Mivel nincs itt más, csak röviden: a Desirok a Bp-Esztergom vonalon járnak. Hogy miért ott, arról itt komoly viták voltak. Összesen 13 db van belőlük, mindenkinek volt egy kis agymenése, hogy hol járjon /olykor kicsit részlehajlóan/, és végül ez a döntés született.
Pletykák szerint még vesznek 4-5 db-ot, hogy a most ide besegítő orosz csodák /Usgyi-k/ kiválthatóak legyenek innen.
A pályasebesség még most is a régi, annyi változás volt, hogy az Északi összekötő /vagy ki hogy ismeri/ most 40-nel járható a korábbi 20 helyett. Állítólag fognak valami apró javításokkat csinálni, néhol 80-ra akarják emelni a pályasebességet, meg egy új híd is kellene a jövőben, csak senkinek nincs rá pénze.
>>A megoldás: Regionális vasút: Fiúk, itt a pénz, hozzatok ki belőle minél többet! (Ne az legyen, hogy ennyivel kevesebb vonat járjo jövőre!!!)
Na jó, de a regionális vasút kap egy eszközállományt is, ami olyan amilyen. Például kapnak Usgyikat. Nem rossz motorkocsi, a konstrukció sem olyan rossz, csak elképesztő célszerűtlen megoldások vannak benne és némileg szét kell szedni és újra összerakni. Ha valaki ezt megcsinálja, akkor lesz egy Desiro szintű motorvonata, csak a regionális vasút nem fogja tudni megcsinálni.
Sziasztok,
Finnországban élö magyar vagyok, onnan a távolból próbálom, amennyire tudom, szemmel tartani a magyar vasúti fejleményeket. Nemrég valaki küldött nekem egy képeslapot, amelyen az új Siemens-Desiro (6342 003-4) motorvonat két egysége látható 2003. szept. 27-én Pilisvörösváron. Meg tudja valaki mondani, mit keres ez a szuper szerelvény pont Pilisvörösváron? Budapest-Esztergom között a tavalyi menetrendi évben még szinte mindenütt 60 km/h volt a pályasebesség, Solymár-Piliscsaba között 50... Vannak/lesznek ott olyan jelentös pályafelújítások, amelyek ennek a motorvonatnak a kapacitását kihasználhatóvá teszik?
Ugyan van menetrendjük a 933xx -vonatoknak, meg a 407xx-eknek is, de vagy pontosan jön, vagy sokat késve, ezt előre nem lehet megmondani:-) Valamikor jön az egyik pár, és máskor jön a másik:-) Sajnos többet én sem tudok. Olyan 3 körül készíthette a képet RwMan a fényviszonyokból ítélve.
Nos én legszivesebben Vizsy Ferin és csapatán verném le port, de ők nem az én súlycsoportom. "Egyszerű" utasként csupán a végeken lévőkkel találkozok, ahogy 120 millió fizető utastársam is. Számunkra az ÖSSZES minőségi nem megfelelőség itt keletkezik. Ti, vasutasok, mindig hivatkoztok arra, hogy nem kapjátok meg a szükséges információt, miért titeket bántalak.
A MÁV-os végrehajtást jellemzi egy fajta rövidlátás. Személyes sértéként fog fel minden panaszt. A Keletis Giziknek is el lett számtalanszor mondva, hogy ne álljanak neki utasítást magyarázni, mert nem megy az nekik. Nem ők írták, és hozzám hasonlóan ők sem tudják ki írt és hogy gondolta. Mégis félnek felterjeszteni...
Márpedig TI hiába jelzitek a szolgálati felsőbbségnek, ha állomási szinten MINDEN ügy elakad! A felső szintekre semmilyen információ nem jut ezekről fel. Ezért hasznos a fórum...
Visszatérve a (nemzetközi) pénztárosokra. Az ő munkájuk betanítása legfeljebb egy napot szabadna tartson, nemzetközinél egy hetet. Ehelyett meg a fejükbe vernek ezer dolgot és csak 1-2-t képesek megjegyezni belőle, az utas meg 0,5-1-et... Kinek jó ez?
A Vista utazási irodában internetes gép előtt ül a néne. Ha nem tud valamit, akkor nekiáll és kutat a neten. A MÁV-nál meg széttárják a karukat: "... én még Müncennél messzebbre nem adtam el jegyet! Észak-Írország nem Írország része???"
Az északír vasút nem reagált az e-mailre, ahogy díjszabási kérdésre pl. a finn sem... Maradt (volna) a MÁV...
Nem kell beülni a pénztárban, elég a pult előtt, vagy az ügyelelten ücsörögni és "fülelni"...
Megítélésem szerint a MÁV-nál pályakezdő értelmiségi csak kapcsolatokkal kerül rögtrön magas beosztásba. A földi halandók állomáson kezdenek: lássd kkalmi, HáBé stb...
Akár hiszed, akár nem, de nem én vagyok a legnagyobb veszély a MÁV végrehajtására, sőt!!! Nekem legalább vannak működőképes elképzeléseim! Azért ez a főiskolát/egyetemet végzettek többségére nem áll!
Hidd el, én vezetőként is beállnék heti egy napra valahová "végrehajtani", sőt ez kötelező lenne a teljes csapatomnak... Fognak engem szeretni nagyon!
"A GKM - es dolgozó az ímélcímére várt ötleteket, és..."
Előre is elnézést kérek a topichigításért, egy idevágó rövid idézetet szeretnék közölni, stílszerűen Moldova Györgytől.
"Pottornyai megbántódott, és epésen megjegyezte.
- Ha jól értettem, maguk egyetlen fillér beruházás és külön anyagfelhasználás nélkül szeretnének legalább négyszáz százalék haszonhoz jutni a zaccból?
- Csak azt felejtette ki, hogy minden kockázat nélkül, egyébként már kezd úgy beszélni, mint egy igazi szakember.
Pottornyai megsemmisítő gúnnyal folytatta.
- Ebben az esetben csak egyet tudok ajánlani: a kávézaccot csomagolják át, és adják el valódi kávénak!
Löffler megdöbbent, egy pillanatig eltöprengett, aztán felcsillant a szeme, és megszorította Pottornyai kezét.
- Ez az, professzor! Látni, hogy maga nem kártyán nyerte a diplomáját."
Mi az, hogy a létszám kiváltása? Vö "életfunkciók kiváltása". Mert ezeket az embereket áthelyezni sem lehet sehova meg nem is biztos, hogy máshol kellenének. Hova helyezel át valakit Vésztőről, vagy Romhányból? Mert ha messzebbre az burkolt elbocsájtás, illetve úgy is meg lehet csinálni, hogy a dolgozó inkább önként menjen és ne fogadja el az új munkakört. Dévaványáról át lehet helyezni valakit Kisújszállásra is és nem fizetni a volánbérletet és Gyomára is.
GKM - es dolgozó pedig szó szerint ezt írta:
Igen ám, de személyi jellegű kiadásokon lehetne csak érdemleges összeget fogni, azt meg szintén nem lehet (szakszervezeti tiltakozás + létszámkiváltó beruházások fedezethiánya).
Ebből látszik, hogy a szakszervezeti tiltakozástól félnek, az pedig a létszámcsökkentés minden formájánál lenne.
>>vannak mindig mindenütt betöltetlen státuszok...
Azok vannak, csak kérdés, hogy azokra szükség van-e?
>>Csak történjen már VÉGRE valami mellékvonal fronton...
Történni fog. Például lehet, hogy kevesebb autópálya-felüljáró épül a jövőben...
Elvileg napi két pár Sopron-Fc tehervonatot visz, ebből az egyik esik a kevésbé sötét napszakra. Ha jól látom, a szerelvény, amin volt az a hírhedt 40761.
Csatlakoznék seTTebello kérdéséhez. Én is szeretném megnézni a darabot, ehhez jó lenne tudni mikor közlekedik a Déli összekötő hídon avagy Kelenföld környékén.
A megoldás: Regionális vasút: Fiúk, itt a pénz, hozzatok ki belőle minél többet! (Ne az legyen, hogy ennyivel kevesebb vonat járjo jövőre!!!)
Pl. Kevesebb kalauz, helyette KN-es közlekedés Körösnagyharsány felé. Vagy fordák áttervezése, és lehet, hogy minimális pluszráfordítással kijön még egy vonatpár.
Vagy bezárunk egy pénztárat, jegyárusítás az ABC-ben, a megspórolt pénzből először veszünk jegykiadó automatát, majd utána évben rendberakjuk az állomást.
EU-s pénzekre pályázunk. Önerő, államkassza, önkormányzatok összefogva aztán valamit talán nkihozunk belőle.
A létszám kiváltása megtörténhet, vannak mindig mindenütt betöltetlen státuszok... Csak történjen már VÉGRE valami mellékvonal fronton...
kombi!
Ezt olvasni is rossz! Komolyan mondom nem értem, hogy a leírtak ellenére hogy sikerül néha egy-egy vonatot elindítani... :((( Egyébként mennyi a BILK-nek az elméleti éves kapacitása? Csak hogy tudjam hová tenni az általában ilyen számmal jellemzett külföldi terminálok sorába...
DGKUm!
Kár, hogy csak egy kutyátok van! Ha róla van szó, mindjárt olyan bőbeszédű leszel! :)))
MÁS!
Én Londonba rendszeresen 20 perccel korábban érkeztem északról vonattal. De be sem mondták, és sokszor ki sem írták...
oldmumus!
Lehet, hogy nem is Taurussal akart menni a gyerek, de Stromajer csak azt engedte... Na ja, az legalább kinéz és megy valahogy... Elsőre úgyis minden mozdonyos út nagy élmény...
Tudtam, hogy a stílusom miatt nem leszek népszerű.
A stílusod - rövidre fogva - minősíthetetlen. Visszakerestem egy icipicit, a 126283, 126880, 126887. számú hozzászólásaid borítottak ki egy kissé. A végeken dolgozókon szeretnéd elverni a port, a hülye személypénztároson. Ő abból dolgozik, amit megkap. Ha egyszer nem kapja meg a munkájához szükséges információkat, akkor honnan tudná? Ha oly nagyon szeretnéd tudni, hogy az ED jegyed érvényes-e Írországban, miért nem keresed meg közvetlenül az adott vasúttársaság illetékesét? Leginkább e-mailben, így nyoma marad. Kinyomtatod, ha mégse igaz az információ, lobogtathatod a kalauznak. De könnyebb a nemzetközi személypénztárost szidni, mert "ő kéznél van". Ha már ennyire okos vagy, szívesen elintézem Neked, hogy egy napra beülhess a pult mögé, ott aztán megcsillogtathatod a tudásodat!
A közlekmérnökökről(és általában az újmódi menedzser-típusú vezetőkről): épp elég baj, hogy a főiskola/egyetem után rögtön megkapnak valamilyen vezető pozíciót, úgy, hogy a beosztattai munkájáról fogalmuk sincs! Szívunk is emiatt rendesen. Remélem, mire elvégzed a sulit, annyira megutálod a MÁV-ot, hogy nem jössz ide dolgozni.
A többiektől meg elnézést, hogy kissé szószátyár voltam, kellően felbosszantott Gergő barátunk jó pár kirohanása. Írtam egy jóval durvább hozzászólást is, csak a normális topiklakók miatt nem tettem be, meg nyár eleje óta az indulataim is lecsillapodtak.