Keresés

Részletes keresés

buzakek Creative Commons License 2004.07.23 0 0 36

Hát, nem nagy öröm, hogy ilyen sokan vagyunk... nekem két éve vették észre, hogy a megvastagodott körmöm nem "születetten ilyen", hanem beteg... szóval engem elkezdtek kezelni 150 mg-os Diflucannal, amit egy évig (!) szedtem (ettől tényleg lehet baja a májamnak...?) és mellette még Batrafen kenőccsel kellett szórakozni - fürdés után bekenni a körmöt, folpackot tekerni rá, leragasztani éjszakára) és bár szebb lett, tényleg, de ennyi után sem múlt el.

Na akkor feladtam, de mostmár - persze - visszajött és kezdhetem előről. Mostani orvosom tanácsára Batrafen körömlakkot használok, hát, nem tudom ebből mi lesz... mindenesetre dokibácsi azt mondta, hogy elsőre sem kellett volna gyógyszert szednem

 

:)

 

 

Wormie Creative Commons License 2004.07.05 0 0 35

Amíg csak néhány köröm fertőzött, addig nagyon jó a körömlakk. Legyen az Loceryl, Batrafen, vagy akár Lamisyl. Az anyukámnak csak a két nagylábujján volt ( szerencsére csak az egyik szélén, kb. 1 cm-es részen), és 2 hónap alatt tökéletesen elmúlt.  EGyébként megdöbbentő módon elhanyagolják az emberek a lábgombát. Ha szétnéztek strandokon, gyógyfürdőkben, elképesztő dolgokat láthattok. Kikent-kifent "szépasszonyok", látszik, hogy télen szoliba járnak, meg kozmetikushoz is rendszeresen, legújabb divatú fürdőruhák, stb. A lábkörmük meg ordenáré módon elgombásodva. És esetleg ott áztatják ezt a lábukat a gyerekmedencében (mert abban melegebb a víz...). 

 

A szájon át szedhető szerek valóban veszélyesek, csak nagyon indokolt esetben szabad ezt a kezelést választani. Sajnos van néhány bőrgyógyász, aki a rámenős páciens "nyomására" ágyúval verébre lő.

Előzmény: burbolya (34)
burbolya Creative Commons License 2004.06.30 0 0 34

Vannak új tapasztalatok?

 

ősspanyi Creative Commons License 2003.10.17 0 0 33
kb 30 évig nem mentem el docihoz a lábköröm gombámmal. Meguntam hogy állandóan szégyelljem a teljesen eldeformálódott undorítóan barnára ömet (pl. a strandon) , elmentem az orvoshoz. Egy kevésbé májkárosító gyógyszert írt fel 2002 juniusában mykosyst 150 mg -os. Nem kell az időszakonkénti controll sem . Kb 1 évig szedtem : a dobozban négy db kapszula van és 3 -4 ezer forint (drága , de minden ilyen lábköröm gombaölő gyógyszer ilyen árfekvésű !) Mára már majdnem tiszta a lábkörmöm , és áttérhettem a loceryl lakkozásra (ami szintén vagy 4 ezer forint ). Ennyit tudok ehhez a témához hozzászólni .

Próbáltam én is mindenfélét (ecet stb.),de ehhez a fajta gombásodáshoz nem használtak a "házi gyógymódok".

mrsferrars Creative Commons License 2003.10.10 0 0 32
köszönöm
Előzmény: Törölt nick (31)
mrsferrars Creative Commons License 2003.10.07 0 0 30
Kedves Ferrero!

A hatodik hozzászólóként taglaltam a problémánkat. Az én lábkörmöm helyrejött- azért még a maradék körömlakkot elhasználom.
A férjem körme valahogy még mindig nem az igazi. Négy hónapig szedte a Lamisilt, azután már körömlakkot kapott. (Gondolom, nem akarta az orvos a máját tovább terhelni.)
A lábán a nagyujjain a körmök még mindig "rizikósak". Amennyire csak lehet levágtuk, lereszeltük a körmöt így lakkozgatom hetente. Mivel tövig vágtuk a körmöt a szabad részeken még betegnek látom a bőrt (ami eddig a beteg köröm alatt volt) oda mit kenjek vagy csepegtessek? Mert a lakk nem oda való.

Már megcsináltam a formalinos cipőfertőtlenítést a lakásban fellelhető összes lábbelin, alkohollal fertőtlenítettem a körömcsipeszeket, reszelőket stb.

Elnézést, hogy ilyen részletesen taglalom a "bajunkat", de ilyen hosszas, türelmes kezelés után nem szeretnék vissza esni.
Köszönöm a válaszod.

Előzmény: Törölt nick (29)
mrsferrars Creative Commons License 2003.10.02 0 0 28
Kedves ferrero!

Nagyon tájékozottnak tűnsz ebben a témában. A férjem is én is érintettek vagyunk a témában.
Kérdezhetnék?
mrsferrars

Előzmény: Törölt nick (27)
tara Creative Commons License 2003.09.15 0 0 25
Nekem is van lábkörömgombám. Próbáltam a szájon át szedhető gyógyszerrel (már régen volt, Griseofulvin volt akkor), havonta kellett májfunkció vizsgálatot csináltatni és addig kellett volna szedni, amíg a nagylábujjon is lenő a köröm. Nem bírtam végig szedni (nagyon lassan nő a körmöm), viszont iszonyú fejfájást okozott, mert lecsökkentette az amúgyis alacsony vérnyomásomat. Azóta minden este fürdés után 20%-os ecettel átitatott vattadarabkával alaposan beecetezem az összes körmömet (kezemen is), a köröm alatt is és gyönyörűen rendben lehet tartani. Teljesen nem múlt el, de rajtam kívül nem veszi észre senki. Nem hiszek a teljes gyógyulásban (több ismerősömnek is kiújult), Szerintem a kémhatás olyan lehet a körmünkben, ami a gomba megtelepedését, szaporodását elősegíti. Bármilyen kevés benne marad, újból elszaporodik.
T.
szalka Creative Commons License 2003.09.15 0 0 24
Alice, el kell hogy szomoritsalak, de minden valoszinuseggel egyaltalan nem mult el a koromgombad. Az egyik legbiztosabb jele a dolognak amibol altalaban eszreveszik az emberek hogy van nekik hogy megvaltozik a korom allaga es nagyon kemeny lesz es vastagszik is.
Ha csak hosszas aztatas utan tudod vagni akkor raadasul nem is enyhe a dolog. Ha igazan akarod hogy elmuljon keress fel a egy borgyogyaszt es irass fel ra gyogyszert.
Egyebkent rengeteg embert nem zavar annyira hogy rakoltson tizezreket gyogyszerre vagy honapokid (neha egy evig is) ecsetelgesse, sot sok nem is tudja hogy koromgombaja van. Foleg az idosebb korosztaly hajlamosabb a vastagodo esetleg szint valtoztato (opalossa valo) labkormere azt hinni, hogy ez a korral jar. Pedig biza nem ha vastagszik, kemenyszik a korom vagy eppen ellenkezoleg porrozussa valik azt szinte biztos hogy gomba. Nekem edesanyam evekig (vagy inkabb evtizedet kene irnom) legyintett a dologra es egyszeruen nem tudtuk meggyozni hogy ez gomba es visszafordithato. Aztan mas borproblemaja kapcsan elment egy borgyogyaszatra es a falon logo oktato kepeken szembesult hogy hat bizony az o korme is pont ilyen es ez biza gomba.

Előzmény: AliceCsodaországban (22)
rexetin Creative Commons License 2003.09.14 0 0 23
PEDIMED körömgombásodás gátló spray. DM.-ben vettem ritkán használom, romlani nem romlott a helyzet, de el sem múlik az biztos.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.05 0 0 22
Jelentem, a lakktól elmúlt az időben felismert lábkörömgombám - bár az a körmöm még most is nagyon kemény, csak hosszas áztatás után lehet a körmömet vágni róla, de ezt majd megoldjuk. (Fogalmam sincs mitől változott meg ennyire az állaga, de mindegy, sok dolog van földön és égen, mit emberi elme felfogni képes vagy ilyesmi...)
Előzmény: tinaa (17)
Szilva2 Creative Commons License 2003.09.05 -1 0 21
Gyerekek!
Ne görcsöljetek itt ilyen apróságok miatt. Vegyetek 20%-os ecetet, és abból egykeveset hirtelen mozdulattal a gombás felületre öntsetek rá. Qrva szar, de nagyon hatásos.
Anyukámnak a tenyerén voltak állandóan sebek a mosószerallergia miatt. Ha felvett egy gumikesztyűt, akkor a párás, fülledt kesztyűben méginkább táncrakeltek a baktériumok. 1* véletlenül valami konyhai munka során rádőlt az ecet, és azóta nincs semmi baja a tenyerének. Igaz, ordított egy sort a fájdalomtól, de ez már kb 20 éve volt, és azóta egészséges a keze. Előtte pedig évekig szenvedett.
Egyébként pedig a lábgombát legcélszerűbb napoztatni és szellőztetni, mert úgy is könnyen elmúlhat. Lényeg, hogy száraz legyen a láb.
szalka Creative Commons License 2003.06.20 0 0 20
En is ugy tudtam, hogy a legtobb koromgomnbaelleni gyogyszernel nem a majarosito hatas ami miatt csak orvos irhatja fel hanem az, hogy a gyogyszer nem tud kulonbseget tenni gomba es gomba kozott.
A majkarositas szvsz tullihegett dolog , persze lehet ilyen mellekhatasa, es minden milliomodik embernel elo is jon, de ilyen erovel semmilyen gyogyszert ne szedjel.
Ami miatt viszont csak felugyeletel lehet szedni, mert ez ol aztan minden gombat a szervezetben, sajnos igy azt is ami direkte van ott.
Előzmény: villaroza (18)
tinaa Creative Commons License 2003.06.20 0 0 19
Ez így valóban gáz lehet. Természetgyógyászokkal, esetleg homeopátiával nem próbálkoztál? Úgy hallottam gyakran jobb eredményeket érnek el, mint a hagyományos orvoslás.
Előzmény: villaroza (18)
villaroza Creative Commons License 2003.06.18 0 0 18
Ez igen ahány ház annyi gomba.
Na most ahány ember annyiféle gyógymódnak kellene lennie .ém mincig cspodálkozom amikor pici a gyerekkérik a kilót és annak arrányában kaphat ml. gr . ban gyógyszert
ha felnőtt én a 57 kg mmal ugyannnyit szedk amin99kg -os férjem sőt mikor 44 kg voltam akkor is ennyit kaptam, szóval nem mrlegelnek a mi allopátiás gyógyászatunk ritkán vesz figyelembe set súly / kg arányt.

na már most a gomba sokféle ami bennünk van ugye káros és hasznos az anibiotikummal sikerűl a hasznosakat kiirtani / pótlás acidophukus/
Köröm láb az én láb körmöm is az én nem is vettem észre valami a gericemen volt aaz z nagyon száraz volt a dr.nő gomba, vegye le a cipőt gomba Orungál. klassz egy hónapi adag 6000ft, na most kedves fér totál gomba lábilag cselgáncs, katonaság uszoda, aférjnek két havi gyönyörűen elmúlott , peddig annó Olaszo.ban is kezelték külsőleg semmit nem ér , csak kis helyen.Na most rólam eltünt és előjött, uhra dr nő most jött a tabletta Lamisil /3 dobozzal eszem szerintem ezek a dögök szeretik mert a gerincemen tapintom a bőrömön hogy nől , na most ez is marha drága jó hogy megy közgyögyra de most mit fogok kapni ha megyek vssza mert sz@rt sem ér . Nizorállal kenegetem pussz halottnak a csók.
orungált nem kaphatok különben is egy májam van , és árt, nekem alá kellet irnom valami dokumentumot na mit értek én hozzá?
állitólag teafaolaj külsőleg nagyon jó,
Benne van a vérben
b
van egy könyvem nagyon régi BETEGNEK érzem magam , nem tudom miért?

depis is lehetsz a gombától ami benned van de a fogban lévő amlgámtól is na most akkor honnan idultunka gombától, e könyv szerint cukrot , élesztőt, kelt tésztát semmit nem lehet enni mert a cukror hizlalja gombákat, ugye a kefir is gombából készül na ighy krek és egész mi a gombában a gomba bennünk vagy hogy is??????????????,,
Na lényeg hogy sziszifuszi harc,
unikahugomnak Németo.ban szedtáék a körmeit és az összes cipőt harinyát ki kellett dobnia,, akkor mi a megoldás??????????

tinaa Creative Commons License 2003.06.17 0 0 17
Ne aggódj, jó a Loceryl körömlakk. Szépen le fog nőni a körmöd és nyoma sem marad a gombának.
Csak türelem!!!!
A gombaellenes tabletták többsége májkárosító hatású, ne ragaszkodj hozzájuk.
Előzmény: AliceCsodaországban (11)
ir6 Creative Commons License 2003.06.17 0 0 16
Szvsz nem veszélytelen a gyógyszer, anyámnak 3 hónap után (mivel semmi hatása nem volt) azt mondták nem szedhet többet mert árt a májnak. A laborvizsgálat valamit csak jelent. Az én körmöm nem olyan, mint amiket látni a gömbaölő szerről szóló hirdetéseken, tök normális, csak vastagabb és a színe sem teljesen rózsaszín. Ránézésre ezért nem tipikus gomba, és a laborvozsgálat sem jelezte (2x is voltam). Ezek után én nem merném szedni a gyógyszert. Az egyik doki vitamint javasolt, a másik azt mondta ne zavarjon. Ennyi.
Előzmény: szalka (13)
szalka Creative Commons License 2003.06.17 0 0 15
Hat meg csak az elso 1 heten + 2 het pihenesen vagyok tul ugyhogy meg csak remelem, hogy hasznal a dolog. Mindenestere az azota nott korom sokkal jobban nez ki.
Nekem a nagy es a kislabujjamon is van a dolog, igy mivel a mkislabuj\jamon ugy e a korom picike par millimeteres noves is jobban szembetuno.
Sajnos kidobtam a dobozt de majd ha megyek a masodik adagert megirom a nevet. Itt nagyon elovigyazatosak gyogyszer ugyben kicsit idegesito is . A goyogyszertarban a recept alapjan kifizettem "kivaltottam" az egesz 3-szori kurara valot, de nem adtak oda, csak az elso egyhetes adagot es majd a kovetkezu kura elott 1 hettel meghetek es kiadjak azt az adagot. Ja meg 2 oldalnyi iszemelyre szabott ismertetot mellekeltek hozza. Pl hogy nem szabad tejtermekkel egyutt bevennni mert rontja a hatasat.
Előzmény: AliceCsodaországban (14)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.06.16 0 0 14
Nocsak, nocsak.
Ezek szerint Kanadában már tudják a gyógyszert rá.
(Nincs egy ismerős gyógyszerügynököd, akit rászabadíthatnál az itteni orvoasokra? Nagyot kaszálhatna...:-D...)

Nálunk vannak bizonyos betegségek, amiket még a középkori módszerekkel orvosolnak.

Előzmény: szalka (13)
szalka Creative Commons License 2003.06.16 0 0 13
Miert kell laborvizsgalat a koromgombahoz? Engem nem kuldtel ra se most itt Kanadaban, se 4 eve mikor Mo-n kezeltek koromgombaval. Megnezte a doki igen gomba irt fel gyogyszert es kesz. Tudom nem pont ugyanaz de huvelygomba eseten is szamtalanszor van, hogy laborvizsgalat eredmenye negativ, aztan csodak csodaja egy gombaolo kenocs megis elmulasztja a tuneteket.
Egyebknet itt most Kanadaban a labkoromgombara kapott gyogyszerem szedese eleg erdekes: 1 hetig kell szedni(napi 2x) aztan 3 hetig nem , aztan megint 1 hetig, aztan megint 3 hetig nem aztam megint 1 hetig. 3 honap alatt a teljes korom le kene hogy nojjon es majd megnezi, hogy hogy allunk utana ha szukseges , akkor megegy ilyen 3 honapos cikluson at kell esni. Otthon amit kaptam anno az egy kekes kapszula volt es napi 1 db-ot kellett szedni 3 honapig.
A lakkok es kenceficek szvsz semmit se ernek, max a tovabterjedest gatoljak meg de csak addig amig hasznalod. Szoval vagy orok eletedre allandoan ecsetelsz es lakkozol es azzal megallitod a folyamatod, vagy beleinvesztalsz egyszer annyi penzt a gyogyszerba es elmulasztod. Aztan persze sajnos par ev mulva visszajohet mint ahogy nalam is ez tortent, de legalabb volt kozte par koromgombatlan evem.
Előzmény: ir6 (12)
ir6 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 12
Oké, nem akarlak megijeszteni, de nem olyan egyszerű, mint ahogy hirdetik. A lakk kb. 10 éve volt, lehet, hogy másik gyártmány, valami francia volt. A furcsa az, hogy én is voltam, mert a körmöm megvastagodott, és hát persze rögtön erre gondoltam, de nem mutatott ki semmit a labor, elmentem egy másik bőrgyógyászhoz, aki laborvizsgálat nélkül akarta felírni a gyógyszert, ami elég felelőtlen dolog. A körmöm azóta is vastagabb a normálisnál, de csak a vállukat vonogatják a dokik.
Előzmény: AliceCsodaországban (11)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.06.16 0 0 11
Hmmmm....

(Bár 20 éve még nem létezett EZ a lakk, de mindegy. Ha nem terjed tovább az is valami, mert még nem gusztustalan a körmöm, csak egy részén el van szineződve. És végül is ez legyen a legnagyobb bajom nem?)

Ez a vérátömlesztés érdekes dolog egyébként, ha én bőrgyógyász lennék, kutatnék ez irányban...

Előzmény: ir6 (10)
ir6 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 10
Nem akarlak elkeseríteni, de anyámnak vagy 20 évig volt, ecsetelő, lakk stb, aztán tabletta 3 hónapig, egy kisebb vagyon, de semmi. Egy műtét miatt vérátömlesztést kapott, és azóta a körme is rendbejött. Ezen az áron persze kinek kell...
Előzmény: AliceCsodaországban (9)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.06.13 0 0 9
Közben megoldódott a dolog, voltam bőrgyógyásznál, tényleg lábkörömgombám van, de még nem kell rá szedni semmit, hanem gombaölő lakkot írtak fel. Hetente kell lekezelni, előtte lereszelni a körmöt, meg átkenni valami kendőcskével, aztán lelakkozni, előreláthatólag kb. 1 évig fog tartani. Locrecyl a lakk neve azt hiszem, van benne minden, reszelőlapocskák, kendőcskék, lakk, lakkozópálcika... még jó, hogy a barátnőm miatt elolvastam a gugliban mindent amit írtak róla, akkor jöttem rá, hogy lehet, nekem is az van, és nem pedig a hajnövesztő bogyóktól vastagodott meg úgy a körmöm...:-) Így legalább idejében elkaptuk - remélem.
Előzmény: villaroza (8)
villaroza Creative Commons License 2003.06.12 0 0 8
Bőrgyógyász , az Orungál tabletta nagyon jó 3 dobozzal kell beszedni / közgyógyra is megy egy doboz 6000 f. /
vagy a Lamisil szintén tabletta az is megy közgyógyra. húzos az ara , máj ra vigyázni kell és Nizorál kenőcs, csak receptre ,
De a ruhákat min 60fokon kell mosni és aformaldelhidolldat sem öli meg . A gombát
Előzmény: AliceCsodaországban (7)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.05.23 0 0 7
Hát sós víz alatt gondolom literenként egy evőkanálnyi éppen elegendő, az ecettel meg nem tudom, minden ecetre rá van írva, hogy hány százalékos, literenként annyi decit kell beletenni, hogy 1:10 arány legyen. Azt hiszem.
(Fene egye meg, rájöttem, hogy nekem is val.szeg gombásodik az egyik lábkörmöm, egy háromszögnyi területen felülről lefelé -nem a körömágy felől- sárgás). Hétfőn megyek bőrgyógyászhoz.
Előzmény: mrsferrars (6)
mrsferrars Creative Commons License 2003.05.23 -1 0 6
Sajnos tapasztalati úton szereztem a következő infokat:
Az én lábkörmömön a bőrgyógyász doki még kevésbé elterjedt gombát talált, ezért "csak" körömlakkot kaptam. Hetente kell ecsetelni, kicsit macerás és kb. 2.800,- Ft-ba került.
A páromét már úgy ítélte meg, hogy gyógyszert kell szednie, de előtte vérvételre küldte!
Havonta írja fel a gyógyszert és alkalmanként ellenőrzi az eredményt. 4-6 hónapig kell szedni a gyógyszert, havi adagja kb. 6.000,- Ft.
Kapott még cipőfertőtlenítőt is.
Más forrásból hallottuk, hogy javasolják az ecetes, sós vizes lábáztatást is kiegészítő kezelésként, a gomba sarjadzását gátolandó. Elnézést, elég profánul írtam, nem vagyok szakmabeli.
Minden esetre inkább áztatunk, de még egy ilyen cirkusz nem hiányzik.
Van esetleg valakinek pontosabb információja milyen arányban kellene a vizet, ecetet és a sót vegyíteni?
Előzmény: AliceCsodaországban (-)
rendes gyerek Creative Commons License 2003.05.22 0 0 5
Nem.
Előzmény: AliceCsodaországban (3)
Waratah Creative Commons License 2003.05.22 0 0 4
Bőrgyógyász ír gyógyszert, receptfreiben ne reménykedj, hogy igazán hatásos klegyen. Van 2 féle, egy ami cca 3 hónap alatt tesz helyre, másik nem tudom, de tán egy év. Én az előzőt invesztáltam be, Terbisil, elég drága volt, de a másikból az 1 éves adag ugyanannyit kóstált volna.
Előzmény: AliceCsodaországban (3)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.05.22 0 0 3
Hahó!
Kösz a tanácsokat, bár ezek inkább a lábgombára vonatkoznak nem? Az a férjemnek gyakran van.
A barátnémnak meg lábköröm-gombája van. Annyit tudok csak, hogy nagyon nehezen és hosszan gyógyítható.
Előzmény: nextdoor (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!