És az vajon csak engem idegesít, hogy ha leállítom a motort, és ezután az utasom gyorsan kinyitja az ajtót, akkor már nem tudom az ablakokat felhúzni, csak ha újra gyújtást adok ?
Newz: egy hangyányit olcsóbb lett mától a Mazda3, 100-150 ezerrel, ami mondjuk az 1.6 TX-nél olyan 3%-ot jelent. Viszont az is valószínű, hogy a regisztrációs adóval való további matatásnak hála januártól legalább ennyit, ha nem többet fog emelkedni az ára.
Nekem az Európa Biztosítónál van Cascom Mazda 3 1.6TE autóra. 36 éves vagyok, Miskolcon lakom. 10%/50000Ft önrésszel a negyedévi díj 47.000Ft. Nem kevés, de messze van a százezertöl. Egyébként üdv minden Mazda3-asnak!
Mert japán és drága az alkatrész. Ez a véleménye a biztosítónak. :( Kedvelt biztosítási csalások alapjaként a japán autó. A régebbi mazdák is horror árakon mennek. Keress meg egy biztosítási brókercéget és megtalálják neked a legjobb ajánlatot.
Én is csatlakoznék a társasághoz egy királykék 1.6Sport TE-vel. Most pontosan egy hónapos a "drága", 600 km-rel. Van képem is róla, hogy tudom elküldeni ?
Ha tudok, szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre, bár még sok mindent nem sikerült megtapasztalnom az autón. Pl., hogy miért van benne még vagy 10 l benzin, amikor a mutató már rég a nullán van ?
Egyébként nagyon kezes bárány, mindent pontosan úgy csinál, ahogy kell. Poski Fiat után képzelhetiek, micsoda Zoom-zoom érzés uralkodik el rajtam, amikor beülök. Csomagtér ? HATALMAS !
Te jó ég.. Most néztem online biztosítási ajánlatokat a 3-asra. Az 1,6TX-re 10%/50e önrésszel, negyedéve fizetéssel 105e, a 2,0GTA-ra 118e. Ez valami agyament összeg. Ugyanezekkel a paraméterekkel egy 2,0-ás Focus Trend 67(!!)e lenne csak (kiváncsiságból megnéztem az ST170-ét, mert olvastam, h a tulajok a horror cascora panaszkodtak, de 100-ból az is megállna).
Mi a bánatért ennyire drága a Mazda cascoja?? Pedig megbízható és nem is éppen a lopási statisztikák éllovasa. Csak az EU-n kívüli gyártásra és a(z ezekszerint is igencsak) magas alkatrészárakra tudok gondolni.
Teljesen megdöbbentett...
Szabó András. Meg is érdemli, hogy leírjam a nevét, tényleg végig nagyon korrekt volt.
A piros asszem egy 1,4-es, úgyhogy nem azzal. IXR-674, Winning kék 1,6TX. Az M7-esen össze is futottam egy titanium szürke márkatárssal, akinek vészvillogtam is párat, miután elmentem mellette - de úgy tűnt, nem vette a lapot :)
:)
A magam részéről, felhívtam az Autó Mirai-nál egy értékesítőt, és mondtam neki, h komolyan érdekel a 3-as, és szeretném kipróbálni. Előbb egy szokásos, kb 30 perces próbát tettünk a 2 literessel, majd kb 1,5 hétre rá sikerült leszervezni egy majd' egész napos tesztet egy 1,6TX-szel. Igazán segítőkész volt az úriember (leszámítva a 1,5 hetes vacakolást, amiről nem ő tehetett).
Sokat gondolkodtam rajta, hogy mit csináljak autó ügyben.
Az alaphelyzet: volt egy M6. Teljesen meg voltam vele elégedve, ami a mai napig is így van. Kifogástalan autó. A családban van még két kisgyerkőc 1 és 3 éves kivitelben, valamint az anyjuk. Én hétközben járok a 6-ossal, családi programokhoz is ezt használjuk. Elég sokat vagyok úton, így nem vihetem a családot mindenhová én, ezért kellett egy másik autó is. Néztem ilyet-olyat-amolyat, vagy 2 hónapig filozófáltam rajta alkalomszerűen.
Problémámat megosztottam néhány autókereskedővel is, akik kivétel nélkül rögtön tudtak rá megfelelő megoldást :-)).
Használt autót több szempont miatt nem veszek, újból pedig csak olyat akartam, amiről biztosn tudom, hogy stabil, megbízható. A Mazdáról pedig csak ilyen közvetlen- és közvetett tapasztalataim vannak.
Mivel nem volt sürgős részemről a téma, a kereskedők egyre jobb ajánlatokkal jöttek elő, és az egyiknél igent mondtam, kifizettem amit kell. Aztán jött a jégeső és összetörte az M6-ot. Aztán elhoztam az M3-at.
Mától van a családnak egy M3-as autója.
Közép kék (a katalógus elején ilyen színű autó van), 1,6 TE.
Kicsit még vérszegényen megy, de ez az első száz km-en érthető.
Öcsémmel hoztuk haza Bp-ről Miskolcra. Én elől az M6-tal ő mögöttem az M3-al... Jól néztünk ki.