A motort Géczi (a színész nevére nem emlékszem) törte össze egy BMP-vel
Az éjszakai hadgyakorlatos az "Álca nélkül", de most lusta vagyok leírni a tartalmát, meg elég bonyolult is. Abban van, mikor elakadnak a teherautóval, és nem tudják kitolni az árokból, mire Mammut: "Vót nálunk a faluba' egy nagyon erős ember... de hát ezt még ő se tudta volna megmozdítani." :-) Meg Rabó napszúrást kap, és megjelenik Rambo-szerelésbe valami iszonyat nagy csúzlival a riadókor. Karády kérdi, mi rajta ez a maskara, mire ő: "Jelentem, a trópusokon meleg van!" :-)))
Kedvenc őrmesterünknek valami ünnepelnivalója van (x éve szolgál asszem), ezért kap egy motort ajándékba a seregtől. Amit aztán ha jól emlékszem Kálid Artúr tör össze egy tankkal, amikor tolat egyet dagonyázás közben. A srácok gyorsan kisütik, hogy össze kéne dobni a pénzt egy másikra, ezért kitalálják, hogy szexújságot fognak nyomtatni a Győzőben. Győző az udvaron álló tank-emlékmű, amiben ezermester barátunk szerint Buda visszafoglalása óta nem volt üzemanyag :))) Szóval a nagy ötlet megvan, csak kérdés, hogy honnan szereznek csajokat. Nellyke készségesen vállalja a fotózást a laktanya tetején (amiből baj is lesz... :) ) a csapat meg összelopkodja a körletből minden barátnő fényképét és azokat retusálják rá Nelly testére. Ezen Szerednyey Béla teljesen kiakad, mert az ő csajának képét is lenyúlták. Első felindulásában elindul a Győzővel és dobálja kifelé az újságokat, persze mindenki rajta röhög, mert _mindenki_felismeri_Nelly_testét :))) Végszóra előkerül a csaj is, aki kiabál ezerrel a tankkal robogó Rabónak, hogy az anyajegyet keresse - ami nincs, tehát tisztázódik a dolog.
A végén meg valami nagyon fontos focimeccs lesz, ahol Urbánnak is kéne játszania (aki ugye azért nem játszik, mert korábban valami barátját felrúgta, aki azóta sem épült fel) és megfenyegetik Uszticsot, hogy ha nem tudja rávenni, akkor kiteszik vagy lefokozzák vagy ilyesmi... Urbán épp fogdában ül néhány társával, de kéz alól az őröktől kapnak egy TV-t. Máig előttem van a fogdaőr mondata:
"Azt üzeni a Karády, hogy akinek eljár a szája, azzal 1200 fekvőtámaszt csináltat. És 877-nél eddig még mindenki belehalt" :)))
A TV-ben bemondják a hírekben, hogy Urbán haverja fel fog épülni, mire emberünk elkezd dörömbölni az ajtón azzal, hogy "kerítsétek elő a Karádyt, mondjátok meg neki, hogy az Urbán hívatja" :))) Következő kép: Karády visszaül a focipálya tribnünjére és nem szól semmit, csak kajánul mosolyog Végvári Tamásra. Aztán feltűnik a pályán az Urbán, felveszi és megcsókolja a labdát, ezzel van vége.
Néhány további rész:
- egyszer valami éjszakai hadgyakorlaton eltévednek és egy nudista strandon kötnek ki, a sztori többi része nincs meg, csak egy beszólásra emlékszem, asszem Bazsó volt: "srácok, ebből gáz lesz, engem még az anyám se látott meztelenül" - mire valaki a csapatból: "és látod itt valahol az anyádat???" :)))
- Tabajdi (így kell írni?) ezredes nevében beetetik Karádyt, hogy a kutyákra vízálló ruhát kell csináltatni, amiből óriási balhé lesz és kirúgják az őrmestert a seregből
Lejjebb megtalálható ConflictG nevû társunk, aki VHS-rôl átdigitalizálta mind a 13 részt 3 DVD-re !
2x5 és 1x3 rész! A filmek színesek, 640x480 Mpg VCD formátum(minden DVD-lejátszó viszi), nem valami nagy minôségûek, de élvezhetôek és a DC-n található fekete-fehér alacsonyfelbontású szeméthez képest kiválóak!
A három DVD ára 5000HUF+ postaköltség! Ha megéri neked az ár, akkor írj neki egy mailt és már sínen vagy, mint tizedes úr (Sinkovics Imre) mondta a ruszki hadifogoly táborban:-)
01. Military butik
02. Bakafácán
03. Bôrtérkép
04. Borcsata
05. Mozgó trezor
06. Az átkelés
07. Álca nélkül
08. Computer-manôver
09. Frontszínház
10. Bogdán koporsója
11. Military tours
12. Az elveszett szakasz
13. Tank you
01. Megérkezik fôhôsunk(Urbán), aki semmi áron sem hajlandó focizni! Viszont kissé "meleg" taxis haverja segítségével még lovizni is tudnak a körletben! Éder a zseni csapolja meg a telefonvezetéket! A laktanyában "vételezett " anyagot festik át military lookra és divatbemutatóval egybekötve a "Nelly butikban" árulják! A végén hadgyakorlat az esôben...nagy bukta:-)
02. Egyik katonatárs(Klammer) a téma, aki még sosem volt nôvel, ezért a többiek ferdehajlamúnak gondolják és gonoszak vele!
A kettôig számolni sem tudó baka egy véletlen folytán a tisztek feleségeinek "megmentôje" lesz! Lásd: "Kiment a szinfokozat":-) Álházasság és egy idegroncs határán lévô kapustiszt tetézik a bonyodalmakat:-)
03. Az egyik srác, akinek civilben illegális ügyletei voltak, a hátára tetoválva egy térképet hordoz, ami "gazdaggá" teheti a régi "haverokat"! Ezek semmitôl sem riadnak vissza, hogy az útmutatáshoz jussanak! Egy off-road versenyen(az autót ki más, mint Éder készíti el) jut csúcspontjára a cselekmény!
04. Valaki hamisítja a bort Vasbogányban! A szitakötök(repülôsök) a katonákat vádolják, ezek meg amazokat! Nagy szüretelés, éjszakai "borôrség" és az "automata szölôszüretelô"(Éder alkotmánya) gondoskodik a nevettetésrôl:-)
A többi tartalmától eltekintek, mert még nem láttam mindet!
Ha megnéztem ôket, akkor röviden tudósítok...
Végre idetaláltam! :-) Külön öröm, hogy egy csomó AMF-es olajbogyó is idetévedt... :-)
Én is még általános iskolás voltam, mikor a sorozat ment. SZVSZ a legjobb magyar sorozat, amit valaha láttam. Viszaolvastam a topicot, és ha jól emlékszem, valaki azt írta, hogy drágák a jogdíjak. Azt kinek kell fizetni? Tul.képp kinek a tulajdona a sorozat?
Nekünk megvolt néhány rész videókazin, anno felvettük (Tank You, Bogdán koporsója, Computer-manőver, Frontszínház, Álca nélkül, meg amiben a szökött rabok voltak, annak nem emlékszem a címére) - ezekből a jó szövegeket az öcsémmel a mai napig kívülről tudjuk :-))) De mára az agyonnézet, dzsuvás, 14-15 éves kazettákat képtelenség lejátszani... De még nem adtam fel a reményt, hogy valahogy előcsiholom azt a pár részt azokról a kazikról :-)
Addig is tudna valaki írni egy listát a részekről, meg hogy kb. miről szólt?
A 3 részt, ami fellelhető, letöltöttem a DC-ről, elég siralmas minőségűek... ráadásul a korábbi részekre emlékszem kevésbbé, azok de jók lennének...
Hajrá Angyalbőrben! A DC-n fellelhető részeket megpróbálom leszedni. Nagyon jó sorozat volt, a könyv megvan természetesen :)
Tesóm pedig pont ott volt katona, a "vasbogdányiban" :)
onnan gondoltam h német, h eccer mintha őt láttam volna éjfél körül valamelyik német adód egy rövid reklámspotban, aköv. szöveggel: "ruf mich an! neunhunderneunzig vierdreidreivierdreidrei aaaach..." persze ez is alámondásos szöveg volt, úgyhogy:-)
Igen, Piszny Mónika fotómodell volt! A forgatás kezdete elött találták meg a Nelly szerepére! Egyébként nem volt jó hangja és nem beszélt szépen (nem, nem káromkodott), ezért szinkronizálták. De hát nem is ezért kapta ezt a szerepet. :)
Az a baj, hogy elég hülye betűkkel van írva, így az első betű nem látható rendesen, tehát vagy Piszny vagy Diszny Mónika, alatta zárójelben Vándor Éva.
Lehet, hogy cseh volt? :)
Csak érdekesség, de emlékszem, hogy AZT a nőcit szinkronizálták. Ki is volt írva, talán Vándor Éva? Azért az már komoly lehet, ha egy jó nőt le kell szinkronizálni :-))
Szóval a feltaláló volt Éder honvéd, színész: Rajkai Zoltán
A hárfás művészlélek Poós, színész: Kálid Artúr
A kis szende szűz Klammer Péter szerepében Juhász Illés (A Família Kft. Vilije)
A muszkliman Rabovics Milán (Rabó) szerepében Szerednyei Béla
Urbán András szerepében Mészáros Zoltán
A többit rátok hagyom, ha nem megy, segítek! :)
By the way, nem tudja valaki, it jelent egy színész neve után az "fh."? Pl. Rajkai Zoltán fh.