Én ismerek olyan ICH-kutyát, akinek komplett fogazat-átalakitása volt, festett orral, később szinezett szőrrel jelent meg a kiállitásokon, és mindezt mindenki tudta, soha senki nem óvott, csak morgott magában, mert tartott a kiállitó szájától.
Nem tiszta ez nekem!
A kiállitás CSAK szépségverseny?
Mert akkor ez rendjén van!
De ha számit a standard is, akkor nincs rendjén!
Most számít, vagy nem számít a standard alapvető dolgokban a kiállitásokon?
Vagy csak tenyészszemlén?
Tökéletesen egyetértek a szépségverseny-jelleggel addig, mig nem "hamisitjuk meg" a kutya alapvetően genetikai hibáit.
Ez nem csak etikai kérdés!
Kiállitáson csak az akkori éppen esedékes összbenyomás számit!!
genetikai hiba tökéletesen palástolva nem hiba!?
A hibák megfelelő palástolásával a hiba már nincs is?!
A te eseted lehet, hogy előfordult, de ha kellő anyagi áldozatot hozott volna a kutya gazdája, és beépitteti a p3.-ast egy profi kutyafogásszal, akkor az a kutya győztes, ha hamisitva is!
Az óvás igy pedig semmit nem ér.
Van bőven kutya, aki tenyésztésből kizárható hibával rendelkezik, és ezek elpalástolásával jutott el a legmagasabb címekig.
Tudunk valamit tenni?
NEM!
Óvást benyújtani birálattal szemben?
Ugyan már!
Hol vagyunk mi ettől!
Én már nem állítok ki. Majd talán a legbetegebb kutya kategóriában, ha indítanak.
Az ÁLLATI fórumon nagyon sok kutyás van. Úgy néz ki, mindenki felkészült, mindenki tudja mit kell csinálni, Mindenki tudja mitől fényes a kutya, mint a salamon töke.
Mégis igen sokan felkészítetlen kutyával, felkészületlenül jelennek meg.
Nem gondolnak arra, hogy egy jól felkészített kutya mennyit nyom a latba. A tenyésztők ezt tudják, élnek is vele.
Azt szeretném kérdezni hogy hogyan zajlanak le a kiállítások? Nekem van egy fekete spániel kanom- ő nem kiállítás kutya, de most fogok venni egy kiállítás tipusi kislány spánit ezért szeretném ezt megkérdezni!
1. A bírói döntéssel szemben óvásnak helye nincs. Ez pontosan azt jelenti, hogy a kapott minõsítés, vagy a kiadott címek, illetve az esetlegesen ki nem adott gyõztes címek miatt óvásnak helye nincs.
2. Óvni kizárólag alaki hibák miatt lehetséges, (pl.: rossz osztályba sorolás) a bírálatot követõ két órán belül, a nevezési díj kétszeresének befizetése mellett, írásbeli kérelemmel, amelyet az óvási bizottsághoz kell benyújtani.
3. Az óvási bizottság az óvás benyújtását követõ egy órán belül dönt. Ha helyt ad az óvásnak, akkor a befizetett összeget vissza kell fizetni. Ha az óvás sikertelen volt, az óvási díj a rendezõ szervezetnél marad.
4. Az óvási bizottság három tagból áll, amelynek egyik tagja, egyben elnöke a kiállítás vezetõ bírója, a másik két bírót tagnak a vezetõbíró kéri fel.
5. Az óvási bizottság tagjait a kiállítás katalógusában meg kell nevezni.
Legalább tudnék valamilyen nyelven a magyaron kívül!
Ha megkérdik mennyi idős, azt még értem, és válaszolni is tudok rá!
Nyáron Oberwartban ha nincsenek velem babybooék, biztos végül kiküldenek, mert az asztalon birálatnál megkérdezte a bírónő, -"harap-e a kutya?", mielőtt megtapizta volna.
Halvány lila gőzöm nem volt, mit kérdez, így ha nem forditanak nekem, szerintem bírálhatatlanság miatt kiküldött volna.
Csak azt nem értem, miből gondolta, hogy egy Champion kan harap?
Főleg Astra, aki a nyugalom példaképe!
(csak akkor nem nyugodt, ha tüzelő szuka a láthatáron, mert akkor csak a "feladatra" koncentrál!:-)))
Hihi no látod akkor gyühettél volna hozzánk vacsorára ebéd helyett :-) Jók a képek !Gratulálok az eredményekhez ! Szépek voltatok és külön kiemelném a szinharmóniát, ahogy most sikerült a kutyákhoz öltöznöd , különösen kedvenc Hannelorémhoz !!!! Nagyon trendik voltatok !
Az eredményeinket és a képeket gondolom már megnéztétek a honlapon!
Megint "felvezetőt kellett alkalmaznom" az összevetésen:-))))))))))))))))))
:-))))))))))
Nagyon örülök a kutyáimnak úgy cakumpakk mindegyiknek!:-))
Jó hogy vannak!:-))
Ha ők nem lennének, talán én sem lennék már!
A bírálat is elég szörnyű volt. a fiatal kanom kit 2 lett, aminek örülnék, ha nem az a kutya nyert volna amelyik, hiszen sokan voltak, de az a kutya nem jobb az enyimnél, Munka és Ch. kanom CAC-lett és mindenki szerint nekünk kellet volna a HFGY-nek is lenni, de a fiatal kan lett az. A fiatal szukám nagyon jó lett, mert dagadt és ez teljesen jogos volt.
Én most értem haza. Szörnyű napom volt, főleg azért mert mikor indultunk volna haza (mudi klubkiállítás után) többen amíg pakoltunk elengettük az ebeket és valaki tök sötétbe 40-50km/hval jött be, annak ellenére, hogy ő is kutyás volt és tudta, hogy szabadon vannak az ebek és elütött egy mudit, ami már ön magában szörnyű, de az egyik ebem pont arra sétált és én azthittem, hogy őt ütötték el, nem tudjátok elképzelni, hogy mit éltem át, amíg rá nem jöttem, hogy nem ő az, hála isttenek a mudi megúszta látszólag nem volt komoly baja, de nagyon megrémült
meglátom majd, bár most nekünk is lesz több kiállításunk meg egyéb szervezési munkálatok, és néha kell egy kis szabadidő is:) de semmi sem lehetetlen:)