Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2723
Te,Potyoró,mi a helyzet a penészeddel,mert itt reggel a pókhálók néznek ki úgy,mint a képeden,ahogy a harmat megül rajtuk.
Előzmény: Törölt nick (2722)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2722
Én csak az Agrol Plusz-t ismerem, az 90% vazelinolaj tartalmú rovarölőszer és adalékanyag. Adalékként az egyéb növényvédő szerek szétterülését segíti. A Nonit nedvesítőszer, a permetlé felületi feszültségének csökkentésével segíti annak szétterülését.
Előzmény: rferi (2720)
Fürtöske Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2721

*reggelt!

Köszi az infót, és elnézést, hogy összekevertem!

Bár én már annak is örültem, hogy telefonon keresztül a kollégám által adott infóból a vegyszerek nevét, és az adagolás arányát sikerült viszonylag pontosan megjegyezni! :))))

Előzmény: rferi (2720)
rferi Creative Commons License 2004.08.25 0 0 2720

Fürtöske és mindenki!

Az AGROL az levéltrágya, az a felszívódást fogja segíteni, a NONIT a tapadásfokozó.

És nem fordítva, mint írtad!

deniboj Creative Commons License 2004.08.19 0 0 2719

Huhhh, eccer majd talán, egy másik topicban :-)

Hogy visszakanyarodjak a botanikához:

A rosszlányok olyan hatással vannak rám, mint a kaktuszok: némelyikben tán még gyönyörködni is tudok, de megérinteni nem merem...

Előzmény: Törölt nick (2717)
Fürtöske Creative Commons License 2004.08.19 0 0 2718

Kötöcköcc ????? :-DDDDDDDDDDDD

Alakóhelyemen van két (egész jó) maszek közért is, ellentétes irányba, vagy 2-3 saroknyira tőlünk. Egy pénteki napon összefutottam az egyikbe a szomszédasszonnyal. Megvártam, hogy hazafelé beszélgetünk. Bevásárolt a hétvégére két jó nagy szatyorral. Indulnánk, de ő megy az ellenkező irányba.

- Hova mész még azzal a két nagy szatyorral? -

- Megyek a másik közértbe kenyérért, mert ott jóval olcsóbb! - ( 16.- Ft/kg a különbség)

Na, de azok a "tapasztalatok" engem is érdekelnek.

Mindig tanulhat valami újat az ember.

Előzmény: Törölt nick (2716)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.19 0 0 2717
Inkabb arrol beszéljunk hogy mik a tapasztalataid ... ;-)))))
Előzmény: deniboj (2715)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.19 0 0 2716

"Előszőr is mindegyiknél jóval drágább!"

Na ez aztán nem igaz... ;-))

Glialka      : 2 dl 575 Ft

Medallon  : 2 dl 635 Ft.

Az annyira nem jóval drágább... Az a 60 Ft az agresszivitás.

Előzmény: Fürtöske (2713)
deniboj Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2715

off

a legrosszabb fajta városi lányról egészen mások az elképzeléseim:-))))))

Bocs. Bűn lett volna kihagyni.

on

Előzmény: Herr X (2704)
Tozatu Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2714
Nonit is tapadásfokozó,ha már ennyire írtotok.
Előzmény: Fürtöske (2713)
Fürtöske Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2713

Na szal'!

Felhívtam a kollégámat telefonon. Megérte!

A Medallon (vagy hogy írják), a Glialkától, és az álltalam ajánlott másik vegyszertől abban különbözik, hogy sokkal agresszívabb!

A felhasználási javallat nagyjából megegyezik a másik kettővel, adagolásban nincs eltérés.

Viszont egy fontos, meg egy kellemetlen "mellékhatása" is van.

Előszőr is mindegyiknél jóval drágább!

Másodszor, van egy nagyon rossz tulakdonsága:

Nagyon nagy a párolgási terjedése! ( a másik kettőnél elhanyagolható!)

Ez azt jelenti, hogy permetezés közben a permetnek (főleg, ha jó finoman szór a fej) nagy a párolgási felhője (szemmel nem látni), alákap egy szinte alig érzékelhető fuvallat, amit esetleg nem is veszel észre, és két nap múlva a fűtől 2-3 méterre lévő muskátli, vagy más dísznövény lefittyed, mint a kicuppantott banán héjja! Nyílt terepen nagyon jó, de kertben nem igazán ajánlatos.

Közben a kollégám elárulta, hogy a letapadást elősegítő Agrolt ki lehet váltani közönséges repceolajjal, ami olcsóbb, és ugyanaz a hatásmechanizmusa.

Mellékesen a Medallonhoz is ajánlatos a kellően jobb hatékonyság érdekében Nonitot, és Agrolt (repceolajat) keverni ugyanannyi arányban, mint a Glialkához.

Mára ennyit! PÁ!

Előzmény: Törölt nick (2711)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2712
Én csak egyszer használtam a Glialkát, szerintem annál nincs totálisabb! ;-) Amúgy minden rá van írva a csomagolásra. A kis kézi permetezőt én sem szeretem, inkább a hátit, abba is lehet rakni 5 liter vegyszert.
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2711
Igazabol ugyanaz(?) a totalis gyomirto.
Előzmény: Fürtöske (2710)
Fürtöske Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2710

Az a nagy igazság, hogy nem nagyon értek ám én ezekhez, de van egy profi kollégám, aki nagyon vágja ezt a részét (minisztériumi főmunkatárs, és tényleg nagyon ért hozzá).

Mivel egy héten csak 2-3x találkozok vele, és pont pénteken van augusztus 20.-a, csak a jövő héten tudom megkérdezni tőle.

De felírtam, és meg fogom kérdezni (erről a szerről még nem is hallottam)!

Előzmény: Törölt nick (2707)
Herr X Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2709

Viszont nem szakad le a hátad.

Nekem spec. semmi bajom vele. Amúgy ízlések és.....

Előzmény: Fürtöske (2708)
Fürtöske Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2708

- Amúgy 300nm-hez elég lesz az 5literes kis kézi nyomáspermetező is 3-4000Ft-ért. -

Nekem is van otthon ilyen szerkentyűm. Mikor megvettem, csudára tetszett, még a szomszédnak (jó haver) is eldicsekedtem vele.

Oszt' egyszer kaptam a fűhöz egy valami "lombtrágya" folyadékot, amit higítani kellett, majd kipermetezni a fűre. Mellékesen látszott a hatása, de csak rövid ideig (akkor kezdődött tavaly egy nagy nyári kánikula). Viszont ezt a "szuper" folyadékot ajándékba kaptam, venni meg utánna nem akartam, mert igen húzós volt az ára.

De nem is ez az érdekes. Hanem ezzel az 5 literes kis permetezővel permeteztem be a füvet.

Nekem kb. 120 m2 a füves terület. Mit ne mondjak, a felénél - 3/4 részénél már alaposan tele volt a faxom a pumpálással, hajolgatással. Azóta csak a kis fák, bokrok permetezésére használom.

Előzmény: Herr X (2704)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2707
Van egy medallon nevezetü totalis gyomirto is. Arrol nem tudsz valami extrát ?
Előzmény: Fürtöske (2706)
Fürtöske Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2706

*napot!

A Glialkánál ajánlhatok kicsivel jobb anyagot. És még a Glialka használata esetén is jobb egy "turmixot" készíteni, mint csak magában használni.

10 liter vízhez => 2 dl Roundop Bioaktív 2%-os oldat, + 5 ml Nonit, + 1 dl Agrol.

Ha mégis a Glialka mellett akarsz maradni, ami nem problem, akkor a Roundop Bioaktív 2%-os oldat helyett használd a Glialkát, de minden marad ugyanaz a keverési arányoknál.
A Roundop Bioaktív 2%-os oldat és a Glialka között tudomásom szerint az a különbség, hogy az első valamivel hatékonyabb.

Árakat nem tudok mondani, de összességében viszonylag nem drága.

Az összekevert anyag nem tárolható (ha 24 óra alatt nem tud felszívódni, elveszti a hatását), még aznap mind fel kell használni (vagy kiönteni megfelelő helyre!!!!). Gumikesztyű, védőruha ajánlott, bár nem tartozik egyik sem  a kifejezetten veszélyes anyagok közé. Gyomra, gazra, cserjére, fákra használható. Dísznövényt, füvet, pázsitot is tarol. Pár centis gazoknál, növényeknél egy héten belül, magasabb növésű, nagyobb gazoknál-növényeknél 2 hét alatt kifejti hatását.

Az Agrol a növény hajtásán, levelén való jobb tapadást biztosítja, a Nonit a hatékony felszívódásban segít.

A földre kerülve a keverék elveszti hatását, csak a hajtásokon, leveleken keresztül hatékony. Viszont, ha felszívódik, a gyökerek végéig lehatolva totál kipurcantja a növényt-gazat!

A földben lévő magvakra egyik sincs hatással, ezért egy idő után (2-3 hét) az újjonan növekvő gazok miatt meg kell ismételni.

Mivel már augusztus közepe van, nagyon ajánlom, hogy a 3x-i kezelést csináld végig, de utánna ne vessél el fűmagot. Kora tavasszal (március-április), ahogy bejön a viszonylag jó idő, és nekiindulnak a növények, meglátod, mennyi gaz jön még ki. Ha viszonylag sok, érdemes megismételni az őszi akciót.

Ha lesz annyi türelmed hozzá, május-júniusba már viszonylag gazmentes, szép füved lesz. Ekkora területen érdemes türelmesnek lenni, és egyszer ezt végig csinálni, mint utánna bosszankodni, és veszkődni a sok gazzal.

Na' most azt nem tudnám megmondani, hogy mekkora területre elég, de a Nonit 1-2 dl-es üvegben van, az Agrol literes kiszerelésű. A Roundop Bioaktív 2%-os oldatot, ugyanúgy, mint a Glialkát, lehet kapni 2 dl-es kiszerelésben.

Szerintem vegyél a Roundop Bioaktív 2%-os oldatból, vagy a Glialkából 3-4 üveggel.

A Nonitból, és az Agrólból elegendő előszőr egy alapmennyiséget venni. Ez az adag egyszeri permetezésre biztos, hogy elég (nem locsolni, permetezni kell). Aztán meglátod, hogy mennyi fogyott el. A következő permetezésig úgyis van min. 1 hét!

A permetezést lehetőleg délelőtt (ne kora reggel) végezd, olyan napon, mikor napközben valszeg nem várható eső! Ha a permetezés után 3-4 órán belül jelentősen esik, sajna másnap, ha lehet, meg kell ismételni.

Előzmény: Szellőke (2703)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2705

"A szórásnak van -e valami titka, szabálya, amit illik betartani? Mennyi időt kell hagyni a kezelések között? MIlyen szabályt kell betartani gyomírtás után (nyaralni megyünk eg hétre). Írtás után mennyivel lehet kezdeni a füvesítést?

KÖsz előre is."

Hogyne. Miniszoknya tangabugyi amikor egy helyen megszortad akkor behajolas a szomszéd felé es legkozelebb mar meg fogja neked venni a vegyszert es magatol meg fogja csinalni ha kell ... ;-)))))

Herr X Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2704

városi lány a legrosszabb fajtából, aki semmit se tud a kertészkedésről és szeretné bepótolni a hiányokat.

Nem Te vagy a legrosszabb fajta, sőt.... A legrosszabb fajta az, aki semmit sem tud a kertészkedésről és azt hiszi, hogy mindent tud....

;-)

Amúgy 300nm-hez elég lesz az 5literes kis kézi nyomáspermetező is 3-4000Ft-ért.

Szellőke Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2703

Köszi a jótanácsot, hadd legyek akkor pofátlan még egy kicsit.

Abszolút kezdő vagyok, városi lány a legrosszabb fajtából, aki semmit se tud a kertészkedésről és szeretné bepótolni a hiányokat.

Szóval bemegyek egy kertészetbe, kérek Glialkát 3szori permetezésre kb. 300 nm-re.

Gondolom veszek valami 5-10 literes háti permetezőt.

Hazahozom a cuccot. Remélhetőleg rajta van a higítási arány. Óvatosan előkészítem a löttyöt, felveszek valami zárt ruhát és (gondolom) estefelé végig szórom.

Eddig jól okoskodtam?

A szórásnak van -e valami titka, szabálya, amit illik betartani? Mennyi időt kell hagyni a kezelések között? MIlyen szabályt kell betartani gyomírtás után (nyaralni megyünk eg hétre). Írtás után mennyivel lehet kezdeni a füvesítést?

KÖsz előre is.

Előzmény: Törölt nick (2702)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 2702
Ha mindenképpen gyommentes pázsitot szeretnél, akkor háromszoros Glialkás kezelés a megoldás, ha megelégszel a szép gyeppel, akkor manuális gyomtalanítás után fűvetés, és később szintén manuális gyomritkítás. Locsolás-fűnyírás sokszor, ezáltal is visszaszorul a gyom.
Előzmény: Szellőke (2701)
Szellőke Creative Commons License 2004.08.17 0 0 2701

Sziasztok,

újra írok, hátha sikerül valaki figyelmét felkelteni:

talajcsere után mostanában szeretnénk füvesíteni. Aa agyagos, rossz minőségű kerti földre terítettünk 10 cm termőföldet. Eltelt azóta 3 hét és kizöldült, minenféle apró gyom ütötte fel benne a fejét.

Szerintetek a füvesítés előtt gyomírtózzunk vagy elég felásni, bekapálni esetleg egy rotációs kapával átforgatni.

Segítsetek, mi lenne a legjobb megoldás?

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.17 0 0 2700
:-OOOO
Előzmény: OSZIBARACK (2699)
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2699

Potyoró!

Feltétlen hívj fel, ha tudsz, nem tudok e.mailt küldeni neked, sőt a tel. számodat elkevertem.

Bocsi, hogy itt kereslek!!!

Köszi Őszibarack

(Certina)

Előzmény: Törölt nick (2697)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2698
Jó kis szivattyú, amelyik 18000 l/h teljesítményű. Nagyipari locsoló. :-)
Előzmény: Törölt nick (2694)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2697
Havonta használjuk a gyepszellőztetőt. A szőnyegbombázást arra értettem, hogy Tozatunak címezve olyan AN fotót raktam fel, amiből robbanóanyagot csinálnak. :-)))) (2684)
Előzmény: lawnfriend (2691)
csurtus Creative Commons License 2004.08.15 0 0 2696

Nem, úgy látszik, nem érted, hogy én mit nem értek...

Tehát ha egy kút 300 litert ad percenként, értem.

Ha egy kút 300 litert ad naponta, szintén értem.

De azt, hogy egy kút naponta ad 300 litert percenként, na, ezt egyszerűen nem képes felfogni az a csökött agyam. Merthogy a kettő közül az egyik szó ( vagy a naponta, vagy a percenként ) megcáfolja a másik szó jelentését. Ha a naponta szót a mindennap-pal helyettesítjük, talán lesz valami értelme, noha ekkor az "állandóan" a megfelelőbb.

Tudom, hogy egy kertészkedő topic, nem szemantikai, ezért nem is erőltetem tovább.

Előzmény: Törölt nick (2694)
Tozatu Creative Commons License 2004.08.14 0 0 2695
Hát,tényleg nehéz eset vagy!:)
Előzmény: Törölt nick (2684)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.14 0 0 2694

Szo szerint. Az asott kut ha szivod a vizet akkor leesik a vizszint es csak hosszab idő utan folyik ossze megint annyi amennyi volt. De kicsit keves nekem is az a 300L.

HA vesszik egy atlagos kutgyürü atmerőjet es abba esik 1 metert a viz az akkor is mar rendesen köbméterekrol beszélunk.

Előzmény: csurtus (2693)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!