Haveromnak benyomtam az uj Universum DVD-nk tipusat, es o egybol nyomta ra a nemet oldalt, ahol irjak hogyan kell fuggetleniteni... Google a baratod! :)
Szerintem ha nincs rajta, attól még elképzelhető hogy játszik., egyébként az mpeg1 mpeg 2 és elsősorban számítógépes környezetben érdekes, én párszor ugyan játszottam le mpeg-t, de nem jellemző.
Én elsősorben DVD-t nézek rajta és zenét hallgatok...
Egyébként ha van interneted, akkor érdemes körbenézni a neten, pl. az amazon.com-on, ott a termékekről részletes leírás van, a felhasználók bírják a véleményüket, lehet okulni belőle. És szinte mindent árulnak, ami itthon a boltokban. Szóval mielőtt megveszel valamit nézz körbe a neten!
a dvd papírokon az alábbiak NEM voltak rajta: avi,mpeg,mpeg2.
viszont rajta volt: DVD+-R/W, mp3, CD, CD-R meg jpg - meg még más is, de azt nem jegyeztem meg.:(
Ha avi-t és mpeg-eket nem játszik le, akkor az már gáz? Úgy értem, a fentiek, amik rajta voltak, nem tartalmazzák már azt is, hogy avikat és mpegeket is játszik?
Lehet, hogy bonyolult volt, de bízom benne, hogy megértitek!:))
tegnap voltam a Tesco-ban. Mutattak egy Samsung-ot 21eHUF-ért, ami jó, meg gari van rajta, meg tetszett, és ott volt az általatok említett Yamada2600. Nem tudom, mit csináljak. Az egyikben bízom (vajh, melyikben?:))), a másik esetben meg abban, hogy mindent lejátszik. Mindenesetre kinyomtattam Solako hozzászólását, amiben a formátumokat írja, majd szépen elviszem és végigböngészem a papírkáit a dvd-knek.:) A Samsung lejátsza az 1-es régiókódot?
Tánc:
hát a lelkesedni tudok! Ezt már többen tapasztalhatták a fórumozók közül (nem kell rosszra gondolni, a steel-rajongásomra értettem)!:))
Az tény, hogy a fesztiválokon csak alaplépéseket mutogatnak, de úgy látom, neked ez elég kezdő szint lenne... (aki ír meg skót táncot tanul!:))
Hmm... nem tudom, hogy lehetne körülnézni, esetleg a bp-iek itt... nekem a Máté G. Péter az egyetlen ötletem
Hogy honnan jött az ötlet? Mindig tetszett, amikor az amerikai filmekben a falusi mulatságon táncoltak. Én is nagyon szeretek táncolni, évek óta járok táncházakba, főleg ír és skót táncházba (ez nem stepp, hanem set-táncok), úgyhogy annyira nem vagyok falábú talán :-)))) Hétvégén volt a FOLKLORIADA című néptánctalálkozó, ahol nagyon sok tánccsoport bemutatta a népe táncait (kb. 50 országból jöttek a résztvevők). A kanadából érkezett Reel et Macadam nevű csoport pont olyat táncolt, mint amiket a filmekbe láttam, és nagyon-nagyon tetszett, úgyhogy ők voltak a végső lökés, hogy keressek valami lehetőséget a country tánc tanulására. Tapasztalatom szerint a fesztiválokon nem igazán lehet megtanulni, ott két alaplépéssel jól el lehet boldogulni, meg kedvet lehet csinálni a további próbálkozáshoz, de azért az nem tánctudás, max. jól érzed magad :-))) A könyvből tanulással meg az a baj, hogy az nem túl élvezetes, ha otthon egymagam táncolgatok :-))
A sortáncokat nagyon szeretem, de bármit szívesen kipróbálnék, annyira nem ismerem, hogy most eldöntsem, hogy melyik irányzat érdekel.
Amúgy nagyon csodálkozom rajta, hogy bp-n nincs country klub, a világ minden nagyvárosában van :-)))
Köszi mindenkinek, ha van valami ötlete, merre induljak
De ha nem felejtem el (dehogyis nem), akkor majd keritek ha alkalmam lesz ra.
Ez a regiokod dolog mokas... anno ugy volt, hogy 5* valthattal, utan ugymaradt... manapsag vagy fuggetlen vagy fix... Mi most ujitottunk be egy hiper-szuper DVD-t, Univerzum marka (mennyire szamit draganak ma egy hazimozierositos alap dvd 25e-ert hangfalakkal?), hat ez is valami nagyon keleti dolog... kivancsi leszek mit eszik... Regiokodmentes irottakat tutira, hibatlanul jatszott egy minuszos lemezt.
Megnéztem a Tescoban a Yamada 2600 DVD-t: 2-es régiókóddal megy..., de aztán utánaolvastam az Amazon.com-on és be lehet állítani rajta a régiókat 0-tól 9-ig...
29 bejegyzésből kb 24 dícsérte. A többi nem. 3-an visszaküldték. Szóval olcsón venni noname technikai cuccot kicsit rizikós...
A DVD- formátumokról tudni kell, hogy van a "+" (plusszos) és a "-" (minuszos) ez két eltérő szabvány, bár DVD minkettő. Ha bemész pl. a Tescoba találsz plusszos és minuszos lemezeket egyaránt.
Régebben a DVD írók vagy ezt, vagy azt a formátumot támogatták, ahogy az asztali lejátszók is vagy ezt vagy azt játszották csak le (ez egy újabb marhaság a régió kódok mellé...). A mi "noname" lejátszóink mind a két formátumot ismerik...(legalábbis az enyém igen)
Sok olcsó akciós DVD csak az egyik, általában, minuszos szabványt ismeri. Valószínüleg neked más formátumban írták meg az írott DVD-idet, mint amit a lejátszód ismer.
Nézd meg a papírját (DVD-, DVD-RW, DVD+, DVD+RW, mp3, avi, mpeg, mpeg2, CD, CD-RW), mi van ebből rajta.
Üdv: Ákos
ps. Az én Yamada lejátszóm eddig minden DVD-t lejátszott. Egyedül pár mpeg-gel gyűlt meg a baja, nem tudom milyen codec-kel kódolták. Viszont pl. a Computer Panoráma CD- mellékleteinek mpegjeit (magyar rajzfilmek) mindet játsza...
Bocs az OFF-ért mindenkitől, ha bővebbet szeretnél, akkor privbe.
Bár nem lettem megszólítva, de azért leírom a véleményem:
Timi, az Ákos és az általam javasolt DVD lejátszók mindent lejátszanak, legyen az mp3-as lemez, írt vagy újraírt DVD vagy CD, teljesen mindegy.
Nem tudom milyen formátumban lettek megírva a kérdéses DVD-id, de látom te se vagy vele tisztában, valószínüleg nem támogatja az asztali lejátszód és ezért nem játsza le.
köszi a DVD-lejátszó-tippet. Szerintetek mi lehet a DVD-lejátszóm hibája, ha nem játsza le a számítógépen írt dvd-ket? Nem tudom, milyen formátum. A számítógépes filmet (ami nincs tömörítve, .avi kiterjesztésű és 2 cd-re fért csak rá - Üvegtigris) meg simán lejátsza. A normál dvd-ket, amiket eredetiben vettem (nem vagyok milliomos, Tescoban volt leértékelés!:)) tök jól lejátsza.
Szted solako, ez az általad javasolt dvd lejátsza az írt cuccokat?
Segítünk sztem, csak kis idő kell hozzá!:) Line-dance-et ("sor-táncot"), vagy páros (kör)táncot szeretnél tanulni? Csak azért, mert a Nagy tánckönyvben (vagy Társastáncok könyve... nem tudom a pontos címét) van néhány Line-dance alap.
Előljáróban annyit, hogy country-fesztiválokon (elsősorban: Gárdony) van tánctanítás, de ez természetesen csak néhány egyszerűbb Line-dance koreográfia. Tanultál már táncolni? Vagy hogy jött, hogy country-ra szeretnéd nyomni?
ptölgyes,
Máté G. Péter e-mail-jét meg tudnád adni? Segíteni szeretnék country-tánc ügyben!:)
Segítséget szeretnék kérni. Country táncot szeretnék tanulni, és keresnék valami olyan helyet, ahol erre van lehetőség. Leginkább táncház szerű dologra gondolnék. Sajnos a neten semmi ilyesmit nem találok, és a magyar country együtteseket se ismerem, úgyhogy kb. zéróról indulok a keresgélésben. Örülnék, ha valaki tudna ajánlani valamit. Ja, Budapesti vagyok.
Javaslom a Yamada 2100 DVD modellt. A Tescoban most akciósan assszem 13e Ft., Mindent játszik (még "-" os DVD-RW-t is, Mp3, fotók, mpeg filmek, stb) és régiómentes, vagyis minden lemezt lejátszik. Egyszerű, nagyszerű.
Én elmentem a teszkóba és vettem egy jó kis kínai DVD lejátszót 16ezerért, ami viszi az 1-es régiót is. Tökéletesen műkszik és bármit lejátszom vele. Javaslom ezt a megoldást, ha más nincs. A legtöbb country DVD sajna 1-es kódú.
A régiókódot a hülye gyártók tették a dvd-kbe, hogy az amerikában vett dvd-det ne tudd lejátszani az európában vett lejátszódban.
Megoldás:
1. olyan lejátszó, ami tudja mindkét régiókódot
2. számítógép, amire jópofa kis programokat lehet lelni a probléma kiküszöbölésére.
Ungarische Kántri Music:
Jöjjön a téma bátran. :))))))))))))))))))))))
ezek milyen árban vannak? Meg - bocs, nem vagyok zenész, sőt, dvd-ket, cd-ket is ritkán veszek - mit jelent a régiókód?
... amúgy most akkor már nincs is magyar country-zene? Mert, ha előhozok itt vmi magyar-témát vita van belőle, 2. de ha nem hozom elő, akkor a country-fórumon nincs szó magyar zenéről -> nincs magyar country? Kissé lehet, hogy bonyolultan fogalmaztam, de sztem értitek!