilyen melót... és nekem is van márkás öltönyöm. Színházba és ünnepségekre szoktam benne menni és nem dolgozni :)

Szóval a cukormázon érdemes átlátni és észrevenni a szart :)

z
Előzmény: ImmortalSin (10341)
errorhunter Creative Commons License 2005.01.04 0 0 10373

Lehet hogy nekünk munkanélkülieknek többek közt pont az ilyen öltönyös gecik miatt nincs állásunk? :( Akinek nem inge... Akinek az a legnagyobb karriergondja hogy 1000 amerikai 911fahrenheitdollárért milyen öltönyt csináltasson magának az mi a faszt keres egy ilyen topikon??? Na ja ,managervilág van,viva la Hugo Boss...

:(

csudi Creative Commons License 2005.01.03 0 0 10372

Legyszives kuldd el nekem a CV-det.

Boxertanga,

A nicked alapjan inkabb Te lehetsz Kovi uj felfedezettje, nem? Hehe. :P

Immortal,

Ezt most itt tenyleg nem jo helyen hoztad fel. Egyreszt itt off, masreszt illetlenseg egyszeruen. Mi itt mind kis gyufaaruslanyok vagyunk melletted, te meg hobbit modjara ketszer vacsizol - az orrunk elott. Na, szal, kerj szepen bocsit, es az oltonyproblemadat vidd at a megfelelo topicba.

Előzmény: MMs (10371)
MMs Creative Commons License 2005.01.03 0 0 10371
Köszönöm a hozzászólásokat! Sajna nincs semmi releváns minősítésem, viszont idén fogok diplomázni releváns szakirányon. Valahol el szeretném kezdeni a szakmát, ezért érdekelődöm, próbálok tájékozódni. Lehet ilyen minősitéseket magyarországon szerezni? Milyen áron?
Bogie Creative Commons License 2005.01.03 0 0 10368
Esetleg a Területi és nyelvi beállításoknál kell néhány helyen magyarra állítgatni (start/beállítások/vezérlőpult/területi és nyelvi beállítások).
Előzmény: Bogie (10367)
Bogie Creative Commons License 2005.01.03 0 0 10367

Talán a betűkészleted hiányos. Nem írja ki, hogy valamelyik dll fájl hiányzik, ha a magyar helyesírásjavítót akarod futtatni? Ugyanazzal húztad újra a géped, ami eredetileg rajta volt (az eredeti telepítő lemezt használtad vagy ne tegyek fel ilyen naív kérdéseket?:))

Előzmény: Tündi2003 (10366)
Tündi2003 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 10366

Most jövök rá, hogy a tavaly már tavalyelött volt. Hogy repül az idö....

Azt mondja meg nekem egy okos informatikus, itt a neten miért nem tudok hosszú ö és ü betüt írni újabban? Minden más betü müködik. Régen (1 hóanpja) tudtam, igaz azóta újra kellett telepiteni a gépem.

Előzmény: Tündi2003 (10365)
Tündi2003 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 10365

Szerintem is hülyeség különbséget tenni, de valahogy én azt érzem, hogy a "munkanélküli" szó nálunk egyet jelent a "lusta" és "lúzer" szavakkal, éppúgy ahogy a "vállalkozó" egyenlö a "csaló"-val. (bocsi). No és ki akar egy örök vesztest alkalmazni?

Ja, egyébként pont ma jutott eszembe, hogy egyszer még tavaly egy interjún az elsö munkahelyem úgy jellemeztem, hogy "a cégem" mire az interjúztató kislány visszakérdezett : "a saját cége?" Amire én kettöt sóhajtottam emígyen:

1. Ah, bárcsak enyém lenne a Videoton, akkor most nem Széles Gábor lenne a leggazdagabb magyar!

2. Még ennyi fáradtságot se vesz a kis hölgy hogy elolvassa  a CV-m, és lássa hogy egyetlen munkahelyem volt, a Vidi, tehát nem lehet az enyém - vagy még nem hallotta a nevét?

Mondani csak azt mondtam: Nem, dehogy.

Előzmény: Bogie (10362)
Tündi2003 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 10364

Találtam ezt:

2000 interjúkérdés

A lap alján keressétek a "2000 interview questions" nevü részt, ahol témák szerint rendezve (pölö lojalitás, rugalmasság stb.) találhatóak a kérdések - angolul. Még nem néztem át öket igazán. Kiváncsi vagyok van-e köztük olyan, amivel a T. topiclakók még nem találkoztak idehaza. Bár gondolom a kérdések egy része önmagát ismétli, csak más szavakkal kifejezve.

pasa_ Creative Commons License 2005.01.03 0 0 10363
es megosztanad a koreidet? ;-)
Előzmény: Törölt nick (10361)
Bogie Creative Commons License 2005.01.03 0 0 10362

Jó, hogy ezt írják, mert pont ennek az ellenkezőjét mondja az egyik tanácsadó egy másik fórumon.

Szerintem abszolút nem kellene, hogy bármi különbséget is tegyenek egy "előre menekülő", egy a jelenlegi munkahelyén személyi konfliktusba keveredett vagy egyszerűen csak váltani akaró ember és például egy átszervezés vagy bármi miatt éppen nem dolgozó, de munkát kereső ember között. Ugyanis nem az a lényeg, hogy valami éppen dolgozik-e, hanem az, hogy az adott feladat betöltőjével szemben támasztott kívánalmaknak eleget tud-e tenni. Ennek meg semmi köze ahhoz, hogy éppen dolgozik-e vagy "csak" otthonról keres.

Én csak egy különbséget látok a kettő között, az egyik nagy valószínűséggel azonnal tud kezdeni megegyezés után, míg a másik valószínűleg csak változó hosszúságú felmondási idő letöltése után tud kezdeni.

Ezzel szemben úton-útfélen hallani, hogy preferálják a munkából állást keresőket. Ami ellent mondd annak, hogy senki sem szereti, ha saját munkavállalói a munkaidőt álláskereséssel töltik.

Előzmény: Tündi2003 (10360)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.03 0 0 10361
nem tom honnan veszed az informacioidat de pl. az en koreimben csakugy repkednek az ajanlatok, nem kicsi cegektol...;>

H.
Előzmény: pasa_ (10359)
Tündi2003 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 10360

Bocsi, úgy látszik még mindig fáj annyira a térdem, hogy nem látom töle rendesen ki mit ír... :-) Sajna tegnap elfelejtettem jegyzökönyvet felvetetni a balesetemröl (merthogy munkába jövet történt) és így lemaradtam a szondafújásról. Pedig azt kipróbáltam volna, mert még sose csináltam.

Más. Most olvasom a neten, hogy arra, hogy állást találjon, ugyanannyi esélye van az ún "reményvesztett"-nek mint az aktívan állást keresöknek. Meg hogy külföldön már javasolták, hogy töröljék el az olyan csoportbesorolásokat mint "reményvesztett munkakeresö", "aktív munkakeresö", "paszív munkakeresö" stb. mert munkatalálási szemszögböl nézve tök egyformák az esélyeik.

Előzmény: nyman (10354)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!