Keresés

Részletes keresés

phantomII Creative Commons License 2004.11.19 0 0 6259
Gondolom fényes fehérről van szó, mert azzal van az általad említett probléma.

Alapozni kell, 2-3 vékony réteg fehérrel, majd 1-2 vékony réteg fényes fehér pont úgy fog fedni, ahogy megálmodtad.

Szánj rá időt és olvasd végig a topicot, mert telis-teli van ilyen kérdéseknek a megválaszolásával.
Előzmény: Lord EDDY (6257)
jakoa Creative Commons License 2004.11.19 0 0 6258
Szerintem érdemes először (világos) szürkével alapozni, ha lehet, akkor inkébb mattal, mert azt vékonyabban lehet felvinni. Ezután a fehérnek már kellően kell takarnia. Szerintem /(c) RTLKlub/
Előzmény: Lord EDDY (6257)
Lord EDDY Creative Commons License 2004.11.19 0 0 6257

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a FEHÉR festéket milyen technikával kell felhordani???

Ezzel a színnel már sokat szenvedtem, és vagy nem takart megfelelöen, vagy 2x nagyobb lett a végeredmény :(((

talpfaszámláló Creative Commons License 2004.11.19 0 0 6256

Tisztelt Fórumlakók!

Az Első Pécsi Ifjúsági Vasútmodellező Klub nevében ezennel minden vasút és modellbarátot tisztelettel meghívok a 2004. november 27-28 között megrendezésre kerülő Pécsi Vasútmodell Kiállításra.

Részleteket honlapunkon olvashattok. ( www.epivk.hu )

black eagle Creative Commons License 2004.11.17 0 0 6255
Kösz megköszönném.
Előzmény: szani (6252)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2004.11.17 0 0 6254

http://www.aviation-history.com/index-engine.htm

Lehet, hogy titeket is erdekelni fog.

szani Creative Commons License 2004.11.16 0 0 6253

a Maquette ezt adja a T-34 kittjeihez és azokról nem találtam rossz véleményeket

így néz ki az öntőkeret

http://misc.kitreview.com/armourreviews/images/t34100reviewsp_track.jpg

és így összerakva:

http://basic1.easily.co.uk/05800C/03D03B/sadlerinditrackass.htm

Előzmény: vlevi (6250)
szani Creative Commons License 2004.11.16 0 0 6252
valamelyik modell&makett-ben volt erről egy cikk , holnap ha megtalálom beírom neked, de addigra valamelyik álcafestés szakértőtől kapsz használhatóbb tanácsot :)
Előzmény: szani (6251)
szani Creative Commons License 2004.11.16 0 0 6251

még soha sem csináltam , de ahogy emlékszem a még nem teljesen megszáradt festéket kell enyhén hígítós lapos ecsettel óvatosan visszamosni az élek mentén.

azért ne a nehezen beszerzett és összerakott Hasegawa kitteden kísérletezz! :)

Előzmény: black eagle (6248)
vlevi Creative Commons License 2004.11.16 0 0 6250

http://www.squadron.com/ItemDetails.asp?item=MQ35021
Szerintetek ez a T-34 lánctalp milyen?
Hol lehetne hozzájutni?
Szeretném ui. ledobni a Tamiya T-34ről a gumi lánctalpat, és ennyit még megérne a dolog, de 5-6eFt már biztos nem.

Esetleg érdekelne, van-e aki lecserélte T-34 szemenkénti lánctalját valami jobbra, és most nem tud mit kezdeni a régivel.

black eagle Creative Commons License 2004.11.16 0 0 6249
ja álcázófestés foltjainak színét
black eagle Creative Commons License 2004.11.16 0 0 6248
hogyan?
Előzmény: szani (6247)
szani Creative Commons License 2004.11.16 0 0 6247
lehet :)
Előzmény: black eagle (6246)
black eagle Creative Commons License 2004.11.16 0 0 6246
Helo azt szeretném megkérdezni lehet e ecsettel homályosítani a terepfoltok szélét?
rezgaras Creative Commons License 2004.11.16 0 0 6245
phantomII írta:

> matricalágyítóval gazdagon ellátni a matricát, alákenni, felékenni, TOCSOGJON benne! Majd rövid sörtéjű, "kemény", lehetőleg lapos ecsettel lenyomkodni

Kösz az ötletet, majd kipróbálom.
Előzmény: phantomII (6242)
DOOMER Creative Commons License 2004.11.15 0 0 6244
valóban ezt tanácsolja és így is próbáltam eddig is, csak nem akart összejönni... mint mondtam amikor rákentem a glossra a mattot, nem lett matt, ez volt a gondom.
Előzmény: rezgaras (6241)
vlevi Creative Commons License 2004.11.15 0 0 6243

A matt festékeknek nagyobb a szemcseméretük emiatt a fénytörésük más, máshogy látszik a fényvisszaverődés.

A nagyobb szemcseméret miatt a felülete "rücskös", amibe a matrica nem tud belesimulni, és az a fénylő réteg nem más, mint a matt festék és a matrica közötti levegő.

Ezért van, hogy festeni fényessel célszerű, utána matrica, aztán matt lakk.

A végén kakkozni mindenképpen kell, akkor is, ha fényes felületet akarsz, mert egyrészről a matricát ez védi, másfelől a lakkozással egységesen fényes lesz a matrica és a festett felület is.

Elég vacakul néz ki egy matt tankon a selyemfényű matrica, vagy egy csilivili autón a matt rajtszám.

Előzmény: phantomII (6242)
phantomII Creative Commons License 2004.11.15 0 0 6242
Én azt tapasztaltam, hogy matt felületen nem fekszik fel a matrica tökéletesen, és emiatt vilagosabb marad az a rész, ahol ott a fóliája. És ezen nem segít az sem, ha akárhányszor lefújják utána mattal!

Ezen azért lehet segíteni, (végszükségben), ha nincs lehetőség a fényes alálakkozásra. Gunze matricalágyítóval gazdagon ellátni a matricát, alákenni, felékenni, TOCSOGJON benne! Majd rövid sörtéjű, "kemény", lehetőleg lapos ecsettel lenyomkodni, szinte ráverni a matricát a felületre, hogy minden levegő kimenjen alóla.
Előzmény: rezgaras (6241)
rezgaras Creative Commons License 2004.11.15 0 0 6241
DOOMER írta:

> (gloss-matrica-matt sorrend)

Az jó, mert minden festésrôl szóló könyv így tanácsolja ;-))))

Én azt tapasztaltam, hogy matt felületen nem fekszik fel a matrica tökéletesen, és emiatt vilagosabb marad az a rész, ahol ott a fóliája. És ezen nem segít az sem, ha akárhányszor lefújják utána mattal!
Előzmény: DOOMER (6240)
DOOMER Creative Commons License 2004.11.14 0 0 6240
na végre!! :)

ez eccerűen codálatosz lett. szinte nem is látszik a matrica csak ha nagyon megnézem magamnak. és nem is olyan fényes, jó kis matt. (gloss-matrica-matt sorrend)

még annyi, hogy ezt követően jönnek az átfestések vagy ez előtt? (mármint a hígított). gondolom most, mert a felfestett jeleken is látszani kell a "környezet hatásainak"...

köszi mindenkinek még egyszer.
phantomII Creative Commons License 2004.11.14 0 0 6239
Akkor ezért jó pisztollyal, mert már a levegőben elkezd száradni, s a felületen is kapja a légáramot!

tegyél magad elé egy PC ventilátort vagy egy régi keletnémet hajszárítót (azt a kis laposat, annak gyenge a légárama) és úgy ecseteld hogy közben fúvatod.
Előzmény: DOOMER (6238)
DOOMER Creative Commons License 2004.11.14 0 0 6238
köszönöm a tippet, bejött valamennyire. valóban mattabb lett, ha gyors szárításnak vetem alá.
Előzmény: prepo (6236)
DOOMER Creative Commons License 2004.11.14 0 0 6237
najó, nem akarom hogy ennyire komplikáljam itt a helyzetet, köszi a segítséget, majd megoldom valahogy.

de ezt azért ideírom a kísérleteim eredményeit, hátha valakinek segít:

a következő a sorrend mattságban:

1. matt lakkozott matt festékes felület (festék volt előbb, ez a legmattabb)
2. matt lakkozott festetlen felület
3. matt lakkozott gloss lakkozott felület (gloss volt előbb)
4. gloss lakkozott matt festékes felület
5. gloss lakkozott matt lakkozott felület (matt volt előbb)
6. gloss lakkozott festetlen felület (legfényesebb)

(matt lakk: MM/Testors 4636 flat clear acryl)
(fényes lakk: MM/Testors 4638 gloss clear acryl)

ecsetes festéssel. a lakkokat víz, alkohol nem oldja, csak erőbehatásra (törlés), aceton enyhén fehéren kicsapja (magát a műanyagot is, szal lehet ez csak a műanyag).
prepo Creative Commons License 2004.11.14 0 0 6236

DOOMER

Nekem az vált be, igaz Humbrollal, hogy miután rákentem fújok rá levegőt, kvázi megszárítom, nem hajszárítóval!!!! Ilyenkor lehet látni, hogy szépen kimattul a felület. Csak bírd tüdővel.

prepo

Előzmény: DOOMER (6235)
DOOMER Creative Commons License 2004.11.14 0 0 6235
a helyzet az, hogy jelenleg számomra úgy áll a helyzet, hogy ez egy "üvegszerű" réteget képez, ami teljesen átlátszó - mert sima matt felületen matt, ahogy kell, de ha fényes felület van alatta, akkor az áttűnik (akár glossra festett, akár festetlen műanyag felületre kentem). kipróbálom majd a mattítót azért, kíváncsi vagyok segít-e.
phantomII Creative Commons License 2004.11.14 0 0 6234
Pünkt az 5000-es hozzászólásnál fejeződik be a 25 részes sorozat, attól visszafelé a 4942-esig. Az az 1-es.
Előzmény: black eagle (6233)
black eagle Creative Commons License 2004.11.14 0 0 6233
Kösz a segítséget de nem találom a szerszámok képeit.
Előzmény: phantomII (6230)
phantomII Creative Commons License 2004.11.14 0 0 6232
Lehet, hogy a matt lakk nem bírja ha kenik és ettől kifényesedik. Ilyen effektus létezik maguknál a festékeknél is, a Humbrol matt feketéje csíkokban fényes ha nem jól keni az ember.
Most tényleg gondban vagyok, hogy mit mondjak neked erre, de még a Gunze 40-es mattító érne meg egy próbát, hátha az megmattítja annyira, hogy ez a mellékhatás eltűnik.
Előzmény: DOOMER (6231)
DOOMER Creative Commons License 2004.11.14 0 0 6231
hát. most nemtom mi van. vártam ismét egy napot, de ez ugyanolyan, mint volt...

vagy a matt lakk (legalábbis ez a fajta és így) nem ér semmit sem vagy én nem csináltam valamit jól...
phantomII Creative Commons License 2004.11.14 0 0 6230
Többek szerint a fékolaj hozza le, szerintem a SziTi nevű lefolyótisztító. Ha az összes hozzászólásomat lekéred, akkor pár hónappal ezelőtt megtalálod azt, miben fényképet is adtam róla meg használati utasítást.

A panelvonal átkarcolás egy macerás dolog. Először is le kell csiszolni a pozitív vonalzást. Aztán ceruzával felrajzolni a negatívot, majd belekarcolni. A hozzávaló szerszámról szintén raktam be fényképet egy sorozat keretében. Van hozzá maratott acéllemez sablon, de nem kezdők mulatsága.
Előzmény: black eagle (6229)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!