radio100jozsi: Akkor számoljunk, van egy pár Tihany-Ex, ez akkor 2, és van egy páratlan Szolnok-Ex, ami 1, ez összesen 3 , hogy lett ebből 4 járat?
Plusz még a Lillafüred/Borsod Exp. Tehát átlagosan a 4 kijön. (a szolnok csak munkanapi volt, a páratlan Ms-i csak "hétköznap", így egész évre nézve a 4 nagyjából stimmel.)
(az óraállításnál is, 3 helyett csak 2 belföldivonat indul 3:00-nál hamarabb
Ez külön történet. A téli időszámítás bevezése a Menetrendi Utasításban van szabályozva, abban még a 2519 nem szerepelt a kiadáskor, de (szerintem) táviratalig rendelkeztek erről is.
Carpy: Ha delelott van osztott idoszakja (azaz reggel 8 es delutan 1 kozott kiall, takarit, karbantart, vagy eppen hazamegy), akkor tovabb is dolgozhat, mint delutan 4, akar este 11-ig is.
Itt szombatról volt szó, amikor 15:30-kor megy az utolsó járat. Ilyenkor gondolom 5-16-ig lehet a szolija. Ha itt kellene egy 18-20 körüli kanyart csinálni, az már neheze(bbe)n férne bele.
Zsakfalu eseten beterest, nem zsakfalu eseten jaratrmeghosszabbitast, de van pelda a teljesen onallo jaratra is.
Nem akarom itt továbbragozni a témát, csak arra akartam rávilágítani, hogy a 72ezer forint -általában- nem egy önálló járatot jelent, hanem adott esetben csak egy-egy "kis" betérést, hosszabbítást, míg itt egy komplett járat indítását jelentené,
solymár vá.: a Napfény és a Szeged. Menetidő, Nohabbal 2:12 óra volt. Ma az IC cirka 5-10 perccel gyengébbet tud.
Helyesen 1-2 perccel gyengébb. (2:13-2:14), azaz lényegében azonos.
M44-419: Elég lenne a Filmmúzeumtól kölcsönkérni az "átkos" alatt forgatott közl. oktatófilmeket és főműsoridőben levetíteni a ker. csatornákon (tudom, hogy ez ábránd).
Szerintem egyrészt nem ábránd (társadalmi célú hirdetésként, 90%-os kedvezménnyel, az OKBT-utódjával, meg akár egy-egy biztosítócéggel karöltve nem kerülne túl sokba), viszont a fekete-fehér oktatófilmek helyett, a mai kor igényeihez, technikájához igazodva rövid, animációs spotokat kellene készíteni.
radio100jozsi: Nyári menetrend nincs benne, bár a tervezetét már én is láttam, így nem tudom miért nem fért már bele.
Én meg azt nem tudom, hogy miért kell arról írni, hogy láttál tervezetet...
Persze van pótlása a 6200-nak, Nyugatiból 5:25-kor a zinga Szolnokig, onnan meg 7:42-kor a Szeged-Nyíregy gyorsvonat.
Szombaton elég elindulni a 6:05-ös szegedi gyorssal, ott átszállni a személyre (ami szerintem olyankor nem inga lesz, hanem északis kocsik, amik közv. kocsiként tovább mennek majd Ni-re).
De van egy másik lehetőség: IC-vel a Keletiből Szolnokig, és ott átszáll az, aki a "kis" állomásokra megy. A 6-7-8 órási IC-ken általában van szabad kapacitás... Bár a 6200-6202 együttes megszüntetése szerintem is túl durva. Egy gyorsvonati pár/közvetlen kocsi szerintem még vissza fog kerülni, de ez csak saját, homályos megérzés, mert ennyi szabad kapacitás nem nagyon van az IC-ken. Majd meglátjuk, hogy az utasok hogyan reagálnak (mennek-e személy/átszállással, mennek-e IC-vel, mennek-e más időpontban közvetlen kocsival, mennek-e tiltakozni....)
Az már más kérdés, hogy a Szeged -nyíregyi gyors, ha 3 kocsival megy az már jó lesz, mert ez elindul Szegedről 5:20-kor, majd Kecskeméten osztódik Pest és Szolnok felé, majd Szolnokon tovább osztódik Miskolc és Nyíregy felé, tehát mennyi kocsi is megy Nyíregy felé:-)))
Szolnokon kap erősítést. Valószínűleg a 6709-ből akad majd az a stokk, ami felkerül a 7602-re.
csak a Bp-Szolnok részt törölték, itt az ingák pótólnak
Illetve az IC-kre/ről lehet átszállni.
De nemzetköziben érdekes még, hogy délután Miskolcról a 16:40-.es ózdi személy közvetlen koscikkal Bánrévéről Lenartovcébe is megy, majd onnan vissza az Ózdról a 19:32-es miskolci személyhez csatolva.
Egy szóló Bz lesz a közvetlen kocsi(k).
De azért a Göcsejes IC-ből gyors majd expresszt semmi nem múlja felűl.
Na majd azt kipróbálom, kiélhetem a csörgős vonatok sokaságát, mert csörgős IC-ként indulok, jközben csörgős gyorsozok is egy picit drót alatt, majd folytatom csörgős expresszként, és ezt ugyan abban az ülőhelyen ülve:-)))
Ezt nem fogod tudni kipróbálni. Nézd meg a zöld oldalakat is!
Én nekem ilyen új pár vonat nincs, akkor tessék mondani tisztelt MÁV RT, hogy lehet rossz könyvet kaptam?
Nem. A sajtóanyagban van a hiba. És nem csak itt. És nem csak most...
Carpy: Annyi butasag van a MAV korul, legalabb abba ne kossunk mar bele, ami ugy-ahogy esszeru dontes...
Stimt.
radio100jozsi: De találok 6200, 6202, 16102 (szombaton), 6104, 6106, 6108, 6000 vonatokat párosban törölve, na ezek nem a 30-35%-os utasszámról híresek még hétfő-csütörtök között sem.
Cegléd/Szolnok után megvannak a vonatok. A Ex694-es pedig lényegében egy gyorsvonat helyett lesz. A Tiszára is lehetett még terelni embereket.
Nem védem, mert nem értek egyet az ekkora mértékű irtással, de a jelenlegi helyzetben nem minden esetben tartható fenn ennyi párhuzamos vonat.
BahnScorper: EC Goldoni (nem lenne unalmas még több FS-kocsi nálunk...)
FS-kocsik, a nyári időszakban egy Dms-kocsi is!
IC Corvinus (gondolom ÖBB)
Nem, Keleti állítja ki. 802-...-805. plusz a keszthely-Bécs stokk nyáron GySEV, "télen" ÖBB 2 kocsival.
EC 174/175 (visszatér a DB Magyarföldre?)
Nein. Ungarische.
Ex Hasek (az az érzésem, hogy cseh lesz)
Tessék lottózni :) Csak egy első osztályú (keletis) kocsit nem találtál el :)
érdekel a Báthory és a Pannonia összeállítása is...
Báthory: Két birodalmi WLAB (Szaratov, illetve Szt.pétervár, a hét egy-egy napján), 2 keletis Bp, egy-egy Bc/WLAB PKP/Keleti felváltva. Győrtől/ig a soproni/celli stokk.
Pannonia: 1A+1B Bcsabáról, 1B CD (Lőkös-Prága), 2 B végig CD/CFR. A többi Bc és WLAB(mee) kocsik nyáron ZSSK is, a többi CD/CFR.
Az üveggömb elhomályosodása miatt felelősséget nem vállalok :)
bodecsabi: Ex vonatok. Akkor most kötelező a helyjegy vagy nem? Kicsi Ex vonatok. Akkor most kötelező a helyjegy vagy nem? Kicsi ellentmondásban van a menetrend és a sajtóközlemény (látom már más is észrevette).
Mindig az utolsó parancs az érvényes. Fakultatív helybiztosítás lesz az Exp-eken.
Ki lesznek cetlizve a fogalt helyek? Van erre a 29-05-ös kocsikban bármi is? Én nem nagyon tudok róla.
Én sem. De még van rá 3 hét, hogy pl. az ajtókra kirakjanak egy infótáblát.
Talán jobb lenne, ha lenne egy kocsi, amibe nem kellene helyjegy, míg a többi igen.
Az 1. osztályú kocsinál pedig lehet cetlizés.
Akárhogy is próbáltam a szerelvényfordulókat kitalálni, mindig az jött ki, hogy mondjuk a 20, 40, 150 vonalakon az Ex szerelvények reggel feljönnek Pestre, este Lemennek vidékre, közben a tárolón állnak.
A 40-46-150 egy háromnapos fordába forog össze (pécsi honállomással). De valóban csak napi 1-1 kanyarjuk lesz.
BahnScorper: 29-05??? Na, akkor valaki mesélje el, de k#rva gyorsan, hogy milyen kocsik mennek az expresszekbe, mert ettöl döbb-döbb-döbb...
Többfélék. Az Urpín (békéscsaba) és a 2107-694-...-693-2106 (Amicus) különösen kilóg a képből, pláne a záhonyi személyvonati kiruccanása...
mestska: Alacsony kihasználtság? undorító, aljas hazugság.
A megszüntetett vonatok jelentős részére igaz volt az állítás. Persze némely vonatra nem igaz az állítás. Viszont az is elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy ez a menetrend az, amit a minisztérium (mint megrendelő) jóváhagyott, tehát ez azt sugallja nekem, hogy a panaszokkal tessék a GKM felé fordulni.