múltkor rallyval találgattuk, melyik a ráncos D10 és a 1761 nem az. Na ma megtaláltam: 17-47! Hazafele "sikerült kifognom" a 66-oson. Elég szakadtnak tűnik belül, de hangra nem rossz. Egyébként kezdenek feltűnni a D10-es kocsik a 66-oson, mintha 1763 is az lenne, nem? Tegnap meg 17-69-et láttam.
11-97 Mezőtúrinak néz ki, Tector is ezt mondta (Nolan: lenti kép alapján miért lenne kamionos?)
Azt láttam 13 körül, hogy mindketten vészvillogóval álltak a Kőki felé eső megállóban. A busz üres volt, személyi sérülés szerintem nem volt. A busz gépes (nem ajtós) felén fehér csík és foltok voltak, de ez (17-53) amúgy is egy szakadt kocsi.
Elsősorban nem a tömegközlekedési nevezetességek felkeresése céljából lesz jelenésem a napfény városában, de tervezek ezt-azt megnézni, kicsit utazgatni. Igazából néhány jellegzetes jármű érdekelne és szeretném őket elcsípni (valahogy megoldom, hogy legyen fotómasinám).:-)
Tajbán paraszt, ez tetszik :o) Na majd sokan megyünk :o)
Idén nyárom voltunk lent, a topik jelentős részével egyetemben, és mi is kifogtuk kultúremberünket. A végállomáson tökjól beállt a busszal, de fozótni nem engedte a buszt. A szemétállatja. Pedig jól hajtotta a bicajt.
Most cinikus leszek:
"A dp.-i szerelőket meg csókoltatom. Hallotak már olyanról, hogyha olajos kézzel fogjákl meg a belső motortér fedelet, akkor azt le is kéne mosni? Borzalmasan nézett ki belülröl is szegény."
Gondolkozz, ha valami magától megjavúl és nincsen látható nyoma az nem bizos, hogy a műszaktól van, de ha olajfoltok vannak, akkor ......
A néninek nem tűnt fel, ghyo nem tud egynesen a járda mellé beállni???
Igen az nagyon komoly. Én a 14 villamos utvonalát néztem végig. Nagyon bejött csak kár hogy busz nem volt. Régebben talán az ARD televiziócsatornán volt műsorzárás után villamos/vonat utvonalak bemutatása.
nekem ennél csak két film tetszett jobban, az egyik a "súlyos példák", renitenskedő villamosvezetőkkel és kalauzokkal, villamos kocsiátvétel, stb. a 60-as évekből, és a "budapesti kalauz" ami a villamosvonalakat mutatja be megállónként, melyik megálló mellett milyen gyár mozi stb. volt, szintén a '60-as évekből - ajánlom ezeket is, hihetetlenül hangulatosak.
Egy nosztalgiát ébresztő filmet sikerült elcsípnem délelőtt a Filmmúzeumon: FAÜ téli oktatófilm a 60-as évekből. Volt benne kocsiátvétel a Récseiben (GA 93-78 Ik 620-as, 7-es táblával, Öv utca - Kelenföldi pu.); Pasaréti tér 5-ös végállomáson Ik 556-os (GA 86-60), 39-es busz 620-assal; 7-esen FAÜ csuklós, ismeretlen vonalon a GA 91-52-es 620-as, nappali és esti havas fel,vételek a fővárosban, buszvezető és ülőkalauz nagybundában stb. Nekem az volt a tinédzserkorom, komolyan meghatódtam.