<I>Nem lehet más filekezelőt használni. Pont ezt írtam. Az XP uralja a bluetooth-t.</I>
Ezt úgy értsem, hogy nemcsak az integrált, hanem mindenféle bluetooth eszközt, beleértve az USB-s csatlakozásúakat is.
Nekem az SP2-n kívül minden frissítés installálva van, van saját tűzfalam és vírusírtóm, eddig úgy tűnt, hogy ezekkel nem lesz gond, az viszont nem jó poén, a fájlonként rákérdez másolás esetén pl. a telcsi és a notebook között. Ez utóbbit nem lehet valahogy kikapcsolni.
Ebből a szempontból még ok is lenne, csak nem gondolkoztak azon, hogy a bluetooth olyan dolog, amit bármikor kikapcsolhatok, és igazán csak akkor teszem be a gépbe, ha használni akarom. Viszont amikor képeket, vagy bármi mást szeretnék átküldeni a telefonomról, nem lehet, csak egyessével, ami igencsak lelassítja a munkát.
Gondolom, a biztonság iránti megnövekedett igénnyel összefüggésben nem küldhetnek nyakra-főre fájlokat, csak ha a fogadó egyenként jóváhagyja az adatátvitelt. Ha így van, az szerintem nem olyan nagy baj.
Vagy félreértem a dolgot?
Azért van olyan, csak valszeg te nem használod. Pl: Bluetooth. Átveszi felette az XP az uralmat, és már a saját progijával nem működik, így nem használható olyan jól, mint elötte.
Két hete raktam fel a munkahelyi gépemre, azóta időszakosan betetvészedik a hálózat kezelése. Többször előfordult, hogy Explorert indítottam, de csak a taskok között jelent meg annyi példányban ahányszor kattintottam rajta, csak éppen a felhasználói felülete nem jelent meg... Aztán az első bedöglött kinyírása után egyszerre felugrott a többi.
Hasonló módon belassul időnként az IE is. Bár az is igaz, hogy napszakhoz köthető. (Lehet hogy csak a cég internet kapcsolata van túlterhelve)
Szokni kell a blokkolt dolgok ( popup, activeX,...) használatát, de azt hiszem előbb utóbb a többség belejön.
Viszont eddig még semmilyen alkalmazás használatában nem akadályozott meg. Ez azért jó. A játékokat is sikerült összelőni a tűzfalon át, könnyebben mint gondoltam.
Angol XP két napja megy az SP2-vel, egyelőre teljesen problémamentesen.
Nem volt programkompatibilitási gondunk, és az is butaság, hogy az SP2 bármit is tiltana/akadályozna, amit a júzer szeretne.
Hi! Túlestem a telepítésen kb 6 napja. Eredmény: Úgy lelassult a gépem mint ha Flash, PS, és Corellel egyszerre dolgoznék mp3 lejátszása közben. Egyszerűen használhatatlanná tette. 2 nap után meguntam, letöröltem és minden műxik rendesen. Nem beszálve arról, hogy még akkor is kerregett a vinyó amikor 1 órája hozzá sem nyúltam. No virus, no spyware semmi. Nekem nem jött be. Lehet hogy egy teljesen friss xp telepítést kíván. Biztos nálam volt a hiba :oI
így nem kell majd külön feltennem az sp1-et és az sp2-őt
Remekül csináltad, de a mondat második fele azonban félreértésre adhat okot: az SP2 természetesen tartalmazza az SP1 összes korábbi javítását és újdonságát, tehát újratelepítés esetén nincs szükség azt külön feltenni az SP2 előtt.
Feltelepítettem. Nincs semmi gond sem vele. Első indulásnál jelzett, hogy nincs Vírusírtom, és ő telepítene. Mondtam neki, hogy inkább én azt, amit a múltkor elfelejtettem visszatelepíteni. Jó, hogy most már alapból tiltja a popup-okat, OE pedig már a képeket is. Így már azon kerezstül sem jöhet be vírus.