Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.02 0 0 42
Én csak annyit szeretnék a témához szólni, hogy van egy 9 éves németjuhász kutyánk. Szilveszter éjjelén szegény nagyon félt a folyamatos petárdázástól és a még hangosabb tüzijátékoktól. Ugatott, ezért egy szemét ember megmérgezte őt. Nem tudom, hogy egy embernek (ha egy ilyen nevezhető embernek), hogy van szíve megmérgezni egy állatot, aki amúgyis szenved, fél. Egy ilyen kutya szilveszter napján a lehető legrosszabbnak van kitéve a petárdák és tüzijátékok hangos zajától, főleg ha tőle nem messze durran. És ilyenkor a gazda mit tehet? Nyugtatózza be? Vigye be a házba? Egyik sem jó megoldás, hiszen a kutya retteg. És a mérgezés után nem tudjuk eldönteni kinek rosszabb, a gazdának, hogy látja a kutyáját akinek habzik a szája, remeg, hány és a szemein látszik, hogy szenved és könyörög az életéért vagy a kutyának??? Ugyanolyan rossz :( A szerencse, hogy a kutyus jobban van, már nem húzza magát a földön, és nem is remeg, kihányta magát. Ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy aki petárdázik, az ettől szenvedő állatokra is gondoljon! Vagy találjon ki jobb dolgot szilveszterkor, mint a petárdázás! Hiszen ez az embernek egy pillanatnyi durranás, de a félő állatoknak egy egész éjjelen át tartó szenvedés! :(
hkt Creative Commons License 2005.01.03 0 0 41
apjának
Előzmény: hkt (40)
hkt Creative Commons License 2005.01.03 0 0 40
Én ragaszkodnék a gyerek apján altatásához ;o)))))))))))))))))
Előzmény: szilvi77 (39)
hkt Creative Commons License 2005.01.03 0 0 38
Pontosan. Amúgy a topic okafogyottá vált, ugyanis az állam is rájött arram, h itt valami nem stimmel :D Szerencsére
Előzmény: mezoor (37)
mezoor Creative Commons License 2005.01.03 0 0 37

Csak megjegyezném:(

A közterületeken történő petárdázások messze kimerítették a garázdaság vétségének fogalmát. A siralmas magyar állapotokat jellemzi, hogy a rendőrök és az önkormányzatok csak egymásra mutogatnak intézkedésre jogosultat keresve.

A zaklatottak többsége meg csak néz szerencsétlenül, mivel még a tv-ből is az jön, hogy szilveszterkor tűrni vagyunk kötelesek. Viszont a kutyák(és minden más állat) ijesztgetése nem csendháborítás, hanem állatkínzás, tehát még szilveszter apropóján is elítélendő.

A magam részéről azt újévi fogadalomként, azt tettem, hogy aki a házam körül jövőre petárdát gyújt azt leb@szom, ha nem hagyja abba, akkor elverem(akkor biztosan megmozdul a rend balf@sz őre is).

A petárdázás, mint cselekmény nem az újév önfeledt üdvözlése általában, hanem annak kihasználása, hogy az évvégén büntetlenül lehet másokat zaklatni, ijesztgetni.

Előzmény: hkt (34)
hkt Creative Commons License 2005.01.01 0 0 36
Komolyan csak a próba kedvéért megtenném, h a kutyája mellé dobnék egy petárdát.... de még proba kedvéért sem mert mi tehetünk a hülyeség ellen, de a kuty nem...
Előzmény: repatarurgyán (31)
timmi Creative Commons License 2005.01.01 0 0 35
nekem ír szetterem van és totálisan petárda álló, bár igaz már kiskora óta szoktattam ezekhez a zajokhoz..még a tüzijátékot is bírja sőt nézi. De ha valami őrült ember a hasa alá vagy az orrához nyomná a patárdát valószínű pillanatok alatt idegbeteg lenne...
Én is bevallom - bár másképpen :) és kiherélném , kinyomnám az illető szemeit... és mint az anyatigris...... tudjátok:))
hkt Creative Commons License 2005.01.01 0 0 34

Kommentár nélkül:

 

 

 

Budapesten hat, országosan pedig több mint tíz petárdabaleset sérültjét kellett ellátniuk a mentőknek, ebből kettő volt súlyos. A fej mellett robbanó pirotechnikai eszköz az egyik esetben súlyos szemsérülést, a másik esetben pedig nyolc napon túli fülsérülést okozott. A többi petárdabalesetnél könnyebb horzsolásokat kellett ellátni.

 

Szilveszterkor összesen 156 eseményhez riasztották a tűzoltókat. Többnyire kukákban, szeméttárolókban keletkezett tűz miatt, amit feltehetően a beledobott petárda okozott. Ez leginkább a fővárosban volt jellemző, de előfordult a vidéki városokban is. Személyi sérülés ezek kapcsán nem történt.

Mosonmagyaróváron péntek este petárda okozott lakástüzet. Egy lakóépület harmadik emeleti lakásába véletlenül kis tűzijátékot lőtték be. A kis rakéta áthatolt az ablakon, meggyújtotta a függönyt, szőnyeget, de a lakó vízzel eloltotta, személyi sérülés nem történt. A rendőrség vizsgálja az esetet. .

 

 

 

 

 

hkt Creative Commons License 2005.01.01 0 0 33
És tényleg a rosszban a legtrosszabb, hogy már két hete egyfolytában petárdázás megy..tegnap a Millenárison voltunk, az oda vezeto uton vagy 4-5 "jofej" banda dobálta a járokelők elé a petárdát, meg az autok alá...gratulálok..
hkt Creative Commons License 2005.01.01 0 0 32

Gondolom Etologussal beszéltél ehhhhhh..... a lövésálló vizslák is megriadnak a petárdától, ha mellette robban, hisz jóval nagyobb a hangereje. És ezek után tudnak idegbajosok lenni... ajánlom inkább etologussal beszelj...

Előzmény: repatarurgyán (31)
repatarurgyán Creative Commons License 2005.01.01 0 0 31

Na, újév van. A Tabánban voltam még a buli előtt petárdázni, találkoztunk egy kutyás fiatalemberrel, akinek a kutyája a petárdákra ügyet sem vetve, nyugodtan bóklászott a parkban. Megkérdeztem tőle, hogy is van ez, azt mondta, hogy csak az idegbeteg, hülye kutyák rémülnek meg a robbantgatástól.... 

 Azért remélem nem sok kutyus kóborolt el, velük amugy semmi bajom, (de a petárdázással se:))

Gond Creative Commons License 2005.01.01 0 0 30

A szomorú az, hogy azok a szomszédok, akik évközben feljelentgetik a szomszédjaikat  kutyáik ugatása miatt, azok kb. dec.23 és köv.év jan.5 között naponta durrogtatnak. A sötét beálltakor szinte naponta van valahol tüzijáték (hiába a betarthatatlan törvény, ami önmagában is egy tragédia.... ) petárda zaj.

Valóban a kutyák idegrendszerére, de a gazdáikra is rossz, stresszes azaz ártó hatással van az egymással vetekedő sznob népség "utcazaja"....

Ha megérnénk végre, hogy ne a kutyákat és gazdáikat bánthassák, büntethessék, hanem ezeket a felelőtlen és feltűnési viszketegségben szenvedő emberféléken is kérjék számon tetteiket.

Még az a 12 óra is borzalom egy állatnak.... A 204.12.23-i , első tüzijáték után pld. egy halott rigót találtam, amely a háznak csapódott az ijedtségtől és tájékozódási képessége felmondta a szolgálatot.... Ezt jelenti nekünk a "mulatság"? Nekem nem.

 

Ha elveszett vagy találtál, esetleg látsz valahol cél nélkül rohangáló, sresszes kutyát, írd be a http://www.kutyakereso.hu   ,   http://www.elveszettkutyak.hu   , http://www.haziallat.hu    oldalakra.

 

Tanácsért fordulhatsz a smargit@monornet.hu  -ra, vagy a 06-20-227-7547 illetve a  06-29-351-537  telefonszámokon, hozzám. Évek óta koordinálom a gazdák és a kóborlók adatait és azonosság esetén e-mail, sms értesítést is küldök egyeztetési céllal.

 

Hasonló adatbázis van a http://www.zoldmagazin.com -on, melyre J.Zsuzsának lehet leadni az adatokat a 06-70-518-7323 számra vagy a jackovszky@freemail.hu -ra.

 

 

gyedi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 29

Sziasztok!

Könyörgöm, egyszer valaki magyarázza meg, hogy mi a jó ebben a durrogtatásban??

Egyszerűen nem értem és őszintén kíváncsi vagyok.  A tüzijátékot értem, bár attól is félek, de az legalább látványos.

Nálunk egyébként már vagy 2 hete megy a pukkantgatás, a kertünkbe dobálták be ( meg a szomszédokéba is, végig az egész utcán), a kutya majd' meghalt ijedtében, de a gyerekem is meg én is.

Ez a jó benne?

 

timmi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 28
Hát én bizony elhatároztam mikor meglett a kutya, hogy én összeszedem. Hát szembesülnöm kellett egy csomó ténnyel:
én Pécsen és Kaposváron próbálkoztam eme akciókkal...hidjétek el néha hazáig vittem a kutyaszart mert nem volt hol kidobni.!!! pedig 1- 2 óra alatt tán kéne találni párat...
Volt, hogy majdnem nekem jött az ember mert az ő kukájába ne dobáljam! Könyörgöm akkor hova????????
És csak azért is összeszedi az ember mert ne kelljen már a saját kutyájáéba belelépni.
Én most már bezacsizom és leteszem a kuka helyére. Jobb ötletem nem volt.

Amúgy kurvára unom, hogy minden kutyásnak ezzel jönnek.
Ja és tapasztaltátok már a begörnyed a kutya de éppen nem kakil mert csak ingere volt..és jön az öreg nyugdíjas néni bácsi és elkezd ordítozni......

A petárda pedig teljesen okés lenne ha egy napról lenne szó. Azt még kibírja az ember, meg az állat valahogy de mi már egy hete stresszben járunk le sétálni- és ne mondja senki, hogy ez normális.
Mert ha a kutya egyszer megijed, mi tagadás az ember is - ha aládobják a petárdát, nem egyhamar heveri ki a dolgot.

És feltudnék sorolni pár esetet amikor teljesen jólnevelt nyugodt kutya 5, 4, 3 évesen maga alá, fölé mellé kapott egy petárdát és totális idegbeteg lett utánna....
Az a szomorú, hogy 1 pillanat élvezet annak akinek és több év siralmas lelkiállapot és harc aztán a másiknak. És ha úgy nézzük tönkretteték egy állat életét. sőt egy családét is.


Én ezt tapasztaltam meg máshogyan-hülye szülők hülye gyerekei megverték a kutyát- nem kell tovább mondanom ugye......


De már csak pár óra vagy pár nap..ki merre lakik..:)) kitartás!!! :)
Zemanek Creative Commons License 2004.12.31 0 0 27
Senki nem mondta, hogy a petárda a hibás, de attól még baromi idegesítő.
Előzmény: verz (18)
hkt Creative Commons License 2004.12.31 0 0 26

Figyelni kell arra, hogy a demokrácia miről szól..a demokrácia nem anarchia..azaz, azt csinálok, amit akarok, de csak ADDIG, amíg azzal más ugyanezen jogait nem sértem. A törvény alapján nekem jogom van kutyát tartani, de felelősséggel tartozom a kutyagumiért, ha nem szedem fel közterületről 50 ezer forint bírsággal számolhatok. Petárdázni stb jogosan csak dec 31 18h-tol jan 1 06h-ig lehet...más időpontban tilos. És ekkor sem lehet sem állat sem ember közelébe dobni.

 

Na akkor nézzük is ki, kinek a jogait sérti... ha sétáltatom a kutyámat, mondjuk ma este 19h.kor és a kutyum közelébe dobnak egy petárdát, akkor biza sértették az én jogaimat, és ő pedig nemcsak h a jogaimat típorta el, hanem még jogszabályokat is szegett meg.

 

Tehát ha képesek a petárdások olyan helyen robbantgatni, ahol se kutya se ember, akkor hajrá..de én ebben nem hiszek, mert akkor mit élveznének benne? Elhagyott szigeten robbantani....

Előzmény: repatarurgyán (25)
repatarurgyán Creative Commons License 2004.12.31 0 0 25

Na látod. Mindenkit más zavar. Épp ezért tartom nevetségesnek az ilyen "tiltsuk be a petárdázást" dolgokat. Miért kéne attól valaminek betiltódnia, mert neked nem tetszik, és nem érted hogy másnak mi a jó benne?

Előzmény: hkt (24)
hkt Creative Commons License 2004.12.31 0 0 24
Engem meg zavar, h a te kakid a Dunába landol. Le tudnál szokni róla? Mert amugy a réten levo szar inkább a humuszt emeli, a te kakid meg szennyez :PPP :DD
Előzmény: repatarurgyán (1)
hkt Creative Commons License 2004.12.31 0 0 23

Ez nem kibírás kérdése. A kutyák idegrendszere nem regenerálódik olyan jól, mint pl egy emberé. Ha egyszer megijed a petárdától, akkor már mindentől félni fog. Felesleges a petárda. Teljességgel. Az ember mit élvez rajta? A hangját? Ne mondja senki, hogy bárki is élvez egy dobhártya szaggató hangot. LÁtvány? Ott van aug 20, ott hetekig készulnek fel rá, h senkinek ne legyen baja, itt meg bárki vehet kis tuzijátékot és gyulladnak is ki fák,bokrok.

Amugy nem betiltani kellene, hanem az embernek kellene rájonnie, h teljességgel felesleges a petárdázás

Előzmény: verz (16)
egyer Creative Commons License 2004.12.31 0 0 22
Nekem macskáim vannak. aki az ágyrakaró alatt vagy a szekrényben szoktak szilveszterezni, mert a szemközti házban egész éjjel megy a tüzijáték. (Miért nem lehet csak mondjuk éjféltől egyig? A pezsgős dugó is akkor pukkan, ha már valaminek durranni kell). A nagymamámnak van két kutyája (vidéken, kertes házban), az egyik süket - na ő szerencsés. A másik pedig kivételesen bemenekülhet az előszobába, ahol végigremegi az éjszakát.
verz Creative Commons License 2004.12.31 0 0 20
Hát elég sok ilyen "sekélyes" emberi lény lehet, nézz körül aug. 20-án este a Duna-parton...

Ezzel az erővel kérdezhetnéd azt is, milyen sekélyes emberi lény az, aki lövöldözős videojátékokkal, hangos motorokkal, idétlen mobiltelefonokkal élvezkedik...
Előzmény: Kauthar (19)
Kauthar Creative Commons License 2004.12.31 0 0 19

Egyáltalán miféle sekélyes emberi lény lehet az, aki attól élvez el, hogy durrogtat valamit és aztán lógó nyelvvel nézi, hogy jéééééé, né' má', robban...

Ebben van valami jó is...? Hogy színes? Hogy hangja van?

verz Creative Commons License 2004.12.31 0 0 18
Szomorú, de ebben nem a petárda a hibás (mint ahogy a kutyaszaros járdában sem a kutya...) :(
Előzmény: Zemanek (17)
Zemanek Creative Commons License 2004.12.31 0 0 17
Ha csak 31-én petárdáznának azzal valóban nem lenne gond, de nálunk hetek óta folyamatosan megy és nem kultúráltan.
Előzmény: verz (16)
verz Creative Commons License 2004.12.31 0 0 16
Én a "rossz" meg a "jó" oldalon is állok! Kutyatulajdonos és szilveszteri petárdázó - egyszóval gazember is - vagyok.

SZVSZ a kutyák kibírják ezt a két (egy) napot, amelyik nem, azzal más baj is van... A gazdiknak tényleg pórázon kell tartaniuk az "ebeket", h ijedtükben el ne szaladjanak, de ez - elvben - egész évben szabály...

Természetesen a petárdázás "kultúráját" is be kell(ene) tartani: nem dobunk petárdát vagy kézigránátot más ember, állat (stb. :) közelébe.
Előzmény: Danthe (14)
Danthe Creative Commons License 2004.12.30 0 0 15
Ja, bocs Uszkár! ...igazából ezt nem neked szántam, amúgy nekem is van egy "rakat" állatom, gyerekkorom óta....
Danthe Creative Commons License 2004.12.30 0 0 14
Mielőtt bárki azt hinné, hogy rossz oldalon állok: soha életemben nem adtam pénzt robbanószerért... De az emberiség, ami százszor hülyébb a Föld bármely élő csoportos közösségénél, búcsút mondott a természetnek időtlen idők óta... Ha ez a topik azért nyittatot, hogy egy újabb könnycseppet hullasson a természettől való elrugaszkodásunk miatt, akkor erre csak annyit tudok mondani:

Sajnálom embertársaim, EZ VAN!

És nemcsak a kutyák sajnálhatják....
-danthe-
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.30 0 0 13

Fogadni mernék, hogy e mellett igen erős dohányos is vagy és felháborodottan ordibálsz, ha valahol rádszólnak, hogy ne fújd a másik képébe a bűzös füstödet... :-

 

Egyébként nekem ugyan nincs kutyám de a petárdázást csak úgy engedném, hogy a petárda a durrogtatni óhajtó egyed kezében robbanjon.

 

Előzmény: repatarurgyán (1)
Manócska01 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 12


F E L H Í V Á S !!! 
(Ha lehet, minél több embernek küldd át!!)


Kutyatulajdonosok figyelem!


A petárdáktól megriadva minden évben kutyák százai szaladnak világgá szilveszterkor. Kérjük, különösen vigyázzanak kedvencükre, hiszen az elveszett állatok nagy része sosem kerül elő - elpusztulnak, megfagynak, elüti őket az autó, lelövik a vadászok, befogják a sintérek.
Ezért azt javasoljuk, hogy a kutyusokat december 31-én és január 1-én kizárólag pórázon sétáltassák, egyébként tartsák őket biztonságos, zárt helyen!

Ebben az időszakban célszerű nyakörvet adni azokra a kutyákra is, akik általában ezt nem szeretik; a nyakörvön minden esetben legyen vízhatlan biléta a gazdi nevével, címével, telefonszámával.
A különösen ijedős ebeknek előre szerezzenek be nyugtatót (pl. Sedalin paszta) állatorvosuktól. Ha mégis elveszett a kutyus, Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A. ), vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál/gyepmesteri telepen!

A gyepmesteri telepeken a zsúfoltság miatt ebben az időszakban gyakran kényszerülnek altatásra, ezért akár egy másik kutya életét is megmentheti, ha elkóborolt kedvencünknek nem kell felszabadítani egy kennelt!





Elveszett-talált kutyák:   www.illatosut.hu vagy http://www.zoldmagazin.com/kutyak.xls


Bejelentés: jzsuzsa@minimenhely.hu vagy 70/6350780 (csak sms-ben!)

Liesell Creative Commons License 2004.12.30 0 0 11
Az én kutyám sem bírja a petárdázást. Nem fél, mert lövésálló, ki van képezve, de valószínűleg hangos nekik. Biztosan bántja a fülüket. Hiszen ők sokkal jobban hallanak.
De ha valaki nem szereti a kutyákat, akkor gondoljon arra, hogy kisgyerekkel is életveszélyes ilyenkor sétálni. Amikor lakótelepen laktunk, alig mertem sétálni vinni a gyereket, mert a babakocsi körül durrogtak a petárdák. A legtöbb agyas csak kihajítja, ki se néz, hogy nincs-e alatta valaki. Arról nem is beszélve, aki direkt szórakozik azon, hogy megijeszt másokat. Pár éve dobtak az autóm alá petárdát, miközben az első ülésen volt a pici gyerek, gyerekülésbe bekötve. Pont alatta durrant.
Liesell
Előzmény: szuszmok (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!