Keresés

Részletes keresés

ptolgyes Creative Commons License 2004.08.28 0 0 823

Felrakok ide, de szerintem egyszerubb lenne, ha kuldnek neked mailben...

Bordacs-Szula-Toth trio:

Bordacs-Szula-Toth

Bordacs-Szula-Toth

Előzmény: kistsibe (822)
kistsibe Creative Commons License 2004.08.27 0 0 822

Sziasztok!

Ha tudtok rakjatok fel pár képet az Abaligeti fesztről. Engem elsősorban a Bordács-Szula-Tóth trió érdekelne. Előre is köszi!

ptolgyes Creative Commons License 2004.08.27 0 0 821

Erdemes korbenezni regiokod-fuggetlenites teren!

Haveromnak benyomtam az uj Universum DVD-nk tipusat, es o egybol nyomta ra a nemet oldalt, ahol irjak hogyan kell fuggetleniteni... Google a baratod! :)

solako Creative Commons License 2004.08.27 0 0 820

Lehet, hogy nem voltam egyértelmű, de én a DVD lejátszókra gondoltam. Leírás vélemények.

Ákos

Előzmény: countryboy (819)
countryboy Creative Commons License 2004.08.27 0 0 819

Nekem van egy jobb forrásom az Amazonnál.

Az Amazon-on minden DVD-re azt irják, hogy 1-es régiókódú, de ez hazugság.

Több olyan DVD-m is van, amin semmilyen kód sincs, az Amazon mégis azt hazudja, hogy kódolt. Pl.: George Strait: Live From The Astrodome DVD.

Ezért erre nem lehet adni. Ha valakinek infó kell hogy melyik DVD-n van 1-es kód és melyiken nincs, forduljon hozzám.

Előzmény: solako (818)
solako Creative Commons License 2004.08.27 0 0 818

Szintén off

Szerintem ha nincs rajta, attól még elképzelhető hogy játszik., egyébként az mpeg1 mpeg 2 és elsősorban számítógépes környezetben érdekes, én párszor ugyan játszottam le mpeg-t, de nem jellemző.

Én elsősorben DVD-t nézek rajta és zenét hallgatok...

Egyébként ha van interneted, akkor érdemes körbenézni a neten, pl. az amazon.com-on, ott a termékekről részletes leírás van, a felhasználók bírják a véleményüket, lehet okulni belőle. És szinte mindent árulnak, ami itthon a boltokban. Szóval mielőtt megveszel valamit nézz körbe a neten!

Üdv: Ákos

Előzmény: countrygirl (817)
countrygirl Creative Commons License 2004.08.27 0 0 817

Egy picit OFF-olok, bocsi!

solako, vagy aki ért ehhez,

a dvd papírokon az alábbiak NEM voltak rajta: avi,mpeg,mpeg2.

viszont rajta volt: DVD+-R/W, mp3, CD, CD-R meg jpg - meg még más is, de azt nem jegyeztem meg.:(

Ha avi-t és mpeg-eket nem játszik le, akkor az már gáz? Úgy értem, a fentiek, amik rajta voltak, nem tartalmazzák már azt is, hogy avikat és mpegeket is játszik?

Lehet, hogy bonyolult volt, de bízom benne, hogy megértitek!:))

Timi

ON

Előzmény: solako (810)
PETYUS Creative Commons License 2004.08.26 0 0 816
>A Samsung lejátsza az 1-es régiókódot?

Nagyon csodálkoznék ha lejátszaná.
Előzmény: countrygirl (815)
countrygirl Creative Commons License 2004.08.26 0 0 815

Köszi mindenkinek a válaszokat!:)

DVD:

tegnap voltam a Tesco-ban. Mutattak egy Samsung-ot 21eHUF-ért, ami jó, meg gari van rajta, meg tetszett, és ott volt az általatok említett Yamada2600. Nem tudom, mit csináljak. Az egyikben bízom (vajh, melyikben?:))), a másik esetben meg abban, hogy mindent lejátszik. Mindenesetre kinyomtattam Solako hozzászólását, amiben a formátumokat írja, majd szépen elviszem és végigböngészem a papírkáit a dvd-knek.:) A Samsung lejátsza az 1-es régiókódot?

Tánc:

hát a lelkesedni tudok! Ezt már többen tapasztalhatták a fórumozók közül (nem kell rosszra gondolni, a steel-rajongásomra értettem)!:))

Az tény, hogy a fesztiválokon csak alaplépéseket mutogatnak, de úgy látom, neked ez elég kezdő szint lenne... (aki ír meg skót táncot tanul!:))

Hmm... nem tudom, hogy lehetne körülnézni, esetleg a bp-iek itt... nekem a Máté G. Péter az egyetlen ötletem

ÜDv.

Timi

Előzmény: Enriquio (814)
Enriquio Creative Commons License 2004.08.26 0 0 814

Szia Timi!

Köszi a gyors választ és a lelkesedést :-)))

Hogy honnan jött az ötlet? Mindig tetszett, amikor az amerikai filmekben a falusi mulatságon táncoltak. Én is nagyon szeretek táncolni, évek óta járok táncházakba, főleg ír és skót táncházba (ez nem stepp, hanem set-táncok), úgyhogy annyira nem vagyok falábú talán :-)))) Hétvégén volt a FOLKLORIADA című néptánctalálkozó, ahol nagyon sok tánccsoport bemutatta a népe táncait (kb. 50 országból jöttek a résztvevők). A kanadából érkezett Reel et Macadam nevű csoport pont olyat táncolt, mint amiket a filmekbe láttam, és nagyon-nagyon tetszett, úgyhogy ők voltak a végső lökés, hogy keressek valami lehetőséget a country tánc tanulására. Tapasztalatom szerint a fesztiválokon nem igazán lehet megtanulni, ott két alaplépéssel jól el lehet boldogulni, meg kedvet lehet csinálni a további próbálkozáshoz, de azért az nem tánctudás, max. jól érzed magad :-))) A könyvből tanulással meg az a baj, hogy az nem túl élvezetes, ha otthon egymagam táncolgatok :-))

A sortáncokat nagyon szeretem, de bármit szívesen kipróbálnék, annyira nem ismerem, hogy most eldöntsem, hogy melyik irányzat érdekel.

Amúgy nagyon csodálkozom rajta, hogy bp-n nincs country klub, a világ minden nagyvárosában van :-)))

Köszi mindenkinek, ha van valami ötlete, merre induljak

Előzmény: countrygirl (807)
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.26 0 0 813

Szia! Se cimem, se telefonszamom... :-(

De ha nem felejtem el (dehogyis nem), akkor majd keritek ha alkalmam lesz ra.

Ez a regiokod dolog mokas... anno ugy volt, hogy 5* valthattal, utan ugymaradt... manapsag vagy fuggetlen vagy fix... Mi most ujitottunk be egy hiper-szuper DVD-t, Univerzum marka (mennyire szamit draganak ma egy hazimozierositos alap dvd 25e-ert hangfalakkal?), hat ez is valami nagyon keleti dolog... kivancsi leszek mit eszik... Regiokodmentes irottakat tutira, hibatlanul jatszott egy minuszos lemezt.

Előzmény: countrygirl (807)
countryboy Creative Commons License 2004.08.25 0 0 812

Sok ismerősön vett már kínai DVD-t, senkinek nem volt még gondja. A márkás dolgokat is Kínában szerelik össze, ki tudja, milyen alkatrészekkel.

Ha 1-es régiókódot akarsz lejátszani, kénytelen vagy egy ilyen olcsó műszert választani. Nekem bejött, másfél éve semmi gondom vele.

Előzmény: solako (811)
solako Creative Commons License 2004.08.25 0 0 811

Ismét OFF, bocs.

Megnéztem a Tescoban a Yamada 2600 DVD-t: 2-es régiókóddal megy..., de aztán utánaolvastam az Amazon.com-on és be lehet állítani rajta a régiókat 0-tól 9-ig...

29 bejegyzésből kb 24 dícsérte. A többi nem. 3-an visszaküldték. Szóval olcsón venni noname technikai cuccot kicsit rizikós...

Gondoljátok meg.

Előzmény: solako (810)
solako Creative Commons License 2004.08.25 0 0 810

Szia!

A DVD- formátumokról tudni kell,  hogy van a "+" (plusszos) és a "-" (minuszos) ez két eltérő szabvány, bár DVD minkettő. Ha bemész pl. a Tescoba találsz plusszos és minuszos lemezeket egyaránt.

Régebben a DVD írók vagy ezt, vagy azt a formátumot támogatták, ahogy az asztali lejátszók is vagy ezt vagy azt játszották csak le (ez egy újabb marhaság a régió kódok mellé...). A mi "noname" lejátszóink mind a két formátumot ismerik...(legalábbis az enyém igen)

Sok olcsó akciós DVD csak az egyik, általában, minuszos szabványt ismeri. Valószínüleg neked más formátumban írták meg az írott DVD-idet, mint amit a lejátszód ismer.

Nézd meg a papírját  (DVD-, DVD-RW, DVD+, DVD+RW, mp3, avi, mpeg, mpeg2, CD, CD-RW), mi van ebből rajta.

ps. Az én Yamada lejátszóm eddig minden DVD-t lejátszott. Egyedül pár mpeg-gel gyűlt meg a baja, nem tudom milyen codec-kel kódolták. Viszont pl. a Computer Panoráma CD- mellékleteinek mpegjeit (magyar rajzfilmek) mindet játsza...

Bocs az OFF-ért mindenkitől, ha bővebbet szeretnél, akkor privbe.

Előzmény: countrygirl (808)
countryboy Creative Commons License 2004.08.25 0 0 809

Bár nem lettem megszólítva, de azért leírom a véleményem:

Timi, az Ákos és az általam javasolt DVD lejátszók mindent lejátszanak, legyen az mp3-as lemez, írt vagy újraírt DVD vagy CD, teljesen mindegy.

Nem tudom milyen formátumban lettek megírva a kérdéses DVD-id, de látom te se vagy vele tisztában, valószínüleg nem támogatja az asztali lejátszód és ezért nem játsza le.

Előzmény: countrygirl (808)
countrygirl Creative Commons License 2004.08.25 0 0 808

solako,

köszi a DVD-lejátszó-tippet. Szerintetek mi lehet a DVD-lejátszóm hibája, ha nem játsza le a számítógépen írt dvd-ket? Nem tudom, milyen formátum. A számítógépes filmet (ami nincs tömörítve, .avi kiterjesztésű és 2 cd-re fért csak rá - Üvegtigris) meg simán lejátsza. A normál dvd-ket, amiket eredetiben vettem (nem vagyok milliomos, Tescoban volt leértékelés!:)) tök jól lejátsza.

Szted solako, ez az általad javasolt dvd lejátsza az írt cuccokat?

Kösz a választ!

Timi

Előzmény: solako (803)
countrygirl Creative Commons License 2004.08.25 0 0 807

Szia, üdv. a fórumon!:)

Segítünk sztem, csak kis idő kell hozzá!:) Line-dance-et ("sor-táncot"), vagy páros (kör)táncot szeretnél tanulni? Csak azért, mert a Nagy tánckönyvben (vagy Társastáncok könyve... nem tudom a pontos címét) van néhány Line-dance alap.

Előljáróban annyit, hogy country-fesztiválokon (elsősorban: Gárdony) van tánctanítás, de ez természetesen csak néhány egyszerűbb Line-dance koreográfia. Tanultál már táncolni? Vagy hogy jött, hogy country-ra szeretnéd nyomni?

ptölgyes,

Máté G. Péter e-mail-jét meg tudnád adni? Segíteni szeretnék country-tánc ügyben!:)

Kösz és üdv.

Timi

Előzmény: Enriquio (806)
Enriquio Creative Commons License 2004.08.25 0 0 806

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Country táncot szeretnék tanulni, és keresnék valami olyan helyet, ahol erre van lehetőség. Leginkább táncház szerű dologra gondolnék. Sajnos a neten semmi ilyesmit nem találok, és a magyar country együtteseket se ismerem, úgyhogy kb. zéróról indulok a keresgélésben. Örülnék, ha valaki tudna ajánlani valamit. Ja, Budapesti vagyok.

Előre is köszönöm.

Tib_75 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 805
Az a baj ezekkel a "nevenincs" DVD pléjerekkel, hogy magyar kantrit nem játszik le... :-)))))
countryboy Creative Commons License 2004.08.25 0 0 804
Az enyém HIMAGE és tökéletes! A nagy márkák sem tudnak többet. És milyen jó kis country koncerteket és videókat tudok rajta bámulni! :-)
Előzmény: solako (803)
solako Creative Commons License 2004.08.25 0 0 803

Hali!

Javaslom a Yamada 2100 DVD modellt. A Tescoban most akciósan assszem 13e Ft., Mindent játszik (még "-" os DVD-RW-t is, Mp3, fotók, mpeg filmek, stb) és régiómentes, vagyis minden lemezt lejátszik. Egyszerű, nagyszerű.

Magyar Country: kicsi, savanyú, de a miénk...

Előzmény: countryboy (800)
countryboy Creative Commons License 2004.08.25 0 0 802

countrygirl,

a country DVD-k árai 3000 és 5000 ft között mozognak.

Előzmény: countrygirl (798)
Tib_75 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 801
Az amarikaiaknak ki kellett találniuk valamit, hogy különbözzenek a dolgok európaitól..- mint mindenben! Kár, hogy ott született meg ez a zene!
Előzmény: countryboy (800)
countryboy Creative Commons License 2004.08.25 0 0 800

Én elmentem a teszkóba és vettem egy jó kis kínai DVD lejátszót 16ezerért, ami viszi az 1-es régiót is. Tökéletesen műkszik és bármit lejátszom vele. Javaslom ezt a megoldást, ha más nincs. A legtöbb country DVD sajna 1-es kódú.

Stms Creative Commons License 2004.08.25 0 0 799
A régiókódot a hülye gyártók tették a dvd-kbe, hogy az amerikában vett dvd-det ne tudd lejátszani az európában vett lejátszódban.
Megoldás:
1. olyan lejátszó, ami tudja mindkét régiókódot
2. számítógép, amire jópofa kis programokat lehet lelni a probléma kiküszöbölésére.

Ungarische Kántri Music:
Jöjjön a téma bátran. :))))))))))))))))))))))
Előzmény: countrygirl (798)
countrygirl Creative Commons License 2004.08.25 0 0 798

Poltom,

ezek milyen árban vannak? Meg - bocs, nem vagyok zenész, sőt, dvd-ket, cd-ket is ritkán veszek - mit jelent a régiókód?

... amúgy most akkor már nincs is magyar country-zene? Mert, ha előhozok itt vmi magyar-témát vita van belőle, 2. de ha nem hozom elő, akkor a country-fórumon nincs szó magyar zenéről -> nincs magyar country? Kissé lehet, hogy bonyolultan fogalmaztam, de sztem értitek!

solako Creative Commons License 2004.08.24 0 0 797

Hali!

Bár lehet hogy az asszony megöl, de ebből én is kérek... Szóval nekem is vegyél egyet a lenti DVD-ből: The Players: Live In Nashville DVD

Köszi: Ákos

Előzmény: countryboy (786)
Tib_75 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 796
Hot Wired
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.24 0 0 795
Haggyama'! :) Olimpian sem jutottam harmas ugrasban a dontobe.... :)
Előzmény: Stms (794)
Stms Creative Commons License 2004.08.24 0 0 794
Petikém, ennyi politikusi vénával akár a most megüresedett bársonyszékre is pályázhatnál. :)))))))))
Előzmény: ptolgyes (791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!