Ha nagyon zavar az automatikus ajtózár, a szervízben 1 perc alatt megszüntetik.
Én magamnak csinálom, de kell hozzá ez-az. (pl. a Skodák elfogadása) ;-)
Egy ismerősöm Leonját megyek megnézni, mert egy hetesen szerinte koppan a váltókar minden fokozatban. Ez természetes ? (fémes hang, mintha vasnak ütközne a váltókar, de csak váltáskor. Menet közben nem zörög)
Hát beszámítva ne számíts túl sok jóra. Ezeket piacon 2.4-2.8 között hirdetik.
Ha 2.4-ért beszámítják, akkor alkudj erősebben az újra. Sztem télen gyorsan és sokkal többért te sem tudod eladni. És akkor még te sz.psz vele.
Tavasszal árultam az előző kocsim. 4.2-ért hirdettem (100k alkut betervezve). Egyetlen telefont sem kaptam! Engedtem egy százast, és kivettem a 3 garnitúra felniből 2-t, így 3980 lett a kocsi kikiáltási ára (+felnik, ha kell). Egyfolytában csörgött a telefonom! A vevő meg végül 4M-ért vitte el mindenestől. Mindketten elégedettek voltunk... :-)
Egyszer már kérdeztem, de meg kell kérdezzem még egyszer, hogy szerintetek mennyit kérjek a szép piros Seat Leon 1.6 16v Spirit kocsimért?? 2002.07. havi és 45.000,- km van benne. Valaki tud valami árat mondani? Seatéknál azt mondták, hogy jó áron beszámítják. Simán kiröhögtem őket amikor kitalálták az árát.
Az nem szamit soknak :-) Az meg szerintem tok mind1 hogy hol ismerkedik az ember (a neten max nagyobb a roziko kulalakilag :-)). A lenyeg hogy egymasra talaltatok!
Április 23 soknak számít? Amúgy igazi Fórum-házasság, itt ismertük meg egymást a cikis topikban. (Miközben pont arról regéltem, hogy milyen szánalmas dolog ha valaki a neten próbál felszedni csajokat.) :o)
Örülök, ha tudtam segíteni. Aki CD tárat néz ajánlom az Alpine MP3-as tárat, 60-70 körül beszerezhető.
Érdekes, hogy egy alap alpine MP3-as feljegység ennél jóval drágább?! Persze ami nálunk 84eFT az németben 60eFt az amiknál meg átszámítva 40eFT. :(
Hmm, kicsit karcos a dolog... Bar, ha tud valami olcson szerezni jo CD-tarat, akkor OK. En neztem itt szhelyen egy helyen vadi uj SONY cd-tarat, de elegge elgondolkodtam most, illetve meg van egy fuggoben levo gyari tar. Amugy a SONY 50-rol van learazva 20ra... Lehet megis meg kellene venni plusz egy adapter? :) meg teli gumi is kellene.... Hmmm
"SEAT Adrenaline Power Box - TDI tuning gyári garanciával (2004. november 14. 08:02)
A modern dízelmotorok, sokat finomodott járásukkal és bődületes nyomatékukkal, sportos autókban is létjogosultságot szereztek. Ám a könnyen tuningolható turbódízelek utólagos teljesítménynövelését elutasították az autógyártók és az importőrök. A SEAT vezérképviselet most elsőként, egy kimondottan TDI motorokra szabott tuningprogramot vezet be Magyarországon.
Az Adrenaline Power Box igen jelentős teljesítmény-, és nyomatéknövekedést eredményez. A változás modelltől függetlenül nagyjából azonos arányú. Egy gyárilag 103 kW (140 lóerő) teljesítményű és 320 Nm-es legnagyobb forgatónyomatékú Altea 2.0 PD TDI 122 kW-ot (166 lóerőt) és 380 newtonmétert ad le Adrenaline Power Box-szal.
Bármely TDI motoros SEAT tuningolására alkalmas a rendszer, az Ibiza 1.4 PD TDI-től a 130 lóerős PD TDI Alhambráig. Egy 90 lóerős és 210 Nm nyomatékú dízelmotor az átalakítás után 105 lóerős, nyomatéka 260 Nm. A Leonban és a Toledóban is igen népszerű 110 lóerős TDI-ből az Adrenaline Power Box-szal 135 lóerőt, és 285 Nm maximális nyomatékot lehet kihozni.
Még a 84,4 lóerős literteljesítményű SEAT Ibiza Cupra TDI teljesítménye is növelhető a rendszerrel, az eredeti 118 kW/160 lóerőről 139 kW-ra és 189 lóerőre. A nyomatékcsúcs 330 Nm helyett eléri a 396 newtonmétert. Az Adrenaline Power Box nem a minél magasabb csúcsértékekre hegyezi ki a motort, hanem az eredetivel párhuzamosan futó nyomaték- és teljesítménygörbével minden fordulatszám-tartományban erősebbé és rugalmasabbá teszi az autót.
Az Adrenaline Power Box szigorúan a gyári tartalékok kiaknázását szolgálja, az erőtöbblet nem terheli túl a hajtásláncot. Az importőri és márkakereskedői hátterű TDI tuningprogram nem veszélyezteti a gyári garanciát, az összes egyéb utólagos beavatkozással ellentétben.
Beszereléssel együtt bruttó 220 000 forintba kerül az Adrenaline Power Box, az ár a modellektől függően egészen kis mértékben eltérhet ettől az összegtől. A SEAT Adrenaline Power Box kifejlesztését az osztrák PBOX Austria Gmbh. végezte, amely cég kiváló minőségű termékeivel vált ismertté ebben a gyakran komolytalan és felelőtlen megoldásokat kínáló ágazatban.
A márkakereskedői hálózatban elvégeztethető TDI tuning is fontos eleme a SEAT importőri stratégiájának, amelyben nagyobb szerepet szán a dízelmotoros SEAT-oknak. A modern dízelek arányának növelését elősegíti a dízelek és a hasonló teljesítményű benzinesek közötti árkülönbség mérséklése, ami az Altea esetében már megvalósult, és amire a jövőben is jó esély van."
Üdvözlet a Seatosok között :)! A 105 paci megvan, de jó pár ezer km, mire az elektronika szabadjára engedi a gépet, és döngethetsz ezerrel. Hozzáteszem, ha jól tudom. Ha nem akkor javítsatok ki PLS!
Átvételnél főleg mechanikai dolgokra figyelj. Nekem pl. a tolótetőnél volt egy törött műanyagizé, ami miatt a belső kárpitozott rész szorult. Már átvételnél feltűnt, de azt hittem, csak nincs bekopva. Aztán a 2 órával a szalonból való kigurulás után a fejelre esett :-( Garanciában cserélték, javították, és igazándiból nem létfontosságú alkatrész. Érdemes megnézni a kartámaszt, kesztyűtartó-ajtót, pohártartót stb...
Hibák, amik nálam jelentkeztek:
1. Tolóablaknál törött volt a műanyag izé
2. Egyszer kiakadt az első kartámasz, garanciális csere
3. Eltört a rugó a pohártartóban, pár ezer forintból cseréltem
4. Kiment egy biztosíték, így a központi zár kontakthibás volt, ill. nem működött. Seat mobilitásgarnciás kocsi kijött, végigmérte a biztosítéktáblát és kicserélte a biztosítékot, mert csak szemmel nem látható szálszakadás volt, ami miatt hol volt kontakt, hol nem.
Mobilitásgarancia: eddig kétszer használtam. Egyszer a fenti biztosítékosdinál, ami pesze hétvégén jött elő, szerviz zárva, a kocsit viszont nem tudtam bezárni. Másodszor szög ment a bal első gumiba, és fel kellett rakni a pótkereket, viszont öltöny-nyakkendőben és szakadó esőben nem volt kedvem kereket cserélni. Mindkét alkalommal 20 percen belül (Budapest) jött a sárga angyal (Magyar Autóklub), és ingyen volt a segítség (persze borravalót azért adtam :-)
"Akkor mi a túrónak csinálnak télinyári hibridgumit??"
Azért, mert el lehet adni.
Én egyszer vettem egy használt kocsit, amin ilyen gumi volt.
Tapasztalatom szerint a téli-nyári gumi se nyáron nem jó, se télen. Száraz úton még elmegy, vizes és havas úton nagyon csúszik. (Ha jól emlékszem Toyo márkájú volt.)