Szeretettel várunk az Amway-el kapcsolatos kérdéseiddel, véleményeddel, de mielőtt leírnád azokat, kérjük, a bal oldalon található részletes kereső segítségével tájékozódj az adott témáról, hogy ne kerüljön újra és újra napirendre ugyanazon kérdés-válasz halmaz! Reklámozásra, tagtoborzásra a topic nem használható!
Köszönjük részvételedet!
Termékeladás szinte nincs is, mivel annak, aki valóban szereti a termékeket, sokkal olcsóbb 30-40 százalékkal olcsóbban vásárolni a belépés után.
Érdekes amit mondasz, nekem több olyan vevőm is van, aki több, mint 100.000 forint értékben vásárolt az 3 hónap alatt tőlem. Természetesen fogyasztói áron, tehát a 30-35% nálam maradt. Ezen kivül több olyan embert ismerek, aki nem épít hálózatot de minden hónapban beton biztos 200 pontjuk van, vevőktől.
Mert szegény ismerősömön olyan nagy a pszichikai nyomás a felső vonala részéről, hogy szerencsétlen még ekkora veszteséggel is elad a "ponttermelés" érdekében.
Ezt mondjuk undorítónak tartom. Az ilyen felsővonalak azok, akik egy idő után elszoktak tünni az üzletből, és valamilyen (cseppet sem meglepő) módon eltünik a szervezetük. Ezek azok az emberek, akik kihasználják az üzlettársaikat, ahelyett, hogy segítenék őket. Sajnos, ilyenek előfordulnak, egyébként ez nem fér össze az Amway üzleti alapszabályzatával, ha ez kiderül az ominózus felsővonalat kitilthatja a cég az üzletből.
Az első 4 Network21es gyémánt, a 5. Schwarz egyetlen magyar gyémántja, a Máté Gábor pedig a Gidofalviék szisztémájából való. Az utóbbi rendszerről én is rengeteg rosszat hallottam... De ez van...
Hoppá! A gyémántok közt egy ismerős, akiről nem éppen pozitív híreket hallottam már évekkel ezelőtt sem. A nevét nem mondom meg, neki is vannak személyiségi jogai. Ahogy elindult az emvéjes karrierje, hátat fordított a szüleinek (akiket én ismerek), és a millióiból nyugdíjas pedagógus édesanyjának valamiért nem jut. Ki érti ezt??? Nem állítom, hogy ezt az A-nél tanulta, de furcsa egybeesés. Azelőtt jó viszony volt köztük.
Termékeladás szinte nincs is, mivel annak, aki valóban szereti a termékeket, sokkal olcsóbb 30-40 százalékkal olcsóbban vásárolni a belépés után. Vagyis azt a fajta törzsvásárlói kört, amit a termékforgalmazók szeretnének kialakítani, éppen a magas árrés miatt képtelenség kialakítani. Majdnem minden MLM-rendszer egy törzsvásárlói lánc, vevők nélkül.
És itt még nem is szóltam egy másik súlyos problémáról. Tudjátok, én mennyiért vásárolom az Amway-termékeket? A termékforgalmazói ár feléért! Mert szegény ismerősömön olyan nagy a pszichikai nyomás a felső vonala részéről, hogy szerencsétlen még ekkora veszteséggel is elad a "ponttermelés" érdekében.
"...Mellesleg a Network21 anyagilag sem kap semmit az Amwaytől..."
Igazad van. A pénz mozgás nem az Amwaytől megy a N21 felé hanem fordítva.
Amúgy most kár is belemenni ilyen fölösleges részletekbe.
Nekem az a bajom ezzel az üzlettel, hogy lényegében nagy titkolózás közepette 100% sikert igérnek beszervezéskor, ami szerintük csak az akaraton múlik nem pedig az ügynök képességein és szociális-környezeti helyzetén. (Ilyen nincs!)
Ezzel szemben a gyakorlat azt mutatja (Az amwayesek is elismerték), hogy a nagy kiugrás csak 5%-nak sikerül.
Na most ezek szerint 95% bár akarta (hiszen belépet), de aztán mégse sikerült.
Erre adj magyarázatott, hogy hogyan lehet ez.
Miért nem "akart" 95% piszkosul meggazdagodni ha egyszer az olyan egyszerű?
És még ki se tértünk arra (szintén elismerik az Amwayesek), hogy tiszta termék eladásból nem lehet megélni csak hálózat építésből az meg így lényegében pilóta játék, mert a piac véges....
Szerintem nem jó a példád, mert nem a különböző szponzori vonalak forgalma érdekel, hanem az, melyik évben összesen hány termékforgalmazó volt nálunk.
Alig akarom elhinni, hogy ez az adatsor egyetlen hálózatépítőt sem érdekel, és tényleg senki se tudja. Nem érzitek, hogy mennyire abszurd, ha fogalmatok sincs arról, van-e tényleges létszámnövekedés?
(Az Amway központjában egyébként szintén érdeklődtem, de onnan sem kaptam meg a kért adatokat. Igaz, csak e-mailt írtam...)
Figyelj! Írok egy absztrakt példát, amin keresztül megérted.
Nézzük a McDonald'sot, ami szintén franchise rendszerrel müködik.
Oda mész egy Meki üzemeltetőjéhez, ő maximum azt tudja megmondani, hogy az ő üzletében milyen forgalom van, azt nem tudja, hogy az egy kilóméterrel odébb lévő mekiben mekkora a forgalom. Sőt, ha a Magyarországi McDonald's franchise rendszergazdát kérdezed, ő sem tudja megmondani, hogy a Német McDonald'soknak mekkora forgalma volt...
Hogy mi az összehasonlítási alap? Az Amway üzlet, egy úgy nevezett
személyes franchise rendszer, ami lényegében úgyanúgy müködik.
Ha tényleg érdekelnek az adatok, menyj be az Amway Hungáriához, vagy hívd fel a Gárdus Pétert, az ügyvezető igazgatót.
Hmmm. Annyit elárulok, hogy nem tegnap csatlakoztam, és nem is tegnap elött.
A másik vicc, hogy 4 gyémánt...
Kb. 2 hónapja voltam az Amway Hungária központjában. Az előtérben van egy nagy táblázat, ahol megvan az összes magyar Platina, Smaragd, Gyémánt, és Ügyvezető gyémánt neve, réztáblákba gravírozva...
Ott több mint 10 gyémánt volt, kb 6 jut most eszembe:
Kárász Cecília
Helényi Zoltán és Klára
Oláh Péter és Makai Katalin
Göncz Enikő
Tóth Árpád
Máté Gábor
Ügyvezető gyémántok:
Vágyi Jenő és Ildikó
Gidófalvi Attila és Katalin
Demeter János és Rachel
Hans és Eva Nusshold
Bármikor be lehet menni, és megnézni senki nem kérdez semmit.
Hogy nincs fejlődés? Érdekes az, hogy egy időben léptem be egy autónagykereskedővel együtt, ők a múlt hónapban lettek ezüstök...
Az egyik testvér vonalunkon van egy hölgy aki 3 hét alatt lett ezüst...
A szonzoraim 15%osok voltak, amikor csatlakoztam, a jövö hónapban leszenk rubinok... De ezt nem adják ingyen, dolgozni kell.
Jól meghülyítettek egy szekrénysor áráért??
Hmmm. Te szerintem életedben nem voltál még más irányú szakmai képzéseken...
Amikor a GKI Rt. egy 5 órás előadásért elkér 50.000 Ft+ Áfát, ehhez képest 3 napra a 25.000 forint bagatel összeg.
Akkor megismétlem. A Network21 '90ben jött lére, amikor Jim és Nancy Dornan, a nemzetközi terjeszkedés útjára lépett. Az Ök kb. 30 éves tapasztalataiból jött létre ez a független tudás bázis.
És ez csak 1 a Magyarországon müködő szisztémák közül.
Legjobb tudomásom szerint van még kb. 3-4. Köztük a Schwarzosok szisztémája,
a Gidófalvi, Máté Gábor, James gyémánt páros szisztémája, és még pár kissebb.
Mellesleg a Network21 anyagilag sem kap semmit az Amwaytől...
Figyelj már! Te vsz. zsír új vagy, ezért nem érted a lényeget.
A 90-es évek elején EGY évben volt NÉGY új gyémánt, a többi eredményt össze se lehetett számolni!
Akkor hol itt a fejlődés??
Jól meghülyítettek egy szekrénysor áráért??
A hétvégén volt a Network21 Budapesti Hétvégi szemináriuma. A számokról annyit, hogy az elmúlt üzleti évben több mint 30% volt, a forgalom tényleges növekedése, a CLOS régióban. (Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Románia). Ebben nincs benne az Ukrán piac nyitás forgalma. A cég globálisan 16%os növekedéssel zárta az elmúlt üzleti évet, ez kvázi 6,2 milliárd dolláros forgalmat jelent.
Mellesleg évente a ténylegesen csatlakozók száma Magyarországon 15.000 fő. A világon évi 3 millió fővel nő ténylegesen a piac. Nyílván a friss piacokon a növekedés gyorsabb (pl. most nem lehet kapni Román és Szlovák jelentkezési csomagot).
A növekedésről annyit, hogy az elmúlt üzleti szeminárium óta 2 új Rubin (köztük a Vértes András és a felesége Árvai Ágota), 3 új platina, 6 új alapítói platina, 1 ügyvezető platina,7 új ezüst, 3 új ÜVK, és 10 új VK volt, mindezek melelt egy új alapítói gyémánt, és egy új alapítói smaragd... Most ezek lehet, hogy nem mondanak semmit. Ezek elég nagy eredmények.
Egyébként a számokról egy kicsit. A Network21et hiába szidjátok a számok miatt. Hogy mindenkinek világos legyen. A Network21nek semmi köze az Amwayhez, olyan szinten, hogy egy különálló szervezet, ami a képzéssel foglalkozik. Tehát a Network21-es kazettákon azért nincsenek számok, mert ők sem tudják. Ők csak egy szponzor listát kapnak az Amwaytől, a számlázási címek miatt. Mellesleg, ha valaki dolgozni akar, az annak dacára is fog, ha másoknak megy, vagy nem megy. A maximális kapcsolat a két vállalat között, hogy a Network21es szemináriumra megvan hívva Gárdus Péter az Amway Hungária ügyvezető igazgatója, aki rendszeresen el is jön.
Én messze nem álltam annyira negatívan a kazettákhoz mint ti. Sőt, az elmúlt pár hónapban személyesen is megismertem szinte az összes embert aki bármelyik kazettán is megszólalt...
Sőt szemináriumról többször vittek Szegedről Pestre, oda vittek ahova kértem, teljesen ingyen, sőt útközben megálltunk kávézni, azt sem engedte hogy kifizessem, és ezt úgy tették meg, hogy semmi anyagi érdekük nem fűződött hozzá...
Ez így is volt 1992-ben és 1993-ban, amikor még valóban látványos létszámnövekedést mutattak a számok, grafikonok. Az akkoriban készült N21-es kazettákon még büszkén sorolják a számokat, adatokat, de azóta ezek az adatok szép lassan olyan üzleti titokká váltak, amelyeket még a Teremtőnek sem árulnak el, nemhogy nekem.
Én csak azon csodálkozom: a gondolkodni is képes, intelligens termékforgalmazók hogyan hihetik el, hogy az évenkénti átlaglétszám nem fontos adat, és semmit sem árul el erről az üzletről? Hogyan lehet valaki annyira fanatikus, hogy a józan paraszti ész máködését ennyire elnyomja valamiféle misztikus, vakbuzgó hit?
Ha valóban akkora "hatalmas fejlődés és növekedés" lett volna az Amway keretein belül, mint ahogy azt a különféle agynyúvasztótréningeken terjesztik, akkor ezekből az adatokból nemhogy nem csinálnának titkot, hanem egyenesen szórólapokon propagálnák mindenfelé!
Nem akarlak megbántani, de látszik, hogy nem vagy képben pedig csak olvasgatni kellen ezen a fórumon.
Ha neked ez kell akkor mondom:
100%, hogy az átlag Amway ügynök nem ismeri ezeket a számokat, mert pont ez a lényeg itt.
És igazad van tényleg nagy gáz van az Amway körül.
Ha most te komolyan követeled ezeket a számokat akkor nagyon nem vetted még észre mi a lényeg az Amwayel kapcsolatban, pedig szerintem nem igényel rendkívüli éles látást.
Én sem ezt állítottam, meg egyébként se bántó szándékkal írtam.
Viszont az aktív hálózatépítők igazán elárulhatnák már végre, hogy miért nem lehet ezeket a számokat elárulni. Ha meg ők sem ismerik ezeket az adatokat, akkor nagyon nagy gáz lehet... És ha nem is kíváncsiak rá, akkor még annál is nagyobb, mint amekkorára gondolok.
Szia
Egy cég adataiból megítéled: valóban korrekt-e a működésük
Egyből mindet?
Az éves pontforgalmat nem tudják a hálózatépítők, mert az az ellátó cég dolga. És az ö hatáskörébe tartozik. És azért sem lehet pontos mert ha innen ment egy két külföldi láb akkor az a forgalom is nőveli.
A belépők számával is ez a helyzet max. saccolni lehet és egy-két adatott összerakni, ha sok anyagot meghallgatsz:
Az első évben a belépők száma, ha jól emlékszem 200 000 ember a 3-ik évben 30 000
Talán egy Demeter kazettán volt úgy 4 éve, ha tévedek, azért mert nem emlékszem teljesen J
Ha megtudod most menyien vannak benne tudsz egy grafikont rajzolni magadnak.