Nem nagyon hiszel a jogászok rejtett képességeiben...
Tekintve, hogy ismerem TEHE apádat, aki elhatározta, hogy jogász lesz... :-)
És a képességei biztos, hogy jól el vannak rejtve... Valószínűleg már mindenki el is felejtette, hogy hova...
Amit ma láttatok Kelenföldön, az ebben a túrban (Ormányos Ubulék voltak) teljesen megszokott dolog. Jómagam is ebben a túrban dolgozom, bár csereügyletből kifolyólag ma reggel végeztem. Reggel kb. 8-8.15 magasságában az egyik Roller Kl-en a 14. vg-on gépcserézett, mert más Rola-közl-re alkalmas szabad vg. nem volt. A Rola továbbító gépe V43 1128 volt. A 13.-on egy FR-i vonat állt -már vagy 3 napja, mert Ferencben a tolatócsapatok teljesen szabályosan dolgoznak, így nem megy a vasút. A 12-en a 017-es Higany várta egy DuFis vasút papírjait, majd vmi teherrel előkerült a V63 025 is. Bejárt vmi EC (fogalmam sincs melyik lehetett), majd úgy kivágódott a faszikám a 16-ról, mint ha ott se lett volna. Az egyik MIR ismerősöm mesélte, hogy pénteken a 83101-es 6 egész kocsi volt, de Kl-en oszlatni kellett, mert Fc nem vitte el...
Szombaton délután kb. 17.25-felé Kl-en a 4. vg.-on(!!!) gépcserézett egy pentelei szénvonat, a szerelvényből ítélve 47803-2 lehetett. A vén kopasz ismét alkotott szombat nappal...
Vki nem tudja véletlenül, hogy a V43 1190 csak egymotoros??? Elég felesben adja ki magából a trakcióhangokat, ebből gondoltam erre.
szerződés tárgya Pécs állomáson 48+10 szelvényben jóváhagyott engedélyezési és tendertervek szerint 3 m szélességű 2x2,5 m támaszközű, 84,3 m hosszú gyalogos felüljáró
"Egyébként a mo.-i felnőtt lakosság kb. 30 %-a funkcionális analfabéta..."
Vajon a 30% miből jött ki? Mert ha picit megpiszkáljuk, felmegy az 90%-ra is...
Osmin,
"...de ha a Közlekedési Főfelügyelet nem bólint rá..."
Gondolom, ha csak a rábólintás hiánya lenne a probléma, és emiatt fontos dolgok szenvednének hiányt, elég hamar változna a helyzet. De nem változik, tehát nem is olyan fontos.
amicus,
"...ha az összes F1, F2, E1, meg mittudoménmilyen szabályzatot odaadnánk egy utolsó vidéki ügyvédi irodának, az két hónap alatt egy feleekkora, és duplaennyire koherens iratcsomót adna vissza..."
Ha így is lenne, ugyan kinek lenne jó? Max. a nyomdának..., esetleg az oktatóterem tulajdonosának (ha bérelni kell), az oktatónak (van munkája), az új szabályzatot elbírálóknak, meg még..., meg még... Na jó, meggyőztél, jöhet a vidéki ügyvédi iroda.
(Egyébként a feleakkora és duplaanyira koherens az összesen legalább négyszer instabilabb állapot, mint a mostani, tehát ne várd, hogy ha engedsz a szorításból, nem tér vissza azonnal eredeti helyzetébe. Márpedig előbb-utóbb engedni fogsz a szorításból, mert elfáradsz.)
Akkor Te voltál az, aki az alagút kelenföldi kijáratánál fényképezett? Amikor mentünk kifelé a kirohanóssal, akkor "vadul" fotózott valaki. Józsi is mondta, hogy ő is látta. Visszafelé a füredi személlyel jöttünk. (mert szép nagyot késett a pusztaszabolcsi), már nem volt/voltál ott.
Ma meg az általad említett időszakban fotózgattam-nézelődtem Kelenföldön... :-D
Nem te voltál esetleg 16:04 körül a Délis alagút előtt a Villányi úttól visszább Kelenföld felé, és fotóztad a Samut, amint ment a Délibe, és piros/szürke kabátban?
Ezt a füstfelhőt én is láttam, de takarásban volt, így azt hittem egy bobo műveli, aztán elöjött a Szergej gépmenetben, majd indult Fc-be, ekkor is nyomott egy jókora füstöt.
Én amúgy az 5.-6. vágány peronjának a végében voltam.
éltem már meg olyat az előző mrd-i ciklusban, hogy a Keletiben a 928-as menesztése helyett a fszt és a vjv arról vitáztak, hogy melyik kocsi hová megy...
És hiába állapodnak meg valamiben, Győr, Sopron és Cell biztosan egész máshogy gondolja. Így aki igazán biztosra akar menni, az a legelső/legutolsó kocsiba száll, akkor nem lehet baj:-)
...na igen, a 928-as....mostanság a menesztés helyett a fszt azt lesi, hogy hol jár az a szerelvény, aminek 928-ba kellene fordulnia...
A csörgő azért nem jár E.gom fele ,mert nem tudnak a szentesiek adni.Ezért is volt vasárnap a 22-es csörgő erre.A nagyobbik baj + az,hogy a csörgőn valahogy mindenki be akkarja tartani az E.1-est,legalábbis naponta 1 ember került rá mindig aki azt mondta,hogy ezért a fizetésért ő nem fog szivattyuzni,vagy nem gerjedfel stb.A Bz világ meg elég volt,hogy elfelejtsék a 41-es bibijeit.Pedig kéne valami megoldást találni az okosoknak, mert a 2069 (emiatt a vonat miatt járna M41-es erre)munkanap 5-10 perceket áll solymáron sokszor ,mert a 2 Desiro kevés.
Azért vagyok egy kicsit szomorú, mert itt tipródtok egy olyan témán, ami pár napja, már teljesen világosan ki lett fejtve! Néha tök fölöslegesnek érzem a hozzászólásokat, nem csak az enyémeteket. Na mindegy, azt gondoltam, beszúrom ide ismét a pénteki hozzászólásomat, hátha megválaszolok egy-két felmerült kérdést:
Ma voltam Balassagyarmaton. Átmentem a fűtőháznál lévő vasúti átjárón, majd nyomtam egy satuféket, mert megláttam a csodát: M41 2122!!!!!!!!!!!!!
Aztán fotó, majd beballagtam a felvigyázóiba és érdekődtem, és a következő infok birtokában tovaszáguldottam: Év végéig minden este el kezd dolgozni a Csörgő Nógrádkövesden és leindul Aszódra kővonattal. Talán két kört megy, aztán vissza Gyarmatra és ott áll egész nap ahol adott esetben elvégzik a napit. 15:53-kor jelentkezik rá a dolgozó, 17:00 körül indul le. Állítólag 60-al tudnak döngetni Kövesdig is. Szerintem ezt ne feszegessük. Na ennyi volt a hír.
Egy hét van még a fotózásra, mivel jövő héten 17 óra körül már erőteljesen sötétedni fog!
Már most szólok előre, hogy vasárnap nincsen a buli, sőt 2 nap múlva az a gép az egomi oldalban lesz látható, majd vas. este egy önköltségben a Nyugatiba kerülő dolgozó viszi Kövesdre, kövezni.
...ha az összes F1, F2, E1, meg mittudoménmilyen szabályzatot odaadnánk egy utolsó vidéki ügyvédi irodának...
Ha látnád, mennyi van, azt hiszem megállapítanád, hogy nincs az a bátor jogászbrigád, ami ne futamodna meg a szabályzatokat hozó kamion rakterének látványától. :-)
A szerződés tárgya Pécs állomáson 48+10 szelvényben jóváhagyott engedélyezési és tendertervek szerint 3 m szélességű 2x2,5 m támaszközű, 84,3 m hosszú gyalogos felüljáró és kapcsolódó munkák (kerítések, csapadékvíz-elvezetés, térvilágítás, járófelület fűtése, emelőkaros felvonó stb.)
A szerződés tárgya Szeged MÁV felvételi épület korszerűsítése. Ez a műemléki védelem alatt álló épület MÁV Rt. és egységei által használt 4371,8 m2 területet jelenti. Utasterek, pénztárak, irodák kialakítása; vendéglátó egységek kialakítása szerkezetkész állapotig; tető felújítása, homlokzat rekonstrukciója, tendertervek elkészítése, engedélyeztetése, mozgólépcső engedélyeztetése stb stb.
Befejezés határideje: 2006.12.10.
Ajánlatok beadásának határideje, ajánlatok bontása: 2004.12.13. 10:00 (nem szoros ez egy kicsit?)
Ez utóbbira a szegediek nevében is bontok egy bort holnap (ma nem, mert tanulok)! :-) Végre idáig eljutott a dolog.
Megdöbbenve tapasztalom, kedves Józsi, hogy újból sikerült egymás mellett elmennünk anélkül, hogy ismernénk egymást személyesen! :-D Év elején ha jól emlékszem, a miskolci túráról hazafelé ültünk egy kocsiban, ez is később derült ki. Ma meg az általad említett időszakban fotózgattam-nézelődtem Kelenföldön... :-D
Ez a zsebes dolog nagyon megdöbbentett, mert hogy nem egy túl hosszú szakaszról van szó! Igaz, a sebesség alacsony, az idő pont elég... Azt már hallottam egy ismerős hölgytől, hogy a mellette ülő manus nyulkálni kezdett a sötétben, de ez se semmi!
A kelenföldi listát még megtoldanám azzal a személyes élménnyel, hogy amikor a 230-as Szergej jőtt Fc felől tehervonattal, mellette párhuzamosan egy Gigantos teher haladt hosszú fedett teherkocsikkal, ez a Gigantos épp hozzám közelebb. Mögötte hatalmas füstfelhő, azt hittem, nosztalicska különmenetet takar a tehervonat. Aztán mégsem, két kocsi között átláttam és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a Szergej nyomja a fekete égésterméket. Mikor gépmenetben elment Fc felé, hasonló felhőt hátrahagyva, körülöttem az utasok különféle mulatságos megjegyzéseket tettek...
Ja, és Somogy IC: BVmot 003 a vonat végén dolgozott!
A 946-osról: éltem már meg olyat az előző mrd-i ciklusban, hogy a Keletiben a 928-as menesztése helyett a fszt és a vjv arról vitáztak, hogy melyik kocsi hová megy...
Az ötlet érdekes, netán még jó is lenne, de a lényeg az, hogy ha mi tudjuk, hogy egy szabályon változtatni kell, és talán jó is az elképzelésünk, de ha a Közlekedési Főfelügyelet nem bólint rá, semmit sem ér.
"...hogy már a mozdonyvezető sem olvasta el az Utasítást, az állomási dolgozók meg továbbra sem az ÁVU-t. Pedig ezekben a munkakörökben nem foglalkoztatunk - állítólag - analfabétákat..."
Én az állomási dolgozókat ebből az aspektusból nem ismer(het)em, de a
masinyiszták esetében nem igaz a feltételezés!
Egyébként a mo.-i felnőtt lakosság kb. 30 %-a funkcionális analfabéta, a
statisztikai adatok alapján. Ebből az is következik, hogy tízből három üzemel-
tető, Andrássy úti stratéga, utasítás kodifikátor..., is ezzel küzd?
Vagy csak úgy csinálsz :-))))). Folyamatosan figyelsz, hátha valaki bedob egy friss zagyva számsort! :-)))). Egyet írtam föl, a személykocsis oldalon máris hiba!
50 55 10-67 001-9 Ap 140 Pécs Pécs REV Dk 09.09.04. (és nem 160!!!)
Épp Jogpolitika c. tárgy zéhájára tanulok, és akár hiszitek, akár nem, vitátok nagyon a témába vág... :-)
Nekem kezd az a - gonosz -érzésem lenni, hogy ha az összes F1, F2, E1, meg mittudoménmilyen szabályzatot odaadnánk egy utolsó vidéki ügyvédi irodának, az két hónap alatt egy feleekkora, és duplaennyire koherens iratcsomót adna vissza :-)
Komolyra fordítva a szót: aki a ti iratkupacotokon átlátja magát, annak már semmi egy diploma + szakvizsga itt, nálunk. Várlak titeket az ELTÉ-n! :-)))
:-) Én hűen, majdhogynem szóról szóra fordítottam a hírt, és nem kommentáltam, megelőzendő a félreértéseket, valamint azért tettem be németül is, hogy akik tudnak németül, azok legalább értsék, miről is van szó:-)))
DGKUm: Ha az állomásköz É/T - Nt-D között értődik, de Ée irányváltás szempontjából, mint egy állomás, megosztja, akkor Ée felé álló irányok esetén áll a szembemenesztés fogalma.
Lehet, hogy ez szembemenesztés, mégis engedélyezett. Akkor ismét a szabályozással van a gond. Amúgy Érdi elágazás végrahajtási utasítását az illetékes vonalbiztos több évi késedelemmel készítette el az új (1998-as) F.2. életbelépése után, ráadásul több hibát is találhatunk benne.
DGKUm: A terelési lehetőséget a VMÜSZ kifejezetten előírja.
Lehet, hogy előírja, de akkor miért nem építették meg? Szerintem ennek megválaszolására nem én vagyok a kompetens személy. Amúgy a B/3-as váltó valójában 120-as váltó, de csak 80-as jelzést ad a bejárati jelző.
DGKUm: Több vontatójármű esetén nem biztos, hogy van a vonaton fékpróba tartására igénybe vehető munkavállaló.
Ha már van 2 dolgozó: motorvezető + motorkísérő, akkor szerintem van. De az esetek 95%-ban csak szóló gépmenetekről van szó.
DGKUm: Az operatív vonatoknak is van menetrendjük. A MRN menetek közlekedési feltételei pedig eléggé behatároltak.
Ennek max. úgy van menetrendje, hogy megnézed a 40-es vonalon az É - Ée közötti operatív vonatok menetrendjét, és hozzáolvasod a 30-as vonalon az Ée - Ta közötti operatív vonatok menetrendjét, illetve fordítva. Ezek szerint ez is egy mulasztás. Még van idő, be lehet dolgozni a jövő évi menetrendi segédkönyvbe!
Az MRN szerintem is magától értetődik
DGKUm: Ha jelzővel megyünk tovább É, vagy T felé, akkor megállás után ki kell menni a bejáraton kívülre, ezért nyílt vonali tolatást kell végezni. Írásbeli?
Szerintem az Írásbeli rendelkezés tartalmazza az erre vonatkozó szabályokat, és én nem tekintem nyíltvonali tolatásnak. Amúgy a vonat É és Ta között végig a nyílt vonalon közlekedik, hisz Ée egy nyíltvonali szolgálati hely.
DGKUm: A helytelen vágányon közlekedésről a vonatot a helytelen felé indító állomáson (Ta - É viszonylatban Ta) kell értesíteni. Az elmaradt írásbelit legfeljebb "a helyzet tisztázása" pótolhatja.
Én még nem hallottam olyanról, hogy egy ilyen menetkor Ée - É között a helytelen vágányon kellett közlekedni. Mindemellett ha ilyen történik, akkor ennek lehetősége csak azután derül ki, hogy a vonat Ta-ról elindult, így erről nem volt értesíthető. Ekkor miért nem elegendő az elágazási szolgálattevő élőszóban adott utasítása? De egy másik kérdés ezzel kapcsolatban: Pl. egy a jobb vágányon közlekedő vonat úgy marad szolgálatképtelen, hogy Ée-ban fogja a B/2-es váltót, így közlekedni csak a bal vágányon lehetséges. Nt a páros vonatot a helytelen vágányra járatja ki, de ekkor nem lehet még tudni, hogy bármilyen okból Ée nem tud továbbhaladást engedélyező jelzést kivezérelni az A jelű bejárati jelzőre, csak Hívójelzést. Ekkor külön meg kell értesíteni a vonatot a helytelen vágányon való közlekedésről?
De lehetetett az is. Gépeket nem szoktam megjegyezni, pláne számomra ennyire "távoliakat" (szegedi még belefér). A kocsikat néztem, hogy az összes jún. 30-ai belekerült a szerelvénybe: 661, 663, 761 asszem.