Keresés

Részletes keresés

antiskating Creative Commons License 2004.12.12 0 0 547
Sajnos ezek a beag 12,5 cmes szélessávú motorokkal szerelt cuccok ölég szarok voltak. Apám hangdobozgyűjteményében van olyan kéthangszórós is mint a képen, és van egyhangszórős (lakkozott) minidoboz is. Gondoltam, számítógéphez jó lesz, de annyira szarul szól, és 0 mélye van, hogy visszavittem. A kéthangszórós annyival szarabb, hogy ugyanezt csinálja, csak hangosabban:-) Viszont a régi gömbhangszórójuk, amiben szintén szélessávú volt. egész elviselhetően szólt. Francseértiezt. A képen legalul pedig a nagy durranás: a Bifrons nevű beag, ami a Bose összevissza sugárzójának a magyar koppintása: a kilencedik motor a hátoldalon van. vagy fordítva: ez a hátoldal:-))) 
Előzmény: Flacika (544)
Flacika Creative Commons License 2004.12.11 0 0 546
Eleinte Orpheusszal, aztán az Orpheusz vége helyett csináltam másikat. Most ez a végfok van az erőlködőmben beépítve, némileg modifikálva (1989 óta). Az erőlködőről annyit, hogy 1x a sógor Unitrájával (tudod, az a fajta, amihez a nyelvöltögetős magnó volt) monóban összevetve egyértelműen jobb volt. A lengyel erőlködőről Darvas a HFM-ben ezt írta: "A szerkesztő később még  hallgatgatta  az  Unitrát,  és  nagyjából ugyanazt érezte, mint a szeánszon. Igazán tisztességes kis gép,  nincs durva hibája;  úgy  körülbelül  az  Orion   SE1025-tel   állhat   egy színvonalon."
Előzmény: big-dewil (545)
big-dewil Creative Commons License 2004.12.11 0 0 545
Nu azt miwel hajtottad azt a kuwaji Coronát? Orpheusszal,wagy Prométheusszal,wagy mint én az Oriont egy Radfordal? Me nem mindegy ám...)))
Előzmény: Flacika (544)
Flacika Creative Commons License 2004.12.11 0 0 544

Na, ha a Zorion jobban teccett Neked, mint a HB1, akkor sürgősen menj el a gégészetre (a fület is ott vizsgálják...). A HB1-nek kissé szőrösek a magasai, de a tere sokkal jobb, mint bármelyik Orioné. Meg úgy összhatásában is. Én 1x egy nagyon rövid ideig meg tudtam hallgatni a HS 40-et és az én régi VT D 258 Corona hangfalamt, és nem volt nagy különbség (mondhatnám, hogy alig). Viszont emlékeztek a HOX 41 BEAG dobozra? Kétutas volt, reflex, 3 hanxóró vót benne, és mind1ik 12,5 cm-es volt. Nem a szélessávú, hanem tölcsér nélküli. Na ezt a Corona olyan irgalmatlanul megverte, mintha a másik egy Sokol rádió lett volna...

A bal felső sarokban van HOX 41 (kép a HFM-ből).
Előzmény: big-dewil (538)
spacc Creative Commons License 2004.12.11 0 0 543

antiszkating!

Hiába erre jók a fiatalabbak, hogy néha helyükre rázzák a dolgokat - már amit a vén, szklerós öregek összezagyváltak -  nos tényleg, nekem az első szériás Orionjaim voltak.

A BEAG láda: Amiről beszélsz, az a HOX-12 ami tényleg studiómonitornak készült,  valóban 30 centis, öntöttkosaras mély volt benne, de nem papírszéllel, hanem habosítoto műnyanyag valami szövetalapu erősítéssel, felül 4 db. 125mm-es törtvonalban elhelyezett szélessávu hangszóróval.

Az alsó részen kiviteltől függően egy rack nyílás vala, amibe az erősíítőt lehet beledugni, a passzív kivitelben ez egy lappal le volt zárva.

Előzmény: antiskating (537)
vili29 Creative Commons License 2004.12.11 0 0 542
+ Yamaha-430 rds házimozi erősítőm 37000,ft irányáron,nagyon megkímélt.
Előzmény: vili29 (541)
vili29 Creative Commons License 2004.12.11 0 0 541
Ja és ezért eladó a jbl-2004-es álló hangfalpárom 55000-ft irányáron.
tel: 30/5612992
Előzmény: vili29 (540)
vili29 Creative Commons License 2004.12.11 0 0 540
Ma vettem egy kardon avr 230-ast,+ dvd 22-est , összehallgattam egy kef Q1-es monitorral,hát azt mondom kibaszott jól szólt,kénytelen leszek hangfalt cserélni.
krizsi_l Creative Commons License 2004.12.11 0 0 539

Csak az érdekesség kedvéért, azok az "ócska Orion gyártmányú magas és közép dómok" Tamásiban készültek. Én már akkor, előtte és most is itt élek. Mitöbb ezekben az időkben művezető voltam ebben a gyáregységben. Igaz nem a hangszoró műhelyben. Én csak mindenféle kütyüket, valamint az autóbusz erősítőket és az oriszter végfokát gyártattam.

Azok a dómok valami elképesztő körülmények és technikai feltételek közt készültek. Nem is értettem kinek kellenek ezek? Pedig akkor még nem voltam megfertőzve a hifivel. Csak már úgy ránézésre is úgy voltam velük, hogy nem kellenének.

Az út a hifilejtőn csak mostanában kezdődött.

big-dewil Creative Commons License 2004.12.11 0 0 538
Widejotonom sose wot.Kiwéwe a duduban léwö minimaxot. Ami wot az egy Orion wot,az bizti. Lehet,h igazad wan a ragaccsal,me emléxem,h eccer félreugrott az épp aktuális buxa,azt nem csak a hangfalrol folyt,hanem még a magnorol is. Fuu,de pipa wotam rá!))) Nya mind1, szal bizti,h 40-es wot, Aztán jött a HB-1. Hááát... Jobban teccett az Orion,csak má néha torzitott,me lefáradt a mélysugárzo széle... Azt muxáj wot cserélni.
Előzmény: antiskating (537)
antiskating Creative Commons License 2004.12.11 0 0 537

teli van a topik szenilis vény hüjékkel, összezagyválnak itt mindent!:)

- "ragacsos" dómot kizárólag csak a Videoton használt itthon, főleg a 70-es években

- a régebbi dobozokat általában furnérozták (az sem igazi fábol volt, hanem pozdorja, vagy rétegelt lemez.

- a régebbi HS 20-as 40-es nagyobb mélységű, úgy emléx rétegelt lemez+furnérozású dobozokban volt, ezekben eredeti Isophon magasak voltak. 

- a HS 100, 200, 400 már az új technológia szerinti, faerezetű műanyag fóliázott forgácslap. A fóliázógépek jó drágák voltak, de termelékenyek, így nagy szériáknál olcsóbb volt a famunka. Ezekben a dobozokban azonban gumiperemű, Orion gyártmányú sima papírmenbránú mély-közepek voltak és még talán Isophon volt a magas...

- vászonszélű (bolgár) mélyközepet (enyhén rücskös papírmembránnal) csak az Orion használt a 80-as évekbeli dobozaiban a HS 280-tól az 500-as sorozatig, viszont ezekben már elég ócska Orion gyártmányú magas és közép dómok voltak. Kezdetben torzhangú vászon dómmal, később műanyagfóliás dómmal.

- a BEAG-nak volt egy stúdiómonitornak nevezett böszme doboza, abban volt még vászonnal erősített peremű papírmenbrános mély kb. 30 cm-es.)

Hogy neked mid wót, a jófranc tudja ezek után. Ha ragacsos wót benne walami, az feltétlenül Wideoton wót. De ha csak öxxegecizted, akkó akármi is lehetett:)) 

Előzmény: big-dewil (536)
big-dewil Creative Commons License 2004.12.11 0 0 536
Wazze. Akko mi wot a newe annak a zorion doboznak,ami nekem wot a 70-es éwek wégén,azt má akko is ritkaság wot, és papirmembrán wot,gyürt papir,wagy wáxon wot a széle a hangszoronak és egy db mélye wot. Ja és politurozott wot a doboza igazi keményfábol?
Előzmény: antiskating (535)
antiskating Creative Commons License 2004.12.11 0 0 535

mindketten tévedtek.

A HS 40-es (a régebbi) 2 db  20 cm-es Orion gyártmányú "gumiperemes" azaz lágyfelfüggesztésű, papírmembrános mélyközéppel és 2 db Isophon (ping-ponglabda membrános) dómmal volt szerelve.

A HS 400-as 2 db 20 cm-es PD 207-es Orion mélyközéppel (hasonló, mint a HS 40-esben), 1 db ovális OPD 177 papírmenbrános középsugárzóval, és 1 db.  KK 10-es dómmal - aszem ez is ISOPHON. (Na ez a magas van a bal sarok tájékán, csak a mellette lévő ovális középre már nem emléxel, mer' olan öreg vagy má', hogy a neved is a személyiből nézed. 

Előzmény: spacc (532)
barcikaikampi Creative Commons License 2004.12.11 0 0 534

Autóhifi, Hang És Fénytechnika, Híradástechnika, Számítástechnika !

Jó Cuccot, Jó Áron !!!!

barcikaikampi.ingyenweb.hu

big-dewil Creative Commons License 2004.12.11 0 0 533
A 40-es emlékeim xerint zárt doboz wot kb 25ös papirmembrános mélyközéppel és wmi ragacsos dom magassal. Szwsz a hangja alapján ma nyugodtan elkérhetnének érte még fél milát is!
Előzmény: spacc (532)
spacc Creative Commons License 2004.12.11 0 0 532
hehh.   a lényeg, hogy vala benne alul ferdén két ilyen bolgár mély, és fenn a bal sarok tájékán egy Isofon doom.  (ahogy a dajcsok szerették mondani: kalotten-membrane, ami olyan pinponglabda anyagból készült, viszon szépen tudott cincogni, szebben mint a vidiké)  régi szép idők....
Előzmény: big-dewil (531)
big-dewil Creative Commons License 2004.12.10 0 0 531
400 lehetett,me a 40-es messze hires monitor wot! Nem oan dilosoknak walo,mint te!)))
Előzmény: spacc (530)
spacc Creative Commons License 2004.12.10 0 0 530

AudiLo!

Sokan megtették ezt a kunkort, Én is Vidivel kezdtem, de én a midimaxal, szerintem az összes videoton márkanév alatt kihozott ládikák közül messze a legkultúráltabb hangja volt, aztán jött egy orion HS-40 (vagy 400? a fene sem emléxik már rá, no az magyon rövid idő után (az említett döngő hang miatt) távozott, és azóta csak a monitor jellegü hangsugárzás érdekel. :)

Előzmény: AudiJo (528)
vili29 Creative Commons License 2004.12.10 0 0 529
jbl-lx széria
Előzmény: R5TL (521)
AudiJo Creative Commons License 2004.12.10 0 0 528

Igazad van, bocsi tényleg összekevertem a VT-t az Orionnal. Mentségemre legyen mondva a VT DC2550-essel való együttélésben nagyon hamar kiadtam a beste útját. Nem tudtunk párosodni: mármint az ő hangszórói által kiadott kváz (amit zenének titulált) és az én fülem. Ezután a HS280-al kötöttöm össze életem amellyel maj 20 évig éltünk együtt. Előbb én majd a gyerekek mikor beléptek a zenehallgatós korba. Az idén adtam el, de csak azért mert sokszorosát kaptam az újkori árának és ennek nem tudtam ellenállni. A VT-től ezután már csak a Preludiummal foglalkoztam, ami egyébként tetszett, de ez már nem az a klasszikus VT volt épp a Vifa-motorok miatt.

AJ 

Előzmény: Flacika (518)
R5TL Creative Commons License 2004.12.10 0 0 527

Ja, bocs! :-)

Köszi mindenkinek!

Előzmény: spacc (525)
topbank Creative Commons License 2004.12.10 0 0 526
www.pitoncaraudio.hu Vigyél haza kipróbálni egy komplett Lauderdaleszettet,ha nem tetszik 72órán belűl visszaveszik! Javasolnám a 6db állódobozt ez valamivel 100e Ft-on belűl van.
spacc Creative Commons License 2004.12.09 0 0 525
szerintem félreértetted. Az csak volt  Orion mintabolt...
Előzmény: R5TL (524)
R5TL Creative Commons License 2004.12.09 0 0 524

Aha, köszi! :)

Már csak azt nem tudom, hogy ezt komolyan mondod, vagy csak azt próbáltad finoman megfogalmazni, hogy ennyi pénzzel mit akarok?

spacc Creative Commons License 2004.12.09 0 0 523
ÓÓÓÓÓ   te is ott vásáróssz?
Előzmény: big-dewil (522)
big-dewil Creative Commons License 2004.12.09 0 0 522
A Jászberényi ut elején jobb odalt wan a régi Orion mintabolt. Ott ennyié egész jo cuccokat kapni. Mámint hangfalakat.
R5TL Creative Commons License 2004.12.09 0 0 521
Sziasztok!
Yamaha RX-V450 erősítőhőz milyen 5.0-ás hangfalakat ajánlottok kb. 80-100 ezerért?
Vegyesen házimozira és zenehallgatásra, de inkább előbbire.
A két álló frontos (plusz center és háttérsugárzós) megoldás érdekelne. (Esetleg később még egy plusz .1 bass, ha nem lenne elég a két front...)
Pl. Yamaha NS-45E + NS-P60, Jamo E350PPL, Wharfedale Crystal 40, ilyesmi.
Tudom, menjek el a boltba és hallgassam meg, de előtte azért mégiscsak le szeretném szűkíteni a kört. Meg otthon úgyis másképp szól. Az is segítség, ha azt megmondjátok, mit ne. Köszi.
Schnitt Creative Commons License 2004.12.08 0 0 520

Köszi a tippet, körülnézek.

Az erősítőt, úgy néz ki, sikerül beszerezni, órák választanak el tőle,  "egész zenei hangú", egy onkyo TX-8210.

Hangfalak terén még nézelődök, bár az erőlködőre az üzletben VT dobozokat is dugtak a kérésemre, mert kíváncsi voltam, hogy szól velük, de nekem nagyon tetszett. 

Megnézem, hogy jövök ki a karácsonyi deficitből, aztán meglátjuk, milyen kategóriában nézelődhetek hangszóró ügyben, addig meg olvaslak benneteket.

Köszi mindenkinek, aki hozzászólt

Előzmény: AudiJo (517)
antiskating Creative Commons License 2004.12.08 0 0 519

"D 258 Corona"

a maga idejében páratlanul megépített szekrényke volt, és nem kimondottan bóvli volt az egyébként meglehetősen bonyolult keresztváltója sem. Manapság, amiben ennyi anyag van, fél millánál kezdődik. 

Előzmény: Flacika (518)
Flacika Creative Commons License 2004.12.08 0 0 518

Na, akkor Nálad annyira sikeres volt a "vakítás", hogy kevered az Oriont a Videotonnal. Bolgár hanxóró ugyanis az Orionokban volt a HS 280 - HS500 szériától kezdve. A VT vagy saját motorokból építkezett, vagy vagy VIFA hanxórókat használt. A Preludium teljesen, az Altus-Bonus hangfalak drágább (nagyobb) darabjainak csipogója (Altus F2 és F3, Bonus 902), az Altus F4 és Sonus C100 csipogója és közepe is VIFA volt. Az Orionok bolgár mélysugárzói rendkívüli módon csillapítatlanok voltak, a HFM 8-as számában "tesztelt" Hs 280, 500 és 501 4-5 dB-es púpot produkáltak, és emlékeim szerint is döngtek rendesen. Érdekes módon a HFM mindig is inkább az Orionokat favorizálta. VT készüléket összesen kettőt dicsértek meg, az utolsó erősítőt (EA 7386) és tunert (RT 7300).

Nekem voltak "békebeli" VT-jeim (D 258 Corona), és bár mára már valóban túlhaladott az a színvonal, messze nem volt olyan rossz, mint ahogy egyesek beállították.

Előzmény: AudiJo (517)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!