Itt a rosszidő, felmerül az emberben, hogy multivitamin készítménnyel készíti fel a gyereke(ke)t, akár megelőzés, akár terápiás immunerősítés céljából.
De milyennel, mikor és egyáltalán? Érdekelnéneka tapasztalatok - remélhetőleg nem csak engem;)
Viszont ezen nem latom Nagyezsdat, aki delbudai es konkretan tudom, hogy nagyon sokat segitett ismerosoknek. Talan hivd fel a homeopata orvosok szovetseget (a honlapon van cim meg telszam) es erdeklodj ott.
Nem volt időm végigolvasni, hogy volt-e téma, de azt láttam, hogy a homeopátiával, ha csak érintőlegesen is, de foglalkoztatok. Ha van valamelyikőtöknek konkrét tapasztalata homeopátiás orvosokkal, esetleg ajánlani is tudna gyerekorvost a 2. vagy a 12. esetleg a 11. kerületből, azt nagyon megköszönném!
Próbálok elkerülni egy mandulaműtétet a lányomnál, ehhez kellene a homeopátia.
Bármilyen felvetés segítség nekem, írhattok emilt is, ha az egyszerűbb!
Van pár folyékony multivitamin, de a Polyvitaplex az egyetlen, amiben nem szorbit van édesítőnek. (A szorbit elég allergén cucc, akinek nem bírja a szervezete, az igen gyakran jár a királlyal gyalog...)
A Polyvitaplex narancsízű, szerintem nagyon finom.
A Béres cseppről a TV-ben röppent fel, hogy alkoholt tartalmaz, én mindenesetre adom Balázsnak, mert én sem találtam az összetevői közt alkoholt.
Multivitaminról nem engedem, hogy bárki is rosszat mondjon ( :-) ), én a szülésem óta nem szedtem, volt már azóta influenzám, tüdőgyulám, arcüreg-gyulám, kb évente 2x, kivéve a tüdőt, nade a lényeg, hogy most őszre annyira lerobbantam úgy általánosan (semmi betegség), hogy a felkelés is nehezemre esett. Elkezdtem szedni egy bizonyos multivitamint, 2 nap múlva jöttek az influenzás tünetek, nátha, ízületeim fájtak, láz, és... 2, azaz KETTŐ nap alatt nyomtalanul elmúlt az, ami eddig mindig 1-2 hétig elhúzódott! Ez volt életem első olyan influenzája, aminél nem fájdult meg a torkom. 1 nap nátha, 1 nap dugulás, és kész.
Namost ha ez annyiba kerül, hogy naponta bevesz az ember (gyerek) egy szem akármit, akkor én bizony bevállalom! És ha a vitamin szedése után beteg lesz? Hát akkor nem hagyom abba a szedést! Ennyire egyszerű!
D-vitamin: azt mondják az okosok, hogy ha tutibiztos, hogy a gyerek télen is van levegőn és jajnehogymegfázzál alapon nem a szobában alszik téli álmot, akkor éri annyi napfény a kis pofiját, ami elég. Megugye eszünk naponta vajas kenyeret, joghurtot, meg még egy rakás olyan kaját, amiben van D vitamin. Mondjuk baja tuti nem lesz a napi 1 csepp Vigantoltól :-)
Asszem nem homeopátiát szedtek, csak egy homeopátiás szert;)))
Amúgy meg nagyon tuti a felvetés, erről is hallottam már többektől (az echinacae-ról mármint). És ez még nem is "annyira";) homeo, ez létezik Naturland-ból is, kis üvegben, szal aki nem akar/tud hinni a homepátiában, az is ki tudja próbálni.
hát nálunk ez a kérdés elég egyszerűen megoldódott: Csibe nagyívben kiköp mindenféle multivitamin tablettát. Az Ökonet-es bio, szintetikus cucc mentes, rémdrágát, meg a szintetikus, cukrozott Actival-t, meg nemjuteszembeamárkája, de Micimackós csodát is...
Ismertek folyékony multivitamint? Ha igen, az milyen ízű?
Na a listat szetdobta, de ertheto. Ebbol szerintem egyik sem alkohol.
Es egyik hatoanyaga sem vitamin (ezt nem direkt neked, csak lusta vagyok uj hsz-t nyitni), hanem asvanyi anyag es nyomelem (ami ugye szinten asvany csak kicsike mennyisegben.
Ja bocs, csak irtad, hogy szedted es nem szedted es beteg voltal amikor nem szedted, meg talan D nevu gyermeked vitaminpotlasarol is irtal, majd utananezek. Ez a topik arrol szol, hogy szedessunk-e vagy sem vitamint a gyerekkel. Szerintem, ami ezzel kapcsolatos, az belefer. Meg a ti igen szemelyes elmenyetek is. De persze nem eroszak :)
komolyan nem hittem, hogy a vitaminszedes is lehet csaladi titok... :)
Luci, az Activalban van D vitamin, szvsz vagy az egyiket add, vagy a másikat, és akkor már inkább a multi, de ez csak szvsz persze, de annak fényében, hogy Ákos bölcsibe jár és az tényleg megterheli az immunrendszert.
A gyogyszergyarak hasznarol egy gyogyszergyarast kellene megkerdezni, szvsz nem a vitaminokon keresik magukat halalra, kulonosen, hogy nem is annyira a gyogyszergyarak gyartjak a vitaminokat. A fejlesztes meg hat igen, sokba kerul, de a bevalt formulakat evtizedekig aruljak, azokon nem valtoztatnak, legalabb addig, ameddig le nem jar a licencdij es mas is gyarthatja a formulat.
Masreszrol nem mindegy, hogy valaki keres azon, hogy en jobban elek? Az elelmiszergyarto is keres, meg a vecepapirgyarto, az o hasznuk nem erkolcstelen? A hasznalt ujsagpapir is megfelel a celnak, nem? :)
Teljesen igazad van, nem normalis egesz eletunkben tablettat tomni vitamin formaban.
A normalis
-a vetesforgoval eloallitott novenyt enni,
-a novenyvedoszert nem tartalmazo zoldseget-gyumolcsot fogyasztani,
-a szabadon elo, kukoricat evo legalabb 1 eves tyukot enni,
-a lucernaval taplalt marhat enni,
-a forrasvizet inni (meg akkor is, ha a csapviz, csak a kojal altal megszabott merteket nem meghaladoan tartalmaz nehezfemeket es mergeket,
-finomitott kristalycukrot egyaltalan nem fogyasztani,
-naponta legalabb 1x 30 percre a normalis ketszeresere emelni a pulzusunkat,
-egyaltalan nem szivni benzingozt stbstbstb.
Amig ezek vannak, addig viszont valahogy potolni kell az ezek miatt hianyzo vitamint. Nem megnyugtato, hogy legalabb amig vitamint szedsz, nem vagy beteg? Nekem az lenne (bar en ezt nem tapasztaltam) De felre ne ertsd, nem akarlak vitaminevesre rabeszelni. :) meg semmire persze.
A gyógyszergyárakhoz nem tudok hozzászólni, csak idéztem a dokibácsinkat... Abban lehet igazad, hogy nem minden vitamint tudunk bevinni a táplálkozás keretein belül, de szerintem erre nem a multivitamin a jó megoldás, mert abban olyan vitaminok is vannak, amikből adott esetben bőven teljesíti mindenki a napi adagját.
Nekem egy kicsit az ágyúval lövünk verébre jut az eszembe róla.
Picit off talán:
Személy szerint én képtelen vagyok lenyelni ezeket az óriási vitamin tablettákat (fóbia), állandóan megakadnak a torkomon, nyelőcsövemben és szabályosan félek a bevételüktől.
Ja, a gyógyszergyárak óriási pénzeket költenek a kutatásra, fejlesztésre, de ez az összeg szerintem a vitaminoknál a legalacsonyabb, míg az idült betegségek kezelése folyamán felmerülő rengeteg mellékhatás miatt az ezekre készült gyógyszereket állandóan fejleszteniük kell. De ez szigorúan laikus magánvélemény!!