Keresés

Részletes keresés

DIY Creative Commons License 2004.11.02 0 0 188
nagytotálpult belső oldalafiókok No végre, sikerült berakni a képeket is.
Előzmény: Zsuzsó (185)
DIY Creative Commons License 2004.11.02 0 0 187

Ime a képek, amit igértem :).

Nos... :) ami még nincs kész: az elszívót kellene fölrakni, ill. a hűtő mellé-fölé még terveztem egy-két szekrényt (felül egy párkány fogja összekötni a felső szekrényket és az elszívót). Nem vettük meg még a mosogatógépet (csak a hely van kihagyva neki), és emiatt nincs felrakva a lábazat sem. A körbejárható pult alatt alumínium lábak vannak, ott nem lesz lábazat.

Ami érdekesség, a fordítva berakott fiókok (középső kép), és a sarokba berakott nagy fiókok (utolsó kép), ezek nem egészen Ikea szabvány-megoldások.

Előzmény: Zsuzsó (185)
Zitka Creative Commons License 2004.10.31 0 0 186
Igen, az IKEA nagyon sok országban gyártat, de nem klasszikus bérmunkában (tehát nem ő szállítja az anyagot), hanem bizonyos minőségi paramétereket megad, amiket teljesíteni kell az alapanyagnak is. Nem tudom, az itthoni "lézengő" magyar bútoripar versenyben van-e még... :-(   Kb. 20-22 évvel ezelőtt egy külker. cégnél dolgoztam, különböző ny-eu-i bútoripari cégeket képviseltünk. Annak idején a Kanizsa Bútorgyár és talán a Zala is szállított az IKEA-nak, de akkor még nem volt itthon áruházuk. Az egyik német cégünktől len bútorszövetet vett a Kanizsa, egy szerszámgyártótól pedig speciális faipari szerszámokat az IKEA-nak szállítandó bútorgyártáshoz.  Gyanítom, hogy már drágák vagyunk, egy csomó cuccot Kínában, Ukrajnában, Romániában gyártatnak.
Előzmény: Tybald_ (181)
Zsuzsó Creative Commons License 2004.10.29 0 0 185

DIY: mutasd a konyhádat, engem érdekel!

Zsuzsó

Előzmény: DIY (177)
DIY Creative Commons License 2004.10.29 0 0 184

Kéthete vettünk egy kanapét az Ikea-ban - persze hétvégén. Csodálkoztunk is, h még aznap házhoz hozták. Két nap múlva persze iszonyat káromkodásban törtem ki, mikor megláttam a honlapon az ingyenes szállítást... 

Előzmény: Zitka (180)
Arzénka Creative Commons License 2004.10.29 0 0 183

DIY voltam, csak a feleségem nevén írok :).

Arzénka Creative Commons License 2004.10.29 0 0 182
:) az alu természetesen 'rozsdamentes'. A rozsdamentesről nekem elsősorban az ACÉL ugrott be, az alunál ezt nem szokták külön kihangsúlyozni (egyébként az is oxidálódik, csak másképp :)).
Előzmény: Lmr (179)
Tybald_ Creative Commons License 2004.10.29 0 0 181

A Sconto egy lengyel gyár termékeit árusítja, míg az Ikea a saját termékeit gyárTATja a lengyeleknél. "Kicsit" nem ugyanaz...

Ahogy hallottam, ha van ismerős a hazai forgalmazónál, akkor a listaár alatt lehet szerezni a scontós lengyel cég cuccaiból.

Zitka Creative Commons License 2004.10.29 0 0 180

Egy kis ON: az IKEA most pár hétig hétköznapokon  ingyen szállítja ki a bútort 30e ft fölött az egész ország területére. Azt viszont nem lehet kérni, hogy pl. vasárnap megveszed, és hétköznapra kérd a szállítást. ÍGy aztán hazahoztuk tetőcsomagtartón.

Az összeszerelés az IKEA-nál egységesen 10% -  ha jól tudom. Érdekes módon az asztalosok szidják, mint a bokrot, de szerintem csak más logikával megy az összeszerelés, mint amit ők megszoktak. Nekünk semmi problémát nem okozott, sem a konyhabútor, sem az ágy. Tökéletesen érthető volt a leírás, meg a rajzok alapján.

Előzmény: DIY (178)
Lmr Creative Commons License 2004.10.29 0 0 179
DIY, mit értesz azon hogy az ALU az nem rozsdamentes? Akkor milyen?
Előzmény: DIY (177)
DIY Creative Commons License 2004.10.29 0 0 178

http://www.sconto.hu/szolgaltatasok_01.php

Szolgáltatások

Házhozszállítás és összeszerelés   A nálunk megvásárolt bútorok házhozszállítását valamint ezek szakszerű összeszerelését a Scontoval szerződéses viszonyban álló fuvarozó vállalat végzi. A szállítást a bútor beérkezését és a vételár kifizetését követően, az áruházakban, a központi információs pultoknál lehet megrendelni.
Telefon: Gyáli út: 348-2811 ;
Telefon: Árpád híd: 412-2921
      A szállítás díja:   Budapesten: a bútorérték 6 százaléka, minimum 4.800 forint, maximum 30.000 forint
Budapest határától: 240 Ft/km, egy irányt kell csak fizetni

A szerelés díja termékenként kerül meghatározásra.
Ennyit az ingyenes szállításról, szerelésről...
Előzmény: ScreaMama (152)
DIY Creative Commons License 2004.10.29 0 0 177

Még annyit a radiátorszellőzőről, h amit lehet kapni, az aluból van, nem rozsdamentes.

A Sconto-s dologhoz annyit szólnék hozzá, h vettem ott egy szekrénysor szerűséget a nappaliba, amit házhoz hoztak, de nem ingyen (10e) , és nem szerelték össze sem ingyen! 15e lett volna a szerelés, így megcsináltam magam. Jah, később kiderítettem, h ez egy lengyel bútor... de ezen nem kell különösebben meglepődni, Lengyelországban nagyon sok bútorgyár van, a fél Kika is ilyen bútorokkal van teli, csak nem írják rá :).

Szigetes konyha alatt nem tudom mit értetek, nekem a szabadonálló ugrik be róla.

Akit érdekel, tudok föltenni pár képet az Ikea-s konyhánkról (már úgyis elég régóta igérgetem :D), amin látható egy U alakú konyhapult, ahol az U egyik szára a térbe állított, körüljárható.

Előzmény: Lmr (176)
Lmr Creative Commons License 2004.10.28 0 0 176
szia, ha egy 12 centis lyukról van szó, az nem lehet statikai probléma... mindenesetre a plafonhoz közel kell rakni, annál kevesebb súly marad felette... barkácsáruházban találsz radiátor szellőzőt
Előzmény: brummadra (175)
brummadra Creative Commons License 2004.10.28 0 0 175

Szaisztok! Van tapasztalatotok elszívó kialakításával kapcsolatban. Nálunk a homlokzatot kéne átfúrni... Esztétikailag nem problémás, hátsó kert. De a statikai részétől aggódom. Lehet, hogy jobb az ablaknyitás?

brumm

Ja, és nem tudtok helyet, ahol krómacélból szellőző rácsot árulnak? radiátor fölé munkalap bevágáskoz.

Köszi!

brummadra Creative Commons License 2004.10.28 0 0 174
Köszi! Már jeleztem nekik külön is.
Előzmény: dohosa (173)
dohosa Creative Commons License 2004.10.28 0 0 173
Szia!
A 124 és 125-ös hozzászólásnál pont KVADRAT ajtókat kerestek!
Előzmény: brummadra (172)
brummadra Creative Commons License 2004.10.27 0 0 172

Sziasztok!

Bővítés miatt megválok a mostani Ikea KVADRAT ajtóimtól. Mivel már nem kapható, kénytelen vagyok cserélni.

Ha valakit érdekel kb 9-10 különböző ajtó, fiókelőlap, takarólap, az jelentkezzen.

brumma

Zitka Creative Commons License 2004.10.18 0 0 171

Így már értem. Hát igen, társasházban, főleg panelben nem egyszerű, meg ahogy írod, nem is illik. De sajnos kevesen tartják be az illemet, meg is látszik a homlokzatokon... :-(

Azért próbáld meg vmi szaküzletben megérdeklődni, hogy ilyen esetre melyik elszívó adja a legjobb teljesítményt...

Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 170

Igen, a szekrénybe szív.

Tudom, hogy a gyári adat szerinti teljesítmény felét-harmadát hozza ha nincs kivezetés, de nincs mit tenni, 2 betonfalat kellene áttörni, és még akkor se OK, mivel a ház (panel) homlokzatát nem alakíthatod át. Márpedig feltehetően  az elszívó által  kinyomott gőz/zsír/stb.-t, a házfalra csapódna le, ami khm...

Belső szellőzőrendszerbe kötni szintén tilos, mivel egyrészt benyomná az összes felöttem lakóhoz a tőlem elszívott cucoct, másrészt megborulna a természetes légáramlás is valsszeg.

Így viszont lehet elegendő lesz, egy "sima" inox elszívót felrakni...:(

Előzmény: Zitka (168)
Tilia Creative Commons License 2004.10.17 0 0 169

Most néztem az osztrák IKEA honlapját. 15 éves a grazi áruház, egyebek mellett csak október 21-23-án az összes ikeás whirlpool beépíthtő készülékre 15% kedvezményt adnak. Esetleg érdekel valakit...

Mi - ha nem is most - megyünk oda vásárolni, mert az itthon is kapható fekete rusztikus sütőhöz csak kinnt kapható ugyanolyan főzőlap és fekete kihúzhatós szagelszívó.

Zitka Creative Commons License 2004.10.17 0 0 168

Na várjunk csak... Lehet, hogy korlátozott a fantáziám :-), de ha csak "átfújós" az elszívó, akkor

1. csak a kihúzott része (gyk. a külső fele) szív?

2. befújja a levegőt a szekrénybe?

Sehogy nem tudjátok megoldani a kivezetést ? Mondjuk egy csövön keresztül a külső falat áttörve?  Hihetetlen a különbség, nekünk a régi lakásban nem kürtős volt, hát megmondom őszintén, szinte csak dísznek volt fent. :-(((

Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.17 0 0 167

Nálam nem lehet kivezetni az elszívót, ezért feltétlenül szénbetétes verzióval kell megoldanom:(

Előzmény: Zitka (157)
36évi Creative Commons License 2004.10.17 0 0 166
Igen, az is Ikeás. A rozsdamentes, 60cm-es ajtólap felragasztva a falra. Mázlira pont befért az elszívó alá... :) Egyébként Budaörsön volt az egyik konyhában ugyanígy vagy három felrakva, megkérdeztem, megmondták, megvettük, felraktuk. Hibátlan (bár anyósom egyszer már megtámadta valami súrolószerrel). Nem akartunk csempét, a többi rész vízálló festékkel van lekenve.
Előzmény: Zitka (162)
ScreaMama Creative Commons License 2004.10.16 0 0 165

Nekem megfelelőnek tűntek. Persze nem az összepakolható, borzalmasan ronda, és extrán olcsó bútorokról beszéltem! De nézdd meg a weblapjukat, élőben is ugyanúgy néznek ki a bútoraik..:)

(Nekem meg egy amerikai konyhás dolgot kellene összepakolni, ezért lenne jó a "pultos" dolog.)

Előzmény: Zitka (164)
Zitka Creative Commons License 2004.10.15 0 0 164

A Sconto-s k.bútor minősége amúgy milyen? Én eddig összvissza 2 v. 3 bútor miatt mentem be oda (fenyőbútorok), de közelebbről megnézve iszonyú gagyi volt, és nagyon ócska minőségű fenyőből. Úgyhogy időtlen idők óta nem is jártam Sc. felé.

Az Ikeának lenne külön pulthoz való szekrénye? Nem csak a szokásos alsó elemek - persze a hátuk is takarva valami szép deszkával? Nálunk L-alakú a konyha, úgyhogy szóba se jöhetett pult...

Előzmény: ScreaMama (163)
ScreaMama Creative Commons License 2004.10.15 0 0 163

Nem. Éppen ezért írtam így. Nem sziget, hiszen nem szigetként szerepel, hanem szervers része a szekrénynek. Ellenben benyúlik a térbe, nincs fal mellette, elég nagy a munkalapja is. Van még egy "emelet" rajta, ami viszont tálalónak tökéletes. Így két bárszékkel, kész az étkező asztal is.

Aimt a scontóban néztem, az kevesebbe került mint a fele az ikeában nézettnek...

sajnos.

Előzmény: Zitka (156)
Zitka Creative Commons License 2004.10.15 0 0 162
36évi, jól látom, hogy a gázfőzőlap mögött neked vmi rozsdamentes lemez van?
Előzmény: 36évi (159)
36évi Creative Commons License 2004.10.15 0 0 161
Kösz az infót, akkor elnézek holnap arra :)
Előzmény: dohosa (160)
dohosa Creative Commons License 2004.10.15 0 0 160
Darabokban volt és külön voltak beárazva. Olyan szekrényenként 10-16 ezer Ft volt. De volt egy hosszabb alsó elem is (talán a mosogató szekrénye).
Az összes elem szana széjjel volt letéve a FYND-ös részen. Csak felismertem, hogy ez volt a kiállitott konyha.
Előzmény: 36évi (158)
36évi Creative Commons License 2004.10.15 0 0 159
Mi is ilyenbe tettük, simán ment. Itt a kép róla:
Előzmény: Törölt nick (151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!