Vettem egy tanyát, ahol most 2 méternél magasabb a gaz (csalán, kórók meg minden)!
Basszus, még soha nem láttam 2-2,5 méteres csalánerdőt ilyen sűrűn nőve! :-)
A kérdésem az, hogy hogyan lehet a területet füves kertté varázsolni (kb 2000 m2)?
És még egy problémám van: a telken van egy fúrt kút (50m mély, mert ott van az alapkőzet, amit szintén át kellene fúrni), de csak napi kb 300 liter vizet ad!!! Nem óránként, percenként!
Így hát ugye a vízellátás sem éppen egy megoldott dolog
Nem ismertek esetleg egy kútfúrót, (nem kóklert) aki képes nagy mélységben is (150-200m) fúrni és mindezt elfogadható áron?
És mit lehet macskák ellen tenni?! A szomszéd macskái ( kb. 6 db. macsek ) rendszeresen az én füvemre járnak sz@rni... Még úriember vagyok, tehát nem méreg után érdeklődöm. Humánusabb megoldásról tudtok?
A képet ugyan nem sikerült megnézni, de a leírásod alapján tavaly nekem ugyan ilyen gomba tizedelte a füvemet.
A megoldás metalaxyl tartalmú gombaölő szer kipermetezése.
Én ridomil gold plus WP nevű cuccot használtam. A metalaxyl szisztemikus gombaölő szer felszívódik a növénybe (kb. 30 perc alatt) és megvédi egy ideig (8-14 nap). A első permetezés után nálam elmúlt a gomba , de 14 nap múlva biztos ami biztos megismételtem.
A gomba beazonosítást és a hatóanyag választást a www.lawndiseases.com site alapján csináltam.
Azt írják, hogy nedves időben vagy túl gyakori öntözésnél, a túl sűrűn növő füvet támadja meg, a túlzott nitrogén adagolás elősegíti a betegség kialakiulását.
Az szep de mi az a kut ami 66 litert ad percenkénet ? Mert nem nagyon van furt kutban ilyen. Az mar tobb mint csodálatos. Szivni meg egyik sem tud 10 meternél melyebbrol. HA 3 Baron tud 66 liter akkor megertem hogy eleg 2 kor is.Tavasszal vagy valamikor meg akarom en is csinalni de az en szivattyum nem nyom eleget 4 bar max. Az meg keves. Most latta egy kinai "pedrolo" szivattyut 18.000 ert ami 9! bart nyom egy 90l a vizhozama. Kertészek szerint jo masinák hisz "pedrolo".
- igen a parom, amugy en is rabszolgazom magam, csakhat amikor fotozom akkor nemlatszom, allvanyt meg ilyenkor lusta vagyok kivinni. :P
- a locsolorendszert magunk csinaltuk, a cuccokat megvettuk aztan hazilag kiviteleztuk: kicsit reszletesebben...
Másodikától nem esett most vasárnapig.Először jó hideg volt egy hétig, tíz napig, nem locsoltam, mert hát úgy sem kell alapon.Aztán a füvem egyik pillanatról a másikra ollan ronda lett, azt hittem vége.Gyorsan elkezdtem locsolni.Ez ment minden nap vasárnapig, és hát éppen valahogy kinézett.
Most esett egy kis eső, négy nap, és a fű harsogó zöld, és dús lett.
Locsolhat az ember akárhogy, az esőt nem lehet pótolni, az a legtutibb a növényeknek.
Anyosomnal dunántúlon egy csep eso nem esett meg en meg az front előtt egy nappal szedtem fel a fokhagymat es vagtam le a fuvet. Most csak gyonyorkodok a kertben.