Szevasztok !
Úgy látom nagy az érdeklődés az angyalbőrben sorozatra.
Nekem a 13 részből az első kettő kivételével mind megvan.
Ha valakit érdekel keressen meg ( lepard@freemail.hu ).
Szívesen odaadom bárkinek, csak segítsetek hozzájutni az első két részhez.
lepard
Nekem tehetségem talán még lenne, de kütyüm nekem sincs. Viszont ha sikerül nyélbe ütni a dolgot, engem is érdekel. Cserealapnak fel tudom ajánlani az Angyalbőrben c. könyvet:) (Ha még nincs meg itt mindenkinek.) Vagy akármi más filmet, amim van.
Én csak most találtam erre a fórumra, de lehet segíthetek, bár nem vagyok egy technikai zseni.
Nekem videon van meg az összes rész. 4 kazettán.
Átvenni vagy dvd-re írni nem tudom se kütyüm hozzá, se tehetségem. Viszont ha van rá valakinek lehetősége szívesen odaadom (persze szeretném épségben visszakapni) hogy átírja, és esetleg én is kaphatnék dvd-t róla :)
Tommi már elmesélte a 13. rész tartalmát, így már csak a 12. maradt hátra..
12. Elveszett szakasz
A rész elején Kardos örnagy mesélget a túlélési gyakorlatokról, amikor ketten beszólnak, hogy Magyarország ehhez túl kicsi és 24 óra alatt Párizsig el lehetne jutni:-)
Kardos beprotezsálja a szakaszt egy filmhez statisztának, ahol rabruhában lép fel a diszes kompánia Urbán vezetésével, aki smasszer egyenruhában feszít!
A forgatásról hazaérve nem engedik be ôket a laktanyába, mert valamilyen riadó van és csapataik elvonultak vagy ezer kilométerre!
24 órájuk marad, hogy rabruhában utólérjék és megsegítsék egységüket, s nem is sejtik, hogy ez az egész az örnagy ötlete volt:-)
Legnagyobb pechjükre, ugyanekkor 11 nehézfiú szökik meg a sittrôl és éppen hôseink filmforgatáson levetett egyenruhájában menekülnek!
Minden út lezárva, mindenki a rabokat keresi!
Tabajdi, Kardos és Karádi a körmüket rágják izgalmukban, mert ha a fiúk nem jutnak el hozzájuk az mindannyiuk karrierjébe kerülhet a kisérletezgetés miatt.
A fiúk elöször tehervonaton indulnak el és kemény 7.5 km-t jutnak elôre.Ezután a taxisoktól kérnek segítséget, de csak egyetlenegy siet segítségükre, s vele nem sokat érnek 11-en.
Viszont egy szinházból eltulajdonítanak 11 másodikvilágháborús orosz egyenruhát a hozzátartozó géppisztolyokkal együtt. Több ruha nem volt így Dezsôke kénytelen egy nôi egyenszoknyával és kendôvel beérni.
Így vonulnak be egy közeki rendôrörsre, ahonnan a "rabok" üldözésére egy teherautót szerez Urbán, mint büntetésvégrehajtási tiszt!Elég messze jutnak vele, de még mindig nem érnek a célhoz!
Ideje másik jármû után nézni: leszerzôdnek egy faluban egy futballmeccs erejéig, ha kölcsönlaphatnak egy kocsit!
A meccset 0:3-as félidô után 4:3-ra nyerik és irány tovább!
A szökött rabokat ismerik fel elöttük haladó tehergépkocsin és gyorsan elébük vágva letartóztatják ôket és velük együtt vonulnak be dicsôségesen a táborba, a megkötözött Karádit is magukkal cipelve(nem ismerik fel a sötétben a letekarat fejét), aki hiányzó szakasza hijján egyedül próbálja meg az ellenséget kiszimatolni, de rajtaveszít és fogságba esik.
Tabajdi legnagyobb "meglepetésre" jutalomszabira terjeszti fel az egész bagázst
na ennyi dióhéjban, de nézni sokkal de sokkal jobb olajbogyókáim!
egy kis ráadás a végére Karádi örmestertôl szabadon...izlelgessétek, mint a klasszikusokat...
még három rész...már csak az utcsó kettô hibádzik...
09. Frontszínház
Hogy is kezdjem...talán azzal, hogy ez a rész nagyon gyengécskére sikeredett.
Az Urbánék szétverik a falu kocsmáját, de közben öket is megdorgálják, Karádival meg különösön elbánnak.Olyan kötést kap az álkapcsa köré, hogy beszélni sem tud.
Közben megérkezik a laktanyába Zsiros rendezô(Bodrogi Gyula) aki katonák és tankok, repülôk segítségével kivánja Shakespeare Hamletjét a közeli romoknál színre vinni.
A doki által szájzárra itélt örmester, aki közben felépül kivezeti a romokhoz a szakaszát és nagyon beindul, mikor a srácok beetetik, hogy a rendezô nagy tehetséget lát benne.
Idôközben megint fut egy hadgyakorlat, ahol egy egység a vasbogdányi katonai helyörség megtámadását kapja feladatul.
A faluban a "tahók" leverik Pósát, Klammert és egy harmadik srácot.Karádi vezényletével egy teherautón kivonulnak a "helyszínre" és ronggyá verik a surmókat!
Elérkezik a nevezetes elôadás estéje, ahol természetesen az összes funkcionárius, katonai elôljáró és a falu nagyemberei megjelennek.
Az elôadás éppen a végéhez közeledik, amikor kitôr a totális káosz!
Egyidôben érnek a romokhoz a bosszúéhes parasztok és a Furkó Kálmán vezetésével támadó kommandósok!
Tömegverekedés után az esti banketten jelentik be, hogy még 11 elôadás lesz és a szinházat egy fesztiválra is benevezik.
A szakasz felmentést kap a szolgálat alól, a bemutatók idejére.
10. Bogdán koporsója
Urbán a távollévô Tabajdi nevében felhívja Karádit és beadja neki, hogy a kutyákra uniformist kell varratni.
Az örmester felhajtja Csergôt, hogy segítsen neki a terv végrehajtásában, teljes titoktartás mellett.
Egy legenda járja, hogy Bogdán vezér Vasbogdány közelében van eltemetve.A szakasz a terepen lövészárok ásásával múlatja az idôt:-)
A fiúk kitalálják, hogy kellene egy-két "leletet" elásni, hogy majd megtalálhassák ásás közben.
A tervet tett követi és hamarosan megjelenik egy 10-15 lányból álló régészcsapat Jeanniene vezetésével, aki rögtön rokonszenvet érez Karádi iránt...persze ez kölcsönös.
Közben Mammut egy gránátot talál, amit nagy ijedelem közepette vagy "290 méter" messzire hajít!
Aztán egy fel nem robbant tanklövedék következik, amit Urbán az örmesterrel együttes erôvel biztonságos távolságra szállít, majd ez utóbbi egy jól célzott lövéssel hatástalanít.
Persze tisztában van vele, hogy az összes talált kancsót és érmét a szakasz rejtette oda, ezért bánatosan megválnak a régészektôl.
De rögtön ezután rengeteg aranyékszer és egy koponya is napvilágra kerül egy Vagdalthús konzerv társaságában(és itt jön a magyar TV-ben látott leghosszabb káromkodás), s végre fény derül rá, hogy a parasztok már régen megtalálták Bogdán koporsóját, csak a nagy hírverés, sajtó TV miatt titokban tartották.
Megérkezik Tabajdi és az alaki téren felsorakozott katonák elött Karádi nagy büszkén felvezetteti a kutyákat:-)
A fôtisztek felkérik az örmestert, hogy miután nevetségessé tette magát szereljen le önszántából.
11. Military-Tours
Ildikó nagyon haragszik a fiúkra, amiért gyerekes csínjük miatt Karádit kivágták a honvédségtôl.
A helyette érkezô tiszthelyettesi utánpótlás legrosszabb álmaikat is felülmúlja!
Urbán is érzi hogy túllôtt a célon és megpróbálja a hibáját jóvá tenni, amennyire csak lehet.
A taxisok segítségével hasonmásokat hajtanak fel, akik helyettesíteni fogják ôket arra az idôre, amíg ôk pénzt keresnek.
Külföldi vendégek részére egyhetes Military Tourst rendeznek a honvédség egy használaton kivûli értéktelen területén, amit Nelly vesz meg Tabajdiéktól.A résztvevôk beteges, többségében amerikai turisták, akik itt kiélhetik katonás szenvedélyeiket.A bevételbôl majort, istállót és lovat akarnak venni volt örmesterüknek, aki ebben a pillanatban éppen Nellyke üzletében "árulja" a military termékeket: Vevô állj! pihenj:-)
Nelly segítségével Karádit is bevonják az üzletben, aki mint kiképzô édesíti meg a turisták hétkôznapjait:-)
Közben újra hadgyakorlat, ahonnan nagyon lemaradnak és csak az utolsó pillantban érnek a laktanyához, ahol megint Furkó Kálmán és kommandósai ügyeskednek, hogy a parancs értelmében elfoglalják a helyôrséget.
A fiúk a turistákkal megérkezô Karádi vezetésével visszafoglalják állomáshelyüket és az éppen fogságba esô Tabajdit és Kardost is megmentik.
10 nap jutalomszabadságot kapnak, de a posztját újra elfoglaló örmesternek még egy napja van addig, hogy a legényeket kicsit felkészítse a szabadság elôreátható fáradalmaira:-)
A katonák pénzjutalmat kapnak, ami a mezôgazdaság területén kifejtett segítségükért jár! A pénzt Karádi hozza(hozná) el Urbán társaságában.
Mások is pályáznak a moneyra és egy szépséget vetnek be ennek érdekében, aki leitatja Karádit.
A laktanyában javában áll a bál, de pénz sehol.Tabajdi, hogy mentse ami menthetô a katonáknak egyszeri alkalomra engedélyezi szeszes ital fogyasztását!
Az orvos(alkoholista) csillogó szemekkel néz az ezredesre: "szépen beszéltél Jánosom"
Közben az örmester visszaérkezik a laktanyába a lánnyal és Urbánnal, de a pénznek nyoma vész.
A végén csattan az ostor és a miután Karádi "eletyepetyézik" a lánnyal, váratlan helyrôl elôkerül a pénz...a rossz fiúkat a szakasz leveri a "torzsába".
06. Az átkelés
Egy nagyszabású hadgyakorlat kezdetén eltûnik Ildikó kisfia. A katonák a szitakötôket azok pedig mint eddig mindig a katonákat gyanúsítják!
Idôközben kiderül, hogy legalább 10 gyerek tünt el egyidejûleg.
Feltûnik a színen két elég komikus rendôrfelügyelô is(Rajhona Àdám és Szacsvai László), kik mellesleg a BM focicsapatának edzôi és mellékedzôi.
Urbánék dobbantanak egy gyermekfüzetben talált térkép és Karádi fenyegetéseinek hatására, majd elfoglalják a rakétaállást, ahol összefutnak az elveszettnek hitt gyerekekkel, akik ugyancsak katonásdit játszottak.
Záróakkordként focimeccs a BM és HM csapatai között...a 2 percben Rabó "összefut" Urbánnal...utóbbi sérülést szenved a sípcsontján, így megússza , hogy labdába rúgjon.
07. Álca nélkül
Kisebb hadgyakorlat a közelben.Megérkezik egy inspektor(Ákos) a minisztériumtól és hamarosan Nellyke ágyában találja magát.
Este riadó : Rabó megjelenik Rambo szerelésben egy hatalmas fegyverrel.Karády kérdezi, hogy "mi ez a maskara ?" Erre Rabovics: "Jelentem, a trópusokon meleg van!"
Egy véletlen(az alkoholista motoros Furulyás) folytán Urbánék teherautója(nincs büdös, nincs büdös) letér az útról és elakad valahol a sötétségben.
Reggel derül ki, hogy pont egy nudistastrand tôszomszédságában vannak, ahol aztán egészen kellemesen elszórakoznak.
"Bazsó: "srácok, ebből gáz lesz, engem még az anyám se látott meztelenül" - erre valaki: "látod itt valahol az anyádat ?"
Furulyás újabb huszárcsínje, hogy felgyújtja a közelben levô lovarda istallálóját, ahová a fiúk természetesen a legjobb pillanatban és meztelenûl érkeznek, hogy kimentsék a sok csinos lovaglólánykát.
Megérkezik Elmer Ákos örnagy felesége és anyósa(Schubert Éva) pont akkor, mikor az örnagy Nellyke formás testén kalandozik.
Urbán segítségével a fiúk kimentik Elmert szorongatott helyzetébôl és cserébe Tabajdi büntetés helyett még dicséretre is javasolja ôket!
08. Computer-manôver
Kezdôjelenetek: Urbánék betonkeverôben gyöngykaviccsal pucolják meg a krumplit....
Ildikó kantinja komoly anyagi gondba kerül és a "részvényesek" hivatottnak érzik magukat, hogy segítsenek:
Egy profi játékautomata játékos érkezik Vasbogdányba és kezdeti vesztés(etetés) után elnyeri az Urbánék által finanszírozott és a Padödö hatahatós segítségével müködô játékterem szinte teljes készpénz készletét!
Kemény feladat vár Éderre, akinek egy rádió segítségével távirányítás útján kell "visszakopasztani" a szitakötôk által szponzorált nagymenôt!Éder közben Tabajdi "javallatára" egy chippet épít be amivel a tisztek katonásdit tudnak a computeren játszani.Karádi is kezelésbe veszi Édert, mert az alaki kiképzés elsajátításában kissé lemaradt...
Pós mivel nem tudja melyik a jobbkeze, Karádi sz*rba mártja, hogy könnyebben eligazodjon, de mivel az újítás hatása gázálarc használatakor kérdéses ezért gyorsan gáztámadás éri szakaszt.
Éder "chipkedése" olyan jól sikerül, hogy a Tabajdi által "szállított" technikával majdnem kirobbantja a 3. világháborút!
Az összes elvesztett pénzt nem szerzik vissza, de amilyük van azt Ildikónak adják.....megjelennek a szitakötôk is akik a nyert pénzt szintén Ildikónak hozzák:-)
Tabajdi kijárja a törzsnél, hogy a HM vállaljon pénzbeli garanciát Ildikó üzletére.
Mindenki baromira boldog:-)
Tabajdi zárómondatai......"megkérem Urbán, hogyha legközelebb a laktanya területén egy kaszinót, sztiptízbárt vagy nôi kalapszalont nyitnának, akkor értesítsenek engem is róla:-)"
A motort Géczi (a színész nevére nem emlékszem) törte össze egy BMP-vel
Az éjszakai hadgyakorlatos az "Álca nélkül", de most lusta vagyok leírni a tartalmát, meg elég bonyolult is. Abban van, mikor elakadnak a teherautóval, és nem tudják kitolni az árokból, mire Mammut: "Vót nálunk a faluba' egy nagyon erős ember... de hát ezt még ő se tudta volna megmozdítani." :-) Meg Rabó napszúrást kap, és megjelenik Rambo-szerelésbe valami iszonyat nagy csúzlival a riadókor. Karády kérdi, mi rajta ez a maskara, mire ő: "Jelentem, a trópusokon meleg van!" :-)))
Kedvenc őrmesterünknek valami ünnepelnivalója van (x éve szolgál asszem), ezért kap egy motort ajándékba a seregtől. Amit aztán ha jól emlékszem Kálid Artúr tör össze egy tankkal, amikor tolat egyet dagonyázás közben. A srácok gyorsan kisütik, hogy össze kéne dobni a pénzt egy másikra, ezért kitalálják, hogy szexújságot fognak nyomtatni a Győzőben. Győző az udvaron álló tank-emlékmű, amiben ezermester barátunk szerint Buda visszafoglalása óta nem volt üzemanyag :))) Szóval a nagy ötlet megvan, csak kérdés, hogy honnan szereznek csajokat. Nellyke készségesen vállalja a fotózást a laktanya tetején (amiből baj is lesz... :) ) a csapat meg összelopkodja a körletből minden barátnő fényképét és azokat retusálják rá Nelly testére. Ezen Szerednyey Béla teljesen kiakad, mert az ő csajának képét is lenyúlták. Első felindulásában elindul a Győzővel és dobálja kifelé az újságokat, persze mindenki rajta röhög, mert _mindenki_felismeri_Nelly_testét :))) Végszóra előkerül a csaj is, aki kiabál ezerrel a tankkal robogó Rabónak, hogy az anyajegyet keresse - ami nincs, tehát tisztázódik a dolog.
A végén meg valami nagyon fontos focimeccs lesz, ahol Urbánnak is kéne játszania (aki ugye azért nem játszik, mert korábban valami barátját felrúgta, aki azóta sem épült fel) és megfenyegetik Uszticsot, hogy ha nem tudja rávenni, akkor kiteszik vagy lefokozzák vagy ilyesmi... Urbán épp fogdában ül néhány társával, de kéz alól az őröktől kapnak egy TV-t. Máig előttem van a fogdaőr mondata:
"Azt üzeni a Karády, hogy akinek eljár a szája, azzal 1200 fekvőtámaszt csináltat. És 877-nél eddig még mindenki belehalt" :)))
A TV-ben bemondják a hírekben, hogy Urbán haverja fel fog épülni, mire emberünk elkezd dörömbölni az ajtón azzal, hogy "kerítsétek elő a Karádyt, mondjátok meg neki, hogy az Urbán hívatja" :))) Következő kép: Karády visszaül a focipálya tribnünjére és nem szól semmit, csak kajánul mosolyog Végvári Tamásra. Aztán feltűnik a pályán az Urbán, felveszi és megcsókolja a labdát, ezzel van vége.
Néhány további rész:
- egyszer valami éjszakai hadgyakorlaton eltévednek és egy nudista strandon kötnek ki, a sztori többi része nincs meg, csak egy beszólásra emlékszem, asszem Bazsó volt: "srácok, ebből gáz lesz, engem még az anyám se látott meztelenül" - mire valaki a csapatból: "és látod itt valahol az anyádat???" :)))
- Tabajdi (így kell írni?) ezredes nevében beetetik Karádyt, hogy a kutyákra vízálló ruhát kell csináltatni, amiből óriási balhé lesz és kirúgják az őrmestert a seregből
Lejjebb megtalálható ConflictG nevû társunk, aki VHS-rôl átdigitalizálta mind a 13 részt 3 DVD-re !
2x5 és 1x3 rész! A filmek színesek, 640x480 Mpg VCD formátum(minden DVD-lejátszó viszi), nem valami nagy minôségûek, de élvezhetôek és a DC-n található fekete-fehér alacsonyfelbontású szeméthez képest kiválóak!
A három DVD ára 5000HUF+ postaköltség! Ha megéri neked az ár, akkor írj neki egy mailt és már sínen vagy, mint tizedes úr (Sinkovics Imre) mondta a ruszki hadifogoly táborban:-)
01. Military butik
02. Bakafácán
03. Bôrtérkép
04. Borcsata
05. Mozgó trezor
06. Az átkelés
07. Álca nélkül
08. Computer-manôver
09. Frontszínház
10. Bogdán koporsója
11. Military tours
12. Az elveszett szakasz
13. Tank you
01. Megérkezik fôhôsunk(Urbán), aki semmi áron sem hajlandó focizni! Viszont kissé "meleg" taxis haverja segítségével még lovizni is tudnak a körletben! Éder a zseni csapolja meg a telefonvezetéket! A laktanyában "vételezett " anyagot festik át military lookra és divatbemutatóval egybekötve a "Nelly butikban" árulják! A végén hadgyakorlat az esôben...nagy bukta:-)
02. Egyik katonatárs(Klammer) a téma, aki még sosem volt nôvel, ezért a többiek ferdehajlamúnak gondolják és gonoszak vele!
A kettôig számolni sem tudó baka egy véletlen folytán a tisztek feleségeinek "megmentôje" lesz! Lásd: "Kiment a szinfokozat":-) Álházasság és egy idegroncs határán lévô kapustiszt tetézik a bonyodalmakat:-)
03. Az egyik srác, akinek civilben illegális ügyletei voltak, a hátára tetoválva egy térképet hordoz, ami "gazdaggá" teheti a régi "haverokat"! Ezek semmitôl sem riadnak vissza, hogy az útmutatáshoz jussanak! Egy off-road versenyen(az autót ki más, mint Éder készíti el) jut csúcspontjára a cselekmény!
04. Valaki hamisítja a bort Vasbogányban! A szitakötök(repülôsök) a katonákat vádolják, ezek meg amazokat! Nagy szüretelés, éjszakai "borôrség" és az "automata szölôszüretelô"(Éder alkotmánya) gondoskodik a nevettetésrôl:-)
A többi tartalmától eltekintek, mert még nem láttam mindet!
Ha megnéztem ôket, akkor röviden tudósítok...
Végre idetaláltam! :-) Külön öröm, hogy egy csomó AMF-es olajbogyó is idetévedt... :-)
Én is még általános iskolás voltam, mikor a sorozat ment. SZVSZ a legjobb magyar sorozat, amit valaha láttam. Viszaolvastam a topicot, és ha jól emlékszem, valaki azt írta, hogy drágák a jogdíjak. Azt kinek kell fizetni? Tul.képp kinek a tulajdona a sorozat?
Nekünk megvolt néhány rész videókazin, anno felvettük (Tank You, Bogdán koporsója, Computer-manőver, Frontszínház, Álca nélkül, meg amiben a szökött rabok voltak, annak nem emlékszem a címére) - ezekből a jó szövegeket az öcsémmel a mai napig kívülről tudjuk :-))) De mára az agyonnézet, dzsuvás, 14-15 éves kazettákat képtelenség lejátszani... De még nem adtam fel a reményt, hogy valahogy előcsiholom azt a pár részt azokról a kazikról :-)
Addig is tudna valaki írni egy listát a részekről, meg hogy kb. miről szólt?
A 3 részt, ami fellelhető, letöltöttem a DC-ről, elég siralmas minőségűek... ráadásul a korábbi részekre emlékszem kevésbbé, azok de jók lennének...
Hajrá Angyalbőrben! A DC-n fellelhető részeket megpróbálom leszedni. Nagyon jó sorozat volt, a könyv megvan természetesen :)
Tesóm pedig pont ott volt katona, a "vasbogdányiban" :)
onnan gondoltam h német, h eccer mintha őt láttam volna éjfél körül valamelyik német adód egy rövid reklámspotban, aköv. szöveggel: "ruf mich an! neunhunderneunzig vierdreidreivierdreidrei aaaach..." persze ez is alámondásos szöveg volt, úgyhogy:-)
Igen, Piszny Mónika fotómodell volt! A forgatás kezdete elött találták meg a Nelly szerepére! Egyébként nem volt jó hangja és nem beszélt szépen (nem, nem káromkodott), ezért szinkronizálták. De hát nem is ezért kapta ezt a szerepet. :)
Az a baj, hogy elég hülye betűkkel van írva, így az első betű nem látható rendesen, tehát vagy Piszny vagy Diszny Mónika, alatta zárójelben Vándor Éva.
Lehet, hogy cseh volt? :)
Csak érdekesség, de emlékszem, hogy AZT a nőcit szinkronizálták. Ki is volt írva, talán Vándor Éva? Azért az már komoly lehet, ha egy jó nőt le kell szinkronizálni :-))