Keresés

Részletes keresés

naakkormivan Creative Commons License 2004.12.06 0 0 594

Ez a népszavazás a magyarság ünnepe lehetett volna, ha Gyurcsány valóban a magyarság érdekét nézi és komolyan gondolja a megbékélést. Csak annyit kellett volna mondania, hogy mindenki menjen el és mondjon "Igen"-t. Nem ezt tette és ő tudja, hogy miért. Mindenesetre nyilvánvalóan azoknak a szolgálatában áll, akik rögtön tudták, hogy most újabb hatalmas pofont lehet adni a magyarságnak!
A FIDESZ is bűnös ebben! Ha nem veri szét a jobboldali pártokat az amerikai választási szisztéma lázálmát elérendő, akkor nem másfélmillió szavazót tudna csak mozgósítani! Ezen nagyon el kell gondolkoznia! És azon is el kell gondolkoznia, hogy valóban kontrollálni tudja-e a szavazások tisztaságát. Lehet, hogy már olyan kifinomult rendszer működik, amit már nem tud ellenőrizni!

Előzmény: ronintilla (593)
ronintilla Creative Commons License 2004.12.06 0 0 593

"azok a nyamvadtak, akik kierőszakolták ezt a népszavazást, szvsz pontosan tudták a két utóbbi EU-s szavazás kapcsán, hogy nem lesz érvényes!!!...Az emberek apolitizálva vannak..."

Na ez az! Fölösleges volt ÍGY, ilyen formában ez az egész! És igen, valóban apolitikus az emberkék többsége. Nem is lehet más, hiszen a magukat politikusnak mondók többsége már így - úgy de valamilyen módon lejáratta magát. csodálom azokat akik hisznek akár az egyik akár a másik oldalnak. Nem igazán lehet hinni egyiküknek sem....sajnos....én sajnálom a legjobban, hogy ez a helyzet 2004-ben Magyarországon.

Előzmény: Törölt nick (590)
checksum Creative Commons License 2004.12.06 0 0 592
Pénteken már csak nagyon késő este keveredtem vissza az internet-re és így utolért a kampánycsend. Egy mondattal mentegetőztem volna emiatt szombaton, de az is ki lett tiltva.
A mostani helyzetben úgy érzem nem lenne helyes, ha anyagi dolgokról beszélnék, ezért nem fejtem ki bővebben. Bocs.
Előzmény: andrej11 (573)
skorpio-m Creative Commons License 2004.12.06 0 0 591
nekem ue jutott az eszembe mikor meglátattam
Előzmény: Törölt nick (589)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.06 0 0 590
...egy nagyon kedves barátom keserű levéllel emlékezett meg a tegnap estéről: szomorú, mert most úgy érzi, hogy azok a magyarok, akik kint élnek, most "ukránok", "szerbek", "románok" maradtak...

...hát szerintem meg épp hogy MAGYAROK maradtak ennek ellenére!!!

...azok a nyamvadtak, akik kierőszakolták ezt a népszavazást, szvsz pontosan tudták a két utóbbi EU-s szavazás kapcsán, hogy nem lesz érvényes!!!
Az emberek apolitizálva vannak, úgy a gondolkodóbbak mint a nagyon megvezethetők jó része sem hisz már a hazugásáradatnak, s pontosan tudták sokan, hogy akár elmegy, akár nem, NEM LESZ hatása a folyamatra... 

Azt értem, hogy ezzel sajnos azoknak, akik bíztak ebben az állampolgárságban, és nem értették, hogy nem ez a megfelelő és valóban jó megoldás, azok most úgy érzik, hogy pofonvágták őket, DE KIK ÉS HÁNYAN???

azaz a szavazni elmentekből mindössze 1 428 358 (48,45 %) szavazott a NEM-re, és az aktív többség IGEN-nel voksolt!!!!
Ezt kell nézni, nem mást!

Ennyien meg mindig voltak más véleményen... s ezek közül is vannak, akiket csak átvertek, s távolról sem azt gondolják, hogy hálistennek(!) szerbek, románok, ukránok maradtak azok, akik OTTANI MAGYAROK!!!

...szóval ez a vége:mindössze 17% mondott nem-et, s ha ez mind zsigerből mondta volna, s nem a propaganda miatt, akkor is csak ennyien vannak a magyarság ellen... Sajnálom, NAGYON sajnálom azokat, akik nemzeti érzésükben bántva vannak... s szerintem az ilyen stólás "uraknak", akik úgy állnak, mint valami pap, most ebből nem keveset köszönhetnek:

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.05 0 0 589

Micsoda szarrágó beállítás ez minden igazsága ellenére:

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.05 0 0 588
...a sok jobboldali nyomás hatására kicsi híjján nem mentem el, s bár billegtem Patrubány Miklós hallatán a nem felé, végül én a két IGEN mellett maradtam, s nem maradtam passzív a KÁP ügyében...
Lester Murphy Creative Commons License 2004.12.03 0 0 586

Én meg csak annyit, hogy becsüljük meg azokat akik sok éven át megőrizték magyarságukat és méltósággal éltek hazájukban, ott ahol sokszor idegennek tekintették, megalázták és megverték őket.

Mi ne tegyük ugyanezt! Még csak képletesen se!

De ne tegyük ezt a magyarországiakkal sem, azért mert másképp szavaznak.

Jó lenne kicsit odafigyelni a másikra, újra egy normális Magyaroszágban élni, ahol nem ennyire megosztott a nemzet!

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.03 0 0 585
Nos, ugye röpke két óra mulva márkamánycsend lesz és azt hiszem holnap már nem nagyon beszélhet szabadon az ember... az utolsó szó jogán mégcsak annyit akarok mondani, hogy rettenetesen kiváncsei vagyok erre a népszavazás eredményre - függetlenül a végkifejlettől, mert ez akár megváltoztahatja a politikai közbeszédet is - vagy erre vay arra az irányba.
Lester Murphy Creative Commons License 2004.12.03 0 0 584

Mindkét kérdésre igennel szavazok!

deniboj Creative Commons License 2004.12.03 0 0 583
Mindkettőre egy-egy határozott NEM a válaszom.
ronintilla Creative Commons License 2004.12.03 0 0 582
Az ártándi határállomáson jó napja volt a román határőrnek. Azt mondja a turistának:
- Ma jó napom volt, átviheti, amit akar.
- Jó, akkor átviszem a határjelző táblát... kb....Brassóig...

Salétrom Creative Commons License 2004.12.03 0 0 581
Éljen az érvénytelen voks a második (állampolgáros) kérdésre!!! Ikszeljétek be mindkét négyzetet (vagy kört), így hozva az igen vagy a nem mellett vadul kampányolók tudtára, hogy erről a kérdésről IGY nem lehet dönteni!!!
ronintilla Creative Commons License 2004.12.03 0 0 580
A választási hadjárat idején kortesbeszédet mond a képviselőjelölt. Megállás nélkül szidja a kormányt, az országgyűlési képviselőket. Korrupt gazfickóknak mondja őket, akik csak lopni és hazudni tudnak.
Valaki megkérdezi a tömegből:
- És ön mit akar ellenük tenni?
- Tenni? Semmit! Be akarok jutni közéjük!

Tömören ennyi a véleményem a politikusok többségéről...
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 579
...pont amiatt, amit írtál: erre még törvény kéne, ami nem lesz... csak mocskolódás évekig...
Előzmény: Törölt nick (578)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 578
...csak a kérdés érzelmi, a következmény már nem...
Előzmény: Mr. Rustical (577)
Mr. Rustical Creative Commons License 2004.12.03 0 0 577

A dolgok megoldasanak mikentjerol lesz ido boven gondolkodni, mivel a nepszavazas IGEN kimenetelu eredmenye csak arra kotelezi a Parlamentet, hogy vlamilyen formaban megoldja a hataron tuliak szamara az allamplogarsag kedvezmenyes megszerzesenek a lehetoseget.

A koltsegekkel majd a torvenyhozasi folyamatban kell foglalkozni, es a koltsegvetesi celokkal nyilvan egyeztetni kell ezeket. Nyilvan tobbfele, -dragabb, olcsobb es akar koltsegmentes-  konkret megoldas elkepzelheto.

A konkret koltsegek merlegelese ezen a szinten folosleges, es kampanycelokbol folyik, nem masert.

A kerdes kizarolag erzelmi kerdes, eppen ezert van nagy jelentosege.

Előzmény: checksum (571)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 576

a te jogod, amit elvitatsz mástól ehez a hazához

??? én??? hol vitatom én el???

Ez lehetne végre az a gesztus ami újra egyesíti a nemzetet

...igen, jó lenne valami, DE EZ NEM AZ, mert ez abszolút jogi és erkölcsi nonszensz...

...én igennel kezdtem ezt a topicot...

...de ettől még jogi lehetetlenség...

Előzmény: Sir Balambér (563)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 575

És ez most már örök szentencia?

...nem, egyáltalán nem mérvadó, hanem döbnetesen primitív érvelésnak tartom...

Előzmény: Törölt nick (559)
maflatoxin Creative Commons License 2004.12.03 0 0 574

Ne higgy neki provokátor! Orbán megmondta egy fillérbe sem fog kerülni!

A határon túliak annyira gazdagok, hogy Ők hoznak pénzt számunkra, tehát nyereséges a dolog!IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIgen!

Előzmény: andrej11 (573)
andrej11 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 573
"A kettős állampolgárságnak lennének költségei. Megtippelni se tudnám, hogy ez mennyi, de valószínüsítem, hogy elérné, ha meg nem haladná, azt az összeget, amit a közalkalmazotti béremelés jelentett. (Függetelenül attól, hogy ki honnan kapná a nyugdíjat, stb.)"

Ezt mire alapozod? Megindokolnád?
Előzmény: checksum (571)
firstmaggio Creative Commons License 2004.12.03 0 0 572
Viszont aki gondolkodik, tipródik vagyis komolyan veszi magát és az ügyet az azoktól hánnya el magát akik ilyen lehetetlen lelki helyzetbe hozták őt és az egész országot!!!
Előzmény: Walter E. Kurtz (569)
checksum Creative Commons License 2004.12.03 0 0 571
Mentegetőzés: Nagyon ritkán szólok hozzá. Olyankor keresem csak a topic-okat, ha feldúlt vagyok. Így talán elnézhető, ha túl hosszúra sikeredett a következő szöveg.
Személy szerint napok, hetek óta tipródtam, hogy az állampolgárság ügyében hogyan szavazzak
Összefoglaltam, eredetileg magamnak.

Sok szempont van.
Gazdaságiak:
1.A Medgyessy kormány gyakorlatilag belebukott a közalkalmazotti béremelésbe. Még azok is, akik haszonélvezői voltak ennek az intézkedésnek, méltatlankodtak később a rossz gazdasági helyzet miatt és kárhoztatták a kormányt a - még általuk is - sikertelennek mondott gazdaságpolitikájáért (tisztelet a kivétel).
A kettős állampolgárságnak lennének költségei. Megtippelni se tudnám, hogy ez mennyi, de valószínüsítem, hogy elérné, ha meg nem haladná, azt az összeget, amit a közalkalmazotti béremelés jelentett. (Függetelenül attól, hogy ki honnan kapná a nyugdíjat, stb.)
A kettős állampolgárság eseteleges megszavazása esetén a kormány megitélésébe az „igen”-nel szavazók vajon belekalkulálnák-e, hogy bodicseket kapott a költségvetés (több évre előre).
2.Az EU-s csatlakozás után volt olyan ország, amelyik úgy döntött, hogy azonnal bevezetik náluk az euró-t. Magyarország a (mostani) lakosság számára egy olyan utat választott, amely kevésbé megterhelő az emberek számára. Ez, ahogy én látom, egy terv és ennek az átállásnak a „költségeit” több évre osztották el.
Az euró bevezetése, kizárólag gazdasági szempontból nézve, ugyanolyan horderejű lépés, mint a kettős állampolgárság bevezetése. Ez is több éves tervezést és fokozatosságot igényelne.
3.Az ország pillanatnyi helyzete az ország mostani lakóssága erőfeszítéseinek eredménye. Nem kevéssé a mostani nyugdíjas réteg munkájának az eredménye. Velük nem szolidárisnak kell lennünk, hanem velük kötelességünk van, mert tartozunk nekik.

(Nem utolsó sorban) emberiességi szempontok:
1.Egy politikai kockajáték eredményeként kerültek emberek egyik, vagy másik országba. Összetartozó családok, illeteve egy anyanyelvet beszélő emberek lettek egymástól elválasztva, hatalmi szóval. Önhibájukon kívül kerülhettek olyan országba, amely a gazdasági előrelátás és tervezés szempontjából szerényebb képességeket mutatott fel.
2.Létezik, még népcsoportoktól teljesen függetlenül is, szolidaritás érzése és segítőszándék a nehezebb helyzetben lévőkkel.

A határon túl élők azt várják tőlünk, hogy értsük meg a kirekesztettség érzetüket és fogadjuk vissza őket oda, ahova mindig is tartozónak érezték magukat.
Miközben mi a várható terheket a megvalósítás buktatóit próbáljuk, olykor talán hibásan is, modellezni, Ők egyedül a lelkiségre hivatkoznak. Vagy nem tartják figyelembe veendő szempontnak a gazdaságaikat, vagy a mértékét elhanyagolhatónak tartják.
Leegyszerüsítve: mi nem „szeretjük” Őket eléggé, ha gondolkodás nélkül és azonnal nem mondunk igent.
De vajon Ők „szeretnek-e” bennünket, ha csupán a lelkiségre hivatkoznak. Ha nem veszik figyelembe, hogy ez az ország eddig hány más országban lévő magyar anyanyelvű embert fogadott be, és csak „magyarságában megroskadt” embereknek nevezik azokat is, akik ezt (zokszó nélkül) elfogadták. Vajon „szeretnek-e” bennünket, ha egyesek (tisztelet a kivételnek) sértegetéssel próbálnak bennünket befolyásolni. Akkor, amikor egyirányú segítségnyújtás eddig is volt. Bár személy szerint én úgy gondolom, hogy sokkal sokkal több kellene.
Ha valóban lelkiségről lenne szó, akkor az a mondat is elég lenne, hogy valóban egy nép tagjainak érezzük magunkat és a lehetőségünkhöz (!) képest segítünk. Úgy, hogy figyelembe vesszük azt is, hogy a határon belül is élnek emberek, nagyon nehéz körülmények között. Olyanok, akiknek a nyugdíja, amiért éveken keresztül dolgoztak, olyan kevés, hogy alig lehet belőle (itt) megélni. Ők is kevéssé érzik, vagy egyáltalán nem, a szolidaritást. Vannak hajléktalanok, hontalanok, itt az országon belül is, nagyon sokan. Az Ő problámájuk sem lett az elmúlt 14 év alatt megoldva, pedig Ők is magyarok.
Azt gondolom, hogy valóban többet kéne segíteni a határon túliaknak annál, amit az eddigi kormányok tettek. Nincs köztük kivétel ebből a szempontból. Retorikával, nem lehet elfedni ezt a tényt. Ráadásul, a kormányzati felelősség szempontjából, kibicként kampányolva.
Arra mindenképpen jó ez a népszavazás, hogy az előtérbe hozta, mennyire fontos ez, és milyen sok emberenek.
Az pedig nagyon rossz, a rosszul megfogalmazott kérdés miatt, hogy viszályt szítt az emberek között. Kísérlet, „lelkiségben” ketté törni a magyar anyanyelvüeket.
Úgy beállítva, hogy vannak a „rendes” magyarok az országon belül, akik „igen”-nel szavaznak a kettős állampolgárságra, velük együtt a határon túli magyarok és a másik oldalon a számítgató „nem”-mel szavazók. Na ez az igazi trianon, és ráadásul ÖNKÉNTES !!! Önkéntes csonkolási kisérlet.
A megértés szelektív lenne? A határon belül élők közül nem mindenkinek jár a megértést ?

Az országon belül megbélyegzetté kellene tenni azokat, akik más tempót szeretnének a segítésben?
PEDIG CSAK A SEGÍTÉS MÉRTÉKÉBEN VAN VÉLEMÉNYKÜLÖMBSÉG ! Ez kiderült számomra az eddigi vitákból. A népszavazási kérdőíven azonban nincs olyan rubrika, hogy segítsünk, de a teherbíróság mértékében és minden segítségre szorulón.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy amikor azt írom, „ha valóban lelkiségről lenne szó”, ezzel nem azt akarom mondani, hogy gazdasági hátsó szándékot tételezek fel a határon túl élő magyarok részéről, hanem hogy a lelkiség más, mint az állampolgárság !!! Több is, kevesebb is.
Az ide vezető úton az első: a megértésnek legalább az igénye. Szerintem.
A mostani kormányoldal rákényszerült ezzel a népszavazással, hogy megpróbálja megérteni ezt a kérdést. Ez talán még a javukra válhat. De a többieknek is lenne mit megérteni. Szerintem.

Ez a történet ahhoz hasonlít nekem, amikor egy nő beállít a régi szerelméhez, akivel honapokkal azelőtt élt. Kitárja a kezét és azt mondja: „szeretlek, gyerekünk lesz ..”. A „pasinak” is kéne időt adni, hogy kitalálja hogyan s miként. Lehet, hogy eltelik egy-két nap, mire elindul babakocsit venni. Szerintem elmegy, de ki kéne várni, amíg magától. Az elkövetkezendő évek minősége függ ettől.
Elnézést kérek, ha valaki ezt a példát cinikusnak tartaná. Egyáltalán nem úgy érzem, sőt.
Előzmény: Törölt nick (549)
útlegeázodás Creative Commons License 2004.12.03 0 0 570

"de hát magyartól még egy gesztus is nehéz, roppantul nehéz."

Ez, így általánosítás. Mi az, hogy magyartól, egy gesztus is nehéz? Azokról a magyarokról is beszélsz (igy: magyar), akik igen-nel fognak szavazni. Amúgy a szász példád, valóban megfogott, jó lenne ha vasárnap szászok lennénk.

Előzmény: Thor (550)
Walter E. Kurtz Creative Commons License 2004.12.03 0 0 569
KÁP: IGEN
kórház: érvénytelen

üdítő nézni a bizonyítványmagyarázást a nemek esetében, azért csak van egy kis lekifurdalás, mondjuk én elhánynám magamtól magamat
Timna Creative Commons License 2004.12.03 0 0 568
látszik hogy erről a fórumról a normálisabb embereket már elűzték a jobbosok :)
Előzmény: Powersystem (567)
Powersystem Creative Commons License 2004.12.03 0 0 567

Így a helyes ha már nagymagyar vagy4 :-)

KÁP: 66 Nem, 101 Igen

Előzmény: originalqszi (564)
Thor Creative Commons License 2004.12.03 0 0 566

Elharapódzott itt a közönségesség, úgyhogy én a magam részéről befejeztem itt a hozzászólást. Mindenki tegyen lelkiismerete szerint, és kapja vissza mindenki egyszer még mástól, amit most elkövet.

Egy dolgot sajnálok csak itt, hogy Pixyben csalódnom kellett és sosem ismerkedünk már meg.

Előzmény: fotex2000 (565)
fotex2000 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 565

A határon túli magyar vezetők szerda esti parlamenti lelkizését megnézve teljesen világos, hogy több suskát akarnak az anyaországtól, valamint gyorsabb határátkelést.

Adjunk neki többet a lehetőségekhez mérten és felejtsük el a KÁP *-ot tetvesbe, mert csak fokozzuk vele a problémákat.  /7 db. különbőző országról van szó, hogy  csába lehet ezt egységesíteni???

Megoldás: EU van lesz mindenhol csak idő kérdése.   /még Szerbiában és Ukrajnában is/

NEM!!!!

NEM

originalqszi Creative Commons License 2004.12.03 0 0 564

Összesítés, a legújabbakkal (EZ A JÓ!!! EDDIG ROSSZUL SZÁMOLTAM, BOCSI!!!!):

KÁP: 66 Nem, 101 Igen
KH:   88 Nem, 76 Igen

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!