Nem, úgy látszik, nem érted, hogy én mit nem értek...
Tehát ha egy kút 300 litert ad percenként, értem.
Ha egy kút 300 litert ad naponta, szintén értem.
De azt, hogy egy kút naponta ad 300 litert percenként, na, ezt egyszerűen nem képes felfogni az a csökött agyam. Merthogy a kettő közül az egyik szó ( vagy a naponta, vagy a percenként ) megcáfolja a másik szó jelentését. Ha a naponta szót a mindennap-pal helyettesítjük, talán lesz valami értelme, noha ekkor az "állandóan" a megfelelőbb.
Tudom, hogy egy kertészkedő topic, nem szemantikai, ezért nem is erőltetem tovább.
Szo szerint. Az asott kut ha szivod a vizet akkor leesik a vizszint es csak hosszab idő utan folyik ossze megint annyi amennyi volt. De kicsit keves nekem is az a 300L.
HA vesszik egy atlagos kutgyürü atmerőjet es abba esik 1 metert a viz az akkor is mar rendesen köbméterekrol beszélunk.
talajcsere után mostanában szeretnénk füvesíteni. Aa agyagos, rossz minőségű kerti földre terítettünk 10 cm termőföldet. Eltelt azóta 3 hét és kizöldült, minenféle apró gyom ütötte fel benne a fejét.
Szerintetek a füvesítés előtt gyomírtózzunk vagy elég felásni, bekapálni esetleg egy rotációs kapával átforgatni.
Potyoro, bocs csak 1 éves a gyepem úgyhogy még tapasztalnom kell. Mit jelent az, hogy a gyepszellőztetőt rendszeresen használod? Milyen rendszerességgel? A szőnyegbombázást nálam a szomszéd macskák végzik, bele a közepébe.
Nem azért találtak ki kétfélét, hogy minkettőn keressenek. Más célt szolgálnak. Én csak a gyepszellőztetőt vettem meg és rendszeresen használom, a talajlazítót kikölcsönzöm ősszel. De a szőnyegbombázás után úgysem lesz már szülség egyikre sem! :-))))
Nakam gyeplazitó van MTD szerintem az a jobb. Szellőztetni a szobakat szoktam.
HA magasabb egy kicsit a fű mert nem vagon soha rovidre akkor nem csak bele a foldbe. Ha meg le van vagva akkor igen. Ha a fu be van csomosodva akkor azt szétcsapja a kés igy szerintem sokkal jobb mint a gereblye.
De most akkor gyepszellőztetőt vagy talajlazítót vegyek? Melyik a jobb megoldás? A talajlazító is eltávolítja az elhalt gyepmaradványokat? Remélem nem az lesz a válaszotok, hogy mind a kettőt mefg kellene vennem.
Potyoro, nem tudom honnan szedted a képet de ha jobban megnézed ez fajta ammóniumnitrát az robbanóanyag alapanyag. Van különbség a különböző ammóniumnitárok között is!! Pl. ha ezt alkalmaznád akkor nagy valószínűséggel kiégetnéd a füvet.
Igen, azok a kiflik a kések. A talajt igenis fontos lazítani, mivel így lesz jó a vízháztartása (kötött talaj). Az a szöges játéknak jó, munkára nem. Késes lazítót a BricoStore-ban lehet kölcsönözni, ősszel érdemes hasogatni. Nyáron elég a durva gereblyézés!
Az a talajlazító, amelyiken kifli alakú kések vannak kb 3 cm-enként?
Láttam olyat, amit a cipőre kell felhúzni, olyan szöges talp szerű. Ez is jó talajt lazítani? Van valakinek ilyenről tapasztalata? Érdemes egyáltalán foglalkozni talajlazítással?
Hivatalosan a rugós neve gyepszellőztető (ez olyan, mint egy erős gereblye), a késes neve talajlazító. Ilyet is lehet kapni kézit, de nagyon nehéz vele dolgozni (Gardena).
Úgy döntöttünk, hanyagoljuk a permetezést, mert a tengerészekre igencsak ártalmas a metalaxyl! Ilyet találtak nemrégiben egyes salátákban nagy dózisban. Marad a ritkább locsolás, nitrogénelvonás, talajszellőztetés, csakhát így a fű lesz sápatag. :-( De semmi sem lehet tökéletes! Üdv Biga Csigának!!!! :-)))) Viszont nem keseredünk el, elég ránéznünk erre a növényre, amit a lakótelepen kidobtak az ablakon, levittük a telekre, és ilyen virággal hálálta meg az életmentést.