". Én egy magánvasút üzemeltetője vagyok, de nincs mozdonyom, hanem outsourcing-olom ezt a tevékenységet, megrendelem mondjuk a MUGE (MÁV Utáni Gépészet Egyesülés) fantázianevű társaságtól. "
A MUGE-nak jól felfogott érdeke lesz,hogy ha rendesen fizetsz is,akkor bérel egy mosót vagy mosást vásárol valakitől.Mivel a mozd.vezt is bérli,így nem fogja drága pénzért takarításra fogni.
"Elvárom, hogy a vonataim tiszták és gusztusosak legyenek, mozdonyostul, "
Nagyon helyes.
"máskülönben az utasaim elmennek az MNATV-hez (Manhattani Nem Adóból Tevékenykedő Vasútjai)."
Ez a sci-fi rész. Mert az MNATV a profitot is bizosító jegyárai ( ohne állami kiegészítés) soha nem fogják vasútra terelni a tömegeket.
1.) Nem az enyém Kft. szerződést köt az állammal és tud kedvezményeket adni.
vagy
2.)CSV (Carpy Sun Volán) állami szerződés nélkül is olcsóbban,jobb körülményekkel leelőzi a piaci versenyben.
"Megrendelt mozdonyom mv-je ügyel a rendre és a tisztaságra,"
A mozdony belsejére elképzelhető,de hanem az utasokat az nem befolyásolja a döntésben.
Szia,
Nézd meg a Szegedi gépeket, amikor van egy kis szabadidejuk mindig suvickoljak oket. Kiskorombol emlekszem, hogy Zollei Bandi bacsi elvitt magaval és KKfelegyhazarol egy szemelyvonatot vittunk pestre, amin egy tragya eszakis gep volt. Indulasig nem tudtam beszelgetni vele, mert az idegessegtol nem latott, mint egy orult probalta a muszerfalat letakaritani, mert hogy o ilyen korulmenyek kozott nem dolgozik.
Az én reggelem DGKUm-mel indult (illetőleg 0. impulzusként egy eltakarított kutyus hűlt helyével;)
Ha nem lett volna DGKUm, talán leblokkolok a peronzárnál, mert elfelejtettem a ropogós havijegyemre az ig.számot felvezetni. De ekkor jött az isteni (just like the god;))))) DGKUm, aki kisegített egy tollal.
Ez volt a mai reggel hiteles története. Köszönöm DGKUm-nek, h nem hagyta, h kedves (utas)társainkat rosszul tájékoztassam.
"M62 149 mellett melyik MD-motorkocsi volt? Ha MD-ket fotóztál a Telephelyen, kérnék szépen belőlük mailben! Arra esetleg emlékszel, hogy MDmot 3025 még javítás alatt állt (motorcsere)?"
3042 és 3038, 3042-nek be volt törve a jobb oldali szélvédője. 3025 nem volt a környéken, 3028 állt a motorműhelyben. Ismerőst megkértem (ott dolgozik) hogy küldje el a 3042 forgóvázainak számait. A képek majd mennek, ha megy a kábelnet...
Foma:
"megkaptam a második felírásomat fotózás miatt (az egyébként teljesen korrektül eljáró, udvarias!) vasútőrtől."
Annak örülök, hogy korrekt volt, de arra kiváncsi lennék, hogy mihez kezd a "felírással".:-) (Már feltéve, hogy nem üzemi területen fotóztál, mert akkor van elképzelésem, ld. fehérnégyzet.)"
Üzemi terület volt, a épp a hiányzó teherkocsikat vadásztam össze a gurító környékén, amikor láttam, hogy jön. Odaadtam az engedélyt, ő fölhívott valakit, bediktálta a nevem, meg az engedélyszámot, adott egy papírzsepit, mondta, hogy most kezdett itt melózni, aztán vmi füzetbe az események közé szintén bekerült a nevem, persze megint rosszul, az engedély és személyi szám. Elnézést kért, hogy zavart, elköszönt majd távozott. Mivel engedéllyel rendelkeztem, szvsz a szab. sértésnek nem lenne szabad fennállnia...
Hmsoft:
" "...megkaptam a második felírásomat fotózás miatt ... vasútőrtől..."
1. Ha megkapod a harmadikat, mi lesz? Borsóra térdepeltetés?
Ja, pont ezt kérdeztem 3 éve Záhonyban is az elsőnél, pedig ott közterületen voltam :))
2. Írni is tudnak? Ki gondolná... " Azért ez kicsit erős, ő volt a második vő, akinél nem azt éreztem, hogy baszogatni akar, hanem azt, hogy végzi a munkáját.
Ja, mégegy:
Az egyik Bpm ben a tábla:
"LOOK this door with a square key when coach is last in train" :)
Én kétszer voltam Zágrábban, egyszer télen, egyszer nyáron, mindkétszer a Kvarnerral. Mindkét alakalommal továbbment, mint Zágráb, nem keleltt átszállni, illetve visszúton is jött, nem onnan(Zágráb) indult. Szerinted megszüntetik?
Gyanús a mi istenünk, állítólag valamikor régen, Bábelben, egy felhőkarcoló építésekor már összekeverte a nyelveket... Lehet, hogy azóta se érti, mit tett? :-)
Tegnap rám akartak sózni egy 660 m-es oszlatást, ami csak a bal átmenőmön fért volna el. Időközben megcsökkentették 591 m-re - 4 kocsi le. Szerencsémre nem nálam oszlott végül. Lett volna nagy köpködés!
Mivel túl sok volt az információ és a dezinformáció a Kvarner-Rijeka ügyben, úgy gondoltam, kipróbálom a gyakorlatban is:
A HAFAS szerint a Kvarner közvetlen IC-ként Budapesttől Rijekáig közlekedik. A nemzetközi jegypénztáros - akit dícséret illet, mert kivételesen nem kérte el az útlevelemet jegyváltáskor - figyelmeztetett, hogy Zágrábban mégis át kell szállni. Helyfoglalást is csak idáig adott. Budapest és Dombóvár között a magyar kalauz a legjobb tudását összeszedve tájékoztatott minket arról hogy a vonat - a vágányvégi kiírásnak megfelelően - mégiscsak Rijekáig közlekedik. Gyékényes után a horvát kalauz külön kérdés nélkül közölte, hogy Zágrábban át kell szállni.
És így is történt: Zágrábban a szomszád vágányon álló billenőszekrényes dízel-motorvonatba kellett átszállni, ami pótjegy nélküli IC-ként Rijekáig szalad, ingyenes tea- és kávéfelszolgálással. Ehhez foghatóan igényes vonatot és izgalmas tájat együtt ritkán látni. Noha a vonal végig villamosított, gyakorlatlan szemeimmel Moravice állomáson némi áramrendszerváltást véltem fölfedezni. Innen kezdve eltűntek a Koncar-mozdonyok és helyüket átvették a régi olasz, kétrészes gyönyörűségek. Valószínűleg ezért, időmegtakarításból közlekednek a vonalon járó IC-k dízel-motorvonatként, megtakarítva a mozdonycsere idejét.
Te ugye ennál a bizonyos cégnél dolgozol? Meg is látszik. Tudod, nincs jobb kifejezésem arra, hogy bunkó köcsögség, csak csúnyább. Azért tart ott a MÁV, mert rengeteg mindent szép stílusosan és stílusosnak mutat be, megvezet egy csomó utast és nem utast, ahelyett, hogy rendesen, tisztelettel és becsülettel csinálná meg a dolgokat.
Elmondom Neked, hogy egy szolgáltató vasút frontember ehogyan kellett volna lereagálja az esetet:
Ha van tartalék gép Tp-n, akkor azt mondja, hogy 20-40 percen belül érkezik a vonat, attól függően, hogy hol jön ki a kereszt. Ha meg az az egy gép volt csak Tp-n, akkor mielőtt bemondja a vonatot, veszi a fáradtságot és felhívja Tp-t, hogy mi a legfrisebb helyzet. Ugyanis nem csak vonatra kell járni, hanem fékpróbát is kell tartani. Tehát amikor bemondta, akkor a gép már a szerelvényre járt és éppen fékpróbázott. Ez esetben pedig sem a fűtőhás, sem a forgalmi nem mondja azt, hogy a vonat bizonytalan ideig késik!
Sajnálom, ha egy ilyen eseményt nem tudok mindenkinek tetsző stílulusban megfogalmazni, de akárhogy is nevezzük a gyereket, a bunkó köcsögség még bunkó köcsögség marad!
Nagy baj, hogy az információ közlés megrendszabályozásában a MÁV csak odáig tudott eljutni, hogy ami neki nem tetszik, arra bevezeti a titoktartási kényszert!
És az is nagy baj, hogy azzal foglalkozol, ki milyen stílusban ír ide, és nem azon háborodsz fel, hogy valaki a személykocsik 2/3-ának alkalmatlan mivoltáról beszél! Mert legalább a munkádat vagy a vasutat féltenéd, ha vasútbarát vagy egyáltalán, de úgy látszik túl biztosan érzitek magatokat a nyergeitekben! Biztosan meg van rá az okotok, ami biztosan nem publikus...
igazi váratlan fordulatként tálalták ezt az éppen másfél éve közismert 11ezret, de ezek szerint tényleg vannak újszülöttek:)
Az összeállításban ugyanazt a lerágott csontot csócsálták meg ezredjére:
- VSZ panaszolkodott nagy haragjában, h 11 ezer embernek annyi.
- MÁV részéről Apavári úr - főosztályvezetői minőségében - elmondta, h az annyi nem annyi.
- Gaskó hozzátette, h annak, h annyi, ők sem örülnek ám, de mit lehet tenni.
- Borsik meg hangsúlyozta, h igazából hozzájuk szoktak igazodni a többiek, ha sztrájkra kerül a sor, de most őket nem érheti semmi baj...így aztán az annyi ugyan annyi, de kit érdekel.
Palacsintasütés közben ment, így látni nem sokat láttam belőle, de nagyjából ez volt a lényeg...:)
Amúgy a Duna tv-hez képest tényleg picit gonoszkodóra sikerült, bár lássuk be, volt némi alapja...
a fővizsgás topic nyitásakor a puszta jószándék és jóindulat vezérelt - pláne, hogy én nem gyűjtök fővizsgákat, van jobb dolgom is. Már csak archiválási szempontból is lehet egyszerűbb megoldás lett volna.
Ha tudtam volna hogy ilyen szintű hisztéria alakul ki a dologból, dehogy nyitom meg...az a baj, hogy néhányan egy picit túlreagálják már ezt az egész fórumosdit.
Akkor meg mi a fenének kell itt a népet dezinformálni?
Senki sem akar dezinformálni! Azért mondtak be ennyit Tördemicen, mert Tapolca ennyit mondott neki! Tapolca meg úgy hozta ki ezt az eredményt, hogy beszélt a fűtőházzal, utána áttekintették az állomási mozgásokat a köv. 10-15 percben és beillesztették egy olyan helyre, ahol más be/kijáró vonatot nem kalapálnak el a tolatás miatt.
Ami az fth.-i gépet illeti, azt be kellett üzemelni, sűrített levegő termelés, stb, stb, ami nem 2-3 perc.
Bunkó köcsögség...
pzg írta lejjebb, hogy a stílus maga az ember. No comment...
http://www.freeweb.hu/vasutikocsi/szemely/Bt275.jpg
Ezen a képen, a képen látható utolsó kocsival mi van? Olyan, mint ha le lenne takarva, előkészítve a régi fajta vékony fehér csík fújására. Akkor készült a fotó, amikor csinálták a bemutatóra a régi festésű kocsikat?
Mielőtt leírom pénteki élményemet, reflektálok egy dologra:
Nem értem, hogy az ÁNTSZ (és a MÁV) miért épp a HACCP-vel foglalkozik az IC-ke, amikor iszonyat, hogy milyen állapotok uralkodnak a vasúti kocsik WC-iben. Lehet, hogy azért, mert a bűztől már be sem tudnak oda menni? Vagy talán nincs előírás a köz-WC-k tisztaságára? Vendéglátó helyiségekben ez hogy van?
Az az érzésem, ha valaki kicsit megpiszkálná ezt az ügyet, a MÁV kocsijainak 2/3-át jó időre ki kellene vonja a forgalomból. Tudjátok, víz, szappan, törülköző, világítás...
Péntek:
975-tel akartam utazni Bp-re. 12.45 körül bemondják Tomajon, hogy bizonytalan ideig késik. Kérdem a hölgytől, hogy baleset? Döglés? Nem, nem döglés. Van gép, de a fűtőházban. Akkor hát mégis döglés! Nem, nem az. Na jó, hagyjuk. Közben a másik vonat el Tp felé, gondolom akkor garantált a min. 40 perc késés. SZERENCSÉNKRE nem mentünk el semerre, mert mindössze 20 perc késéssel megjött a 975. Ezek szerint amikor a nő bemondta a bizonytalan időt, a vonat már épp készült kijárni Tp-ról (és Tördemicen volt a kereszt)!
Akkor meg mi a fenének kell itt a népet dezinformálni? Bunkó köcsögség...
Tudjátok, egy olyan cégnél, ahol egy frontember (nem irodájában ülő senkiházi kavalecz-félék) ilyen szinten nem érdekeltek a kuncsaftokkal való korrekt kapcsolat kialakításában (mert megőrizni ugyan nem sokat tudnának a nem létezőből, kivéve egy-két tatabányai pénztároshölgy típust, hál' Istennek), ott már az sem lenne megoldás, ha az ilyen frontembereket megbüntetik/kirúgják.
Jöjjön csak az ÁNTSZ és állítsa le a kocsik 2/3-át! ....
Átnéztem a hétvégi termést, van jó pár szép kép. Köszönet a publikációért v43-1359-nek! Hozzá intézett kérdésem: kellett-e engedély, hogy a 322-es Szilit lefotózhasd? Egyáltalán ha fotózni akarok, kell-e ott szólni valakinek? Úgy is kérdezhetném: Neked szólt-e valaki? Másik: szeretném megszerezni róla az egyik táblát, amin a gép súly adatai vannak, ehhez kinek kellene szólnom? (Ez a kérdés Mindenkihez szólt).
Tegnap én is fotóztam ott, de nem szólt senki.
Valaki a múlt héten írta, hogy ki akar menni vasárnap elbúcsúzni a 322-es Szilitől. Ez megtörtént? -:)
Nagyon király fényviszonyok között fotóztam tegnap Győrben, illetve Győr és Ács között. Van néhány "remekmű", amelyeket rövidesen megosztok Veletek.
A Kvarner Fiuméig (Rijekáig) közlekedik. Most is. Hogy aztán marad-e vagy sem az nem derül ki. A 41-es tervezet szerint IP-ként van egy voant Rijekáig, de vissza nincs. Megszűnik a Dráva lesz helyette Goldoni, és szerintem így a Kvaenernek is annyi.