Pontosan ahogy mondod.Korrektűl ment egymás mellett a két kártya,a midimannel hajtottam meg szoftokat,az sb-live -val pedig használ(hattam volna sound fontokat) de nem éltem eme "remek" lehetőséggel,inkább a vasaimat nyúztam.Miért nem tudsz lemondani "azokról "a sound fontokról????
Én össze- meg leszedtem a kx Driver-t, mert ajánlották rendesen. Aztán amikor MINDENT letöltöttem, el is olvastam. Ott a fejvesztők azt írták kábé két hónapja, hogy a kx és a SoundFont sem fér össze. :-(((( Nesze nekem. Azért nézzé' rájuk hátha azóta megoldották. Ha igen, lécci írjál ide vissza, mert egyébként állítólag TÉLLEG nagyon jól sikerült a driver.
Stricest!
Neked ment együtt a két hangkártya? És akkor tudtál SF-et használni a Live!-hoz és SoftWare szintiket a másik kártyához? Mer már ez is igen kellemes megoldás lehetne...
Vagy KÉT Live!, az egyik a saját driver-rel a másik meg mondjuk a kx-szel? Van valakinek ilyen irányú tapasztalata? Soundfont és SoftSynth egyszerre, kis késéssel - az lenne a király dolog...
Köszi stricest a választ, nem lettem boldogabb..., pont az volt a lényeg, hogy a rengeteg régebben letöltött soundfontom-at használhatom ehhez a midi billentyűhöz a "fafa" kis Live-al együtt, de így szinte teljesen használhatatlan. Épp most olvastam egy SB Live @ Audigy 2 mod-ról, ott is KX driver-t említenek, ezt még mindenképpen kipróbálom, ugyanis az Audigy 2 esetében sokszor hallottam az alacsony késleltetésről, s egyéb nyalánkságokról, persze ez lehet, hogy mind csak a szokásos beetetős marketing rizsa...
Audiophile 24/96 no soundfont.De minek?szoftszintikkel simán tudod használni.
Hacsak midifiles lejátszásra kell,ahhoz is van jó pár szoft ami kezeli a gm/xg hangkészletet.Kiosztod a csatornákat és má' szól is.Nekem működött együtt a live-és a 24/96.Egy micromodular miatt voltam kénytelen belegyűrni a gépbe a live-ot
(nem volt külső midiportom).Itt azért jöttek a gondok,de csak addig amíg warez cubase-t használtam.Miután meglett a kulcsos cucc ez is ment szépen.Eleinte én is szkeptikus voltam,de már belátom hogy miért ajánlgatják Miditomék is a jogtiszta szoftokat.
Ha sok latencyt adsz neki késik,ha keveset belehülyül a számolásba és akad mint atom.Kx-driver segíthed valamelyest a problémádon,de tapasztalatom szerint több track egyidejű használata esetén ez is felejtős.Vegyél Audiophile 24/96-ot,abszolút használható motyesz,szinte realtime nyomhatod a szoftokat.(Má '25-ropié'is láttam!!!)szvsz.semmi zaj.Ha kevés a kettő ki/be,vedd meg a deltát,bár húzósabb árban egy kicsit.Ha rám hallgatsz audigyt nem veszel!!!Alattam lakó "kolléga" használ laptophoz egy USB-s extigyt.(audygy,külső verzió).Áthívott hogy állítsak rajta valamit.Mit mondjak???Minősíthetetlen!!! Az egy dolog hogy no support(nem frissítik) a legújabb driver felrakása után is a teljesítménye kétségbeejtő.3ft-ot nem adnék érte!Tehát ha zenélni akarsz és nincs léd:AUDIOPHILE 24/96 midiman.
Nemrégiben vettem egy Fatar SL-661-es midi billentyűzet a számítógépemhez, melyben egy SB Live Player 5.1 van. Nem tudom, hogy hol a hiba, de ha pedált használok, vagy egyszerűen gyorsabban játszok, akkor akad a hang. Nem késik, de ez is borzasztóan zavaró. Remélem tudtok segíteni.
Teljesen jól felismeri, felmegy a standard XP-s driver és a SB Live! driver is simán. Csak éppen nem szól, mert "az illesztőprogram engedélyezve van, de nincs elindítva"... :(
Ez az üzenet a Hangeszközöknél, MIDI eszközöknél és a Keverőeszközöknél is.
1. Hol tudnék Creative ASIO-driverhez hozzájutni (ha egyáltalán van
ilyen)?
2. Egy SBLive! 5.1 Digital + Windows XP kombináció ideális-e
zeneírásra, illetve milyen hangkártyák vannak, amelyek árban
elfogadhatóak és lehetővé teszik a négy csatornás zeneírást?
3. Egy korábbi hozzászóláshoz (rambo1) hasonló probléma: a Creative
mixer ugyan leteszteli mind a 6 (5+1) csatornát, de DVDk lejátszásakor
+ 5.1-es játékoknál marad a szterejó. Lehet, hogy a DVDlejátszó progi
nem támogatja az 5.1-et?
Szükségem lenne egy live kártyákhoz való MIDI adapter bekötésére.
Pontosabban szeretnék egy D-sub game/MIDI port > DIN MIDI IN OUT csatlakozót gyártani. Az utóbbi két hónapban már kutattam kérdezősködtem mindenütt, de senki sem tudott választ adni! Itt talán találok egy okos embert! Előre is köszi!
Sziasztok
sound blaster 5.1 live digital ezt a hangkártyát használom de a driverje nem megy fe (probáltam régebbit , újabbat de semmi) Az xp az látja a krártyát de a driver nem.
Az alaplapi integrált az ki van kapcsolva.
Mi lenne a megoldás ?
Hogy kell megcsinálni , hogy működjön?
A psziho.apu@freemail.hu ra is lehet válaszolni.
Köszi előre is
Sziasztok!
Az alábbi problémám lenne nékem a live-val. Ha a cake walkban a live hangjain szólalnak meg a zenék, akkor, ha mondjuk szól az egyik csatornán egy kitartott kis c, és ezzel egyidőben a billentyűzeten is nyomok egy kis c-t, akkor a csatornán a hang elhallgat. Ha a yamahán szólalnak meg a művek, akkor ilyen gond nincs. Van megoldás esetleg egy új driverrel, vagy vegyek egy jobb hangkártyát? Fontos lenne a dolog, mert bőségesen használnék sound fontokat. Ha új hangkártyát kell vennem milyet? Mindenképpen csak olyan érdekelne, aminél ez a probléma már nem jelentkezik. Ha esetleg új hangkártya jelenti a megoldást, mindenképpen olyasmi érdekel, ami támogatja a sound fontokat is. A választ ne a fórumra küldjétek, hanem az alábbi címre: erdody.viktor@mailbox.hu. Egyébként windows 2000 oprendszert használok! 700 megaherces proci, 256 mega ram.
Segítségeteket köszi!
Viktor
A gondom a kovetkezo.
Sb live hangkartyat raktam a gepembe.
A Creativ mixer gond nelkul lekezeli az 5.1 csatornat, de a Winampbol meg a Cd playerbol
nem akar szolni a Center hangszorom.
Raadasul van egy tv tuner kartya a gepemben, es mostmar az is vacakol, full screenben nincs normalis kepe hanem csikozza a kepet...
Plussz a Pixelview programbol sincs normalis hang, szval center nincs.
thanx, gyingyi, viszont a saját drivere nem kezeli a Live DSP-jét, ezért nem mennek rajta az ASIO-s cuccok. hjajj, valszeg egy Audigy lesz a megoldás...
télleg, az Audigy-k már saját driverükkel is tudnak ASIO-t, ugye? akár egy legbutább 15ezres OEM is? ugyeugyeugye?
Nem egy Creative oldalon olvasom a következőt: "XP -vel ne multimédiáz!". Bocsánat amúgy, hogy beleszóltam, de az XP nem zenélésre való. '98, de a legjobb az öreg maci...
Sziasztok.
SB Live!-om van, valamint pár problémám :-)
A kX driverével használom a kütyüt, hogy tudjak ASIO-s cuccokkal dolgozni (gitározom, és a D-Sound RT Player-ével és egy Amplitube VST pluginnel egész normális hangok jönnek ki a gépből is).
Most installtam újra a gépet (XP Pro Hu), visszatettem a kX drivert is, de valahogy a beállítás elég érdekes. Gitár line-in protra rádug, RT player elindít, Amplitube elindít, hallom, hogy van bemeneti jel (zúg), de semmi több. Pedig mindent jól csináltam, anno egy másik topicban supremacy topictárs tételesen leírta, mi a teendő, és mégsem. Mi lehet a problem?
Közben meg keresgélek némi audiowarez dolgokat is, kellemetlen, hogy az RT player és az Amplitube is csak demo... ;-)