Szerintem valami emészthetetlen festékanyag szinezte meg a vizet. A székletben lévő vér ilyet nem csinál, kivéve ha szemmel láthatóan is véáres a széklet. Az emésztett vér egyébként sem piros, hanem fekete. Üdv.
Légyszíves segíts nekem, (akinek kényes a gyomra ne olvassa tovább, és bocs a részletezésért) De eléggé megijedtem.
A következő történt ma reggel:
Észrevettem, hogy a fiam széklete(ami egész éjszaka a wc-ben úszkált, mert elfelejtette lehúzni este) pirosas narancssárgássá színezte a vizet. Mintha friss vér színe lett volna, a széklet teljesen normálisnak tűnt, világos volt.
Kérdésem, ha ez vér, akkor honnan jöhetett(gyomor, nyombél, végbél)?
Hozzáteszem, hogy nem fájt neki a hasa se tegnap, se ma reggel.
Még 2 éve csináltak neki nyeletéses röntgent a refluxa miatt, és ott láttak valami nyombélfekély gyanút, de ezt más nem erősítette meg. Ja és 6 éves a gyermek.
Kedves teletabiii. (ha jól veszem ki, Te vagy itt a topik háziorvosa)
Lenne pár kérdésem.
Mit jelentenek a véreredményben a következők?
HCT 0,338 (0,377-0,500)
MCHC 370 (318-354)
MXD 0,107 (0,010-0,100)
SE hugysav 102,9 (140-360)
vizelet üledék ox.kristály, 6-8 fvs/lt
Azt gondolom, hogy annyira kicsik az eltérések, hogy nincs semmi probléma, de mivel a pajzsmirigy eredmény csak 1 hét múlva lesz kész és csak utána kell visszamennem a dokihoz, furdal a kiváncsiság.
T. Éva
Egyrészt influenzára nem érdemes Doxycyclint szedni, mert az vírus, a gyógyszer pedig kizárólag baktériumokra hat. Másrészt a Doxycyclint minden kockázat nélkül szedheted a Pananginnal.
Ne aggódj az MXD miatt. Mi alig szoktunk rá figyelni. Az automata valamiért nem mére meg, majt mivel nem volt érték, automatice odarakott egy felkiáltójelet. A vérképleleten egyébként vagy 20 MXD-hez hasonló érték megjelenik, az orvosok többsége ezekről azt sem tudja mit jelent. Ha a fehérvérsejtszámod normális közeli, én elfeletkeznék az egészről. A Lacipilnek meg tényleg semmi köze az egészhez.
Bocsánat a késlekedésért. Betegséged nagy valószínűséggel Hashimoto thyreoiditis, vagyis egy auotoimmun pajzsmirigy gyulladás, erre utal a magas thyreoidea peroxidase antitest szint. A szervezetben ellenanyagok termelődnek a pajzsmirigyszövet ellen. Általában lappangva alakul ki, és kései következménye hypothyreosis. Tüneteidet magyarázhatja ez a betgség, bár a T3, T4 (ezek a pajzsmirigyhormonok) még normális, de a TSH (hypofizis által termelt pajzsmirigy stimuláló hormon) mérsékelt emelkedése arra utal, hogy a szövetek már hormonhiányt érzékelnek.
A betegség meglehetősen gyakori, bár sokszor látens formában zajlik. Tudtommal nem gyógyítható, egy idő után a pajzsmirigy kiég, hormonpótlás a választandó kezelés, ezzel tökéletesen elvannak a betegek, bár a tüntek nem mindenkinél szünnek meg a gyógyszeres kezelésre. Fontos tudni, hogy a betegség más autoimmun betegséggel társulhat, tehát összetett klinikai kép esetén más irányú vizsgálatok is javasoltak, esetedben pl. a tünetek alapján Addison kór (mellékvese elégtelenség) lehetősége is felmerül bennem (hormonpótlással ez is jól kezelhető).
Akkor valószínüleg szénanátha, mert egy hónapig tartott, és köhögéses, orrfolyásos dolog volt láz nélkül. Rekedt hanggal. Csak eddig nem volt szénanáthás még ez az egyén soha.
T. Toppler !
Az MXD% a középsejtek arányát jelenti a fehérvérsejtfrakcióban. Nagy sejtek a neutrofilok, a kicsik a lymphociták, a középsejtfrakcióban a basofilek, eosinofilek találhatóak, de mindezt automata méri, tehát a középsejtek közé becsúszhatnak kisebb neutrofilek ill. nagybb lymphocyták is.
T. augusztusi lány !
A magasabb fehérvérsejtszám gyulladáss megbetegedések velejárója elsősorban, de a %-os megoszlás nem utal heveny fertőzésre, ilyenkor ált. a neurtofilek aránya nő meg. Az eosinofil sejtek elsősorban az allergiás reakciókban játszanak szerepet, a 10%-os arány láttán én erre gondolnék első sorban, de pl. bélférgesség esetén is nő az eosinofil szám.
A 20-as süllyedés ill. 45-ös GPT gyakorlatilag nrmálisnak tekinthető, ne foglalkozzatok vele.
T. Doktorok 57 eves ffi. vagyok Urologian, uledek laborvizsgalat 7-8 v.versejtet mutatott ki. Minden más negativ, vagy normal. Ezek utan, ket het mulva, berendeltek es a vizeletet citologiai tesztre kuldik.
Elozmeny: szex kozben , nem tudni honnan, veres lett a lepedo. / nem volt szuz már a baratnom :-) / Azert nem tudni mert MINDENFELE figura volt. Aztan idonkent szuros erzest erzek a hugycsoben, de nem ingerel vizelesre, sem tobbet nem kell mennem. Prosztata nem volt erzekeny. Bakteriumot nem mutattak ki, valami gyors teszt csikkal.
Mi a szosz ez? Kicsit elkapott az ujabb panik. Tudom, latatlanba nem lehet tavgyogyitani, meg hogy varjuk meg az eredmenyt,de kerek perec kerdezem: Hogy jelentkeznek eloszor az esetleges rákos, hugyuti es kapcsolatos tunetek?
Ma megtörtént a nagy esemény. (CT) Minden negativ. Igy már nem is olyan szörnyű...hacsak nem az, hogy órákig kell rá várni, ami alatt az ember idegei nem mondhatnám, hogy megnyugszanak....
A "beazonosítatlan" fájdalom nekem sem a zipp környékén volt (4-6 hónappal a szülés után kezdődött), hanem jobb oldalon, kisarasszal az epefájdalmam alatt, kb a jobb oldali fetefészek, köldök magasságában...
(az epefájdalmamra lengőbordatörést "ajánlottak", mint máshonnan eredő szúrást... :) )
Hála az égnek, pár év múlva a hasi kín "rendbejött", egy másik műtétből eredően...
A szülés "csak" indikáció volt az újabb "felnyitásra"... 8)
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. A bátyámnál kb. fél éve kezdődtek látászavarok (kettőslátás) Akkor megállapították, hogy látóideg gyulladása van. Kb. két hét alatt elmúlt. elküldték CT-re és MR vizsgálatra, az utóbbi leleten már szerepelt, hogy Sclerozis Multiplex lehetséges. Jó pár hónappal későbbre kapott időpontot gerincvelő csapolásra, amit tegnap végül is nem végeztek el. A doktornő azt mondta, hogy valószínű, hogy SM betegség, de olyan korai szakaszban van, hogy nem érdemes gerincvelőt venni. Egyen sok zöldséget, gyümölcsöt, ha bármit érez (zsibbadás stb.) akkor jöjjön vissza azonnal, egyébként pedig fél év múlva. Most teljes bizonytalanságban vagyunk, hogy egyáltalán valóban van-e ez a betegség, vagy nincs. Érdemes lenne elmennünk egy másik orvoshoz? mi lenne a legjobb megoldás? A leletén az szerepel, hogy SM valószínű. Ezt akkor már vehetjük akár bizosnak is? Mi tegyünk?
Minden elismerésem a türelmedért a tiéd. Az jó hir, hogy nőgyógyi szempontból minden OK, remélhetőleg nem történt semmi olyan, amit a TV-ben lehet néha hallani, hogy a műtét során vmi oda nem illő tárgyat becsempésztek a testbe. Bocs, de már kinomban ez jut az eszembe, ha minden leleted jó, te meg tök ramatyul érzed magad.
Azért adj hirt magadról, ha valami kiderült. Ha virtuálisan, azt ugyis nyomon követjük. Drukkolok neked!