nem. este megnézem a hírekben, a teletexten, vagy ha gép közelben vagyok, a gépen az állást és attól függően szavazok.
ezen mi a meglepő? mint írtam már korábban, a hátam közepére kívánom ezt az egész demagóg hülyeséget. tudom, hogy ha érvényes a szavazás, akkor az igen nyer, így nem kívánom érvényessé tenni a saját nem szavaztommal. egyébként erről egy nagyon kedves barátom győzött meg és miután jobban belegondoltam, tök igaza van. én ezért változtattam meg a véleményem.
Na ezt nem értem.. egésznap otthon fogsz dögleni lesed a monitoron a részvételi arányt és kivársz..he? mér' nem mész reggel szavazni utána családdal valahova este pedig megnézed hogy mi lett?
de mondjuk inkább az a kérdés szerintem, hogy meg lesz-e 2 millió igen, mert az igenek nyerni fognak. Mert sajnos én úgy veszem észre, hogy nem megy el elég ember:((
Multinacionális vállalat ex-munkahelyemen a szlovák kollégákkal volt a legjobb viszonyunk. Úgy segítőkészségben, mint kedvességben, vendégszeretetben magasan verték a többieket. A kedvemért magyarul próbáltak beszélni, nem tudtam olyat kérni, amiben ne segítettek volna.
A kettős állampolgárságos népszavazásra visszatérve pillanatnyilag úgy tűnik, a különféle politikai színek alatt eltűnt a talán legfontosabb szempont, az erkölcsi.
Tök mindegy, ki mit gondol arról, személyesen felelős lehetne-e a határon túl élők bármilyen negatív diszkriminációjáért, vagy hogy melyik politikus vagy véleményvezér mit mond a kérdésről. Vagy hogy milyen gazdasági következményei lehetnek a kettős állampolgárságnak.
Gesztust tehetünk a határokon túl élőkért!
Kár, hogy erről olyan keveset hallunk-olvasunk.
ribizli
Én inkább úgy mondanám, hogy vannak politikai erők, akik a legolcsóbban a " magyarveszélyel" tudnak szavazatot gyűjteni. Aztán van egy setét réteg aki mindent bevesz. Nálunk pl. nekik szólt a 23 millió román.. :)
OFF
Vannak, akik utálják, maradjunk ennyiben. Különben a kint élő magyarok minden okot megadnak rá. :)
De ugyanígy vannak olyan magyarok is, akik utálják a szlovákokat.
Van valami fogalmi zavarod? Láttál te már profitorientált egyházi kezelésben lévő kórházat? Vagy te is a visszaállamosítási mantrán nőttél fel?
Amúgy tényleg az a legnagyobb bajom, hogy ezek kilopják a szemünket is, ha ráteszik a kezüket. Ha neked az a fixa ideád, hogy az a tuti, ha gyurcsányi cimborái majd mfb hitelből megveszik a kórházakat laborokat aztán "gazdálkodnak" ahogy megszoktuk tőlük akkor menj és szavazz nem-el. Nem vagyok a magántulajdon ellensége, de már láttam hogy osztogatnak-fosztogatnak víz és áramszolgáltatót meg nemzeti tankönyvkiadót, meg majd szerencsejáték rt.-t és tán kórházat. Tényleg piszkosul fontos, hogy én mint az ellátást igénybe vevő és én mint biztosításfizető közé beiktassunk egy ballib tulajdonosi réteget?.. Kecskére az autópályakartelt meg a káendhát.. Ebben az országban soha.
Igen. Kéne a privatizáció, de annak nem az a formája, amit most a kormány akar. Attól, hogy a Hárshegyet eladják szállodának, még nem lesz pénz gyógyszerre.