Keresés

Részletes keresés

NagyonI Creative Commons License 2004.12.10 0 0 93

Halihó jó estét!!

Örülök, hogy jól derengett a félévivel.

Én ilyen vészhelyzetben nem próbálkoznék egyetemistával...! Nem ismeri az új követelményeket.Sok tanár sem... Én 3 éve nyugdíjas vagyok, s miután magamnak kell az új nyelvi érettségihez anyagot találnom, elég sokat kellett magamnak kutakodnom....De még most is csak sejtésem van.

Nálatok Gabiiiiii most végszükség van... nem spórolhatsz. Informálódj!! És mint mondtam, közben is!!

Jó éjt

Előzmény: Gabiiiiii (92)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.10 0 0 92

meg fogok sokmindent probalni,bar elsore sasmadar ajanlotta tanarnot fogom felhivni.

Közben megtudtam,hogy a gyerekemet csak hulyitik,a felevi bizonyitvany nem bizonyitvany,"csak" ertesito.Tehat nem teheti meg,hogy nem engedi erettsegizni,ha az egyes lesz.

Azert erre persze nem kell jatszani,a gyereknek sem mondom,csak hadd teperkedjen enek tudatában:)

Előzmény: liás (91)
liás Creative Commons License 2004.12.10 0 0 91

Esetleg próbálkozhatnál egyetemistákkal is. Ők sokkalta lelkesebbek és közelállóbbak az ilyen koru csemetéknél. Meg még pénztárca kímélőbbek is.

Sok sikert!

Előzmény: Gabiiiiii (88)
Fürtöske Creative Commons License 2004.12.10 0 0 90
Hát ez az! :)))
Előzmény: Gabiiiiii (89)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.10 0 0 89
Draga Furtoske!! Ne legy ennyire naiv.Mostanaban mibe nem keverik bele a politikat???
Előzmény: Fürtöske (87)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.10 0 0 88

Koszonom szepen a szamot,ma fel is fogom hivni.

Mentsegemre legyen mondva,hogy a nyaron elkuldott telefonszamokat szepen elmentettem,aztan jol elloptak a telefonommal egyutt:(

Előzmény: sasmadár73 (82)
Fürtöske Creative Commons License 2004.12.10 0 0 87

*reggelt!

Még nem hallottam olyanról, hogy a félévi rossz bizi miatt valaki nem tud érettségizni.

Bár ki tudja? Ebbe a mai világba már lassan mindent el tudok képzelni.

Tegnap hallottam a TV-be, hogy már az onbucman is nyilatkozott egy ügyben, mely szerint (ha jól hallottam) egy kérdőívet akartak osztogatni az iskolákba, hogy mi a véleményük a szülőknek, és a tanulóknak a jelenlegi oktatási rendszerről.

Persze azonnal politikai felhangot nyomtak hozzá, és azt mondták, nem jó dolog az oktatásba politikát vinni, ezért az egészet elutasítják.

Csak azt nem tudom, mi abba a politika, ha valami úgy, ahogy van, nem jó!

Előzmény: Gabiiiiii (86)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 86

Koszi:)

Meg az is lehet,hogy vissza kell ternunk a nyarihoz,aki ugyan eredmenyes volt,de en magam is csak 2x talalkoztam vele,de tenyleg rettenetes nehez volt elviselni.A pedagogus paromat is sikerult kiboritania a szovegevel fel ora alatt:))

A lany ugyan mondogatta,de nem akartam elhinni neki:)

Viszont el kell ismernem,atrakta a potvizsgan.

Előzmény: NagyonI (85)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.09 0 0 85

Ne hülyéskedj!! Csak érdekeljen, hoigy milyen az áru...Nézd meg- legalább mennyiségileg- hiszen valszeg nem értesz ily mélységben a matekhoz- mennyi feladatot oldanak meg.. beszélgess a lánnyal az óra után, hogy töltötték az órát!

Nekem németből van néhány tanítványom. Már csak azért is rábeszélem őket a vizsgára, hogy én ellenőrződjek. Mondani azt mondok, amit akarok.

Az a kettes lehetett a jó privát tanár eredményes munkája is, meg a lányod ügyességének köszönhető jegy is.Lehet, hogy privát tanár nélkül is sikerült volna...

Jobb lenne leinformálható tanárt találni. Érdeklődj!!!

Előzmény: Gabiiiiii (83)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 84

most erdeklodnek,ha nem banod:)

Megtenned,hogy nyomsz egy sms-t,mert az itteni mailcimem nem mukodik?

06 30 222 20 38

es neked is koszonom

Előzmény: sasmadár73 (82)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 83

Nem feltetlen.A legutobbit ugy talaltam,hogy felcsaptam az Obuda-ujsagot:)

Mondjuk azzal attol eltekintve,hogy szofosasa volt,szerencsenk volt,mert csak atrugdosta /egy zsak penzert meg celpremiumert/ a gyereket a potvizsgan.

De ezek igazabol nem is erdekelnek,csak legyen eredmenye.

Ma szerzek egy pesti estet

es koszi

Előzmény: földikutya (81)
sasmadár73 Creative Commons License 2004.12.09 0 0 82

Kedves Gabiiiiii,

félévi bukás nem gázos az érettségi szempontjából, de mindenesetre nagyon elgondolkodtató.

Jó matektanárt (ötvenes hölgy) tudok a pesti oldalon. Nyáron is írtam mélt, de akkor nem érdeklődtél. Hasonló eseteket már nem egyszer átpöckölt az érettségin, de elve, hogy inkább előbb/ritkábban, mint fordítva.

Ha érdekel, küldöm a telefonszámát.

Előzmény: Gabiiiiii (77)
földikutya Creative Commons License 2004.12.09 0 0 81

Gabiii,

a mai PestiEstet felcsaptam a Tanítás rovatnál, 15-ig számoltam a matektanárokat, de még nem jutottam a végére. (Azt nem vettem bele, ahol ott a helyszín, de nektek messze van) Házhoz menős is van. Vagy mindenképp olyat akarsz, amit valaki ajánl?

Előzmény: Gabiiiiii (80)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 80
Yes,errol van szo.
Előzmény: Szeder (79)
Szeder Creative Commons License 2004.12.09 0 0 79
Szerintem a matematika sokkal erősebben épít az alapokra ill. úgy általában a korábban elhangzottakra ill. több gondolkodást kíván meg, mint pl az irodalom vagy a történelem. Pl. ha nem tudja a gyerek, h mi történt az ókorban, attól még simán lehet ötös a második világháborúból, de ha nem tud rendesen zárójelet felbontani, akkor nem fog tudni egyenletet megoldani, stb...
Előzmény: Gabiiiiii (75)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 78
ja,es ezt a felevi vagy evvegi bukast megkerdezem illetekestol,de neki a suliban afelevit mondtak.De az is lehet,hogy mar megint felreertett valamit:)
Előzmény: NagyonI (76)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 77

Tokeletesen megertetted,mit szerettem volna kifejteni a tetovel meg a falakkal:)

Igen,pont ez a helyzet es pont azokat a teendoket tervezem,amiket javasoltal.Koszonom,hogy egyaltalan elgondolkoztal a megoldasdon.

meg mindeig fennall a kerdesem,hogy ha valaki tud egy jo tanart akar holnaptol Obuda es kornyeken,az kerem,szoljon:)

Előzmény: NagyonI (76)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.09 0 0 76

Értem. Rakják a tetőt és nála nincsenek falak, vagy ha van is, igen hézagosak..

Gyors mankó kell akkor... téliszünetre is... naponta.... tanárral sürgősen beszélni!! Neki sem lehet mindegy.

Nálunk a suli vezetése (3 éve volt) igen ferde szemmel nézett arra atanárra. aki negyedikben félévkor buktatott. Harmadik évvége .OK. A nyári pótvizsgára készülés még segíthet is- sokat is) az érettségire.

De negyedikben azt mondták: meg kell adni a gyereknek az esélyt. Ha akar, bukjon az érettségin.

Te Gabiuiiiiii (?),fityusz!! Most ezt ahogy leírtam, szöget ütött a fejembe, hogy jól emlékszem-e?

Ha év végén bukik, akkor nem érettségizhet, nem?? A félévi az mi?? Nem is bizonyítvány... Kérdezz utána!! De ha csak matekból van gáz, akkor haladéktalanul- minden körülmények között keress segítséget neki!!!!És beszélj a matektanárral!!!

Előzmény: Gabiiiiii (75)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 75

Dehogynem,biztos baj van a gyerek hozzaallasaval is,de akkor pl magyarbol miert nincs?

Tudod,azert ennek azert elozmenye van,mert tobb okbol a gyerek tobbfajta iskolaba is jart,amig idaig jutott.Volt koztuk "normal" altalanos iskola,2 fele alapitvanyi,egyik gyengebb,mint a masik.Ebbol az egyik a Rogers-fele ,ami nekunk nagyon nem jott be,de ezzel is telt az ido es mindennel foglalkoztak /foleg a gyerekek jogaival,mivel amerikai stilusu iskola/,csak a tanulassal nem.

Szoval a lanynak nagyon sok alapja hianyzik,azert is kinlodik ennyire.

Viszont erdekes modon a tobbi targgyal nincs kulonosebb gondja,abbol siman eleri a jo harmas szintet.

Akkor most mi van?

Előzmény: NagyonI (73)
Fürtöske Creative Commons License 2004.12.09 0 0 74

Elsőbe a lányom szintén matekból nagyon necces volt. Aztán második félévbe volt egy időszak, mikor kicsit összeszedte magát, és így kihúzta 2-essel.

Másodikba valahogy beindult, 3-as, 4-essel indított. Persze azért jött 2-es is utánna, de most erős 3-as.

A nyelvtannal az a baj, hogy nem ér már semmit a 2-5 évvel ezelőtt tanult általános anyag, mert megint reformáltak közben (Of. info). Csakhogy azt jól belenevelték a gyerekbe, és nem akarja felfogni, hogy nagy részét el kellene felejteni, mert már másképpen van. Azt viszont nem tudom, hogy a tanár segít-e nekik ebben az átállásban, vagy csak masszívan rakaszkodik az új dolgokhoz.

Azért is nagyon bosszant a dolog, mert általánosba végig 5-ös volt irodalomból, és nyelvtanból.

Persze egy szülő általában abból indul ki, hogy a gyereke tanul, vagy legalább is akar tanulni. De ennek ellenére nekem azért is sántít egy kicsit a dolog, mert ilyen alapokkal szvsz lazán 3-4-esnek kellene most lennie, még akkor is, ha tényleg hanyagul tanul. De hát ez van.

Összejött egy kis dógom, aztán meg .....

Ezért most megyek .... el!

PÁ! Mindenkinek.

Előzmény: Gabiiiiii (72)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.09 0 0 73

Szevasztok!

Nem lehet, hogy nagyon is mástól várja a segítséget ez a kislány? Egy ketteskének nem kell azért olyan sok mindent tudnia...

Viszi neki valaki az órákon elvégzett anyagokat? Az én gyerekeim annó azzal kezdték a matek felkészülést, hogy átnézték az órai munkát. Mit/mér/hogyan....

Meg tudja mondani, hogy mit nem ért??

Nekem gimiben az első két évben stabil kettesem volt matekból. Harmadikban végre hármas. És emellett szerettem a matekot. Amíg a többiek hülyültek a szobában (kolesz) én azt élveztem, hogy jé!! másképp is megoldható egy-egy feladat...

Negyedikre nagylányabb lettem. Azt mondtam: tojok az egészre (rengeteg dogát írtunk). A ketteshez, hármashoz nem kell nekem megcsinálnom mindent... csak szép lazán, kényelmesen...

És higgyétek el- a tanárom nem hitt a szemének-. 18 ötösöm és két négyesm lett az első félévben). Mert nem kapkodtam. mert ellenőriztem. Mert nem akartam mindent..

Ez jó tanuság volt nekem a későbbiekre is. Nem egyszer mondtam a tanítványaimnak: a jeleshez szabottak a feladatok. A hármasnak stb-nek nem kell MINDEN feladatot megcsinálni...Ez a nyelvre is érvényes volt persze...

"Csak lassan, okosan,.....fiam!"

???????

Előzmény: Gabiiiiii (72)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 72

Hat ha a nyari tanar nem is,de en is tudom,.hogy nagyon kell egy megint.Most ugye 2 hete beteg a lany,aztan jonnek az unnepek,de ha mast nem,januar 2-tol megint kell valaki melle.

Mar a nyaron is egy fel auto arat koltottuk ra,de per pillanat ez erdekel most a legkevesbe.

Ha van valakinek jo otlete tanarilag,ne kimeljen

Előzmény: földikutya (71)
földikutya Creative Commons License 2004.12.09 0 0 71

Gabiii,

a nyári tanár nem tudná még félév előtt kicsit kezelésbe venni? És esetleg tovább is, tavasszal? Tudom, hogy egy vagyon, de közösen már jutottak eredményre - tehát annyira hülye nem lehet a leányzó a matekhez, talán csak nem érti az iskolai magyarázatot.

Előzmény: Gabiiiiii (70)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 70
Ja, a matek.Erdekes modon most minden masbol 3-4-es,csak ez a hulye matek ne lenne.Egesz nyaron tanarhoz jart,hogy legalbb a potvizsgan atmenjen.Varjal..nem is most ismetel evet,hanem tavaly.Lenyeg,hogy harmadikban el sem engedtuk potvizsgazni,gondoltuk a plusz 1 ev nagyon nem fog artani,de tavaly is megbukott,de akkor segitett a tanar es a potvizsgan atment.De hogy most mi lesz?????
Előzmény: Fürtöske (69)
Fürtöske Creative Commons License 2004.12.09 0 0 69

Ez így már kicsit húzós.

Ugyanabból van problem?

Előzmény: Gabiiiiii (68)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 68
csak az a baj,hogy ez mar nalunk tenyleg nem vicces,mert most eppen evet ismetel a lany.:(
Előzmény: Fürtöske (67)
Fürtöske Creative Commons License 2004.12.09 0 0 67

Egész nyugodtan! :-oDDDDDD

Lányomnak is vannak necces dolgai, legrosszabb esetben közösen borulunk, meg pityergünk. :)))

Előzmény: Gabiiiiii (66)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 66

Egeszsegedre:)

Barcsak en is ilyen optimista lehetnek.De tudod mit? Neked van igazad es kesz....Aztan mehetek azert a valladra bogni,ugye?

Előzmény: Fürtöske (65)
Fürtöske Creative Commons License 2004.12.09 0 0 65

Itt vagyok, csak hamiztam egyet. :))

Nem bukik meg, és kész!!! :))

Előzmény: Gabiiiiii (64)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.12.09 0 0 64
Nekem meg ha felevkor megbukik matekbol,nem mehet erettsegizni.Akkor mi a fenet csinalok vele???
Előzmény: Fürtöske (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!