Keresés

Részletes keresés

Kanitkabir Creative Commons License 2004.10.27 0 0 544
Mandelberg tenyészet. Ismered őket ? A mama Mandelberg, a papa Usa import.
Előzmény: Törölt nick (542)
Kanitkabir Creative Commons License 2004.10.27 0 0 543
Szia ! Te is itt vagy ? Ez nagyon jó. Szinte mindenkit ismerek !!!! Derbyn kell majd segitség, mert tudod szokás szerint sok kutyával leszek és a helyzet nem változott, továbbra sem emelhetek.
Előzmény: Haribo (519)
Kanitkabir Creative Commons License 2004.10.27 0 0 541
Voltam a CACIB-on, még köszöntem is neked, éppen beszélgettél. Azzal a kis szőke szukával voltam kint, akire a topik első oldalain nem tudtál semmit reagálni, nem tudtad ki az. HPJ-t kapott. Vittem egy kant is, aki nem velem él, nincs hozzá semmi közöm, de én tanitom és én viszem kiállitásra szivességből, R.CACIB lett. Természetesen megyek a Derbyre, hiszen a kis szőke szuka derby korú, bár még csak 10 hónapos, sok esélye nem lesz a derby cim megszerzésére, de egy HPJ sem jönne rosszul. Van egy német import kanom, 16 hónapos, a derbyn fog bemutatkozni. Még soha nem volt kiállitáson, nagyon problémás a kutya. Az elmúlt 8 hónap arról szólt, hogy kökeményen tanitottam. Remélem sikerült mindent megtanulnia, de ez majd a Derbyn kiderül.
Előzmény: Törölt nick (534)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.27 0 0 540
Kérdésem lenne odaát a mindentben:-)
Előzmény: Törölt nick (538)
bobbor Creative Commons License 2004.10.27 0 0 537
Igencsak jól esik amit mondtál. Mi is a MEOE eredményeket kell, hogy hajtsuk, de járni az MKSZ-re szeretünk. Spillo! Ha másra nem éles ringdresszúrának is jók ezek a kiállítások, és itt soha nem kell olyan idegesnek lenni, hogy másnak kelljen átadni a felvezetést.
Előzmény: Kanitkabir (533)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.27 0 0 536
2003. Európakiállitás
Kanitkabir Creative Commons License 2004.10.27 0 0 535
Nem sértegetni akartalak ! Én is csináltam 2 almot, szinte egymás után. Az egyik alomban még szinte fel sem nőttek a kutyák, már született a következő és hidd el rengeteget szenvedtem az életükért, Zsaki nem volt egy jó anya, mégis jártam kiállitásra. Nem tudom mikor hol voltál kiállitáson, nem szoktam más kutyákat nagyon figyelni, az afgánt mindig tudom, ott nem sürün fordultál elő az elmult 6 évben.
Előzmény: Törölt nick (532)
Kanitkabir Creative Commons License 2004.10.27 0 0 533
Annyira igazad van !!!! Nem tartom sokra az MKSZ eredményeket, de minden kutyámnak megcsináltam a ch-t és a babért is az MKSz-nél is. Én is azt tapasztaltam, hogy bármilyen kutyák is vannak ott, bármilyen kevesen is vannak, nincs anyázás. Nem utálják egymást. Sokszor a birók előre köszönnek, bár ez a MEOE kiállitáson is gyakran előfordul, de mégis ha az MKSZ-en odajön hozzám egy biró és megkérdezi, hogy 3 hónapja nem láttak a kiállitásokon, mi történt velem ? Akkor valóban úgy érzem, hogy érdekli is a válaszom. Na ilyen MEOE kiállitáson nem fordul elő. Ott fel sem tünik senkinek, hogy valaki nincs ott.
Előzmény: bobbor (508)
Haribo Creative Commons License 2004.10.27 0 0 531

Bizonyám! Sütike milyen remekül működik még annak a kezében is, aki először fogja!

Valaki fejtse meg nekem, hogy lehet képet betenni!!!

http://fanta.uw.hu/photos/Fayda37.JPG

Előzmény: Kanitkabir (528)
Kanitkabir Creative Commons License 2004.10.27 0 0 530
Szia Spillo ! Lesz még hozzászólás, csak kevés az időm. Tudod sok a kutya és sok időt foglalkozom velük, hogy a kiállitáson és az élet többi területén is megállják a helyüket, de ahogy tudok időt szakitani, benézek ide.
Előzmény: Törölt nick (502)
Haribo Creative Commons License 2004.10.27 0 0 529

A kutyaiskolákról nekem megvan a külön véleményem.

Mindegyik kutyánkkal jártunk, de azon kívül, hogy mindenkit őrző-védő oktatásra akartak küldeni, nem sokat tanultunk.

Agilityzni akartam Hariboval, de szóba sem állt velünk az oktató, mert csak a profikra koncentrált.

Az iskolákban sehol nem oktatnak ringdresszurát, még ha úgy hirdetik is magukat.

Ezt mindenkinek otthon kell megtanulni és megtanítani.

És most következik a nagy kisérlet: képet szeretnék berakni:

Előzmény: Törölt nick (524)
Kanitkabir Creative Commons License 2004.10.27 0 0 528
Sziasztok ! Napok óta olvasgatom az irásaitokat. Vannak dolgok amikben egyet értek veletek. Vitatkozni azonban nem szeretnék. Egy dolog viszont nagyon jól esett. Barboo irta, hogy nem vállaljátok felmagatokat és én igen. Valóban igy van. Ott van a bemutatkozásomban, hogy ki vagyok és mit csinálok, hány kutyám van. Miért ne irjam le ? Vállalom magamat és a nézeteimet is ! Szerintem nektek is fel kellene fedni magatokat. Bár azt gondolom, hogy aki valóban benne van a kiállitásokban és valóban odafigyel másokra is, nem csak magára, az pontosan tudja, hogy ti itt kik vagytok. Aki jár kiállitásra és nem csak irni tud, mint például te Judit, az ismeri egymást és pontosan tudja, hogy ki mit csinál és hogy csinál és internet nélkül is kér tanácsot és segit másoknak. Afgánt felvezetni nem nehéz, igaza van Zsófinak és biztosan a többi kutyával is igy van ez, csak meg kell tanitani. Ha egy kutya szereti a gazdáját, akkor szivesen megy vele a ringben is, mindenféle előzetes kölyök gyakorlás nélkül. Én befogadtam egy szlovák kant, Sütit 15 hónaposan és egy vadállat volt. Az első kiállitáson mindenkinek neki akart menni. Embernek, álltanak egyaránt. Mára egy olyan kutya lett belőle, hogy egy 2 éves gyerek kezébe is odamerném adni a pórázt és feltudná vezetni. Nem mondom, hogy könnyü volt, de semmi extrát nem csináltam vele, csak szerettem és vittem kiállitásra és megdicsértem ha jó volt, leszidtam, ha rosszat csinált. Nem irogatni kell a tanácsokat, meg kell mutatni, hogy mit tud az ember, mit ért el.
bobbor Creative Commons License 2004.10.27 0 0 523
Spillo! Milyen fajtával foglalkozol (ha nem titok)?
Előzmény: Törölt nick (516)
Haribo Creative Commons License 2004.10.27 0 0 522
Három hely van a dobogón, majd megverekszünk érte!:))))
Előzmény: Zemanek (520)
purina Creative Commons License 2004.10.27 0 0 521
Ezt a csatározást ! :-))
Előzmény: Haribo (519)
Zemanek Creative Commons License 2004.10.27 0 0 520
Szerintem lesz, tavaly is volt, idén miért ne lenne, de nektek úgy is mindegy, mert esélyetek sincs.:-)))))
Előzmény: Haribo (510)
Haribo Creative Commons License 2004.10.27 0 0 519

Szilmaril üzeni, hogy lesz alkalom, mert a két lüke kölköt visszük:)))

Még teljesen kiszámíthatatlanok, időnként eszükbe jut és a nyakunkba ugrálnak futás közben.:))

Én meg előkeresem a kötőtűt:)))))

(Ja, ha te még nem tudnád a nevemből, én meg Szilmaril anyja vagyok):))))

Előzmény: Törölt nick (518)
Zemanek Creative Commons License 2004.10.27 0 0 515
Amint látod már a többiek is várják a választ arra, hogy miért olyan szörnyű az élet egy Basset Houndnak, hát még én, mivel, hogy ez az egyik tenyésztett fajtám és imádom őket és még egy kutyámon sem láttam, hogy szenvedés lenne neki az élet, úgy hogy légyszíves és válaszolj erre a kérdésre!
Előzmény: Anzika (513)
Haribo Creative Commons License 2004.10.27 0 0 514

Anzika!

Légyszíves mondd már el, mert Zemanek és én is feszülten ülünk napok óta a gép előtt, hogy miért is büntetés az élet csóri kis basseteknek?

Anzika Creative Commons License 2004.10.27 0 0 513

A kiállítás nemcsak a felvezetésből áll. Kell hozzá jó kutyát tenyészteni (vagy venni, de az egyszerűbb), akivel érdemes járni, fel kell készíteni szőrileg-lelkileg, és nem mellékesen megtanítani neki, mit várnak-várunk el tőle a ringben. Ha már az első kettő megvan, félsiker, A kiállítás nemcsak a felvezetésből áll. Kell hozzá jó kutyát tenyészteni (vagy venni, de az egyszerűbb), akivel érdemes járni, fel kell készíteni szőrileg-lelkileg, és nem mellékesen megtanítani neki, mit várnak-várunk el tőle a ringben.

Arról volt szó egész eddig, hogy a Sziszi15 vesz egy kölyköt. Rövid  még a a szőre, nem kell kiállítani, még nem tudjuk milyen lesz, sorolhatnám a végsőkig. Spánielt vesz, vadászkutyát, amit kiállításra akar vinni.

Nem ellenzem, hogy más vezesse fel a kutyát. Ha van rá igény miért ne.

De egy kezdő kutyásnak nem azt kell mondani, hogy ez olyan rettenetes nehéz, ugysem fog sikerülni. Hanem arra ösztökélni, hogy foglalkozzon a kutyájával. A gazdájának is jót tesz, meg a kutyájának is. Nem erről írtam eddig?

Ne kényszerítsetek védekezésre, nem velem van a baj. Ha igen, akkor idézzétek vissza. Aki csak egy keveset olvas bele, még elhitetitek vele, hogy nem tudom mit dumálok.

Előzmény: Szilmaril (509)
Anzika Creative Commons License 2004.10.27 0 0 512

Kedves Spillo!

Még mindig csavarjuk a semmit.

Úgy gondolom, Neked pedig gondolkodni kellene, mielőtt vádaskodsz

Ki vádaskodott ? Mivel vádaskodtam. Hogy többször figyelmeztettek, olvass először. Nem igaz? Hazudtam?

Te emelted ki csupa nagy betűvel, mintha addig nem lett volna róla szó.

azt nem olvastam tőled sehol, hogy ezeket milyen módszerrel lehet elérni.

Idái nem jutottunk, mert mindig el lett terelve a szó. Úgy kezdődött az egész, hogy Sziszi vesz egy kölyök spánielt, hogyan nevelheti kiállítási kutyává? Két hónapos kutyát nem ringdresszurára tanítana a következő héten: Tudom a válaszod ne írd le.

Ha egy kutyát azonnal közösségben kezdesz tanítani, a többire fog figyelni főképp, mert nem ismeri az alapokat

Két hónapos kutyáról van szó. Nem viszem iskolába tanítani. Mindenki tanítgatja valamire a kölyköt, de nem iskolában. Nem gondoltam ilyenre. Ki lehet forgatni mindent.

Továbbra is azt állítom, hogy amit a kutyakiképző iskolákban tanítanak, az kevés a kiállításokhoz, sőt, gyakran ellentmondanak egymásnak az elvárások

Én ezt nem állítottam, éppen én írtam le a Tibbének, hogy a német juhászoknál pl. kiállításon húzni kell, mig kiképzéskor láb mellett megy. Sehol nem írtam olyat, amit állítassz.

Egyébként hány kiemelkedő show-kutyát tudsz felmutatni saját tulajdonodban? Ha már ennyire kioktatsz másokat?

Itt megint átmész ravaszba. Én vádaskodom, de Te kérdőjelezel meg engem. Hány szor írtam azt, hogy mutass valamit? Különben, hogy megnyugtassalak tudok.

Azért beidézem az elejét a topiknak, amiből az egész lett.

Az alaphelyzet, mit kell tenni egy kölyökkel, hogy majd kiállításra lehessen járni vele.

Megtenulható-e a felvezetés?

16. Sziszi15:  Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet kiállításra nevelni a kölyök kutyákat?

A választ előre is köszönöm! :o)

Tiie:A válasz, most nem érek rá.

249 Trisa:  A helyzet az, hogy nagyon szereti a kutyákat és ha meglát egy másikat azonnal ismerkedni akar.

251 Anzika: .Sokat kell más kutyák társaságába vinni és akkor majd nem lesz neki annyira érdekes egy másik kutya.

A kutyit más kutyák társaságában kell megtanítani szépen menni, állni, mert ha egyedül meg is csinálja, más kutyák előtt nem nagyon fogja.

252.Sziszi15: Sokat kell más kutyák társaságába vinni és akkor majd nem lesz neki annyira érdekes egy másik kutya.

A kutyit más kutyák társaságában kell megtanítani szépen menni, állni, mert ha egyedül meg is csinálja, más kutyák előtt nem nagyon fogja.

253.Tibbe: Lehet egy kutya jó kiállitási kutya, aki nem járt más kutyák társaságába, csak a kiállitáson lát másfajta ebet három lépés távolságból!!!

254.Tibbe:  A kiállítási kutya kiképzése

Ez hivatkozás egy oldalra, Szinak ajánlja, hogy olvassa el.

255.
Nem olvastam Tibbe ajánlatát, de ezt írtam.(amikor kitört a háború, csak akkor olvastam vissza és mintha engem igazolt volna az irás)

Anzika: Neked sok kutyád van, gondolom. Hozzá vannak szokva, de az emberek többsége csak egy kutyát tart, gyakran magánházban, életében nem találkozik se emberrel, se kutyával. Ezek össze szoktak omlani.

258. Tibbe: Tévedések elkerülése végett, én nem csak az itthoni "sok" kutyából indultam ki, hanem figyelemmel kisérem a tőlem elkerült, és minden egyéb más kutyát, és annak a szoktatási körülményeit.
Sokszor az agyoniskolázott kutya mond csődöt, és egy vidám kis elsőbálozó learatja a sikert!:-))

Ennek ellenére vannak alapdolgok, amiket meg kell tanitani a kutyának, de nem mindegyik egyformán alkalmas természetéből kifolyólag kiállitásra, akármennyit is jár iskolába és kutyaközösségbe.

259. Tibbe: Itt most nem arra megy ki a játék, hogy a kutya isklázott-e, vagy sem. A lényeg, kifejezetten előnyös, ha a kutya nem a kiállításon lát először kb 1000 kutyát, meg 3000 embert.

Nem kutyakiképzést propagálom, nem vagyok kiképző. Mondjuk nem árt, ha a kutya irányítható, de itt azért nagyobb valószinüsége van a többi kutyához való normális viselkedés kialakitásának. Amelyik kutya képtelen viselkedni az iskolában, azt el szokták küldeni. Igy kisebb esélye van a sérülésnek is, amikor a kezdő kutyi udvariatlankodik

Nem kockáztahatja meg senki, amikor odamegy kiállítani, a kutya fálelmében meg se tud mozdulni, vagy neki esik minden kutyának. Sokkal jobb, ha már elötte megszokja a helyzetet a kutya. Erre is jó a kutya iskola.

Tehát ez az előzmény, mutasd meg, hol írtam hülyeséget, korrigálom.

Irod, hogy én vádaskodom. Idézd be ide, ahol megsértettem valakit, de legyen elötte a hozzászólás száma, ne okozzon gondot kronológia.

Ha be tudod idézni, akkor csupa nagybetűvel és őszintén bocsánatot fogok kérni.

Előzmény: Törölt nick (494)
Haribo Creative Commons License 2004.10.27 0 0 511

Na, kezdhetem előlről a tanulást, olyan rég voltam itt.

Gondoltam berakok néhány vigyorkát, de nem sikerült:)))

Előzmény: Haribo (510)
Haribo Creative Commons License 2004.10.27 0 0 510

Sziasztok! http://www.handykult.de/plaudersmilies.de/wave.gif

Egymásnak ellentmondó híreket hallok.

Tudja valaki biztosan, hogy a Derbyn lesz-e baby-kölyök BIS?

Nem mintha nem lenne édesmindegy, ha már beneveztük a babákat, csak jó lenne tudni. http://www.handykult.de/plaudersmilies.de/tongue3.gif

Szilmaril Creative Commons License 2004.10.27 0 0 509

Tudom, hogy nem olvasol gondolatot, csak jó, hogy ilyen egyformán gondolkozunk erről a dologról!:)

Felvezetés ügyben nekem tanácsot adni? Köszi, de nem élek vele:)))

Minden kutya felvezetése hangulatfüggő: ha nem akarja megcisnálni, nem csinálja!:)

Ezt a hiba eltakarást nem úgy értette. Van, hogy a kutya kivedlett egy darabon, akkor nem fogom azt az oldalát a bíró felé beállítani. Vagy pl. a múltkor volt egy seb a kutyán, a gazdája folyton eltakarta a bíró elől, és nyert a kutya.

A saját kutyámnak nincs hibája, így rajta nincs mit eltakarni:)) (szerénységem határtalan) Viszont mikor vezetek fel más kutyát, akkor erre nagyon figyelek. Pont ezért adják az én kezembe, mert a gazda ezt nem tudja olyan jól megtenni. Ezek csak apró trükkök, nem tanította nekem senki, ellestem vagy magamtól jöttem rá. Éppezért kérnek felvezetni, de nem fogom mindenkinek elárulni ezeket: ez a siker titka (+ az ismertésg sem árt) (ez Anzikának szól)

Így pl. ha a kutya a gazdának beáll, ő örül, ha párhuzamosak a végtagjai, és hagyja úgy, de pl. nem veszi észre, hogy kifelé álank a csánkjai. Ha a bíró nem kéri, hogy ne igazgasd, mikor beállítod, akkor észreveszi, de ha nem, egy ilyen hibát el lehet tüntetni.

Anzikának: A kiállítás nemcsak a felvezetésből áll. Kell hozzá jó kutyát tenyészteni (vagy venni, de az egyszerűbb), akivel érdemes járni, fel kell készíteni szőrileg-lelkileg, és nem mellékesen megtanítani neki, mit várnak-várunk el tőle a ringben. Ha már az első kettő megvan, félsiker, de miért probléma, ha az utóbbit már másra bízza???

Nem beszélek el melletted, én visszaolvasok. És nem fogok a szavaidba belekötni, csak a mondanivalódba.

Előzmény: Törölt nick (496)
bobbor Creative Commons License 2004.10.27 0 0 508

Nos akkor megérkeztünk?

De akkor hol a hiba? Ott, hogy két szervezet próbálja megfojtani egymást a mi pénzünkért, vagy ott, hogy a név "kötelezi" a bírót, hogy az a kutya igenis jó?

Egyszóval kimondhatjuk, hogy a fejétől bűzlik a hal?

NEM! Vegyük végre tudomásul, hogy ennek a kutyássportnak van némi lábszaga is.

Ezért szóltam be olyan idegesen, hogy mért veszekedtek apróságokon.

Tudjátok miért szeretem az MKSZ kiállításokat? Mert még nem hallottam anyázni senkit. Mert akiknek annyira fontos az eredmény, azok oda nem jönnek el.

És még egy gond! A tenyésztési irányokat ha akarjuk, ha nem a bírók ítéletei határozzák meg. Holott a tenyésztőknek jobban kellene ismernie a saját fajtáját, mint a bíróknak. Na itt van a felelősség!

Előzmény: Törölt nick (506)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.26 0 0 507

;-)

Előzmény: Törölt nick (506)
bobbor Creative Commons License 2004.10.26 0 0 503
Köszönöm az elismerést! Moldova tollából olvastam: Minden ember annyit és, amennyit használ. Ebből legfeljebb annyit kell kivonni, amit árt. Ennek fényében szeretnék látni olyanokat, akik mostanában sokat tettek a magyar kinológiáért.
Előzmény: Törölt nick (502)
Zemanek Creative Commons License 2004.10.26 0 0 499
Én is erre várok.
Előzmény: Törölt nick (497)
bobbor Creative Commons License 2004.10.26 0 0 498
Jól esik, hogy visszavársz, de el sem mentem! Ha visszaolvasod rengeteg dologban egyetértek Anzikával és bár semmit sem tudok róla nem éreztem betolakodónak. Én a stílus ellen szóltam és nem hinném, hogy bárki véleménye felesleges és érdektelen lenne. Ha komolyan visszaolvastok nyílvánvaló, hogy ugyanazokkal a gondokkal küzdünk, más-más bírók, de igyanúgy járnak el velünk, valamit jól akarunk csinálni, de....(ld Kanitkabir 478) Rólam és a kutyáinkról mindent meg lehet tudni, ha a nevemre kattintotok!
Előzmény: Törölt nick (495)
bobbor Creative Commons License 2004.10.26 0 0 493
Harmadszor kezdek hozzá, mert nem találom a szavakat! Ez nem kuckó, hanem kiállítók ringje lett, ahol kemény ütésváltásokkal le lehet verni a másikon, amit a bírói körökben kaptunk? Ez a baj a kutyásokkal (bocs a kiállítókkal). Elbeszéltek egymás mellett, anyáztok feleslegesen, úgy hogy még a nevetek sem publikus. Egy dologban vagyok biztos: a kutya nem a ringben kezdődik és nem is ott ér véget. Aki ettől eltérően gondolkodik, az nem lehet normális kutyatartó és tenyésztő, csak paranoiás majd én megmutatom kiállító. Az ilyen vitáktól megy el a kezdő kedve, nem a "nehézségektől". Bocs, ha valakit bántottam!
Előzmény: Anzika (492)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!