Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2004.07.31 0 0 5076

Nézd, igazándiból már nem ajánlott, én a klf gyógyszereket még abban az évben használom fel nyugodtan, amelyik évben lejár a szavatosságuk, tehát mondjuk egy 2004 márciusban lejárt baytril-t még nyugodtan adok a kutyámnak, ha az van itthon. Ha viszont nincs jobb, akkor azt kell megnézni, hogy a lejárata óta lejárt idő hány százaléka a szavatossági idejének. Ha nincs több, mint 50%, akkor végszükségben használható, merthogy biztonsági okokból a valós romlási idő 2/3-át adják meg szavatosságnak általában.

 

ÜdV

Előzmény: dmmddm (5075)
dmmddm Creative Commons License 2004.07.31 0 0 5075
Lenne egy hülye kérdésem : Spejztakarítás közben találtam egy 2003. májusában lejárt Frontline spray-t, fel lehet ezt még használni, vagy nem? Mit mondanak a szakértők? Köszi előre is! (Természetesen nem akarok feltétlenül lejárt szavatosságú dolgot a macskáimra kenni,de hátha felhasználható.)
ZsuR Creative Commons License 2004.07.31 0 0 5074
Meg egy. Adig adtam az antibiotikumot, amig elfogyott.
Előzmény: eMM (5072)
ZsuR Creative Commons License 2004.07.31 0 0 5073
En is kezdek megnyugodni. . .sokat aggodtam.
Ma szepen eszik, iszik, pisil - es fintorog tole, ahogy az egy rendes macskahoz illik. . .
Mosdik, szunyolal -meg egyszer egy nap kap fajdalomcsillapitot - es erdeklodik.

Meddig tudom ketrecben tartani. . .
Előzmény: eMM (5072)
eMM Creative Commons License 2004.07.31 0 0 5072

Ez jó hír!:))))

 

Az én maccsomnak is kb fele már a sebe.És rosszcsont nagyon.:)))))))))

 

Zsolt!(És antysistem):)

Meddig szabad adni az argumentint?

Most kapja pont 1 hete.

Előzmény: ZsuR (5071)
ZsuR Creative Commons License 2004.07.31 0 0 5071
Ma egy hete, hogy a cicamat elutotte egy auto - szerencsere jobban van. Ma reggel ivott eloszor magatol. . meg evett is napkozben, eddig etetnem kellett.
A feneke sem dagadt mar, gyogyul a seb. . .tegnap mar a farkincaja is mozdult piciket - eddig csak csungott.
Gesztenyke Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5070

Szia!

Ha cicáknak is van kiltix,akkor az,az egyetemen javasolták és bevált. Viszont a frontline nekem nem vált be.

G.

Előzmény: cheereck (5064)
eMM Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5069

Ha rendszeresen büdös a maccs feneke (tehátnem éppen kaki után nem mosdott rendesen) és még ha féreghajtva is volt akkor ott valamilyen bélbaj van.

Nem okvetlenül halálos de baj.

 

Féreghajtás  ügy.

ha a maccs bentlakó és csak mükaját kap,nos akkorsem árt legalább félévente.(még a cipőddel is behordhatsz féreglárvát az utcáról)

 

De ha nem akkor három hónap a terminus.Azonban ha a cica gyanús(soxor folyós széklet emésztési bajok stb akkor érdemes ezzel kezdeni.)

És ha lett féreg(ez látszik) akkor 10 nap múlva ismétlés.Ha nem állítólag akkor is ajánlatos.

Az én maccsaimnál(kijárósak,most kint is laknak,kapnak nyers húst halat stb, sokan is vannak) 2 havonta kötelező ,de ha gáz látszik hamarább.

Most jó kis tizencentis döglött féreg ürült az egyik maccsból,szóval lesz ismétlés.

Előzmény: cheereck (5066)
cheereck Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5068
Ha egy macska férges, akkor annak több tünete is van. Lakásban tartott macskánál meg kizártnak tartom, hogy ne vennéd észre. Én eddig egyszer találkoztam férges cicával, szegény már úgy került hozzám, fiatal volt, a férgek csak úgy dőltek belőle, borzasztó volt:( későn vettük észre, hogy baj van, hiába kezeltük, közben a mája is tönkrement, besárgult, és elpusztult:((((
Előzmény: Anterrabae (5067)
Anterrabae Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5067

(az én macskámnak is büdös a feneke, -- mivel mániája, hogy amikor lefekszem az ágyra, rögtön rám mászik, és az orrom alá dugja a seggét, érzem rendesen:DDD)

 

féreghajtás kötelező minden macseknél? tehát feltételezhető, hogy amelyik macskánál nem alkalmazzuk a féreghajtást, az a macska default "férges"? (sose hajtottunk férget egyik macskánknál se egész eddigi 33 évem alatt, és lehet, hogy egy szemét állatkínzónak tűnök, de eddig nem vettem észre, hogy baj lenne, -- egyik sziámim megérte a 18. évét... vagy ez nem érv?)

 

minden esetben kötelező a féreghajtás, vagy vannak feltételei?

előre is kösz a választ.

A.

Előzmény: eMM (5065)
cheereck Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5066
1 hónappal ezelőtt. Előtte pedig szintén 1 hónappal, max 1,5. (most 4 hónapos)
Előzmény: eMM (5065)
eMM Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5065

Büdös a feneke khmmm.

Féreghajtva mikor volt?

Előzmény: cheereck (5062)
cheereck Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5064
Huhhh, túl vagyunk egy bolhátlanító fürdetésen. Szegény cicám az elején még jól bírta, dorombolt is közben, de a végén már nagyon szenvedett, mert én meg szerettem volna minél több bolhát elcsípni. Egy 15-20 darabot sikerült, de még biztosan van benne... Úgyhogy most délután még bemegyek a városba, és beszerzek valami bolhairtó cseppet. Ha esetleg addig valaki olvassa az irományom, adhatna tanácsot, hogy neki mi vált be:)
Jokeva Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5063

Cheereck!

Köszönöm. El se hiszed milyen szívesen elhoznám, de egyenlőre csak akkor tudnám, ha meg kéne kötnöm... nem hiszem, hogy ő vagy akár a gazdi is ilyenről álmodna, de amíg nincs kerítésem nem tudnám máshogy megoldani. A gazdik meg nem hiszem hogy várnak még pár hónapot, bár ki tudja, felhívom őket.

 

Cica!

Köszi az infókat, persze hogy aktuálisak még! Meg még lesznek is egy ideig :))

Előzmény: cheereck (5059)
cheereck Creative Commons License 2004.07.30 0 0 5062

Én alapból macskanáthára gyanakodtam. Majd jövő héten elmegyünk a rendes dokihoz, meglátjuk, mit mond.

 

Most amúgy aggódom, mert csak a kicsi van meg, az összes többi macs eltűnt, remélem nincsen bajuk. A cirmos még tegnap este megvolt, viszont a két feketét már 1 napja nem láttam.

 

Ninával az a bajom, hogy tudom, hogy mindenkinek jobb lenne, ha nem lennének kicsik, de közben úgy fáj a szívem, mert olyan gyönyörűűűű, és olyan fantasztikus jellemük van (nagymama, ill az apuka a mienk volt, és ők is ugyanilyen békés, hízelgő cicák voltak). Most is épp itt dorombol az ölemben, nem bír nyugton maradni:) A szelidítésével szerencsére jól állok, engem imád, de ha felveszem, és odajön vki más, azonnal menekül. Még a többi családtagtól is fél. Mondjuk én kifejezetten örülök, hogy nem haverkodik mindenkivel.

/Ha mászkálok a lakásban, udvaron, mindenhova követ, szinte felcsavarodik a lábamra, és ha leülök, azonnal az ölemben van:)/

Imádom a kiscsajt:) Csak ne lenne olyan büdös a feneke:D A régi számink popsijának sosem volt szaga, de a kinti macsok közül néhánynak elég büdi tud lenni.

Előzmény: CICA (5060)
baphomet Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5061
Antisystem, Wet RinR, köszi az ötleteket!
Előzmény: Wet RinR (4964)
CICA Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5060

cheereck: na akkor szerintem csak a stressz volt. Szorítóketrec. :) Van Kanizsán állatvédő szervezet; nekik szerintem tuti van, ha az orvosnak nincs (bár nem tom, akkor hogy kezeli a vadmacskákat?). Élettér Állat-és Természetvédõ Egyesület (a honlapjuk persze épp áll, de nálunk kint vannak az elérhetőségeik, ha jól emlékszem) Tőlük lehetne kölcsönkérni.

 

Ha nincsenek oltva, akkor jó esélyük van a macskanáthára. Ha vamelyik tüsszögős leszült mostanában, akkor a kicsik szinte biztosan belehalnak.

 

Ha a szuritól így félnek  cicók, esetleg be lehet előtte nyugtatózni őket Sedalinnal; kajába rakható, nem lehet túladagolni (de nem is minden állat bódul be tőle rendesen).

 

Mi fél éves kornál előbb nem nagyon szoktunk ivartalanítani, de Marika néni már 1-2 éve 3,5-4 hónapos korban műtteti a nőstényeket és csodákat mesél. Állítólag hihetetlen gyorsan regenerálódnak a műtét után, kevésbbé viseli meg őket az altatás is, meg az egész, mint a nagyobb cicceket.  Szerintem szeptemberben-okóberben nyugodtan viheted. Tüzelni tuti fog ősszel is, amilyen szerencsénk van :)))) Vagy csinálhatod azt is, hogy vársz, és ha látod, hogy nő a hasa, akkor gyorsan elviszed. Persze ilyenkor nagyobb a műtét, és ugye a párzás során szokás összeszedni a jó kis gyógyíthatatlan macskabetegségeket, úgyhogy ez benne van a pakliban.

Előzmény: cheereck (5058)
cheereck Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5059

Jokeva!!!!

 

elküldtem mailban is:

 

Emailben kaptuk:

Elajándékoznám 2 éves ariedale terrier törzskönyves szuka kutyám. A kutya
lakásban és kertben élt eddig, autózáshoz szokott. Rendkivül barátságos,
okos, és szép. Nagyon játékos, szeret sokat mozogni. Csak szerető és jó
gazdi jelentkezését várom, aki mellett Lujzikám élete végéig szeretetben
élhet. Telefon: 3o/851-3214 vagy 277-2495

 

 

( SOS gazdinkat keressük topicból)

cheereck Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5058

Most volt először orvosnál. Már az injekciót is két részletben kapta meg, mert közben megugrott, aztán mikor a második fele is belement, utána ugrott meg. Szorítóketrec itt szerintem nincs, ez egy elég kicsi rendelő, Kanizsán nincs is komolyabb állatkórház sajnos:( Amúgy a tegnapi doki nem is a megszokott orvosunk volt, ő szabin van, helyettesítették.

A cicák nincsenek oltva:-/ A legfiatalabb kapta meg 1 hónapja az első oltását, most kéne vinnem a másodikra. Igazából engem a gennyes váladék kitüsszögése aggasztott, és ezt meg egyedül ennél a cicánál tapasztaltam.

 

Mostanra amúgy lenyugodott, végignéztem a tappancsait, amíg kajált, és csak a bal hátsó lába sérült meg komolyabban. Reggel eléggé megijedtem, mikor kinéztem a teraszra, mert minden tiszta vér volt. De most már nem vérzik.

 

Jövő héten, majd ha lesz a rendes doki, akkor elviszem vmelyik másikat, ezzel kapcsolatban meg majd kérek tanácsot a dokitól, mert őt még szeretném ivartalaníttatni, viszont akkor előtte már itthon be kéne nyugtatózni a cicát, hogy nehogy megint összetörjön mindent az injekció után. Csak mondjuk nem tudom működik-e így a dolog, hogy nyugtató, meg utána még a bódító injekció:-/

 

Más kérdés:

nőstény cicceket mikortól lehet ivartalaníttatni? Nina most lesz 4 hónapos, remélem az ősszel nem fog tüzelni. Kinti cica, így az elzárását nem tudom megoldani, viszont nem szeretnék nem várt kismacsokat. A Csúnyácska cicánk így is úgy néz ki lebabázott, mert egy ideje nem látom.

Előzmény: CICA (5056)
CICA Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5057

ja, nálunk semmi extra. Vér még mindig van Punkynál a kakiban, tegnap kezdtünk el kliont szedni. Probiost kapja, kefírt is kap... Grabancnál semmi, az ő kakija normális.

Szofika meg olyan jól van, hogy majd kicsattan... akkora makka lett belőle, mint egy ház :))) lassan diétára kell majd fognunk...

tényleg emberek, milyen light nedves tápot ismertek? Mi eddig lightból csak szárazat adtunk, de Szofikának (bár imádja) nem a legjobb a szája miatt, meg ugye, mert ahol a fekélyek voltak kétoldalt, ott kihullottak a fogai, tehát csak az elsők vannak meg, az oldalsók nem igazán :(

Előzmény: CICA (5056)
CICA Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5056

cheereck: korábban ez a cica kapott már szurit? A szúrásra vadult be, vagy utána?

nekünk is volt már pár vadállatunk, akik a Juhászéknál szétkapták a fél rendelőt (hármat közülük el is kevertek, nem kaptuk vissza őket, mert megszöktek - no comment), pedig rájuk volt írva, hogy vadak és csak szorítóketreccel kezelhetők... nem volt mókás. :(

Szóval az ilyen cicceket szorítóketreccel kezelik; a rendelőkben illik lenni ilyennek. (Legalábbis nekünk minden állatorvosnál, ahova jáunk, van). A vad ill. ismeretlen vadságú cicákat mindig ezzel kezeljük, hogy ne legyen baleset - soha nem is volt szerencsére :)

 

Tüsszögés: a többi cicád oltva van kombinálttal? (macskanátha miatt kérdem) Nincs más tünetük? Felnőttek már? Én nem vagyok nagy antibio-párti, de az ilyen tömegesen jelentkező macskanátha jellegű dolgokat kollektíve ampitabbal szoktuk kezelni, mert azt megeszik a kajában és nekünk bevált. Állítólag nem olyan jó, mint az amoxicillines cuccok, de vad macsikba tablettát belegyömöszölni nem lehet, kiköpködik sokszor a kajából, stb, úgyhogy nekünk eddig ez volt a nyerő.

De azért elvinném valamelyik tüsszögőset egy másik orvoshoz. :)

Persze a FIPnek is lehetnek mindenféle légúti megbetegedéses tünetei, de azért nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni (én vagyok csak ilyen pesszimista)

 

A kinti maccsot meg mindenképpen oltatni kellene majd, szorítóketrecben persze. Felajánlanám, hogy hozd hozzánk, csak bazi messze vagyunk :( De azért felajánlom :)))

Előzmény: cheereck (5054)
CICA Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5055

Jokeva: ha még aktuális:

Bodri Állatvédõ Egyesület
8360
Keszthely
Linhart Rita
Tel: 06-20-985-4668
Tel: 06-30-957-4205

Élettér Állat- és Természetvédõ Egyesület
8800
Nagykanizsa
Király utca 47.
Dr. Apáthy Zsuzsa
Maros Sándorné
93-700-212
Tel: 06-30-378-7057
Tel: 06-30-493-4887
E-mail: ellibaby@intermail.hu
Adószám: 18954650-1-20

Fekete István Zalai Állat- és Természetvédõ Egyesület
8927
Nemessándorháza
Rákóczi u. 8.
Szvitek Erzsébet
Tel: 06-30-2310517
Tel: 06-92-262-536
E-mail: zsazsy@feemail.hu

HEROSZ Zala Megye Egyesülete
8900
Zalaegerszeg
Fábián Istvánné
92-314-463
92-314-351
92-347-724
Adószám: 19816016-1-41/ Szervezet neve

Előzmény: Jokeva (5029)
cheereck Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5054

sziasztok!

 

félig meddig sos segítségre volna szükségem.

 

Tegnap elvittem az egyik fekete cicám (az egyetlen megmaradt kandúrom) dokihoz. Tünetek: sárgás (gennyes?) váladékot tüsszög + köhög. Doki megvizsgálta, tüdeje kicsit szörcsög, torka nem vészes, láza sincs. Kapott egy penicillin injekciót, és mikor beadtuk, a macska megvadult. Falra fel, irány a szekrény tetejére, onnan a másikra, ugrált össze-vissza, közben levert egy csomó vegyszeres üveget, így minden tiszta üvegszilánk lett. Lebontotta a rendelőt. Még jó, hogy a többmilliós UHra nem ugrott rá. a mancsait alaposan elvágta, mert utána minden összevérzett, berohant a fürdőbe, ott végül felcsimpaszkodott az ablakra. A végén már 3an próbáltuk megfogni, ő szerintem sokkot kapott, rúgott, karmolt, harapott, a pupillái teljesen kitágultak, míg végül egy pokróccal sikerült leszorítani, és milliméterről milliméterre becsúsztattuk a szállítóba (ha az nincs, nem tudom mit csinálunk). Előtte egyszer már sikerült belegyömöszölni, de kiugrott. Én végig remegtem, tiszta ideg voltam, borzasztó látvány volt. Szerencsére 5000 fttal megúsztam a dolgot, azt mondták ennyi elég lesz. (szerintem méltányos összeg) Ezek után picit félek is visszamenni ahhoz a dokihoz...:-/

 

az egyik kérdés az lenne, hogy ezzel a tüsszögős dologgal mit kezdjek, az orvos azt mondta hogy megfázott. A többi macskám is tüszög és köhécsel, nincsen vmi gyógyszer, amivel kezelhetném őket?

 

A másik, hogy nem tudom mit csináljak ezzel a cicával. Kinti macs, ma még nem néztem, de aggódok a sebei miatt. Viszont ezek után alig lehet megfogni, én viszont szeretném lekezelni a lábait. Az egyik hátsó és mellső lábát biztos megsértette, a többit nem hagyta megnézni.

 

Én szerencsére megúsztam komolyabb sérülések nélkül, mert kesztyű volt rajtam, de még azt is átharapta. Viszont akkor kicsit féltem, amikor puszta kézzel próbáltam tartani a nyakánál.... pláne hogy nincsen oltva semmi ellen...:-/// Ezek után nem is biztos, hogy lesz, mert én már nem vállalom érte a felelősséget:((

Leadfoot Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5053

Sziasztok!

 

Volna egy félig OFF kérdésem... Meg tudná valaki mondani, mennyi idő alatt kel ki a tojásból egy galambfióka (közönséges utcai galamb)?

 

Köszi!

Wet RinR Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5052

Gicca!

Az injekción kívül valamilyen egyéb kezelést (pl. gyulladást csökkentő kenőcsöt, tablettát) nem kapott az állat? Hasznos lenne...Egyelőre figyelni kellene, hogy vakarja-nyalogatja-e a kérdéses területet.

A féreghajtást 10-14 nap múlva kell megismételni, a 3 kg-os cica nyugodtan kaphat egész tablettát.

eMM!

Az antibigyo mellett nyugodtan mehet a Frontline, nehogy bolhaekcéma (is) legyen a vége.

Zsolt

Előzmény: gicca (5049)
eMM Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5051

Lenne még 1 kérdésem

Azzel az Augmentil izével együtt használhatok ftontline-ot?

Elég bolhás a macs.

Előzmény: Wet RinR (5048)
Moka25 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5050

Bocsanat, bocsanat! Nem kapcsoltam!

 

Hat csak igy "szemrevetelezesre"... en meg nem ruhaznek be dietas tapba. A bolhairtas olcsobb!;)

Előzmény: Wet RinR (5048)
gicca Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5049

Kedves Moka és Zsolt,

az állatorvos simán szemrevételezéssel diagnosztizált.

(nem tudom, mennyire érthet hozzá, az kicsit lesújtó volt, hogy miután megvolt a vizsgálat, fiúnak hitte a lánymacskámat. Bár igaz, ami igaz, nem egy nőies lény, de azért...)

 

Köszönöm, amit írtatok, ezek alapján, nem értem, miért mondta, arra a kérdésemre, hogy mi lehet ennek az oka, azt, hogy "szegénynek le van gyengülve a szervezete, azért jött elő".

Most akkor mit csináljak?

 

Bolha- és féregirtást csináltam a macskán. Bolha ellen valamilyen Bayer szerből egy ampullát (négy kicsi ampulla egy csomagban, 3200? Ft - most nincs nálam, hogy beírjam a nevét) dörzsöltem a lapockájánál a bőrébe, féreg ellen meg az állatpatikában kapott, 4 kilós macskáknak való tabletta 3/4-ét adtam be neki (3 kilós).

Meg kell ezeket ismételni?

Wet RinR Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5048

Gicca!

Kicsit összekeveredtek a dolgok: az ilyen autoimmun bőrbetegséget az immunrendszer "túlműködése" okozza, vagyis olyan anyagokra is reagál a szervezet, amikre nem kellene. Ilyenkor az immunredszer további erősítése logikusan csak súlyosbíthatja a tüneteket. Gondolom, hogy a kapott injekció is valamilyen hosszú hatású szteroid lehetett, amelyik pont az immunrendszer gyengítésével enyhíti a tüneteket. Ettől függetlenül, Mokával egyetértve, ha valóban kóborlás után jelentkeztek a tünetek, érdemes lehet egy bolhairtásssal (Frontline vagy Stronghold cseppek) próbálkozni, hiszen érzékeny állatnál már akár egy bolha csípése is komoly tüneteket okozhat.   Zsolt

Előzmény: gicca (5044)
Moka25 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 5047

Ja, erosites:

Beres Minera cseppek macskaknak

Immunovet

Vetri-DMG

Mind3 nagyon hasznos, de lehet, hogy nalatok egy kis extra vitamin-keverek is megteszi - ha amugy eszik rendesen. Ha azt se, akkor esetleg Calo-Pet paszta... (Vita-Pet paszta is letezik).

Erre rengeteg lehetosegetek van, kerdezd meg a dokitokat, mit ajanl?

Előzmény: gicca (5044)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!